گیاه جوجوبا در محصولات آرایشی بهداشتی 

گیاه جوجوبا در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی




چکیده: در بیابان های آمریکای شمالی گیاهی شبیه کاکتوس لوله ای به نام جوجوبا وجود دارد که می تواند در شرایط بیابانی و گرمای طاقت فرسای آن منطقه به حیات خود ادامه دهد. روغن این گیاه، ترکیب بسیار عجیبی است. این روغن همانطور که در گرمای سوزان بیابان سالم مانده، بسیار در برابر اکسیداسیون مقاوم است. از این نظر می توان آن را با روغن عنبر ماهی یا اسپرم وال مقایسه کرد. اما بر خلاف روغن اسپرم وال بوی ماهی نمی دهد.
جوجوبا
در شمال مکزیک و جنوب ایالت آریزونای آمریکا بیابانی به نام سونورا قرار دارد. شرایط اقلیمی در این بیابان آنقدر سخت و خشن است که فقط گیاهان خاصی می توانند در آن شرایط دوام بیاورند.
desert
شکل ۱ - بیابان سونورا (زادگاه جوجوبا)
«جوجوبا» یا «حوحوبا» نام یکی از گیاهان بومی بیابان سونورای آمریکای شمالی می باشد. جوجوبا از معدود گیاهانی است که توانسته از آب بی مقدار این بیابان بهره گرفته، در خاک بی جان آن رشد کند و در گرمای طاقت فرسا و آفتاب سوزان این بیابان به حیات خود ادامه دهد. جالب اینجاست که این گیاه محصول هم می دهد! آن هم یک محصول مغذی که دانه های روغنی آن است.
jojoba
شکل ۲ - درختچه جوجوبا
روغنی که در دانه های جوجوبا وجود دارد آنقدر مقاوم بوده که توانسته در گرمای شدید و آفتاب سوزان این بیابان سالم باقی بماند و فاسد نشود. روغن جوجوبا شباهت زیادی به روغن عنبرماهی ( اسپرم وال ) دارد که در گذشته به وفور در فرمولاسیون های آرایشی و همچنین برای کاربردهای صنعتی استفاده می شد. با این مزیت که روغن جوجوبا بی رنگ و بی بوست و بر خلاف روغن «اسپرم وال» بوی ماهی نمی دهد! استفاده از روغن اسپرم وال در دهه 1970 برای جلوگیری از صید بی رویه و محافظت از نسل این حیوان ممنوع شد.
whale
شکل ۳ - عنبر ماهی (اسپرم وال)
روغن جوجوبا و مشتقات بر گرفته از آن به خاطر ساختار شیمیایی شان از پایداری و مقاومت بسیار خوبی در برابر اتواکسیداسیون و تخریب در برابر نور برخوردارند. این روغن بر خلاف دیگر روغن های گیاهی می تواند سالها بدون اینکه تجزیه و فاسد شود در انبار نگهداری شود. علت پایداری منحصر به فرد روغنهای برگرفته از جوجوبا ساختار شیمیایی غیر تری گلیسیریدی آنها است.
trigelyceride
شکل ۴ - ساختار تری گلیسریدی روغن های گیاهی رایج
روغن های بر گرفته از دانه جوجوبا بر خلاف دیگر روغن هایی که از دانه گیاهان به دست می آیند استرهای گلیسرول نیستند بلکه استر الکل های چرب می باشند و ساختار موم استری دارند.
jpjpba wax
شکل ۵ - ساختار موم استری روغن جوجوبا

shokri p.41
مواد مرطوب کننده، آنتی اکسیدان ها، پایدارکننده ها و امولسیون کننده ها از مواد اولیه پرمصرف در فرآورده های مرطوب کننده می باشد. پلی اول های هیدروکربنی شامل روغن های معدنی، اسکوالن، پترولاتوم، پروپیلن گلایکول، همچنین مشتقات لانولین مثل گلیسرول و سوربیتول، لانولین و لانولین الکل ها (اوسرین)، دایمتیکون و سیکلومتیکون جزء روغن های سیلیکونی به شمار می آید. از اسیدهای چرب می توان اسید استئاریک و اسید لینولئیک را نام برد. ستیل الکل، استئاریل الکل و سیتریل الکل، الکل های چرب هستند که به عنوان مواد مرطوب کننده استفاده می شوند. ایزو پروپیل میریستات، ایزو پروپیل پالمیتات و روغن جوجوبا جزء ترکیبات استری می باشد. روغن کنجد، روغن بادام شیرین و کره کاکائو تری گلیسیرید هستند. پروتئین هیدرولیز شده حیوانی، کلاژن، پروتئین شیر، آمینو اسیدهای ابریشم، جزئ ترکیبات آمینو اسیدی به شمار می آیند. اوره، لسیتین نیز مواد مرطوب کننده به شمار می آیند. بوتیل هیدروکسی آنیزول BHA و بوتیل هیدروکسی تولوئن BHT و توکوفرول از مواد آنتی اکسیدان و پایدار کننده هستند. صابون ها، معمولا ترکیبات استئارات هستند که می توانند آمونیوم استئارات، پتاسیم استئارات باشند. گلیسیریل استئارات و سوربیتان استئارات، جزء امولسیون کننده های استری هستند. ستیل الکل همچنین می تواند به عنوان امولسیون کننده استفاده شود. کاربومرها، صمغ زانتان یا گزانتان، صمغ سلولز جزء امولسیون کننده های پلیمری هستند. لانولین الکل، کلسترول و استرول های سویا نیز امولسیون کننده می باشند. مطالب این صفحه برگرفته از صفحه 41 کتاب دکتر شکری

• Jojoba
English: specially developed in farmasi laboratories nail polish remover quickly and gently removes varnish promoting strong, healthy-looking nails and cuticles every time you use it. its enriched with rose water and vitamin e extract formula moisturizes dry, brittle nails. jojoba oil keeps nails strong and healhty-looking.
ترجمه به فارسی: لاک پاک کن ناخن که به صورت انحصاری و خاص در آزمایشگاه های فارماسی طراحی و تولید شده، مواد لعابی لاک ناخن را به سرعت و با ملایمت پاک می کند و به مرور زمان موجب افزایش استحکام و سلامت ناخن ها و کوتیکول آن ها می شود. فرمولاسیون این لاک پاک کن غنی از عصاره گل رز و ویتامین E بوده و موجب رطوبت رسانی ناخن های خشک و شکننده می شود. روغن جوجوبا، ناخن ها را محکم و شاداب نگاه می دارد.
English: farmasi hair care liquid crystal hair serum, specially developed for hard-to-manage hairs and damaged hairs, instantly smoothes frizzly hair and makes hair easily tie up. enriched with argan oil formula, quickly penetrates into hair while providing deeply nourisment. jojoba oil works well on the scalp and prevents its overdrying. it makes your hair look and feel healthier, silkier, and shiny.
ترجمه به فارسی: سرم کریستال مایع مراقبت از موی فارماسی اختصاصاً برای موهایی که شکل دادن به آن ها سخت بوده و آسیب دیده، طراحی شده است. این سرم مو وز موها را به سرعت صاف نموده و موجب تثبیت آسان مو می گردد. فرمولاسیون این محصول سرشار از روغن آرگان بوده و به سرعت به داخل مو نفوذ می کند و باعث رطوبت رسانی عمقی مو می گردد. روغن جوجوبا از خشکی بیش از حد پوست سر جلوگیری می کند. شادابی، درخشش و نرمی مو را افزایش می دهد.
English: foot defense nutri-repair dry foot cream, with jojoba oil and sweet almond, is a rich and nourishing dry skin relief cream that helps to prevent and protect dry and flˆaky skin. it helps to provide long lasting moisture daily and soften, soothe the dry and rough feet.
ترجمه به فارسی: کرم ترمیم کننده و محافظ پا، حاوی روغن جوجوبا و روغن بادام شیرین، یک کرم غلیظ و مغذی برای پوست خشک بوده و از خشکی و پوسته شدن پوست جلوگیری می کند. این کرم، رطوبت ماندگار روی پوست به جا گذاشته و استفاده روزانه از آن موجب نرمی و تسکین پوست خشک و زبر پاها می شود.
English: farmasi intense moisturizer lip balm, enriched with shea butter, jojoba and vitamins a&e, provides the natural balance of the lips, gently protects them against the external effects and moisturizes dried and chapped lips.
ترجمه به فارسی: بالم لب مرطوب کننده قوی فارماسی غنی از کره شی آ، جوجوبا و ویتامین A و E تعادل طبیعی پوست لب ها را برقرار می کند. لب های خشک و ترک خورده را به شکل ملایمی رطوبت رسانی می کند.

EMOLLIENTS — Oils and other ingredients that soften and smooth the skin and reduce dryness, roughness and irritation. In hair care products, they restore lost moisture to hair fiber, contributing to shine and strength. Examples: coconut fatty alcohols, essential fatty acids, shea butter, jojoba oil. (INCI dictionary)
EXFOLIANTS — Used in masks, scrubs and cleansing lotions, exfoliants encourage skin cell regeneration by removing dead skin cells, making way for new cells underneath. Manual exfoliants such as ground nuts, meals and jojoba wax spheres gently slough off dead skin cells, while fruit acid exfoliants dissolve the cellular glue that holds skin cells together to reveal new, fresh cells. Enzymatic exfoliants such as papaya digest dead skin cells and offer the mildest form of exfoliation. (INCI dictionary)
CASTILE SOAP – A mild, vegetable oil-based soap saponified with an alkaline salt. (See also Potassium cocoate, jojobate and olivate.) (INCI dictionary)
DESERT HERB COMPLEX — Unique hair care herbal blend con- sisting of organic jojoba (Simmondsia chinensis), aloe (Aloe bar- badensis) and yucca root (Yucca schidigera). (For more information on these ingredients, see individual entries.) (INCI dictionary)
FATTY ACID ESTERS — Waxes derived from plants or animals, which are less greasy than fatty acid extracts. Jojoba (Simondsia chinensis) and lanolin are examples of fatty acid esters. Used in absorption bases, and as emulsifiers in cosmetics. (INCI dictionary)
JOJOBA ESTERS — Jojoba Butter. Natural butter made from jojoba oil. An excellent emollient for hair and skin . (INCI dictionary)
JOJOBA ESTERS (BEADS) — Jojoba Wax Spheres. Made from jojoba wax, these perfectly smooth microscopic beads act as gentle exfoliants in masks and scrubs. A natural alternative to polyethylene beads (plastic) found in some skin care products. (INCI dictionary)
MANGIFERA INDICA SEED BUTTER — Mango Butter. Butter made from the seed of the mango, similar to jojoba butter (Sim- mondsia chinensis). An excellent moisturizer. (INCI dictionary)
POTASSIUM COCOATE, JOJOBATE AND OLIVATE — The po- tassium salts of coconut, jojoba and olive oils, commonly known as liquid castile soap. (INCI dictionary)
SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL — Jojoba Oil, Jojoba Wax. Waxy oil extracted from the bean, which helps the jojoba des- ert plant retain water during the long summer drought. When used in cosmetic preparations, it not only acts as a humectant, but actually creates a protective film over the skin and hair shaft that helps seal in moisture. The oil is highly stable and very effective on dry skin, dam- aged hair and split ends. (INCI dictionary)
SIMMONDSIA CHINENSIS SEED POWDER — Jojoba Meal. High in protein and natural fibers, this byproduct of the moisture-rich jojo- ba plant contains 17 amino acids. Its mild exfoliating properties help clear away dead skin cells and nourish and deep-cleanse the complex- ion without drying it out. (INCI dictionary)
Castile Soap – Potassium cocoate, jojobate and olivate (INCI dictionary)
Jasmine – Jasminum officinale Jojoba – Simmondsia chinensis Jojoba Butter – Jojoba esters (INCI dictionary)
Jojoba Wax Spheres – Jojoba esters (beads) (INCI dictionary)
JOJOBA OIL: Mistakenly called an oil as it is really a wax that becomes soluble at room temperature. Jojoba oil is excellent at dissolving other oils, dead skin cells and excess sebum in the pores. Long used for scalp and general skin care. Used in CSRx Facial Cleansing Oil , CSRx Lip Remodeling Treatment and in Calming Biolipid Repair Creme. (cellularskinrx.com)
Mink Oil: From minks. In cosmetics, creams, etc. Alternatives: vegetable oils and emollients such as avocado oil, almond oil, and jojoba oil. (peta.org)
Spermaceti Cetyl Palmitate Sperm Oil: Waxy oil originally derived from the sperm whale’s head or from dolphins but now most often derived from petroleum. In many margarines. In skin creams, ointments, shampoos, candles, etc. Used in the leather industry. May become rancid and cause irritations. Alternatives: synthetic spermaceti, jojoba oil, and other vegetable emollients. (peta.org)

• جوجوبا
English: Specially developed in Farmasi laboratories nail polish remover quickly and gently removes varnish promoting strong, healthy-looking nails and cuticles every time you use it. Its enriched with Rose Water and Vitamin E extract formula moisturizes dry, brittle nails. Jojoba oil keeps nails strong and healhty-looking.
ترجمه به فارسی: لاک پاک کن ناخن که به صورت انحصاری و خاص در آزمایشگاه های فارماسی طراحی و تولید شده، مواد لعابی لاک ناخن را به سرعت و با ملایمت پاک می کند و به مرور زمان موجب افزایش استحکام و سلامت ناخن ها و کوتیکول آن ها می شود. فرمولاسیون این لاک پاک کن غنی از عصاره گل رز و ویتامین E بوده و موجب رطوبت رسانی ناخن های خشک و شکننده می شود. روغن جوجوبا، ناخن ها را محکم و شاداب نگاه می دارد.
English: Farmasi Hair Care Liquid Crystal Hair Serum, specially developed for hard-to-manage hairs and damaged hairs, instantly smoothes frizzly hair and makes hair easily tie up. Enriched with Argan Oil formula, quickly penetrates into hair while providing deeply nourisment. Jojoba Oil works well on the scalp and prevents its overdrying. It makes your hair look and feel healthier, silkier, and shiny.
ترجمه به فارسی: سرم کریستال مایع مراقبت از موی فارماسی اختصاصاً برای موهایی که شکل دادن به آن ها سخت بوده و آسیب دیده، طراحی شده است. این سرم مو وز موها را به سرعت صاف نموده و موجب تثبیت آسان مو می گردد. فرمولاسیون این محصول سرشار از روغن آرگان بوده و به سرعت به داخل مو نفوذ می کند و باعث رطوبت رسانی عمقی مو می گردد. روغن جوجوبا از خشکی بیش از حد پوست سر جلوگیری می کند. شادابی، درخشش و نرمی مو را افزایش می دهد.
English: Foot Defense Nutri-Repair Dry Foot Cream, with jojoba oil and sweet almond, is a rich and nourishing dry skin relief cream that helps to prevent and protect dry and flˆaky skin. It helps to provide long lasting moisture daily and soften, soothe the dry and rough feet.
ترجمه به فارسی: کرم ترمیم کننده و محافظ پا، حاوی روغن جوجوبا و روغن بادام شیرین، یک کرم غلیظ و مغذی برای پوست خشک بوده و از خشکی و پوسته شدن پوست جلوگیری می کند. این کرم، رطوبت ماندگار روی پوست به جا گذاشته و استفاده روزانه از آن موجب نرمی و تسکین پوست خشک و زبر پاها می شود.
English: Farmasi Intense Moisturizer Lip Balm, enriched with Shea butter, Jojoba and Vitamins A&E, provides the natural balance of the lips, gently protects them against the external effects and moisturizes dried and chapped lips.
ترجمه به فارسی: بالم لب مرطوب کننده قوی فارماسی غنی از کره شی آ، جوجوبا و ویتامین A و E تعادل طبیعی پوست لب ها را برقرار می کند. لب های خشک و ترک خورده را به شکل ملایمی رطوبت رسانی می کند.


مطلب قبلی: جینکوبیلوبا

مطلب بعدی: چای سبز

کسب و کار خود را در دایرکتوری آرایشی بهداشتی به رایگان معرفی کنید
ثبت نام در دایرکتوری آرایشی بهداشتی
فرم ثبت نام


معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- تار مو = Strand Of Hair تار مو


تلفظ strand of hair ↓
2- جوجوبا = Jojoba
Jojoba, Simmondsia chinesis = جوجوبا، حوحوبا، هوهوبا
3- مقاومت = Resistance
combing resistance = مقاومت مو در برابر شانه

natural resistance = مقاومت طبیعی
مقاومت

water resistance = مقاومت در برابر آب

wear resistance = مقاومت در برابر فرسایش

maximum resistance to electrolytes = مقاومت حداکثری نسبت به الکترولیت ها
4- گلی = Floral فلورال، بر پایه رایحه گل ها

hyrdosol, Herbal distillates, floral waters, hydrosols, hydrolates, herbal waters, and essential waters, are aqueous products of distillation. = هیدروسل، مقطره گیاهی، گلاب، هیدرولات ها، آب اسانسی، محصول آبی تقطیر
5- عنبر = Amber عنبر، رنگ کهربایی

Ambergris = عنبر، از مواد عطرسازی

Chamber of commerce = اتاق بازرگانی
6- خشن = Harsh خشن

harsh environments = محیط های خشن

harsh soap = صابون خشن
7- سرو = Cypress
Cypress, Vupressus sempervirens = سرو
8- شیمی = Chemistry شیمی 

organic chemistry = شیمی آلی 


تلفظ chemistry ↓


تلفظ organic chemistry ↓

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید