گیاه لوتوس در محصولات آرایشی بهداشتی 

گیاه لوتوس در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی


چکیده: سوسن آبی یا لوتوس گیاهیست که ریشه آن در آب و برگ و گل های آن در هوا قرار دارد. ساقه بلندی دارد و برگ های آن پیاله ای شکل است.

گیاه شرقی با گل های بسیار ظریف

سوسن آبی یا لوتوس مقدس که از مصر، هند و خاور دور می آید، یک گیاه آبزی است که برگ ها و گل های آن در هوا قرار دارند. ساقه این گیاه بلند و برگ های آن پیاله ای شکل و بسیار باز است. گلهای بزرگ آن از زیبایی کم نظیری برخوردارند و رایحه مطبوعی از خود متصاعد می کنند. یک حفره درون سلولی بزرگ در درون گل های این گیاه وجود دارد که در پایان فصل گل دهی سفت شده و به شکل میوه در می آید که دانه های لوتوس (اِکین ها ) درون آن قرار دارند.
lotus

یک گیاه خوردنی و مورد استفاده در طب سنتی

ریشه، ساقه و برگ های لوتوس در بسیاری از کشورها به عنوان ماده غذایی استفاده می شوند. در آسیا از پرچمِ گل های آن برای معطر کردن چای استفاده می شود . دانه های پرانرژی آن در ساخت شیرینی کاربرد دارد. سوسن آبی در فارماکوپه چین به عنوان یک گیاه دارویی معرفی شده است و خواص درمانی زیادی دارد. ساقه های زیر زمینی، برگ ها و ساقه های اصلی آن جمع کننده بافت های نرم و بندآورخون هستند. دانه های این گیاه تقویت کننده است. کل گیاه برای خنثی کردن سموم و مبارزه با علائم مرتبط با یائسگی استفاده می شود.

اجزاء دارویی :

•  Roemerin, nuciferins, armepavine, methylcoclaurin, anonain, liriodenin,quercetin, isoquercetin, nelumboside
•  اسیدها: اکسالیک و سوکسینیک، اسیدهای آلفاهیدروکسی: سیتریک، مالئیک، گلوکونیک
•  تنین ها و اجزاء غنی از انرژی مانند (نشاسته، پکتین، قندهای مختلف و غیره)
عمر طولانی و انرژی سرشار موجود در این گیاه موجب شده که فکر استفاده از این گیاه در محصولات آرایشی با هدف «احیاء مجدد» سلولهای پوست به اذهان خطور کند.


مطلب قبلی: لاوندر

مطلب بعدی: مورد

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- معطر کردن = Perfuming
2- سوسن = White Lily
3- سوسن = Lily

نظر شما هر چه باشد، بدون نیاز به تائید در سایت درج خواهد شد.



درج آدرس ایمیل ضروری نیست، اما پُلی برای ارتباط با شما ایجاد می کند.


در صورت تمایل می توانید آدرس وب سایت یا وبلاگ خود را بدون http
در کادر زیر وارد کنید تا نام شما به صورت لینک دار نمایش داده شود.



لطفاً عددی که در تصویر بالا مشاهده می کنید را در کادر مقابل وارد نمایید:
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید