اکتیو آرایشی، ضد پیری، اسکالپتسنس  

اکتیو آرایشی، ضد پیری، اسکالپتسنس

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی




چکیده: اسکالپت اسنس، پلی هولوزیدهای استخراج شده از دانه های فلکس است. ویژگی ها: حجم پوست صورت در ناحیه خط آرواره را کاهش می دهد. اطراف صورت را شکل می دهد. رطوبت رسانی پوست را افزایش می دهد. ؛ مکانیسم: افزایش سنتز GAGs، محافظت از کلاژن در برابر تخریب، ظرفیت بالا در ذخیره آب
اسکالپتسنس
حتما شنیده اید که هیالورونیک اسید می تواند تا چندین برابر حجمش آب را در خود نگه دارد. از این ویژگی برای پرکردن چروک های پوست، هم در جراحی های زیبایی و هم در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
water retention
در دنیای گیاهان نیز ترکیباتی مشابه هیالورونیک اسید وجود دارد. مثلا گیاه بزرک حاوی ترکیباتی به نام پلی هولوزید است که می توانند تا چندین برابر حجم خود آب جذب کنند و رطوبت مورد نیاز برای زنده ماندن این گیاه در شرایط بی آبی را تامین کنند.
linseed
بزرک یا لینسید گیاهیست از خانوادۀ لیناسه که کاشت آن از نظر اکولوژیکی بسیار به صرفه است. بزرک گیاهی است که به علت سرسخت بودن و قابلیت عمل آوری با مقدار اندکی کود در سرتاسر جهان کشت می شود.
لوکاس مایر پس از کشف این ترکیبات، آنها را از دانه بزرک استخراج و خالص سازی نموده و برای به کارگیری در محصولات آرایشی بهداشتی به منظور افزایش پُری صورت با نام تجاری اسکالپتسنس ارائه نموده است.
flax
بذرک قابلیت تطابق با آب و هوای خشک را دارد و با تولید پلی هولوزیدهای بی همتا، قادر است مقادیر زیادی آب را در خود نگاه دارد و آب مورد نیاز برای مرطوب نگاه داشتن دانۀ گیاه قبل از جوانه زدن را تأمین می کند.
اسکالپتسنس علاوه بر توانایی بالا در جذب و نگهداری آب، سنتز ماکروملکولهای پرکننده فضای بین سلولهای پوست را افزایش داده و از تخریب کلاژن ممانعت می نماید. به این ترتیب، پوست را هم در برابر نیروهای کششی و هم در برابر نیروهای فشاری، مقاوم می نماید.
توانایی اسکالپتسنس در جذب و نگهداری رطوبت پوست با استفاده از تکنیک کورنئومتری ارزیابی شد.
Mowry staining
روش رنگ آمیزی Mowry برای بررسی اثر اسکالپتسنس در در افزایش سنتر ماکرومولکولهای بین سلولی مورد استفاده قرار گرفت.
sirus
رنگ آمیزی با رنگ قرمز Sirius برای ارزیابی اثر اسکالپتسنس در محافظت از کلاژن در شرایط پیری شتاب یافته استفاده شد.
gags

اصلاح محدوده صورت با کرم حاوی 5 درصد اسکالپتسنس با روش برون تنی تصویرنگاری فرینج و رضایت مشتریان با آزمونهای خودارزیابی سنجیده شد.
اسکالپتسنس را می توان برای فرموله کردن محصولات ضدپیری صورت و محصولات شکل دهنده صورت و بدن استفاده نمود.
lips
با روی هم قرار دادن تصاویر سه بعدی صورت داوطلبان، قبل و بعد از درمان با اسکالپتسنس، کاهش حجم خط آرواره (محدوده صورت) به وضوح مشخص شد. همچنین مشاهده شد که محدودۀ صورت شکل بهتری به خود گرفته، از داخل لیفت شده و انحنای اولیۀ خود را بازیابی نموده است.
فرینج
تکنیک تصویرنگاری فرینج در یک آزمون invivo تغییرات حجم منطقۀ انتخابی را بعد از یک دورۀ درمان اندازه می گیرد
اسکالپتسنس مشکلات ناشی از افزایش سن مثل کاهش استحکام و کشسانی پوست را از سه طریق رفع می کند:
• افزایش رطوبت پوست
• تحریک و افزایش سنتز گلایکوز آمینو گلایکن ها
• محافظت از کلاژن

نتیجه گیری

اسکالپتسنس اثری شبیه هیالورونیک اسید داشته و باعث پُری پوست و برجسته شدن لبها می شود.
 

• اسکالپتسنس

مطلب قبلی: ریبوکسیل

مطلب بعدی: سونگا


scent marketing

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- محدوده صورت = Face Contour محدوده صورت
2- خط آرواره = Jaw Line خط فک، پیرامون صورت
3- خودارزیابی = Self-Assessment خودارزیابی
4- روی هم قرار دادن = Superposition روی هم قرار دادن
روی هم قرار دادن تصاویر سه بعدی
5- نیروهای کششی = Tensile Forces نیروهای کششی
کلاژن موجب افزایش مقاومت پوست در برابر نیروهای کششی می شود.
6- برون تنی = In Vitro
in vitro, process that is made to occur in a laboratory vessel = این ویترو، درون تنی، فرآیندی که در ظرف آزمایشگاهی اتفاق می افتد، انجام آزمون های اثربخشی در ظرف های آزمایشگاهی


تلفظ in vitro ↓
7- استحکام = Firmness
enhancement of firmness = افزایش استحکام 
استحکام


تلفظ elasticity and firmness ↓
8- مشک = Musk
9- ارزیابی = Assessment ارزیابی، بازرسی

self-assessment = خودارزیابی
10- ممانعت = Inhibit
competitive inhibitor = مهارکننده رقابتی 

elastase inhibitor = مهارکننده الاستاز 
ممانعت

inhibit 5-alpha reductase = آنزیم پنج آلفا ردوکتاز را مهار می کند

inhibition of 5α-reductase = مهار آنزیم 5 آلفا ردوکتاز 

inhibitor of lipid accumulation = مهارکننده انباشت لیپید

inhibitory potential = توان ممانعت

MIC, Minimum Inhibitory Concentration = غلظت بازداری حداقل 
the lowest concentration of a chemical that prevents visible growth of a bacterium
11- لیفت = Lift
12- هیالورونیک اسید = Hyaluronic Acid اسید هیالورونیک

hyaluronic acid injection-like = مواد آرایشی مشابه تزریق هیالورونیک اسید

sodium hyaluronate, sodium salt of hyaluronic acid, a glycosaminoglycan found in various connective tissue of humans = سدیم هیالورونات، نمک سدیمی هیالورونیک اسید، گلایکوز آمینو گلایکنی که در بافت همبند پوست و دیگر اعضای بدن وجود دارد 
13- بازیابی = Restore بازیابی

restores the lipid matrix = بازیابی ماتریس لیپیدی
14- نام تجاری = Brand برند، علامت تجاری، مارک

vaseline, brand of petroleum jelly-based products owned by Unilever. = وازلین، برند محصولات حاوی ژل پترولیوم، متعلق به یونیلیور 
15- جار = Jar

تلفظ blender jar ↓
16- حنا = Henna
Henna Color = رنگ حنا

Henna, Lawsonia inermis = حنا
17- بی اثر = Inert خنثی، بی خاصیت

inert gas = گاز بی اثر 
مثل نیتروژن که برای بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی که در برابر اکسیداسیون مقاومت کمی دارند، استفاده می شود.
18- لوکاس مایر = Lucas Meyer کمپانی لوکاس مایر
19- سرسخت = Stubborn سرسخت
20- کورنئومتر = Corneometer کورنئومتر، دستگاهی که محتوای آب لایه ی شاخی را اندازه می گیرد.
کورنئومتری 
مطالعه میزان رطوبت پوست، مطالعات کورنئوری نشان داد کرم حاوی 5 درصد اسکالپتسنس پوست را در تمام طول روز مرطوب نگه می دارد.
21- ارزیاب = Assessor ارزیاب، بازرس
22- جوانه زدن = Germination جوانه زدن

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید