هیدروکینون چیست؟ 

هیدروکینون چیست؟

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: هیدروکینون یک ماده شیمیاییست که با مهار آنزیم تایروسیناز، ملانین سازی را متوقف می کند. هیدروکینون رایج ترین ترکیبیست که در محصولات ضد لک و روشن کننده استفاده می شود.
هیدروکینون یک ماده شیمیایی هیدروکسی فنلی است که با بازداری آنزیم Tyrosinase سرعت تشکیل ملانین را کاهش می دهد. هیدروکینون معمولاً وقتی استفاده می شود که علت ایجاد هایپرپیگمنتاسیون تغییرات هورمونی نباشد. هیدروکینون در ظرف چند هفته، اثر درمانی خود را نشان می دهد. عوارض جانبی این ماده درماتیتهای تماسی آلرژیک و تحریکی و بی رنگ شدن ناخن می باشد.
هیدروکینون
هیدروکینون
هیدروکینون به عنوان یک آنتی اکسیدان، سبب مهار مسیر اکسیداسیون آنزیماتیک تایروسین و نتیجتاً مهار تولید ملانین می گردد. هیدروکینون به شدت به اکسیداسیون حساس است و از روش های مختلف برای محافظت آن استفاده می شود (مانند استفاده توام از سدیم متابی سولفیت، ویتامین C و حفظ pH در محدوده 6-4، همراه با ملاحظات فرمولاسیون و بسته بندی).

ایمنی هیدروکینون

غلظت ۱ تا ۲ درصد هیدروکینون، بدون نسخه در دسترس بوده، با میزان ۴% و بیشتر تنها با تجویز پزشک قابل استفاده می باشد.
با توجه به پژوهش های گوناگون پیرامون ایمنی هیدروکینون، از سال ۲۰۰۰ استفاده از این ماده در فرآورده های بدون نسخه، با محدودیت هایی روبرو شده است و کمتر در این گونه محصولات استفاده می شود. کاربرد موضعی طولانی مدت فرآورده های هیدروکینون ۴% و بالاتر، ضایعات آبی تیره ای (ochronosis) را در سطح پوست ایجاد می کند که این مورد نیز از عوارض این ماده است. تأثیر هیدروکینون بر روند ساخت آنزیم های دخیل در ساخت رنگدانه است که تجمع همین مواد به شکل غیرطبیعی در طولانی مدت چنین عارضه ای را به دنبال دارد. راش های پوستی و تغییر رنگ ناخن از دیگر عوارض این ماده است.


مطلب قبلی: دی هیدروکسی استون

مطلب بعدی: پلی ساکاریدها

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- هورمون = Hormone
male hormones = هورمونهای مردانه

melanin stimulating hormone, α-MHS = هورمون تحریک ملانین


تلفظ hormone ↓
2- تایروسین = Tyrosine
3- درماتیت = Dermatitis
actinodermatitis = درماتیت ایجاد شده در اثر مواجهه بیش از حد با نور آفتاب، پرتوهای آکتینیک و اشعه ایکس

atopic dermatitis = درماتیت آتوپیک، درماتیت حساسیتی

contact dermatitis = درماتیت تماسی، این نوع درماتیت به علت استفاده از مواد آرایشی بوجود می آید. دو نوع است: درماتیت تماسی تحریکی، درماتیت تماسی آلرژیک

phytodermatitis = فیتودرماتیت، درماتیت گیاهی، درماتیت تماسی در اث تماس با گیاهانی مثل گزنه

seborrheic dermatitis = درماتیت سبورئیک
4- هیدروکینون = Hydroquinone

تلفظ hydroquinone ↓
5- اثر درمانی = Therapeutic Effect
6- آنتی اکسیدان = Antioxidant

نظر شما هر چه باشد، بدون نیاز به تائید در سایت درج خواهد شد.



درج آدرس ایمیل ضروری نیست، اما پُلی برای ارتباط با شما ایجاد می کند.


در صورت تمایل می توانید آدرس وب سایت یا وبلاگ خود را بدون http
در کادر زیر وارد کنید تا نام شما به صورت لینک دار نمایش داده شود.



لطفاً عددی که در تصویر بالا مشاهده می کنید را در کادر مقابل وارد نمایید:
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید