بنتونیت در محصولات آرایشی بهداشتی 

بنتونیت در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی



چکیده: خاک رس اسمکتایت نام دیگر بنتونیت است. بنتونیت خاصیت جالبی دارد: با جذب آب افزایش حجم پیدا می کند. بنتونیت در آب کلوئید تشکیل می دهد و خواص رئولوژیکی مطلوبی به فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی می دهد.
بنتونیت
بنتونیت یک نوع خاک رس از نوع اسمکتایت است که برای تخلیص و افزایش عملکرد با آب شسته می شود. خاک رس اسمکتایت (بنتونیت) با جذب آب افزایش حجم پیدا می کند. بنتونیت خواص رئولوژیکی مطلوبی به محیط های آبی در محصولات آرایشی و بهداشتی می دهد.
بنتونیت
بنتونیت در آب کلوئید تشکیل می دهد. هر ذره اسمکتایت حاوی هزاران پلاکت ریز است. پلاکت ها همانند ساندویچ هایی هستند که یک لایه آب در میان آن قرار می گیرد. هر پلاکت حدود یک نانومتر تا چندصد نانومتر ضخامت دارد. این پلاکتها دارای بار الکتریکی منفی هستند که با یون های مختلفی مثل سدیم، کلسیم، پتاسیم و غیره جذب شده و انواع مختلف بنتونیت را تشکیل می دهند. انواع مختلف بنتونیت ها عبارتند از: بنتونیت های پتاسیمی، سدیمی، کلسیمی و آلومینیومی.

• Bentonite 
Isinglass: A form of gelatin prepared from the internal membranes of fish bladders. Sometimes used in “clearing” wines and in foods. Alternatives: bentonite clay, “Japanese isinglass,” agar-agar (see alternatives to Gelatin), mica, a mineral used in cosmetics. (peta.org)

• بنتونیت

مطلب قبلی: اکسید روی

مطلب بعدی: مواد جاذب الرطوبه

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- رئولوژی = Rheology
rheology modofication = اصلاح ویژگی های رئولوژیکی
2- آلومینیوم = Aluminium آلومینیوم
3- خاک رس = Clay
4- نانومتر = Nanometer یک میلیاردم متر، یک بیلیونیوم متر.

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید