بتائین: سورفکتانت آمفوتری 

بتائین: سورفکتانت آمفوتری



چکیده: بتائین: سورفکتانت آمفوتری که کف پایدار تشکیل می دهد. به شامپو خاصیت نرم کنندگی داده و بار الکتریکی ناشی از سورفکتانت های آنیونی را خنثی می کند.
betaine

مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو

شامپو آمیزه ای است از آب، مواد فعال کننده سطحی و مواد افزودنی. آب بخش عمده فرمولاسیون شامپو را تشکیل می دهد و ماده پایه ای شامپو محسوب می شود. سورفکتانت ها، پاک کننده های اصلی شامپو هستند. سایر موادی که در شامپو وجود دارد، برای تقویت کف، افزایش ویسکوزیته، اصلاح بو، رنگ و همچنین برای جلوگیری از فساد میکروبی شامپو به آن اضافه می شوند. در این مقاله هر یک از اجزاء تشکیل دهنده شامپو به طور خلاصه تعریف می شود.
 مواد محافظ یا نگهدارنده شامپو از سه قسمت عمده تشکیل شده است: - آب اگر به فهرست ترکیبات تشکیل دهنده شامپوها نگاه کنیم، معمولا آب را در صدر این فهرست می بینیم. این به آن معنی است که آب بخش عمده وزن شامپو را تشکیل می دهد. در ساخت شامپوها از آب به عنوان حلال استفاده می شود. شامپوها محصولات ویژه حمام، صابون ها و امولسیون ها همگی حاوی آب هستند. به همین علت کیفیت آب مصرفی که برای ساخت یک محصول آرایشی بهداشتی استفاده می شود، حائز اهمیت است. معمولاً درصد از فرمولاسیون شامپو را آب تشکیل می دهد. آب به کار رفته در شامپوها از نوع آب املاح زدایی شده یا دمینرالیزه است. - مواد فعال سطحی یا سورفکتانت جزء اصلی یک شامپو مواد فعال کننده سطحی آن است. موادفعال کننده سطح به طورکلی به چهار دسته آنیونی، کاتیونی، آمفوتری و غیر یونی تقسیم بندی می شوند. در شامپو معمولا ترکیبی از موادفعال آنیونی (مانند سدیم لارت سولفات)، مواد آمفوتری (مانند بتائین ها) و مواد غیریونی (مانند کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید) به عنوان مواد فعال کننده سطحی یا جزء اصلی استفاده می شود.
 دی سدیم لوریل سولفوسوکسینات سورفکتانت های آمفوتری برای ایمن سازی و افزایش ملایمت شامپوها، سورفکتانت های آنیونی را در ترکیب با سورفکتانت های آمفوتری در فرمولاسیون شامپو استفاده می کنند. بتائین های زنجیره بلند و مشتقات ایمیدازولین از مهمترین مواد فعال کننده سطحی آمفوتری می باشند. کوکامیدو پروپیل بتائین بتائین مایع شفاف زردرنگ ایست که جزء سورفکتانت های آمفوتری به شمار می آید. بتائین از ملایم ترین مواد شوینده و پاک کننده است. تقریبا در همه شامپوهای خارجی و ایرانی می توان ترکیب بتائین را پیدا نمود. بتائین تحریکات پوستی ناشی از تماس با سدیم لوریل اتر سولفات را کاهش داده، الکتریسیته ساکن موها را خنثی نموده و علاوه بر پاک کنندگی و کف کنندگی، از ملایمت بالایی برخوردار است.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: کربوکسیلات ها

کربوکسیلات ها دسته ای از سورفکتانت های آنیونی هستند که در آن گروه کربوکسیل وجود دارد. صابون ها دسته ای از کربوکسیلات ها می باشند. اتوکسی کربوکسیلات ها، استرکربوکسیلات ها، از دیگر انواع کربوکسیلات ها می باشند.
 5- بتائین ها:
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل سولفات ها


 3- ویسکوزیته محلول آبکی: ویسکوزیته محلول در حدود غلظت های %30-40 به سرعت افزایش یافته و به صورت ژله ایی در می آید. ولی در حدود غلظت های %60-70 به یک مایع نسبتاً روان تبدیل شده که مجدداً با افزایش غلظت، ژله ایی می شود. مقادیر حداقل غلظت های مورد نیاز جهت تغییر فرم محلول، متناسب با نوع الکل سولفاته شده مصرفی تغییر می کند، همچنین برخی از ناخالصی ها مانند الکل سولفاته نشده نیز در این مورد مؤثر خواهند بود. این مقدار حداقل، به وسیله دما نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. ویسکوزیته محلول های آبکی را با افزودن الکل های زنجیره کوتاه و گلیکول ها می توان کاهش داد در حالی که آلکانول آمیدها (و نمک) به راحتی ویسکوزیته را افزایش می دهند. ویسکوزیته در اثر افزایش الکترولیت افزایش می یابد. مشتق نمک MEA نسبت به TEA به افزایش نمک های معدنی حساستر است (خصوصاً یون کلر). اثر نمک بر روی ویسکوزیته به غلظت الکل های چرب واکنش نداده هم بستگی دارد. برای افزایش گرانروی نمک TEA از آلکانول آمیدها یا کوکوآمیدو پروپیل بتائین استفاده می شود.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها


 8- خواص کاربردی: شوینده های بسیار خوبی هستند، به طوری که در آب نمک اشباع و آب سخت (بر خلاف AS یا LABS) قدرت شویندگی آن ها کاهش نمی یابد. بنابراین نیازی به مواد کمکی (Builder) مانند پلی فسفات ها نمی باشد؛ میزان شویندگی با افزودن نمک های منیزیم افزایش می یابد؛ خصلت انحلال پذیری خوب، آن ها را برای فرمولاسیون های مایع قلیایی و فسفات دار مناسب ساخته است. آن ها می توانند حلالیت شوینده های دیگری را که قطبیت کمتری در آب دارند افزایش دهند؛ امولسیفایر بسیار خوب (خصوصاً برای سبوم)؛ عامل ایجاد کف عالی به خصص در حضور الکترولیت ها، ولی میزان کف آن در مقایسه با آلکیل سولفات ها سبک تر است به طوری که در حضور چربی و روغن زودتر باز شده و فرو می نشیندغ در مجموع اتر سولفات ها در حضور سبوم کف پایداری ندارند (بر خلاف آلکیل سولفات ها)، ولی افزودن سارکوزینات ها، بتائین ها یا آلکانول آمیدها می تواند موجب پایداری کف در حضور سبوم شود؛ ادعا می شود که زنجیره آبگریز C12 خواص کف کنندگی بهتری نسبت به C14 ایجاد می کنند (Adam & Neumann 1980)؛ محصولات تولیدشده توسط تولیدکنندگان متفاوت با ترکیب به ظاهر مشابه، ممکن است از لحاظ میزان کف کنندگی به طور محسوسی متفاوت باشند؛ این مورد بیشتر به تفاوت الکل های اتوکسیله شده اولیه مربوط می شود؛ احتمال می رود C10,C9 و C11 به صورت الکل سولفات ها به عنوان عامل فرونشانندۀ کف عمل کنند.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی رکسول

رکسول امروزه با محصولات کلاسیک و درمانی خود و با استفاده از فن آوری های پیشرفته همچنان بهترین انتخاب برای نتیجه گیری در درمان بوده و محصولات خود را در آمریکا و بیش از چهل کشور جهان صادر می کند. اثر استفاده از محصولات رکسول بسیار کارآمد بوده و ترکیبات بی نظیر موجود در آنها رکسول را به عنوان یکی از مرغوبترین نام ها در زمینه تولیدات درمانی و بهداشتی مطرح کرده است.
 مواد موثره برند رکسول هیدروکینون با غلظت 4 درصد (روشن کننده قوی)، لاکتیک اسید و سیتریک اسید (لایه بردار و یکنواخت کننده پوست)، اوره (مرطوب کننده و لایه بردار)، آلانتوئین (مرطوب کننده و ایجاد حس ابریشمی)، گلایکولیک اسید (جداکننده سلول های مرده پوست)، اوکتی متوکسی سینامات (فیلتر فرابنفش)، آلفا آربوتین (روشن کننده قوی)، اسید آسکوربیک (آنتی اکسیدان، ترمیم کننده و روشن کننده پوست)، زینک، بیوفلاونوئید (آنتی اکسیدان)، گلیسیرین، رتینول (آنتی اکسیدان، بهبود تکثیر سلولی، تحریک تولید کلاژن)، پترولاتوم (حفظ رطوبت)، اکسی بنزون، هوموسالات، اکتی سالات، اتیل هگزیل سالیسیلات، اکتی کریلن، اکسی بنزون، زینک اکسید، تیتانیوم دی اکسید، سالیسیلیک اسید (لایه بردار و تنظیم کننده ترشح چربی پوست)، تری کلوزان (آنتی بیوتیک و ضد آکنه)، سوربیک اسید (بستن منافذ باز پوست)، سیلیکا، آلانتوئین (نرم کننده)، بتائین (شوینده ملایم)، منتول (خنک کننده)، بیوتین (تحریک رویش مو)، متیل کلرو ایزو تیازولیدون (ضد قارچ)، هینوکیتول (تحریک رویش مو، تقویت سیستم ایمنی بدن)
مشاهده مطلب

alkyl betaines
آلکیل بتائین
alkyl betaines2
ساختار مولکولی آلکیل بتائین
alkylamido betaines
ساختار شیمیایی آلکیل آمیدو بتائین ها
alkylamido betaines2
ساختار مولکولی آلکیل آمیدو بتائین ها
shampoo ingredients
ترکیبات شامپو: کوکونات دی اتانول آمید، تگزاپون صدفی، سولفوسوکسینات، کوکامیدو پروپیل بتائین
SLES+batain
ملایمت تگزاپون به صورت آمیخته با بتائین بیشتر از ملایمت هر یک به تنهایی است.
ibc96 behamid sulphonic acis
کوکونات دی اتانول آمید، اسید سولفونیک، کوکامیدو پروپیل بتائین از شرکت بهداش در نمایشگاه ایران بیوتی 96
ibc96 soap chips
چیپس صابون، گلیسیرین، تگزاپون، بتائین، اسید استئاریک در نمایشگاه ایران بیوتی 96
Coco Glucoside is a mild, and gentle, surfactant and because it does not dry the skin it is ideal for the formulation of personal hygiene and toiletry products
 از اتصال اتم کربن 1 و 5 مولکول گلوکز و قرار گرفتن یک اتم اکسیژن بین آن ها، گلوکز حلقوی حاصل می شود. استر این گلوکز، گلوکوزید نام دارد. در صورتی که اسید چرب تشکیل دهنده این استر از کوکو یا اسید چرب نارگیل باشد، به ترکیب حاصله، کوکوگلوکوزید می گوییم. کوکوگلوکوزید را می توان به عنوان جایگزین بتائین ها در شامپوهای بچه استفاده نمود. کوکوگلوکوزید یک سورفکتانت ملایم است و پوست را خشک نمی کند. به همین علت در محصولات بهداشت شخصی و آرایشی استفاده می شود.
Disodium Cocoyl Glutamate (from coconut oil)
 دی سدیم کوکوئیل گلوتامات سورفکتانت آمفوتری است که ساختاری شبیه بتائین ها دارد. با این تفاوت که بر خلاف بتائین ها که هسته اصلی شان اسید آمینه گلایسین است، دی سدیم کوکوئیل گلوتامات از گلوتامیک اسید مشتق شده است.
Sultaines offer superior foam quality and quantity over Betaines
 سولتئین و بتائین
There are two types of betaines alkyl betaines and amido betaines. Amido betaine products are mild, foaming amphoteric surfactants that complex with anionics.
 دو نوع بتائین وجود دارد. آلکیل بتائین ها و بتائین های آمیدو. ساختار بتائین های مختلف در شکل فوق نشان داده شده است. آلکیل آمیدو پروپیل بتائین، مشهورترین نوع بتائین است. اگر آلکیل به کار رفته در این ترکیب کوکوئیل باشد ترکیب حاصل را کوکو آمیدو پروپیل بتائین می نامند.
Trimethylglycine (TMG) is an amino acid derivative that occurs in plants. Trimethylglycine was the first betaine discovered; originally it was simply called betaine
 تری متیل گلایسین، یکی از مشتقات آمینو اسید است که در گیاهان وجود دارد. تری متیل گلایسین، اولین بتائین کشف شده بود.

• Betaine
DETERGENTS — cleansing agents that are chemically different from soaps, but resemble them in the ability to emulsify oils and hold dirt in suspension. Detergents can vary widely in composition. Though some can be plant-based, most are processed with petroleum derivatives or are synthetic. Examples: sodium lauryl/ laureth sulfate, cocamide DEA, cocamidopropyl betaine. (INCI dictionary)
BETAINE – A natural humectant derived from sugar beets. Used in hair care formulations as a foam enhancer and conditioning agent. (INCI dictionary)
BETAINE SALICYLATE: Betaine Salicylate is a natural skin conditioner derived from sugar beets. It is complexed with keratolytic BHA. It provides time-released exfoliating action long after it is removed. (cellularskinrx.com)
Caprylic Acid: A liquid fatty acid from cow’s or goat’s milk. Also from palm, coconut, and other plant oils. In perfumes, soaps. Derivatives: Caprylic Triglyceride, Caprylamine Oxide, Capryl Betaine. Alternatives: plant sources, especially coconut oil. (peta.org)
Stearic Acid: When animal-derived, a fat from cows, pigs, and sheep and from dogs and cats euthanized in animal shelters, etc. May also be of plant origin, including from cocoa butter and shea butter. Can be harsh, irritating. Used in cosmetics, soaps, lubricants, candles, hairspray, conditioners, deodorants, creams, chewing gum, food flavoring. Derivatives: Stearamide, Stearamine, Stearates, Stearic Hydrazide, Stearone, Stearoxytrimethylsilane, Stearoyl Lactylic Acid, Stearyl Betaine, Stearyl Imidazoline. Alternatives: Stearic acid can be found in many vegetable fats, coconut. (peta.org)
Cinchona Succirubra Bark Extract (Quinquina), Sodium Laureth Sulfate (Dérivé D'huile De Coco), Water / Aqua (Eau Purifiée), Cocamidopropyl Betaine (Dérivé D'huile De Coco), Lauryl Glucoside, Peg-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Hydrolyzed Wheat Protein Pg-Propyl Silanetriol (Dérivé De Blé), Fragrance / Parfum, Panthenol (Provitamine B5), Propylene Glycol, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Pyridoxine Hcl, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (Procyanidols De Raisin), Phenoxyethanol, Parabens (Ethyl, Butyl), Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Tetrasodium Edta, Sodium Chloride. (Phytocyan shampoo ingredients)

• بتائین

مطلب قبلی: سورفکتانت های شامپو

مطلب بعدی: دی سدیم کوکو آمفو استات

کسب و کار خود را در دایرکتوری آرایشی بهداشتی معرفی کنید
ثبت نام در دایرکتوری آرایشی بهداشتی


مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید