اوره در محصولات آرایشی بهداشتی 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

اوره در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: اوره جزء ترکیبات NMF به شمار می آید. گرید خاصی از اوره در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. استفاده بیش از حد از این ماده و استفاده از اوره با گرید نامناسب در محصولات آرایشی خطر سمیت به دنبال دارد. اوره پتروشیمی شیراز فقط برای مایع ظرفشویی تائید شده است
اوره یکی از ترکیبات نگهدارنده طبیعی رطوبت پوست است. مکانیسم تأثیر اوره قبل از اینکه مربوط به خاصیت جذب رطوبت باشد مربوط به افزایش قدرت نگهداری پوست نسبت به آب است. مطالعات مختلف نشان می دهد که میزان محتوای اوره در پوست های خشک به 50% میزان طبیعی خود می رسد. اوره در pH های قلیایی ناپایدار است، بنابراین می بایست pH فرآورده، اسیدی باشد تا از تجزیه اوره و تبدیل آن به آمونیاک جلوگیری شود.اوره همچنین خاصیت کراتولیتیک ملایم دارد و پوست را نسبت به شرایط محیط به ویژه شرایط نامساعد جوی حساس تر می سازد.
استفاده از اوره در فرمولاسیون های امولسیونی مثل کرم مشکل است و ناپایداری فیزیکوشیمیایی را به دنبال دارد. اوره سبب اسفنجی شدن لایه شاخی می شود و به این ترتیب راه نفوذ سایر اجزاء فرمولاسیون را هموارتر می کند. این ماده حداکثر به میزان 10 درصد بکار می رود. در مقادیر بالاتر از 10% اوره اثرات پروتئولیتیک و کراتولیتیک از خود نشان می دهد؛ لذا گاه درصدهای بالاتر (تا 50%) نیز از این ماده مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت اثرات کراتولیتیک این ماده بیشتر مدنظر می باشد.


مطلب قبلی: سورفکتانت های شامپو

مطلب بعدی: بنتونیت

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- لایه شاخی = Stratum Corneum
disruption of the stratum corneum = از هم گسیختگی لایه شاخی

reinforcement of stratum corneum = تقویت ساختار لایه شاخی


تلفظ stratum corneum ↓


تلفظ stratum corneum2 ↓
2- اوره = Urea

تلفظ urea ↓
3- اسفنج = Sponge
Disposable sponges = اسفنج های آرایشی یکبار مصرف
4- کراتولیتیک = Keratolytic

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !