برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس 

برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی




چکیده: بلیتا ویتکس نام برند بلاروسی محصولات آرایشی بهداشتی است که در ایران توسط سیستم بازاریابی شبکه ای به فروش می رسد. بی اند وی یک شریک تجاری ایتالیایی دارد.
belita
Image from eng.belita.by

بلیتا و ویتکس محصول کدام کشور است؟

محصولات بلیتا و ویتکس (B&V) در کشور بلاروس تولید می شوند. به عبارت دیگر کارخانه آرایشی بهداشتی تولید کننده محصولات این برند در کشور بلاروس قرار گرفته و بر اساس قوانین این کشور فعالیت می کند. نام شرکت تولید کننده محصولات این برند، BIELITA است. شرکت بیِلیتا (به املای نام شرکت توجه کنید) از تلفیق دو شرکت Belita و شرکت Vitex ایجاد شده است.
belita plant
Image from eng.belita.by
نمایی از کارخانه محصولات آرایشی بهداشتی بلیتا در بلاروس

آیا بلیتا و ویتکس یک شرکت هستند یا دو شرکت؟

بلیتا و ویتکس در گذشته دو شرکت مختلف بوده اند. در سال 1988 تلفیق شدند و شرکت بیلیتا را تاسیس نمودند. در حال حاضر بلیتا و ویتکس به اختصار «بی اند وی» یا B&V در واقع نام تجاری محصول است. شرکت تولید کننده محصولات این برند، بیِلیتا با املای انگلیسی صحیح Bielita می باشد.
تاریخچه بلیتا
eng.belita.by/about/history/
تاریخچه شرکت بیلیتا در سایت انگلیسی شرکت

آیا درست است که بلیتا ویتکس سومین برند آرایشی بهداشتی جهان است؟

خیر! نه در وبسایت رسمی شرکت بیلیتا، نه در وبسایت رسمی پنبه ریز به هیچ عنوان چنین ادعایی وجود ندارد. اما متاسفانه برخی فروشندگان برای فروش بیشتر چنین حرفهایی را می زنند.
فهرست برندها
Image from: brandirectory.com
سایت برند دایرکتوری هر ساله لیست ۵۰ برند برتر را معرفی می کند.

کیوتن چیست؟

نام علمی (INCI) کوآنزیم کیوتن که در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود یوبیکینون است.
کوآنزیم کیوتن مولکولی است که در تولید انرژی نقش دارد. تنفس سلولی را تحریک می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. نیروگاه های سلولی (میتوکندری ها) را از تخریب اکسیداسیونی محافظت می کند. شرکت هایی که کیوتن را به عنوان ماده مؤثره در محصولات آرایشی بهداشتی شان استفاده می کنند، معتقدند که کیوتن آرایشی کمبود کوآنزیم کیوتن سلول ها را برطرف نموده، پوست را جوان و شاداب می نماید. کوانزیم کیوتن نه در آب خوب حل می شود و نه در چربی. زیست دسترس پذیری کمی دارد و در دمای محیط متبلور می شود به همین علت فرموله کردن محصولات آرایشی بهداشتی با کوانزیم کیوتن مشکل است. راه کار این مشکل استفاده از از حامل های فسفولیپیدی است که در جای دیگری توسط احسان حسنانی توضیح داده شده است.
balm

نکات تکمیلی در مورد برند بلیتا ویتکس

تکنولوژی نانوسامی چیست؟

کوآنزیم کیوتن1 یا یوبیکینون2 در تمام سلول های بدن یافت می شود و علاوه بر نقش مهمی که به عنوان حامل انرژی در میتوکندری دارد، نقش اساسی دیگری نیز در عملکرد سلول به عنوان آنتی اکسیدان3 دارد. به این ترتیب که رادیکال های آزاد را زدوده و اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E را تقویت می کند. متأسفانه کیوتن را نمی توان به راحتی در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده نمود. این ماده مشکل حلالیت دارد. نه آبدوست است و نه چربی دوست! فرمولاسیون را با محدودیت مواجه نموده و اثربخشی آن را کاهش می دهد. در آب و روغن به خوبی حل نمی شود و زیست دسترس پذیری4 کمی دارد. در دمای محیط متبلور شده و با گذشت زمان رسوب می کند. به همین علت، شرکت ها برای این که بتوانند از کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده کنند، این ترکیب را با استفاده از حامل های فسفولیپیدی5 غلاف پوشانی6 یا کپسوله می نمایند.

1) Coenzyme Q10 = کوآنزیم کیوتن
2) Ubiquinone = یوبیکینون
3) Antioxidant = آنتی اکسیدان
4) Bioavailibility = زیست دسترس پذیری
5) Phospholipid vehicles = حامل های فسفولیپیدی
6) encapsulate = کپسوله کردن = غلاف پوشانی


یکی از شرکت های تامین کننده کوآنزیم کیوتن یک شرکت آلمانی به نام Air Products است که از حامل های نانوزومی یا نانوسامی برای غلاف پوشانی و کپسوله کردن یوبیکینون استفاده نموده است.
Nanosome + Q10
Source: in-cosmetic.com
ترجمه: نانوزوم کیوتن از یک حامل فسفولیپیدی تک لایه ای برای رساندن کوآنزیم کیوتن به اعماق پوست استفاده می کند. بر خلاف سیستم رسانش Rovisome که برای رسانش سریع مواد موثره به لایه های عمقی پوست طراحی شده، سامانه رسانش Nanosome رهایش تدریجی و آهسته مواد موثره غلاف پوشی شده آرایشی به داخل پوست را در دستورکار قرارداده است. به عبارت دیگر، نانوزوم Q10 برای افزودن خاصیت آنتی اکسیدانی به فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی مناسب است.

ارگانیک بودن محصولات بلیتا ویتکس

ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی به آن معناست که اولاً در محصول فقط از مواد اولیه ای گیاهی استفاده شده باشد و ثانیاً از گیاهانی استفاده شده باشد که برای پرورش آن ها کودهای شیمیایی به کارگرفته نشده است. با توجه به این که مرجع قانونگذاری معتبری در این زمینه وجود ندارد، نمی توان ادعای ارگانیک بودن یا ارگانیک نبودن یک محصول آرایشی بهداشتی را اثبات یا رد نمود. چیزی که واضح است، این است که طبیعی یا ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی نمادی از کیفیت آن نیست. هیچ تحقیق منتشر شده ای وجود ندارد که نشان دهد مواد اولیه ارگانیک از مواد اولیه غیرارگانیک یا سنتزی بهتر است. در هر دو دسته مواد خوب و بد وجود دارد. ارگانیک بودن اصلاً به معنای پاک تر بودن و ایمن تر بودن نمی باشد. برای اطلاعات بیشتر مقاله محصولات آرایشی بهداشتی ارگانیک تالیف احسان حسنانی را مطالعه فرمائید.

ibc96 bielita
محصولات بلیتا ویتکس در غرفه به پندار 96 در نمایشگاه ایران بیوتی 96


• بلیتا ویتکس

مطلب قبلی: پایو

مطلب بعدی: ریوایوژن

کسب و کار خود را در دایرکتوری آرایشی بهداشتی معرفی کنید
ثبت نام در دایرکتوری آرایشی بهداشتی


معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- حلالیت = Solubility
limited solubility = حلالیت محدود
2- آنتی اکسیدان = Anti-Oxidant آنتی اکسیدان

high anti-oxidants properties = ویژگی آنتی اکسیدانی قدرتمند
3- ارگانیک = Organic آلی، ارگانیک

Ozone, trioxygen, an inorganic molecule with the chemical formula O3 = ازن، تری اکسیژن 

organic chemistry = شیمی آلی 

hydroxysuccinimide, N-Hydroxysuccinimide (NHS) is an organic compound with the formula C4H5NO3 = ان هیدروکسی سوکسینیمید یا NHS، ترکیب آلی با فرمول حلقوی شامل یک اتم نیتروژن و یک گروه هیدروکسیل

solvent extraction, Liquid–liquid extraction also known as solvent extraction and partitioning, is a method to separate compounds based on their relative solubilities in two different immiscible liquids, usually water and an organic solvent. = استخراج با حلال یا استخراج مایع مایع که به آن پارتیشنینگ نیز می گویند، روشی برای جداسازی ترکیبات بر مبنای حلالیت نسبی آن ها به دو فاز مایع غیر قابل امتزاج (معمولا آب و فاز حلال ارگانیک) می باشد

non-organic essential oil = اسانس روغنی غیرارگانیک 

volatile organic compounds or VOCs = ترکیبات آلی فرار 

silicone oil, liquid polymerized siloxane with organic side chains. The most important member is polydimethylsiloxane = روغن سیلیکون، سیلوکسان مایع پلیمریزه شده دارای شاخه های آلی و ارگانیک


تلفظ non-organic essential oil ↓


تلفظ organic chemistry ↓


تلفظ organic ↓


تلفظ volatile organic compounds or VOCs ↓
4- مواد اولیه = Raw Materials
aminofunctional raw materials = مواد اولیه دارای گروه عاملی آمینی 
مواد اولیه 


تلفظ raw materials ↓
5- عمق = Depth عمق

maximum pentration depth = عمق نفوذ حداکثری

Tone depth level, TDL = تراز عمق رنگ مو 
6- مشک = Musk
7- سنتزی = Synthetic سنتزی، مصنوعی، صناعی

synthetic detergents = دترجت های صناعی، شوینده های سنتزی

synthetic chemicals = مواد شیمیایی سنتزی

synthetic polymer = پلیمر سنتزی 


تلفظ synthetic chemicals ↓
8- قانون = Regulation
cosmetics regulations = قوانین و مقررات آرایشی بهداشتی

downregulation = کاهش

natural regulation = تنظیم طبیعی

osmoregulation = تنظیم تراوایی، اسمو رگولاسیون

Scalp hyperseborrhea regulation = تنظیم فعالیت بیش از حد غدد چربی پوست سر

Seborrhea regulation = تنظیم ترشح چربی توسط غدد چربی
قانون گذاری


تلفظ cosmetics regulations ↓


تلفظ regulation ↓
9- کیوتن = Q10

تلفظ coenzime q10 ↓


تلفظ q10 ↓
10- گلی = Floral فلورال، بر پایه رایحه گل ها

hyrdosol, Herbal distillates, floral waters, hydrosols, hydrolates, herbal waters, and essential waters, are aqueous products of distillation. = هیدروسل، مقطره گیاهی، گلاب، هیدرولات ها، آب اسانسی، محصول آبی تقطیر
11- ایمن = Safe
12- رادیکال های آزاد = Free Radicals
hesperidin methyl chalcone, bioflavinoid found in the peel, pulp, and membranes of citrus fruit, such as grapefruits, lemons, and oranges. Hesperidin methyl chalcone has antioxidant properties, which help it to combat the inflammation and cell damage caused by free radicals. = هسپریدین متیل چالکون ماده بیوفلاونوئیدی که در پوست و گوشت مرکباتی مثل گریپ فروت، لیمو و پرتقال وجود دارد. نقش آنتی اکسیدان داشته و التهاب را کاهش می دهد و در کرم های دور چشم کاربرد دارد.
13- حامل = Vehicle حامل
14- نام تجاری = Brand برند، علامت تجاری، مارک

vaseline, brand of petroleum jelly-based products owned by Unilever. = وازلین، برند محصولات حاوی ژل پترولیوم، متعلق به یونیلیور 
15- جار = Jar

تلفظ blender jar ↓
16- دمای محیط = Ambient Temperature
17- یوبیکینون = Ubiquinone
18- کندر = Frankincense کندور، رزین با بوی شیرین که از درختان آسیایی و آفریقایی به دست می آید و در گذشته در مراسم مذهبی کاربرد داشته. 
19- میتوکندری = Mitochondria میتوکندری، یکی از بخش های سلول که در آن تنفس و تولید انرژی اتفاق می افتد. 
20- زیست دسترس = Bioavailabe بخشی از دارو که جذب سیستم گردش خون می شود
21- فسفولیپید = Phospholipids فسفولیپید
22- غلاف پوشانی = Encapsulate غلاف پوشانی، کپسوله کردن
23- قانونگذاری = Legislation
legislation, process of making or enacting laws = قانونگذاری


تلفظ legislation ↓
24- سامانه رسانش = Delivery System سامانه رسانش
25- کوآنزیم کیوتن = Coenzime Q10

تلفظ coenzime q10 ↓
26- نیروگاه = Power Plant نیروگاه


تلفظ power plant ↓
27- شیمی = Chemistry شیمی 

organic chemistry = شیمی آلی 


تلفظ chemistry ↓


تلفظ organic chemistry ↓

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید