گیاه مرمکی در محصولات آرایشی بهداشتی 

گیاه مرمکی در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی


چکیده: موکول مرمرک، گیاه مرمکی یا گیاه میر همگی مترادف هستند. رزین معطر گیاهی مرمکی برای تحریک لیپیدسازی و توقف لیپیدسوزی در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. در ایران باستان رزین مرمکی را در عطرهای مخصوص بانوان استفاده می کردند.
mukul
موکول مرمرک از گیاهان اناگرین
تاثیرات این گیاه هم مکانیکی و هم بیوشیمیایی است.

تاثیرات مکانیکی:

1- فعال سازی سلولهای چربی و در نتیجه پرکردن چروک ها از درون،
2- تحریک لایه میانی پوست

تاثیر بیوشیمیایی:

تقویت ارتباطات بین سلولی و در نتیجه تولید کلاژن و الاستین بیشتر

ماده رزینی معطر گیاه مرمکی

از بریدن ساقه درخت موکول مرمرک رزینی به نام دلیوم (bdellium) ترشح می شود که از قدیمی ترین مواد معطر جهان به شمار می آید.

کاربرد رزین مرمکی در محصولات آرایشی

ماده رزینی به دست آمده از موکول مرمرک دو خاصیت مهم دارد که مکمل یکدیگر بوده و اثر سینرژی (هم افزایی) روی یکدیگر دارند:
• تحریک لیپیدسازی encourage lipogenesis
• توقف لیپیدسوزی limit lipolysis

کاربرد رزین مرمکی در عطریات

در ایران باستان، ملکه و زنان دربار عطرهای مخصوص بانوان را استفاده می نمودند.. چنان که در شرح احوال یکی از همسران خشایارشاه آمده است، وی پیش از رفتن به حضور شاه با مرمکی ( صمغ بسیار معطر گونه‌ای درخت افریقایی که اسانس آن به عنوان عطر مورد استفاده قرار می‌گرفت) تدهین می شد، مواد خوشبو و عطرهای زنانه استفاده می نمود.


مطلب قبلی: انار

مطلب بعدی: اناگر

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- موکول مرمرک = Mukul Myrrh

نظر شما هر چه باشد، بدون نیاز به تائید در سایت درج خواهد شد.



درج آدرس ایمیل ضروری نیست، اما پُلی برای ارتباط با شما ایجاد می کند.


در صورت تمایل می توانید آدرس وب سایت یا وبلاگ خود را بدون http
در کادر زیر وارد کنید تا نام شما به صورت لینک دار نمایش داده شود.



لطفاً عددی که در تصویر بالا مشاهده می کنید را در کادر مقابل وارد نمایید:
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید