گیاه کرچک Ricinus 

گیاه کرچک Ricinus

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: گیاه کرچک یا به انگلیسی Ricinus با نام علمی Ricinus communis یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
Ricinus communis

گیاه «کرچک» در مقالات سایت احسان حسنانی

تاریخچه کازمتیک و آرایش در مصر باستان

در مصر باستان اقدامات کازمتیکی یا آرایشی بهداشتی نه فقط برای زیبایی بلکه برای تشریفات مذهبی نیز به کار گرفته می شد. | در مقاله تاریخچه کازمتیک و آرایش در مصر باستان از واژه کرچک استفاده شده است.
مراقبت از پوست در مصر باستان خمیری از مرمر سفید پودر شده و عسل در زمان مصر باستان برای داشتن پوستی نرم استفاده می شد. جعبه لوازم آرایش در میان تجهیزات تدفین یافت شده است. انواع چربی هایی که از احشام غازها و وال ها به دست می آمد، همچنین روغن های گیاهی مثل کرچک و بزرک نیز استفاده می شد. حدودا از سال 1400 قبل از میلاد، روغن زیتون و روغن بادام نیز از یونان وارد مصر گردید. مصری ها از شنبلیله نوعی پماد، برای جوانسازی تهیه می کردند.
مدل های آرایش و تزئین مو در مصر باستان در مصر باستان از گل و مروارید تاج تزئین و کلاه گیس ساخته می شد. مصریان باستان برای جلوگیری از سفیدی و ریزش مو از روغن کرچک استفاده می کردند. محصولی از شنبلیله داشتند که برای جلوگیری از نازک شدن مو استفاده می شد. انواع وسایل آرایشی مثل شانه ها و سنجاق سر ها در مقبره ها یافت شده است. از حنا برای قرمز کردن رنگ مو استفاده می شد. شوره سر با خمیری که از جوی آسیاب شده و نوعی گندم به دست می آمد درمان می شد.
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد. | در مقاله مراقبت از پوست کودک و نوزاد از واژه کرچک استفاده شده است.
استفاده از روغن های بچه نیز تأثیر مناسبی در پیشگیری از بروز ادرارسوختگی دارد. این روغن ها معمولاً متشکل از روغن های گیاهی، مشتقات لانولین و الکل ها و استرهای درشت ملکول، می باشند. در بسیاری از محصولات روغن بچه، از پارافین مایع با خلوص زیاد، کمی ماده خوشبوکننده و اندکی افزایش دهنده های حلالیت (solubilizer) نیز استفاده می شود. محصولات محافظت از پوست نوزاد از فرآورده های محافظ سنتی برای درمان ادرارسوختگی در کودکان، کرم ها و یا پمادهای حاوی روغن کرچک و زینک اکساید می باشند. زینک اکساید دارای اثرات خفیف ضدعفونی کنندگی، قابض و ضدالتهاب می باشد و در فرآورده های ادرارسوختگی در مقادیر 10-2 درصد به کار می رود. سایر موادی که در فرآورده های زینک اکساید به منظور اثرات پوشانندگی استفاده می شود شامل وازلین، روغن کرچک، موم زنبور عسل، لانولین، روغن سیلیکون و موم های پلی اتیلنی، می باشند. عصاره های گیاهی نیز در فرآورده های ضد ادرارسوختگی، مورد استفاده قرار می گیرد.
مشاهده مطلب

مقایسه فیلترهای فرابنفش

یك ماده ضد آفتاب آلی هنگامی بیشترین میزان فعالیت را از خور نشان می دهد كه به نحو بهینه پراكنده شده باشد. | در مقاله مقایسه فیلترهای فرابنفش از واژه کرچک استفاده شده است.
مشاهده مطلب

آنتی سپتیک چیست؟

ضدعفونی کننده یا آنتی سپتیک محصولیست که برای جلوگیری از عفونت روی بافت زنده مالیده می شود. البته علاوه بر بافت زنده، به محصولاتی که برای ضدعفونی کردن اجسام استفاده می شود نیز آنتی سپتیک می گویند. باید بین ضدعفونی کننده و نگهدارنده تفاوت قائل شد. | در مقاله آنتی سپتیک چیست؟ از واژه کرچک استفاده شده است.
کاربرد ضدعفونی کننده ها در صنایع بهداشتی آرایشی •  از فرآورده های محافظ سنتی برای درمان ادرارسوختگی در کودکان، کرم ها و یا پمادهای حاوی روغن کرچک و زینک اکساید می باشند. زینک اکساید دارای اثرات خفیف ضدعفونی کنندگی، قابض و ضدالتهاب می باشد و در فرآورده های ادرارسوختگی در مقادیر 10-2 درصد به کار می رود.
مشاهده مطلب

گیاه کرچک Ricinus

گیاه کرچک یا به انگلیسی Ricinus با نام علمی Ricinus communis یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. | در مقاله گیاه کرچک Ricinus از واژه کرچک استفاده شده است.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند. | در مقاله سورفکتانت ها: صابون ها از واژه کرچک استفاده شده است.
4- گندزداهای روغن کاج: صابون های روغن کرچک به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گرفتند ولی امروزه استفاده از آن ها متوقف شده است. یکی از فرمول های مرود استفاده بدین صورت است: فنل های کلره شده 5-3%، روغن کاج 10-5%، الکل صنعتی 20-10%، نمک سدیمی رغن کرچک 25-20%، آب تا 100.
مشاهده مطلب

کتاب فراورده های آرایشی بهداشتی دکتر جواد شکری

کتاب فرآورده های آرایشی بهداشتی (کلیات، فرمولاسیون و روش ساخت) تالیف دکتر جواد شکری عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نشر افروز چاپ اول بهار 82 با استفاده از معتبرترین منابع آرایشی بهداشتی نوشته شده و فرمولاسیون های مهم با ذکر روش ساخ در آن درج شده است. از ویژگی های جالب این کتاب می توان به ایندکس عمومی فارسی و انگلیسی و ایندکس مواد شیمیایی و ارائه رفرنس های در انتهای هر فصل نام برد. | در مقاله کتاب فراورده های آرایشی بهداشتی دکتر جواد شکری از واژه کرچک استفاده شده است.
پلی سوربات 20 و روغن کرچک پلی اتیل گلایکول 40 به عنوان افزاینده محلولیت یا سولوبلایزر در فرمولاسیون پاک کننده ها استفاده می شود.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی پرو پرنسلی

محصولات ایتالیایی شامل کیت رنگ مو حاوی پروتئین ابریشم و ویتامین C، رنگ موی 120 میل حرفه ای، اکسیدان کرم ها، دکو کرم با روغن کرچک و موم زنبور عسل، کرم بی رنگ کننده بلیج کرم، پودر دکلره، روغن مراکشی آرگان، ماسک مو برای موهای رنگ شده، ماسک مو برای موهای آسیب دیده، ماسک عسل برای موهای خیلی خشک و نازک، حاوی MEL ماده طبیعی عسل. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی پرو پرنسلی از واژه کرچک استفاده شده است.
مشاهده مطلب

Ricinus communis
گیاه کرچک در باغ فیروزه
pharma169
 روغن کرچک، روغن ثابتیست که با روش چلاندن یا expression یا همان تراکم و فشردن در سرما از دانه گیاه کرچک به دست می آید. کرچک در فارسی بید انجیر نیز نامیده شده است.
منبع: فارماکوپه گیاهی ایران، چاپ اول اسفند 81
pharma170
 شکل گیاه کرچک
منبع: فارماکوپه گیاهی ایران، چاپ اول اسفند 81

• Castor Oil
Castor Oil – Ricinus communis (INCI dictionary)
Calendula Officinalis Flower Extract, Peg-33 Castor Oil (Dérivé D'huile De Ricin), Sodium Lauroyl Oat Amino Acids, Salvia Officinalis (Sage) Oil (Sauge), Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil (Citron), Rosmarinus Officinalis ( Rosemary) Leaf Oil (Romarin), Juniperus Communis Fruit Oil (Baie De Genièvre), Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein (Dérivé D'acides Aminés De Blé), Vinegar / Acetum, Propylene Glycol, Citral, Limonene, Phenoxyethanol*, Parabens (Butyl, Ethyl)*, Methylisothiazolinone*, Methylchloroisothiazolinone*, Polysorbate 20, Beta-Carotene. (Huile d ales ingredients)

• کرچک

مطلب قبلی: زوفا

مطلب بعدی: تن رنگ مو

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید