لیپیدهای آرایشی بهداشتی در محصولات آرایشی بهداشتی 

لیپیدهای آرایشی بهداشتی در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی




چکیده: گامالینولنیک اسید یک اسید چرب کمیاب و بسیار با ارزش است. این اسید چرب برای بدن ضروری است.

لیپید چیست؟

لیپیدها گروهی از ملکول های طبیعی شامل چربی ها، موم ها، استرول ها، ویتامین های چرب (مثل ویتامین های A، D، E و K) تری گلیسرید ها، فسفولیپیدها و غیره است. عملکرد بیولوژیکی اصلی لیپیدها ذخیره انرژی و نقش ساختاری آن در سلول های غشاء می باشد. لیپیدها مولکول های با خاصیت هیدروفوبیک یا آمفیفیلیک هستند. طبیعت آمفیفیلیک برخی لیپیدها آن ها را برای بکارگیری در نقش وزیکل و لیپوزوم مناسب نموده است. اگرچه گاهی لیپیدها را مترادف چربی ها می دانند، اما چربی ها در واقع زیرمجموعه ای از لیپیدها هستند که تری گلیسرید نام دارند. اسیدهای چرب و مشتقات آن نیز جزو خانواده لیپیدها هستند. کلسترول و دیگر متابولیت های استرول دار نیز جزء لیپیدها هستند.

بایولیپید چیست؟

لیپیدهایی که از منابع بیولوژیکی به دست می آیند را بایولیپید می گویند. منابع بیولوژیکی عبارتند از روغن های گیاهی و چربی های گیاهی. یکی از شرکت های بیوتکنولوژی آمریکایی دسته جدیدی از بیولیپیدهای طبیعی را که از دانه سویا به دست می آید، برای بکارگیری در محصولات ضدآفتاب معرفی نموده است. دانشمندان شرکت iSOY ترکیب جدیدی به نام گلیسرید فرولیک سویا را با واکنش های آنزیمی ساخته اند که وقتی روی سطح پوست مالیده می شود، به عنوان منبعی غنی از مواد مغذی ضروری لیپیدهای از دست رفته پوست را جبران می کند. این ترکیب ها خواص آنتی اکسیدانی داشته و از پوست در برابر پیری محافظت می کنند. برند مشهور لاروشپوزی یک کرم مرطوب کننده برای پوست های خیلی خشک به نام نوتریتیک عرضه نموده که پنج درصد ترکیبات تشکیل دهنده آن را بیولیپیدها تشکیل می دهند. در این کرم، یازده لیپید بیولوژیکی وجود دارند.

کاربرد لیپیدها علاوه بر صنایع آرایشی بهداشتی در صنایع غذایی و نانوتکنولوژی نیز فراوان است.


• لیپیدهای آرایشی بهداشتی

مطلب قبلی: روغن اناگر

مطلب بعدی: گامالینولنیک اسید

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- نوت = Note

تلفظ top notes, middle noses and base notes ↓
2- آنتی اکسیدان = Anti-Oxidant آنتی اکسیدان

high anti-oxidants properties = ویژگی آنتی اکسیدانی قدرتمند
3- سویا = Soy Bean
Soy bean, Glycine soja = سویا، لوبیای روغنی
4- جزء = Component جزء
5- ویتامین ها = Vitamins ویتامین ها
6- گلی = Floral فلورال، بر پایه رایحه گل ها

hyrdosol, Herbal distillates, floral waters, hydrosols, hydrolates, herbal waters, and essential waters, are aqueous products of distillation. = هیدروسل، مقطره گیاهی، گلاب، هیدرولات ها، آب اسانسی، محصول آبی تقطیر
7- مواد مغذی = Nutrients مواد مغذی


تلفظ nutrients ↓
8- نانوتکنولوژی = Nanotechnology نانو تکنولوژی، فناوری های برپایه نانو، فناوری که در آن ابعاد کمتر از 100 نانومتر مد نظر است، شاخه ای از مهندسی که با اشیای کوچکتر از 100 نانومتر درگیر است. 
9- دانه سویا = Soybean دانه سویا
10- لیپوزوم = Liposome لیپوزوم
11- فسفولیپید = Phospholipids فسفولیپید
12- متابولیت = Metabolite متابولیت
13- هیدروفوب = Hydrophobic
hydrophobic, having a tendency to mix with oil = هیدروفوب، چربی دوست، ماده ای که گرایش به آمیزش با روغن دارد

essential oils, an essential oil is a concentrated hydrophobic liquid containing volatile aroma compounds from plants, also known as volatile oils = اسانس های روغنی، ماده هیدروفوب غلیظ شده که حاوی ترکیبات آروماتیک فرار گیاهان می باشد. اسانس های روغنی را روغن های فرار نیز می نامند. 

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید