هیالورونیک اسید در محصولات آرایشی بهداشتی 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

هیالورونیک اسید در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی


چکیده: هیالورونیک اسید یکی از ترکیبات مرطوب کننده طبیعی پوست (NMF) است که فرم سنتز شده آن به عنوان ماده اولیه در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد.
هایلیورانیک اسید یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده دِرم (لایه میانی پوست) می باشد. هایلیورانیک اسید یک ژل کلوئیدی ظاهراً بی شکل است که فضای بین سلول ها و فیبرها را در دِرم پر می کند. هایلیورانیک اسید هم به صورت متصل با کمپلکس های پروتوئینی و هم آزادانه به فرم نمک سدیمی در پوست یافت می شود. هایلیورانیک اسید یکی از مدیوم های اصلی رطوبت رسانی درم می باشد. ملکول های آب به تعداد زیاد در اطراف ملکول های هایلیورانیک اسید جمع شده و با آن اتصال برقرار می کنند و تشکیل توده می دهند. هرچه هایلیورانیک اسید بیشتر پلیمریزه شده باشد، ظرفیت اتصال آن به آب بیشتر است.

وقتی محلولهای سدیم هایلیورانات بر روی پوست مالیده شوند، یک لایه آب پوشیده ویسکوالاستیک اطراف پوست تشکیل می شود. این لایه ها، درست به همان شکلی که هایلیورانیک اسید موجود در ماتریکس درون سلولی دِرم (میان پوست) موجب تثبیت آب در آن ناحیه می شود، آب را در خود نگه می دارند. این لایه های غیر سدی سرعت تبخیر آب از سطح پوست را کاهش می دهند، ضمن اینکه مانع از انجام تبادلات گازی نیز نمی شوند. حضور این لایه ها در سطح پوست موجب بهبود احساس پوستی می شوند. به عبارت دیگر موجب می شوند که پوست نرم تر و هموارتر به نظر برسد.
هیالورونیک اسید یک ماده پلی ساکاریدی است که به طور طبیعی در بدن انسان (در پوست و در مفاصل) یافت می شود و یکی از ترکیبات مهم تشکیل دهنده ماتریس پوست است.
HA
"شاید بتوان آن را یکی از قدرتمندترین مرطوب کننده ها و محافظت کننده های طبیعی پوست به شمار آورد. ماده ایست که هر روز در بدن تولید می شود. مفاصل را در برابر آسیب دیدگی محافظت می کند. نوسازی سلولی را تحریک می کند تا زخمها ترمیم شوند. قادر است آب بسیار زیادی را جذب نماید. این ملکول فوق العاده هیالورونیک اسید نام دارد."
عکس و نقل از Vocoterra Blog

نقش هیالورونیک اسید طبیعی در پوست

اسید هیالورونیک عمده ترین جزء تشکیل دهنده ماتریس پوست است. نگهداری رطوبت، افزایش ویسکوزیته و کاهش روانی مایع خارج سلولی، کمک به ترمیم زخمها، تنظیم حرکت و تکثیر سلولها و تنظیم پاسخ های التهابی از عملکردهای شناخته شده اسید هیالورونیک در ماتریس پوست می باشد. علاوه بر ماتریس پوست، بخشی از اسید هیالورونیک پوست نیز در اپیدرم (بخش فوقانی پوست) قرارگرفته است که نقش مهمی در نگهداری رطوبت و نرمی پوست دارد. هیالورونیک اسید یک ویژگی جادویی داردکه آن را برای استفاده در کرمهای ضدچروک ایده آل ساخته است: این ماده می تواند ۱۰۰۰ برابر وزن خود آب جذب کند! بنابراین استفاده از آن در کرم های مرطوب کننده و ضدچروک بسیار مفید است چرا که علاوه بر نگهداری آب پوست، می تواند در سطح پوست پف کرده و چروکها را به طورت موقتی از بین ببرد.
تزریق ژل
برای اصلاح فرم طبیعی حتما و حتما می بایست از ژل های معتبر استفاده کرد. معتبرترین ژل های هیالورونیک اسید ساخت کشورهای اروپایی می باشد. به دلیل اندکی تفاوت قیمت، سلامت و زیبایی خود را تهدید نکنید!
منبع: صفحه اینستاگرام دکتر گیتا مجیدزاده (با کسب اجازه از ایشان)
Instagram: dr.majidzadeh
website: drmajidzadeh.com
اثرات فیزیولوژیکی هیالورونیک اسید تا حد زیادی وابسته به طول زنجیره (اندازه ملکولی) آن است. هیالورونیک اسیدهای سنگین و متوسط به داخل پوست نفوذ نمی کنند. بنابراین استفاده از آنها در ترکیبات موضعی (مثل کرم ها) بی فایده است. هیالورونیک اسیدهای سنگین و متوسط با تکنیک های مناسب توسط پزشکانی که در این زمینه مهارت کافی دارند به داخل پوست تزریق می شوند. تزریق زیرپوستی هیالورونیک اسید برای نواحی دینامیک چهره مثل خط اخم بین دو ابرو و گوشه داخلی چشم (خطوط پنجه کلاغی) که مرتب منقبض و منبسط می شوند انتخاب مناسبی نیست. برای این نواحی تزریق بوتاکس (4) مناسبتر است.

استفاده از هیالورونیک اسید در محصولات آرایشی بهداشتی

هیالورونیک اسید سبک اما به عنوان یکی از ترکیبات اصلی کرم های مرطوب کننده و ضد چروک راه خود را به دنیای آرایشی و بهداشتی باز نموده است. اگر به اجزاء درج شده در برچسب کرم های ضد پیری و ضدچروک دقت کنید، نام هیالورونیک اسید هیدرولیز شده را احتمالاً خواهید یافت که منظور همان هیالورونیک اسید سبک است. البته توجه داشته باشید که هیالورونیک اسید موضعی بیشتر یک مرطوب کننده است تا ترکیبی که به لایه درم نفوذ نموده و به بازسازی ماتریس کمک می کند.

چند نکته برای استفاده از هیالورونیک اسید در فرمولاسیون کرم ها

ترکیباتی هستند که تولید کنندگانشان ادعا می کنند با تحریک فیبروبلاسیتها ساخت هیالورونیک اسید طبیعی پوست را افزایش می دهند. برخی از این ترکیبات عبارتند از:
عصاره آلتروموناس (نام تجاری: اگزوهاش) (5)
عصاره سمبوکوس نیگرا (نام تجاری: نیبای) (6)
در برخی ترکیبات نیز خود هیالورونیک اسید، به عنوان یک مرطوب کننده پلیمری لایه ساز استفاده شده که موجب تثبیت آب در اپیدرم شده و سرعت تبخیر آب از سطح پوست را کاهش می دهد. به عنوان مثال می توان موارد زیر را نام برد:
هیدروکسان (مخلوطی از گلیسیرین، سوربیتول، پروپیلن گلیکول، سدیم هیالورونات و دپنتنول)
هیدروکسان سی.اچ (مخلوطی از گلیسیرین، سوربیتول، پروپیلن گلیکول، سدیم هیالورونات و دپنتنول و کایتین(7))
هیالورونیک اسید اگر به تنهایی و به شکل حفاظت نشده در فرمولاسیون استفاده شود در اثر وزش باد به سرعت تبخیر شده و اثربخشی خود را از دست می دهد. شرکت ژاپنی ایکدا (8) هیالورونیک اسید را در یک پودر سیلیکای کروی (9) پخش نموده تا هیالورونیک اسید را به آرامی و به شکل کنترل شده روی پوست پخش کند.
Technical words:
1- Hyaluronic Acid
2- Extracellular Matrix
3- Fibroblast
4- Botox
5- Alteromonas Exopolysacharide Extract (Exo-H)
6- Sambucus Nigra (Nibi)
7- Chitin, 8-Ikeda, 9- Spherica Silica Powder


مطلب قبلی: فیتواسفینگوزین

مطلب بعدی: هیدروکورتیزون

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- التهاب = Inflammation
anti-inflammation = ضدالتهاب

Reducing scalp inflammation = کاهش التهاب پوست سر


تلفظ inflammation ↓
2- رطوبت رسانی = Moisturizing
Super-rich moisturizing balm = بالم مرطوب کنندۀ فوق غنی شده 
3- ویسکوزیته = Viscosity
4- نوسازی = Renewal
cell renewal = نوسازی سلولی

skin renewal = نوسازی پوست

tissue renewal = نوسازی بافت
5- هیدرولیز = Hydrolysis
6- بوتاکس = Botox
7- ضد چروک = Anti-Aging
8- استیک = Stick
color stick = استیک های رنگ مو، رنگ موهای استیکی، رنگ مو های قلمی، رنگ موهای ماژیکی

Lipstick = رژ لب
محصول آرایشی رنگی که روی لب ها مالیده می شود
Makeup Sticks = قلم های آرایشی
محصولات آرایشی که به فرم استیک یا قلم هستند

تلفظ lipsticks and lip glosses ↓
9- هیالورونیک اسید = Hyaluronic Acid
10- پلی ساکارید = Polysaccharide
exopolysaccharide = پلی ساکاریدهای برون سلولی

sulphated polysaccharides = پلی ساکاریدهای سولفاته


تلفظ polysaccharides ↓
11- نام تجاری = Brand
12- فیزیولوژیک = Physiologic
13- پنجه کلاغی = Crow'S Feet
14- جار = Jar

تلفظ blender jar ↓
15- سوربیتول = Sorbitol
16- دپنتنول = D-Panthenol
17- قبض = Slip
18- آلتروموناس = Alteromonas
19- میان پوست = Dermis
degradation of dermis fibers = تخریب فیبرهای درم 

epidermis = ایپدرم، روپوست

hypodermis = هیپودرم، هیپودرمیس، لایۀ زیر پوست


تلفظ epidermis ↓


تلفظ epidermis2 ↓

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !