پپتیدهای ماتریکین در محصولات آرایشی بهداشتی 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

پپتیدهای ماتریکین در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
مهندس شیمی - مترجم و پژوهشگر صنایع آرایشی بهداشتی


چکیده: ماتریکین به پپتیدهایی گفته می شود که در اثر تجزیه مولکول های ماتریس برون سلولی آزاد می شوند. پپتیدهای ماتریکین به پپتیدهایی گفته می شود که مشابه با ماتریکین ها دارند. به عبارت دیگر دارای توالی خاصی از اسیدهای آمینه مشابه پپتیدهای جدا شده از کلاژن های تخریب شده پوست است. پالمیتوئیل اولیگو پپتید، یکی از پپتیدهای ماتریکین است که با فریب سلول های فیبروبلاست آن ها را به کلاژن سازی می گمارد.
ماتریکین به پپتیدهایی گفته می شود که در اثر تجزیه ملکول های بزرگ ماتریس برون سلولی آزاد می شوند و نقش حیاتی در تنظیم فعالیت های سلولی ایفا می کنند.
در بخش میانی پوست، سلولهایی به نام فیبروبلاست وجود دارد که وظیفه ساخت و تولید کلاژن را به عهده دارند. وقتی کلاژن در پوست تجزیه می شود، به قعطه های کوچکی به نام پپتید تبدیل می شود. روی سطح سلول های فیبروبلاست ، سنسورهایی وجود دارد که قادر به شناسایی برخی از این پپتیدها می باشد و با شناسایی آنها متوجه می شود که کلاژن از بین رفته و باید کلاژن تازه بسازد.
این پپتیدها دارای توالی خاصی از اسیدهای آمینه هستند که توسط فیبروبلاست پوست قابل شناسایی هستند. این پپتیدها را ماتریکین می نامند زیرا در اثر تجزیه ملکولهای بزرگ ماتریس برون سلولی بوجود می آیند. دانشمندان این توالی را شناسایی کرده و از روی آن پپتیدهای ماتریکین را به صورت سنتزی ساخته اند. همچنین برای افزایش اثربخشی این ماده، پپتید را به یک اسید چرب به نام اسید پالمتیک متصل کرده و با نام پالمیتوئیل اولیگوپپتید در فرمولاسیون محصول استفاده می کنند.
پالمیتوئیل الیگوپپتید
اگر با دقت به لیست ترکیبات تشکیل دهنده کرم های ضد چروک اناگرین نگاه کنید پالمیتوئیل اولیگوپپتید را خواهید یافت.
این پپتید به داخل پوست نفوذ کرده در مجاورت فیبروبلاستها قرار گرفته و به نوعی به سلول کلک می زنند. چرا که فیبروبلاست با دیدن این پپتیدها به تصور اینکه کلاژن پوست تخریب شده شروع به کلاژن سازی می کنند!


مطلب قبلی: لامینین

مطلب بعدی: ملانوتروپین

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- پپتید = Peptide
antimicrobial peptides = پپتیدهایی که خاصیت ضد میکروبی دارند

biopeptide = بایوپپتید، بیوپپتید، بایوپپتاید

neuropeptide = نوروپپتیدها

oligopeptides = اولیگوپپتیدها

palmitoyl oligopeptide = پالمیتوئیل اولیگو پپتید

preservative free peptide = پپتیدهای عاری از نگهدارنده

signal peptide = پپتیدهای سیگنالی

tridecapeptide = تری دکاپپتید

antimicrobial peptides = پپتیدهای آنتی میکروبیال

cationic peptide = پپتید کاتیونی

argireline, Acetyl hexapeptide-8 is marketed as Argireline by the Barcelona-based research laboratory Lipotec = آرژیرلین، استیل هگزاپپتید-8، پپتید ضد چروک که با مهار واکنش های بیولوژیکی درگیر در حرکت و انقباض ماهیچه ها عمل می کند


تلفظ antimicrobial peptides ↓


تلفظ peptides ↓
2- فیبروبلاست = Fibroblast
human fibroblastic collagenase = کلاژناز فیبروبلاست انسان


تلفظ fibroblasts ↓
3- ضد چروک = Anti-Aging
4- سنتزی = Synthetic

تلفظ synthetic chemicals ↓
5- شناسایی = Identification
6- توالی = Sequence
active sequence = توالی فعال
7- اسید چرب = Fatty Acid
coconut fatty acid diethanolamide = کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید
از انواع سورفكتانت هاي نانيونيك است كه در محصولات آرايشي و بهداشتي مصرف زيادي دارد. مایعی گرانرواست که به عنوان ماده کف زا مورد استفاده قرار می گیرد. کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید از ترکیب روغن کوکونات با دی اتانول آمین در حضور کاتالیزور تولید میشود. مایع ویسکوز زرد کمرنگی است که در گروه مواد فعال سطحی غیر یونی قرار دارد.
non-esterified fatty acids, NEFA = اسیدهای چرب استری نشده

unsaturated fatty acid = اسیدهای چرب غیر اشباع
اسید چربی که در آن زنجیره کربن می تواند اتم های هیدروژن بیشتری جذب نماید.
exogenous fatty acids = اسیدهای چرب منابع خارجی

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !