گیاه گوار Guar Gum  

گیاه گوار Guar Gum

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: گیاه گوار یا به انگلیسی Guar Gum با نام علمی Cyamopsis tetragonoloba یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
گوار

گیاه «گوار» در مقالات سایت احسان حسنانی

مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو

شامپو آمیزه ای است از آب، مواد فعال کننده سطحی و مواد افزودنی. آب بخش عمده فرمولاسیون شامپو را تشکیل می دهد و ماده پایه ای شامپو محسوب می شود. سورفکتانت ها، پاک کننده های اصلی شامپو هستند. سایر موادی که در شامپو وجود دارد، برای تقویت کف، افزایش ویسکوزیته، اصلاح بو، رنگ و همچنین برای جلوگیری از فساد میکروبی شامپو به آن اضافه می شوند. در این مقاله هر یک از اجزاء تشکیل دهنده شامپو به طور خلاصه تعریف می شود. | در مقاله مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو از واژه گوار استفاده شده است.
پنتنول و ویتامین ب برخلاف بقیه ویتامین ها به داخل محور مو نفوذ می کنند و برای افزایش استحکام و سلامت مو مفید می باشد. (دقت کنید که از ویتامین برای افزودن خواص نرم کنندگی استفاده شده نه تغذیه و تقویت مو) هرچند پروتوئین موجود در شامپو ها به داخل محور مو نفوذ نمی کنند اما با پوشانیدن سطح مو باعث پرپشت به نظر آمدن و افزایش خاصیت نرم کنندگی می شوند. پروتوئین ابریشم به افزایش درخشندگی مو کمک می کند. دپنتنول دپنتنول یا پرو ویتامین B5 به شکل مایع شفاف، بدون رنگ و غلیظ عرضه شده و در فرمولاسیون شامپوها و محصولات آرایشی بهداشتی به عنوان ماده پیش ساز ویتامین B5 یا اسید پنتوتنیک استفاده می شود. دپنتنول نفوذ نسبتا عمیقی به داخل پوست دارد و رطوبت پوست را تأمین می نماید. گوار هیدروکسی پروپیل تریمونیوم کلراید این ماده که به اختصار گوار نامیده می شود، پودر سفیدرنگ مایل به زرد است و از دسته سورفکتانت های کاتیونی به شمار می آید. این ماده، لایه نازکی روی سطح پوست یا مو تشکیل داده، سورفکتانت های آنیونی به جا مانده از شامپو را خنثی کرده و از پوست و ومو محافظت می کند. گوار به شامپوها، لوسیون ها و محصولات آرایشی ویسکوزیته می دهد و با سایر مواد فعال کننده سطحی سازگار است. گوار نرم کننده پوست و مو می باشد. این ترکیب علاوه بر شامپوها، در کرم های نرم کننده، ژل های موی سر، اسپری های ضد عرق و کرم های ضدآفتاب نیز استفاده می شود. پلی کواترنیوم حالت دهنده کاتیونی به شکل پودر سفیدرنگ که به عنوان نرم کننده در فرمولاسیون شامپوها استفاده می شود. این ترکیب در آب قابل حل بوده و قابلیت ترمیم شکاف های انتهایی مو (split end) را دارد. شانه خوری و شکل گیری مو را افزایش می دهد و با سایر مواد فعال کننده سطحی سازگاری بالایی دارد. روش صحیح شامپو کردن موها
مشاهده مطلب

کتاب فراورده های آرایشی بهداشتی دکتر جواد شکری

کتاب فرآورده های آرایشی بهداشتی (کلیات، فرمولاسیون و روش ساخت) تالیف دکتر جواد شکری عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نشر افروز چاپ اول بهار 82 با استفاده از معتبرترین منابع آرایشی بهداشتی نوشته شده و فرمولاسیون های مهم با ذکر روش ساخ در آن درج شده است. از ویژگی های جالب این کتاب می توان به ایندکس عمومی فارسی و انگلیسی و ایندکس مواد شیمیایی و ارائه رفرنس های در انتهای هر فصل نام برد. | در مقاله کتاب فراورده های آرایشی بهداشتی دکتر جواد شکری از واژه گوار استفاده شده است.
برای افزایش ویسکوزیته شوینده های سیندت، علاوه بر نمک می توان از صمغ های کاتیونی گوار و مشتقات آن ها، مشتقات سلولز، پلی اتیلن گلایکول استرها، صمغ زانتان و رزین های پلی اکلیلیک با نام تجاری کاربوپول استفاده نمود. از مشتقات سیلیکون می توان برای ایجاد احساس نرمی بدون ایجاد چسبندگی در فرآورده استفاده نمود. دایمتیکون کوپلیئول یکی از مشتقات پرمصرف سیلیکون در ژل های سیندت می باشد.
مشاهده مطلب

گیاه گوار Guar Gum

گیاه گوار یا به انگلیسی Guar Gum با نام علمی Cyamopsis tetragonoloba یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. | در مقاله گیاه گوار Guar Gum از واژه گوار استفاده شده است.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی رنه فورتره - رنه فورترر

رنه فورتره از پیشگامان طراحی محصولات زیبایی و مراقبت از مو می باشد که از سال ۱۹۸۰ با لابراتوارهای پیرفابر فرانسه فعالیت می کند. محصولات آرایشی بهداشتی این برند حاوی عصاره های گیاهی و اسانس های روغنی گیاهان می باشد. رنه فورتره معتقد است که راز داشتن موی زیبا، پوست سر سالم است. همان گونه که گیاه سالم از خاک حاصلخیز منشأ می گیرد، موی زیبا نیز در پوست سر سالم می روید | در مقاله برند آرایشی بهداشتی رنه فورتره - رنه فورترر از واژه گوار استفاده شده است.
کره و روغن کاریته، عصاره گیاه جینسنگ برزیلی، عصاره پرتقال شیرین، اسانس مریم گلی، اسانس لیمو، عصاره پونه کوهی، عصاره اوکارا (تقویت کراتین سازی)، هاماملیس (تثبیت رنگ مو)، آرژینین (ضد ریزش مو)، صمغ گوار (حجم دهنده و نرم کننده مو)
مشاهده مطلب

guar1
دانه های گوار
Paullinia cupana, also known as guarana, is a seed that contains more caffeine than coffee beans
گوارانا، گیاهی که از عصاره آن در ساخت رنگ مو استفاده می شود. نام دیگر آن پولینا می باشد. دانه های این گیاه حاوی کافئین است.

• Guar
• گوار

مطلب قبلی: کدو حلوایی

مطلب بعدی: درخت تانکا


scent marketing
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید