اسیدهای هیدروکسی در محصولات آرایشی بهداشتی 

اسیدهای هیدروکسی در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی


چکیده: آسیدهای آلفا و بتاهیدروکسی به شکل گسترده ای برای درمان مشکلات مختلف پوستی از جمله کاهش چروک ها در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارند.
آلفا هیدروکسی اسیدها و بتا هیدروکسی اسیدها به شکل گسترده ای برای رفع مشکلات پوستی از جمله کاهش چروک ها استفاده می شوند.
•  AHA: اسید لاکتیک یا گلیکولیک با غلظت ۸ تا ۱۰ درصد توصیه می شود، گرچه غلظتهای بالاتر آن نیز موجود است اما به دلیل احتمال حساسیت یا التهاب، استفاده از آن را توصیه نمی شود.
•  BHA: اسید سالیسیلیک (تنها نوع مؤثر BHA) با غلظت ۰/۵ تا ۲ درصد توصیه می شود (غلظت ۱ درصد مناسب تر است).
AHA و BHA جهت پاکسازی مؤثر لایه رویی پوست هر دو به pH حدود ۳ تا ۴ نیاز دارند.
مکانیسم دقیق عملکرد این مواد شناخته شده نیست، ولی بررسی ها نشان می دهد این ترکیبات چسبندگی بین کورنئوسیت ها را کاهش می دهند و به همین علت اثرات لایه بردار خود را اعمال می کنند.
محصولات آرایشی دارویی اولین بار با اسیدهای هیدروکسی فرموله شدند.

تاریخچه استفاده از اسیدهای هیدروکسی

گفته می شود که کلئوپاترا رسوبات ته بشکه مشروب را روی صورت خود ماساژ می داد. این رسوبات حاوی تارتاریک اسید بودند و کلئوپاترا اولین زنی بود که از اسیدهای آلفاهیدروکسی روی پوست صورت خود استفاده می نمود.

شیمی اسیدهای هیدروکسی

هیدروکسی اسیدها در انتهای زنجیره کربنی خود دارای گروه کربوکسیل هستند و بسته به موقعیت گروه هیدروکسیل به نامهای آلفا و بتا نامگذاری می شوند.


• اسیدهای هیدروکسی

مطلب قبلی: گلوکونات مس

مطلب بعدی: کراس پلیمرهای آکریلات

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- ماساژ = Massage ماساژ


تلفظ massage is a relaxing way to introduce essential oils to the body ↓


تلفظ massage1 ↓
2- مشک = Musk
3- گلی = Floral فلورال، بر پایه رایحه گل ها
4- چسبندگی = Adhesion چسبندگی
5- آرایشی دارویی = Cosmeceutical ماده آرایشی دارویی، کاسموسوتیکال
6- اسید سالیسیلیک = Salicylic Acid

تلفظ salicylic acid ↓
7- کورنئوسیت = Corneocyte
cluster of corneocytes = خوشه هایی از سلول های کورنئوسیت
کورنئوسیت، سلول های مرده لایه شاخی

corneocyte cohesion = چسبندگی کورنئوسیت ها

Corneocyte cohesion reinforcement = تقویت پیوستگی کورنئوسیت ها

corneocyte flakes = پوسته های کورنئوسیت

nucleus free corneocytes = کورنئوسیت های بدون هسته سلولی


تلفظ corneocytes ↓


تلفظ corneocytes1 ↓
8- کورنئوسیت ها = Corneocytes
cluster of corneocytes = خوشه هایی از سلول های کورنئوسیت

nucleus free corneocytes = کورنئوسیت های بدون هسته سلولی


تلفظ corneocytes ↓


تلفظ corneocytes1 ↓
9- تارتاریک اسید = Tartaric Acid تارتاریک اسید، اسید میوه ای مشتق از انگور

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید