گیاه میخک Clove 

گیاه میخک Clove

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی



چکیده: گیاه میخک یا به انگلیسی Clove با نام علمی syzgium aromaticum یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد.

گیاه «میخک» در مقالات سایت احسان حسنانی

تاریخچه عطر و ادکلن

استخراج اسانس قدمتی طولانی دارد. وجود ادوات سفالین تقطیر که قدمتی 5000 ساله دارند، وجود گلاب در ایران و رم باستان از جمله شواهد استفاده از مواد خوشبو در تاریخ بشر است. در قرن 16 میلادی، کتابی چاپ شد که در آن 60 گیاه اسانس دار معرفی شده بود. شهر گراس در فرانسه و شهر کلن در آلمان محل تولید عطر و اسانس از قرن 18 میلادی تاکنون می باشند. سنگ نگاره هایی وجود دارد که مصریان باستان را در حال عطرسازی نشان می دهد. غالیه، دستنبو، شمامه، عبیر از جمله مواد معطری هستند که در آثار شعرای ایرانی یافت می شوند. | در مقاله تاریخچه عطر و ادکلن از واژه میخک استفاده شده است.
عرب‌ها در توسعه تجارتی خود چوب صندل را از هند و گل میخک و پاچولی (نعناع هندی) را از مالایا وارد نمودند. اولین عطر مدرن توسط هانگری واتر در اواخر قرن چهارم از مواد معطر آرایشی اروپایی از رزماری تقطیر شده ساخته شده و بنام Eau de Colgne (ادکلن) شهرت یافت و تا زمان ملکه ویکتوریا مورد استفاده قرار گرفت.
مشاهده مطلب

مواد اولیه صنایع عطرسازی

مواد اولیه طبیعی صنایع عطر سازی به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم بندی می گردد. | در مقاله مواد اولیه صنایع عطرسازی از واژه میخک استفاده شده است.
روغن برگ میخک (clove leaf oil) روغن برگ میخک در ماداگاسکار و اندونزی تولید می‌شود این روغن را از تقطیر برگها و شاخه‌های کوچک گیاه Eugenia Caryophyllate تهیه می‌کنند. روغن برگ میخک که از ماداگاسکار تهیه می‌شود کیفیت مناسب‌‌تری دارد زیرا درصد اوژنول آن 82 تا 92 درصد است اما در اندونزی مقدار اوژنول آن 78 تا 86 در صد است. این گیاه در ایران نمی‌روید.
مشاهده مطلب

ترکیبات تشکیل دهنده و مواد سازنده اسانس ها

اسانس های روغنی از ملکولها و ترکیبات آروماتیک تشکیل شده اند. | در مقاله ترکیبات تشکیل دهنده و مواد سازنده اسانس ها از واژه میخک استفاده شده است.
کارون (Carvone) اوسیمن مایعی بی رنگ است که در آب غیرمحلول، ولی در اتر، کلروفرم و اسید استیک گلاسیال محلول است. اوسیمن از نوآرایی حرارتی α – pinene بدست می آید. از این ماده به طور خالص در تهیه اسانسهای شیمیایی مثل عطر بهارنارنج، گلابی، پرتقال و ریحان استفاده می شود. اوسیمن در حین تشکیل چای سیاه بوجود می آید و در تهیه چاشنیها و عطر بکار می رود. اوسیمن در اسانس آرتمیزیا یافت می شود. این ترکیب در حال حاضر با خلوص بالا قابل دسترس بوده و در تولید عطرهای خانگی ارزان قیمت بکار می رود. اوژنول مایعی بی رنگ روغنی یا متمایل به زرد بو و طعم اسانس میخک است که در برابر هوا به رنگ قهوه ای در می آید. تا حدودی قابل حل در آب است، ولی در حلالهای آلی به خوبی حل می شود. اوژنول با افزودن محلول غلیظ قلیا به اسانس و بعد هم زدن در ظرف محتوی آن، بدست می آید.
مشاهده مطلب

گیاه میخک Clove

گیاه میخک یا به انگلیسی Clove با نام علمی syzgium aromaticum یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. | در مقاله گیاه میخک Clove از واژه میخک استفاده شده است.
مشاهده مطلب

• Clove 
EUGENIA CARYOPHYLLATA — Clovebud Oil. Fragrant oil of- ten used in aromatherapy. Has antiseptic proper ties. (INCI dictionary)
EUGENIA CARYOPHYLLUS FLOWER OIL — Clove Oil. Soothing agent and antiseptic. Herbalists often recommend this fragrant herb for sensitive teeth and gums. (INCI dictionary)
MELILOTUS OFFICINALIS — Sweet Clover. Conditioning and soothing agent. Promotes circulation to the skin and scalp. (INCI dictionary)
SODIUM BENZOATE — A salt of benzoic acid, found naturally in cranberries, apples, plums and other fruits, and in cinnamon and ripe clove. Used in foods and cosmetic products as a mild preservative for its anti-bacterial and anti-fungal properties. (INCI dictionary)
Clove Oil – Eugenia car yophyllus Clovebud Oil – Eugenia car yophillata Cocoa Butter – Theobroma cacao Coconut Fatty Alcohols – Cetyl alcohol (INCI dictionary)
Sweet Clover – Melilotus officinalis (INCI dictionary)
EUGENOL: Powerful spicy odour of clove found in oils of clove and cinnamon leaf. Also found in roses, carnations, hyacinths and violets. (fragrance.org)
ISOEUGENOL: Odour of clove weaker than that of eugenol. Constituent of nutmeg oil and ylang ylang oil. (fragrance.org)
SPICY:  Piquant or pungent notes such as clove oil, cinnamon; characteristic of notes of carnation, ginger, lavender or the chemical spicy notes of eugenol or isoeugenol. (fragrance.org)

• میخک

مطلب قبلی: سیب زمینی

مطلب بعدی: بابونه گاوی

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید