زینک در تصاویر سایت احسان حسنانی


zinc pyrithione
ساختار مولکولی زینک پیریتیون
zinc PCA as astringent and antimicrobial
 زینک PCA به عنوان ماده قابض و ضدمیکروبی در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. زینک PCA، نمک روی پیرولیدون کربوکسیلیک اسید می باشد.
منبع: ulprospector
zinc pca formula
 ساختار شیمیایی زینک PCA را در این شکل مشاهده می کنید.
zinc PCA in acne products
 زینک PCA به عنوان ترکیب تنظیم کننده غدد سباسه و تنظیم کننده ترشح چربی در محصولات آنتی آکنه استفاده می شود. در محصول فوق، عصاره زنبق نیز استفاده شده است.
منبع: Laboratorios Babé
Zinc pyrithione is a coordination complex of zinc
 زینک پیریتیون، کمپلکس کئوردینانسی زینک است و در شامپوهای ضد شوره استفاده می شود.
fda approved sunscreen filters
فیلترهای ضد آفتاب تأیید شده توسط FDA در این جدول نمایش داده شده است همانطور که ملاحظه می کنید آووبنزون فیلتر UVA1 است و تنها فیلتر شیمیایی است که این محدوده از طول موج فرابنفش را که 340 تا 400 نانومتر است را پوشش می دهد البته در فیلترهای معدنی، زینک اکساید تمام نواحی UV را پوشش می دهد. دی اکسی بنزون، اکسی بنزون و سولیسوبنزون فیلترهایی هستند که در محدوده UVA پوشانندگی دارند.
Oxybenzone is one of the most toxic ingredients found in cosmetic products
اکسی بنزون در بین فیلترهای فرابنفش، کمترین ایمنی را دارد. در این شکل مواد شیمیایی به ترتیب پرریسک بودن از بالا به پایین نوشته شده است. همانطور که می بینید اکسی بنزون پرریسک ترین فیلتر می باشد بعد از آن اتیل هگزیل متوکسی سینامات، هوموسالات، اکتی سالات و اکتوکریلن قرار می گیرد. فیلترهای فیزیکی مثل تیتانیوم دی اکسید و زینک اکسید ایمن هستند.
six of the following active ingredients oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate and octinoxate
فیلترهای ضدآفتاب به دو گروه معدنی و شیمیایی تقسیم می شوند. همانطور که در این جدول نشان داده شده فیلترهای معدنی محدود به زینک اکسید و تیتانیوم دی اکسید است. اما فیلترهای شیمیایی زیادی وجود دارد اکسی بنزون، آووبنزون، اکتی سالات، اکتوکریلن، هوموسالات و اکتی نوکسات شش گروه فعال فیلترهای شیمیایی هستند. پابا فیلتر UVB است. آووبنزون که به آن پارسول 1789 یا بوتیل متوکسی دی بنزوئیل متان می گویند تنها فیلتر شیمیایی است که UVA1 را پوشش می دهد. فیلترهای پوششی UVA2 عبارتند از: دی اکسی بنزون، اکانسول (مکزوریل اس ایکس)، مرادیمات (منتیل آنترانیلات)، اکسی بنزون، سولیسو بنزون
    

زینک در دیکشنری احسان حسنانی


زینک PCA = Zinc Pca
Zinc PCA = زینک پی سی ای

Zn-PCA, Zinc PCA, zinc salt of Pyrrolidone Carboxylic Acid = نمک روی یا زینکِ پیرولیدون کربوکسیلیک اسید که به عنوان ماده نرم کننده در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود، زینک PCA ، زینک پی سی اِی

زینک اکساید = Zinc Oxide
Zinc oxide, ZnO = زینک اکساید، اکسید روی

زینک سولفات = Zinc Sulfate
zinc sulfate = زینک سولفات

Zn (zinc sulfate) = روی (سولفات روی)

زینک پریتیون = Zinc Pyrithione
Zinc pyrithione = زینک پیریتیون، ترکیب کمپلکس کئوردینانسی زینک با خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری که در درمان درماتیت سبورئیک استفاده می شود، ماده ضد شوره

زینک گلوکونات = Zinc Gluconate
zinc gluconate = زینک گلوکونات

ZINC = زینک، ماده معدنی که برای رشد و تکثیر سلولها لازم است
Zinc PCA = زینک پی سی ای
ecosystem = اکوسیستم
Less sticky = كمتر چسبنده
zinc sulfate = زینک سولفات
zinc stearate = زینک استئارات، استئارات روی
zinc gluconate = زینک گلوکونات
Zinc oxide, ZnO = زینک اکساید، اکسید روی
Zinc pyrithione = زینک پیریتیون، ترکیب کمپلکس کئوردینانسی زینک با خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری که در درمان درماتیت سبورئیک استفاده می شود، ماده ضد شوره
Zn-PCA, Zinc PCA, zinc salt of Pyrrolidone Carboxylic Acid = نمک روی یا زینکِ پیرولیدون کربوکسیلیک اسید که به عنوان ماده نرم کننده در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود، زینک PCA ، زینک پی سی اِی

زینک در مطالب سایت احسان حسنانی

 

گلوکونات روی در محصولات آرایشی بهداشتی

زینک یا روی نقش بسیار مهمی در فعالیت های حیاتی بدن دارد. گلوکونات روی برای تأمین این عنصر ارزشمند در محصولات آرایشی بهداشتی به کار می رود.
 زینک گلوکونات نمک فلزی گلوکونیک اسید است. گلوکونات روی پرطرفدارترین روش تامین روی در رژیم های غذایی است. گولوکونیک اسید در طبیعت موجود است اما در مقیاس صنعتی با روش تخمیر گلوکز با قارچ هایی مثل Aspergillus niger به دست می آید.
 زینک یا «روی» در جریان بسیاری از فعالیت های حیاتی بدن نقش اساسی ایفا می کند. برای ترمیم زخمها و آسیب های جلدی حدود آنزیم ایفای نقش دارند که جهت ساخت این آنزیمها وجود روی ضروری است.
مشاهده مطلب

تالک در محصولات آرایشی بهداشتی

ماده پرکننده و تشکیل دهنده بخش عمده محصولات آرایشی پودری و پودر بچه
Talc

 برخی از آنها را به راحتی میتوان از سوپر مارکت، داروخانه یا به صورت آنلاین سفاش داد. برخی نیز مثل پودر ابریشم، نیترید بور یا اکسید زینک سخت گیر می آیند.
مشاهده مطلب

تفاوت ضدآفتاب فیزیکی و شیمیایی

احسان حسنانی هستم. در این مقاله آموزشی می خواهیم مزایا و معایب ضدآفتاب های فیزیکی و شیمیایی را با همدیگر مقایسه کنیم. ضدآفتاب های فیزیکی به داخل پوست نفوذ نمی کنند. در نتیجه ایمنی شان خیلی بیشتر است نسبت به ضدآفتاب های شیمیایی. به خاطر اینکه آنها نفوذ می کنند و ممکن است ریسک آلرژی و همچنین سرطان را زیاد بکنند.
 در ضدآفتاب های فیزیکی یک ترکیبی وجود دارد به اسم زینک اکساید (ZINC OXIDE) یا اکسید روی که این خیلی کامل هم جلوی پرتوهای فرابنفش UVA را می گیرد و هم جلوی پرتوهای فرابنفش UVB را می گیرد و یک محافظت وسیع الطیف واقعی ایجاد می کند.
 یک لایه ضخیم روی پوست قرار می دهند و همین ضخامت و سنگینی اش بعضی ها را اذیت می کند. پاک کردنشان از روی سطح پوست هم نسبت به شیمیایی ها سخت تر است و نکته ای که باید حواسمان بهش باشد این است که یک ضدآفتاب فیزیکی کامل ضدآفتابی است که هم تیتانیوم دی اکساید (TITANIUM DIOXIDE) هم زینک اکساید (ZINC OXIDE) دارد. به خاطر اینکه تیتانیوم دی اکساید (TITANIUM DIOXIDE) فقط بیشترین پوشش دهی اش در UV ناحیه UVB است ولی زینک اکساید (ZINC OXIDE) هم UVA را منعکس می کند و هم UVB را.
 یکی زینک اکساید (ZINC OXIDE) و دیگری تیتانیوم دی اکساید (TITANIUM DIOXIDE).
 فیزیکال ها (PHYSICAL) یا مینرال ها (MINERAL) از زینک اکساید (ZINC OXIDE) و تیتانیوم دی اکساید (TITANIUM DIOXIDE) تشکیل شده اند. یعنی فیلتر فرابنفششان این دوتا است.
مشاهده مطلب

آنتی سپتیک چیست؟

ضدعفونی کننده یا آنتی سپتیک محصولیست که برای جلوگیری از عفونت روی بافت زنده مالیده می شود. البته علاوه بر بافت زنده، به محصولاتی که برای ضدعفونی کردن اجسام استفاده می شود نیز آنتی سپتیک می گویند. باید بین ضدعفونی کننده و نگهدارنده تفاوت قائل شد.
 کاربرد ضدعفونی کننده ها در صنایع بهداشتی آرایشی •  از فرآورده های محافظ سنتی برای درمان ادرارسوختگی در کودکان، کرم ها و یا پمادهای حاوی روغن کرچک و زینک اکساید می باشند. زینک اکساید دارای اثرات خفیف ضدعفونی کنندگی، قابض و ضدالتهاب می باشد و در فرآورده های ادرارسوختگی در مقادیر 10-2 درصد به کار می رود.
مشاهده مطلب

زینک پریتیون در محصولات آرایشی بهداشتی

زینک پریتیون کمپلکس کئوردینانسی زینک با خواص ضدباکتری و ضدقارچ است که به عنوان مواد اولیه ضد شوره در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد.
 زینک پریتیون یک کمپلکس کئوردینانسی از زینک (روی) است که خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری دارد. به عبارت دیگر از تکثیر سلول های قارچ و باکتری جلوگیری می نماید. این ویژگی، زینک پریتیون را ترکیبی بسیار مؤثر برای درمان درماتیت سبورئیک و شوره سر نموده است.
 مولکول زینک پریتیون اگرچه زینک پریتیون به علت کاربردش در محصولات ضدشوره و درمان درماتیت سبورئیک مشهور است، اما از دیگر کاربردهای درمانی این ماده می توان به درمان پسوریازیس، اگزما، خشکی پوست، درماتیت آتوپیک اشاره نمود. از ویژگی های ضدباکتریی آن برای از بین بردن پاتوژنهایی مثل باکتری های استرپتوکوکوس و استافیلوکوکوس استفاده می شود.
 شامپوهای ضدشوره هداندشولدرز حاوی درصد زینک پریتیون هستند
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0
 مواد شيمايي را من (احسان حسناني) به دو دسته قوي و ضعيف تقسيم بندي كرده ام. از مواد شيميايي قوي مي توان به زينك پيريتيون اشاره كرد. زينك پيريتيون و پيروكتون اولامين را يج ترين تركيبات ضد شوره هستند. مخصوصا زینک پریتیون خیلی رایج است. روی شامپو ها به اختصار ZPT هم نوشته شده است. شامپوهای ضدشوره اویدرم (هم اکتوزینک هو هم سیکلوزینک) هر دو زینک پریتیون دارند. مدیلن یک شامپوی ضدشوره برای موهای چرب دارد که هردو دارای دو درصد زینک پرینتوین می باشد. توجه داشته باشید که زینک پریتیون با زینک PCA فرق دارد. شامپو ضدشوره مدیلن برای موهای خشک هم دو در صد زینک پریتیون دارد. فولیکا یک کرم ضد شوره داردکه حاوی کمپلکس زنیک پریتیون و پیروکتون اولامین است. شامپوی ضدشوره فولیکا محصول شوره وپوست سر چرب داری پیروکتون اولامین درکنار ایکتیول و اسید سالیسیلیک است.
 تركيبات ديگري نيز به نام سيكلوپيروكس وجود دارد كه من آن را روي شامپوي ضد شوره درماليفت ديدم. مخفف همان سیکلوپیروکس اولامین است. شامپوی ضدشوره سیلکوزینک اویدرم دارای آمیزه زینک پریتیون و سیکلوپیروکس است که البته سالیسیلیک اسید برای لایه برداری و عصاره های گیاهی ضدشوره هم دارد.
 M.globosa, M.restricta, M.obtusa, M.slooffiae, M.sympodialis, M.furfur and M.pachydermatis. راه حل کارآمد و شایع مبارزه با شوره سر استفاده از ترکیبات ضدقارچ مثل کلیمبازول ، پیروکتون اولامین ، زینک پریتیون و غیره می باشد. اگرچه استفاده از این ترکیبات در مبارزه با شوره سر مؤثر است، اما ویژگی ضدقارچی قدرتمند آن ها موجب حذف کلیۀ گونه های مالاسزیا گردیده و به شکل دیگری تعادل فلور میکروبی پوست سر را به هم می زند. این عدم تعادل جدید، عوارض جانبی منفی متعددی از جمله خارش، سوزش و آلرژی به وجود می آورد.
 یکی از رایج ترین این مواد ضدشوره زینک پریتیون (Zinc pyrithione) می باشد. مطالعه بر روی چندین ماده در دهه به انتخاب زینک پریتیون انجامید و از دهه به صورت شامپو ضدشوره وارد بازار شد. از جمله سایر داروهای مؤثر می توان به کتوکونازول و سلنیوم سولفاید اشاره نمود. موادی مانند کلیمبازول (climbazole) و اکتوپیروکس (octopirox) نیز به عنوان ضدشوره مطرح می باشند که البته مورد تایید FDA نمی باشند. سالیسیلیک اسید، کول تار (coal tar) و گوگرد، مورد تأیید FDA می باشند ولی به جهت توان اثربخشی کمتر، خیلی مورد توجه نمی باشند.
 شامپوهای حاوی مواد کاهش دهنده سرعت تمایز سلولی مثل ایکتیول   Ichthyol معرفی یک ماده ضد شوره مدرن در شامپوها و محلول های ضدشوره کلاسیک معمولاً از ترکیبات ضد قارچ مثل کلیمبازول و زینک پریتیون استفاده می شود. زیرا یکی از علت های بروز شوره سر، وجود قارچ ها یا به عبارت دقیق تر مخمرهای گونه مالاسزیا می باشد. مالاسزیا فورفور در گذشته به عنوان مولد اصلی شوره سر محسوب می شد و تحقیقات جدیدتر مشخص کرد که مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا مولدهای اصلی شوره سر هستند.
مشاهده مطلب

شامپوی ضدشوره چیست؟


 اما شاید اصلا نیازی به دکتر رفتن نباشد؛ البته اگر به موقع اقدام کنیم. زیرا شوره های سر اگر از ابتدا و در بدو پیدایش با آنها مقابله شود، به راحتی از بین می روند. البته برخی از افراد به علت پرکاری غدد چربی ساز پوست تحت تأثیر هورمون ها، روی پوست سرشان قارچی به نام مالاسزیا رشد می کند و فرد را به بیماری شوره سر مبتلا می نماید. شوره سر در دوران بلوغ به شکل شایعی بروز می کند. شوره ها روی یقه پیراهن و کت های مشکی به صورت پوسته های خشک و در برخی موارد چربی های سفید مایل به زرد خودشان را نشان می دهند. برخی افراد روی ابروها، گوش و حتی بینی شان نیز شوره دیده می شود. راه مقابله با شوره سر چیست؟ کلوتریمازول، کتوکونازول، سلنیوم سولفاید، زینک پریتیون از موادی هستند که در شامپوها، کرم ها و لوسیون های ضدشوره برای مقابله با شوره سر یافت می شوند. البته این مواد پرکاری غدد چربی ساز را برطرف نمی کنند. در واقع اگر مسبب بیماری از بین نرود ممکن است مشکل شوره سر تا پایان عمر با شخص باقی بماند و درمان ها فقط دوره ای و مقطعی خواهد بود. شامپوهای ضدشوره حاوی مواد لایه برداری هستند که لایه شاخی را تراش داده و سلول های مرده را از پوست سر خارج می کنند. این شامپوها همچنین حاوی ترکیبات ضد قارچ، ضدالتهاب هستند. معرفی شامپوهای ضدشوره ایرانی
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد.
 •  دفع غیرقابل کنترل ادرار و مدفوع در نوزاد بسته بودن ناحیه پوشانده شده توسط پوشک یا کهنه، شرایط گرم و مرطوبی را برای رشد باکتری ها فراهم می سازد. متابولیت های حاصل از این میکروارگانیسم ها (به ویژه Brevibacterium ammoniagenes که از ادرار تغذیه می کند و متابولیت آمویناک ایجاد می نماید) همراه با حالت سایش ناشی از کهنه یا پوشک، سبب تحریک و سرخی پوست در این ناحیه می گردد. در صورت عدم درمان و پیشرفت عارضه، ناحیه مورد نظر دچار زخم می گردد که این زخم می تواند دچار عفونت ثانویه تب زا و پیچیده شدن وضعیت نوزاد گردد. پوست نوزاد در معرض خطر بروز زخم های دیگری نیز می باشد که مهم ترین آن ها اکزمای نوزادی (infantile eczema)، که در مورد علت بروز آن نظرات متناقضی وجود دارد ولی یکی از عوامل آن رژیم غذایی نوزاد است و زرد زخم نوزادی (impetigo neonatorum) که نوعی زردزخم همراه با تاول ناشی از عفونت استافیلوکوکی در نوزاد است، می باشد. البته این موارد در محدوده بیماری ها قرار می گیرند و مربوط به محدوده بحث محصولات آرایشی بهداشتی نمی باشد. درماتیت ناحیه پوشک درماتیت ناحیه پوشک واژه ایست که به درماتیت تماسی پوست نوزادان اطلاق می شود. درماتیت پوشک احتمالاً شایع ترین نوع ضایعات پوشک است که به علت فعالیت آنزیمها یا اثر شیمیایی ماده آمونیاک (محصول فعالیت باکتری های تجزیه کننده اوره) ایجاد می شود. این عارضه معمولاً در اثر عفونت با قارچی به نام کاندیدا تشدید می شود. افزایش pH در اثر خاصیت قلیایی ادرار موجب افزایش فعالیت آنزیم های لیپاز و پروتئاز موجود در مدفوع گردیده و موجب تحریک پوست می شود. در سن 3 تا 10 ماهگی، درماتیت ناحیه پوشک بسیار شایع است. و در سن 6 تا 9 ماهگی به اوج می رسد. برای درمان درماتیت های ناحیه پوشک معمولاً از کورتیکواستروئیدها استفاده می شود. برای تکمیل درمان، امولینت های حاوی زینک اکساید استفاده می شوند. زینک اکساید یک ماده پرکاربرد در صنایع آرایشی بهداشتی است که در کنار خواص دیگر خاصیت قابض نیز دارد، اندکی ضدعفونی کننده است و از پوست در برابر ادرار و مدفوع محافظت می کند.
 کرم ویتامین بریر موستلا حاوی زینک اکساید
 Source: mustela.com کرم های حاوی زینک اکساید معمولا برای پوشاندن پوست ناحیه پوشک با یک لایه ضخیم استفاده می شوند. درماتیت ناحیه پوشک گاهی با عفونت در اثر قارچ کاندیدا آلبیکانز همراه می شود. استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک، معمولاً نوزادان را مستعد ایجاد چنین عارضه ای می نماید. مراقبت از پوست کودک فرآورده های کودک باید دارای ویژگی های خاص باشند که در سه قالب کلی زیر می توان آن ها را خلاصه نمود - پوست را در برابر عوامل محیطی آسیب رسان محافظت نماید.
 استفاده از روغن های بچه نیز تأثیر مناسبی در پیشگیری از بروز ادرارسوختگی دارد. این روغن ها معمولاً متشکل از روغن های گیاهی، مشتقات لانولین و الکل ها و استرهای درشت ملکول، می باشند. در بسیاری از محصولات روغن بچه، از پارافین مایع با خلوص زیاد، کمی ماده خوشبوکننده و اندکی افزایش دهنده های حلالیت (solubilizer) نیز استفاده می شود. محصولات محافظت از پوست نوزاد از فرآورده های محافظ سنتی برای درمان ادرارسوختگی در کودکان، کرم ها و یا پمادهای حاوی روغن کرچک و زینک اکساید می باشند. زینک اکساید دارای اثرات خفیف ضدعفونی کنندگی، قابض و ضدالتهاب می باشد و در فرآورده های ادرارسوختگی در مقادیر 10-2 درصد به کار می رود. سایر موادی که در فرآورده های زینک اکساید به منظور اثرات پوشانندگی استفاده می شود شامل وازلین، روغن کرچک، موم زنبور عسل، لانولین، روغن سیلیکون و موم های پلی اتیلنی، می باشند. عصاره های گیاهی نیز در فرآورده های ضد ادرارسوختگی، مورد استفاده قرار می گیرد.
 پودرهای بچه یکی دیگر از محصولات سنتی می باشد. کاربرد این فرآورده معمولاً خشک و لغزنده (lubricant) نمودن سطح پوست پس از شستن و استفاده از روغن یا لوسیون های پاک کننده است. معمولاً بخش عمده این فرآورده را پودر تالک تشکیل می دهد، ولی از آنجایی که این ماده دارای اثرات جاذب نمی باشد، همراه با آن از پودرهای جاذبی مانند کائولن، سیلیکات آلومینیوم هیدراته، منیزیم کربنات، کلسیم کربنات، نشاسته و سیلیکا، نیز استفاده می شود. برای افزایش میزان چسبندگی پودر به پوست همراه با افزایش اثرات ضد آب، مواد دیگری مانند استئارات های آلومینیوم، روی و منیزیم؛ ستیل الکل، استئاریل الکل و زینک اکساید به فرمولاسیون پودر بچه اضافه می شوند.
 میزان فرآورده ها در سطح پوست باید حدود تا میلی گرم به ازای هر سانتیمتر مربع از سطح پوست باشد. حفظ ضخامت مناسب از فرآورده و یکنواختی توزیع آن دارای اهمیت است. همچنین باید دقت داشت تا مناطقی مانند گوش، گردن و پاها، از دریافت فرآورده محروم نشوند. نوع مواد ضدآفتاب نیز مهم است. در فرآورده های کودک می بایست از مواد سالم استفاده نمود تا از بروز حساسیت و تحریکات پوستی پرهیز شد. اروپا نانوذرات زینک اکساید و تیتانیم دی اکساید را مناسب می دانند و SPF حدود را توصیه می کنند.
مشاهده مطلب

نانوتکنولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی

نانوتکنولوژی علم ذراتی است که اندازه آن به کوچکی نانو یعنی 80000 برابر کوچکتر از تار موی انسان می باشد. نانومواد های مختلفی برای استفاده در محصولات آرایشی بهداشتی معرفی شده. نانوامولسیون ها و نانوپیگمان ها دو کاربرد عمده نانوتکنولوژی در محصولات آرایشی بهداشتی است. رنگدانه هایی مثل تیتانیوم دی اکساید و زینک اکساید در مقیاس نانو در برخی از محصولات ضد آفتاب استفاده می شوند. شرکت های لورآال و پروکتل اند گمبل از نانوتکنولوژی در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده نموده اند.
مشاهده مطلب

آیا می توان از کرم های ترمیم کننده به جای کرمهای مرطوب کننده استفاده کرد؟

استفاده از محصولات ترمیم کننده به جای مرطوب کننده مشکلی ندارد ولی خوب اولا هم گرانتر است و ثانیا اینکه احساس لذت بخشی را که شما از یک مرطوب کننده لوکس معمولی روی پوستتان خواهید گرفت و آن لمس مرطوب مطلوب را از کرم های ترمیم کننده معمولا نخواهید گرفت.
 بله می شود استفاده کرد ولی کرم های ترمیم کننده معمولا روی پوست احساس سنگینی ایجاد می کنند. چون آن احساس لذت بخشی را که کرم های مرطوب کننده دارند، کرم های ترمیم کننده ندارند. آنها از ترکیباتی مثل زینک اکساید ( (zinc oxide استفاده می کنند که روی پوست احساس سنگینی می کند.
مشاهده مطلب

فیلترهای فرابنفش در محصولات آرایشی بهداشتی

فیلترهای فرابنفش ترکیباتی هستند که در محصولات ضدآفتاب استفاده می شوند و از پوست در برابر پرتوهای زیانبار آفتاب محافظت می کنند. فیلترهای فرابنفش به دو دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم بندی می شوند.
 •  فیلترهای شیمیایی با جذب نور، مانع از بروز اثرات سوء پرتوهای فرابنفش می گردند. فیلترهای فیزیکی پودر اکسیدهای فلزی مانند تیتانیوم دی اکساید و زینک اکساید، از دیرباز همراه با ضدآفتاب های شیمیایی برای افزایش محافظت در برابر UVA استفاده می شده اند. مکانیسم عمل این مواد پراکنده کردن یا انعکاس نور، اشعه ماورای بنفش، نور مرئی و اشعه مادون قرمز، در سطح پوست و ممانعت از رسیدن آن به پوست می باشد. با افزایش اندازه ذره این مواد، محدوده های مرئی نور خورشید را بیشتر منعکس می کنند و همین امر سبب می گردد تا سطح پوست سفید به نظر برسد. بی تردید این امر از دیدگاه ظاهری برای مصرف کننده مطلوب نمی باشد، لذا باید اندازه ذرات تا حد زیاد کاهش داده شود (micronization) تا این انعکاس نور مرئی کاهش یابد. باید دقت داشت که کاهش بیش از حد اندازه ذره سبب می گردد تا این مواد به جای اشعه UVA بیشتر به انعکاس اشعه UVB بپردازند. یکی از ویژگی های این مواد عدم حساسیت زایی است، به همین علت فرآورده های آن ها انتخابی مناسب برای افرادی که پوست حساس دارند، می باشد.
 زینک اکساید در مقایسه به تیتانیم دی اکساید، جذب بهتری برای طول موج های محدوده UVA دارد، ولی کارایی آن خیلی بالا نیست. به علت تأثیر تخریبی نور (photocatalytic) بر این مواد، روی آن ها را با موادی مانند دایمتیکون یا سیلیکا روکش می دهند تا کارایی آن ها در برابر تابش نور خورشید حفظ شود. کاربرد توام تیتانیوم دی اکساید در ابعاد نانو (کمتر از 100 نانومتر) با عوامل شیمیایی، فرآورده ضدآفتاب مناسبی را به همراه دارد، که وابستگی کمتری به عوامل شیمیایی دارد. در این فرآورده ها تیتانیم دی اکساید اثر هم افزایی بر عملکرد ضدآفتاب عامل شیمیایی دارد.
مشاهده مطلب