اکتیو آرایشی، ضد پیری، آلداوین 

اکتیو آرایشی، ضد پیری، آلداوین

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی


چکیده: آلداوین، آمیزه دو پلی ساکارید سولفاته استخراج شده از جلبک های به دست آمده از محیط بدون آلودگی است. ویژگی ها: یکپارچگی شبکه مویرگی را در اثر مواجهه با پرتوهای فرابنفش حفظ می کند. قوام پوست را افزایش می دهد. ؛ مکانیسم: مهارکننده آنزیم های از بین برنده کلاژن، مهار مویرگ سازی، مهار VEGF & PGE2
آلداوین
آلداوین
سلول پوست به عنوان یک موجود زنده نیاز به غذا، اکسیژن و امکاناتی برای دفع ضایعات خود دارد. شبکه مویرگ های موجود در پوست، علاوه بر اینکه مواد غذایی و اکسیژن مورد نیاز سلول را فراهم می کنند همانند کانالهای دفع فاضلاب عمل نموده ، ضایعات و مواد سمی را از سلول دور می کنند. این مویرگ ها در حالت عادی اندازه مشخصی دارند و مواد خاصی اجازه ورود به یا خروج از آنها را دارند. اما در اثر تحریک با عواملی مانند اشعه فرابنفش آفتاب وضعیت این مویرگ ها دچار تغییر می شود. این تغییر وضعیت شامل افزایش قطر آنها (اتساع سیستم مویرگی ) و افزایش نفوذپذیری آنها (افزایش تراوایی سیستم مویرگی ) می باشد. مواد واسطه ای که تولید آنها منجر به ایجاد این دو پدیده می شود PGE2 و VEGF هستند. این مواد واسطه بیوشیمیایی توسط سلولهای پوست (کراتینوسیت ها و فیبروبلاست ها) در پاسخ به عوامل آسیب رسان برونی مانند پرتوهای UV تولید می شوند.
آلداوین
اتساع سیستم مویرگی، پوست را قرمز و برافروخته نشان می دهد و افزایش تراوایی سیستم مویرگی باعث می شود که لکوسیت ها (گلبول های سفید خون) از داخل مویرگها خارج و وارد مکانی به نام ماتریس برون سلولی شوند و در آنجا شروع به تولید آنزیم الاستاز نماید. الاستاز همانطور که از نامش پیداست الاستین پوست را از بین برده و بروز علائم پیری چهره را آغاز می کنند.
fucan
آلداوین از طریق تکنیک های بیوتکنولوژی از دو جلبک مرغوب (به نام های آسکوفایلم نودوسیوم و آسپاراگوپسیس آرماتا ) به دست می آید.
آلداوین یک ماده موثره بسیار خالص است که با جلوگیری از تولید VEGF و PGE2 مانع از اتساع سیستم مویرگی پوست و در نتیجه مانع از افزایش تراوایی مویرگ ها می شود. به این ترتیب سیستم مویرگی سالم مانده و پیری پوست به تعویق می افتد.

آلداوین با هدف جلوگیری از ظهور علائم پیری در اثر تخریب پوست با نور برای به کارگیری در فرمولاسیون های آرایشی طراحی شده و پوست می تواند از آن به عنوان ابزاری برای محافظت از سیستم مویرگی اش استفاده کند.



مطلب قبلی: آدیپوفیل

مطلب بعدی: کرونولاین

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- فاضلاب = Waste Water
2- فیبروبلاست = Fibroblast
human fibroblastic collagenase = کلاژناز فیبروبلاست انسان


تلفظ fibroblasts ↓
3- کراتینوسیت = Keratinocytes
human epidermal keratinocytes, HEK = کراتینوسیت های اپیدرم انسان


تلفظ keratinocytes ↓
4- سمی = Toxic
acute oral toxicity = مسمومیت دهانی حاد 

aquatic toxicity = سمیت آبی 

cytotoxicity = سمیت سلولی 

ecotoxicity = سمیت محیطی 

non toxic = غیر سمی

phototoxicity = سمیت نوری 


تلفظ exposure to toxic chemicals ↓


تلفظ non toxic ↓


تلفظ toxicity ↓
5- لکوسیت = Leukocytes

نظر شما هر چه باشد، بدون نیاز به تائید، در سایت درج خواهد شد.

درج نام اختیاری است


درج آدرس ایمیل ضروری نیست، اما پُلی برای ارتباط با شما ایجاد می کند.


در صورت تمایل می توانید آدرس وب سایت یا وبلاگ خود را بدون http
در کادر زیر وارد کنید تا نام شما به صورت لینک دار نمایش داده شود.



لطفاً عبارتی که در تصویر بالا مشاهده می کنید را در کادر مقابل وارد نمایید:
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید