ویتامین C چیست؟ 

ویتامین C چیست؟

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی
سئو و بهینه سازی سایت های پزشکی و جراحی های زیبایی


چکیده: ویتامین C به شکل های مختلفی وجود دارد که رایج ترین آن آسکوربیک اسید است. اثر آنتی اکسیدانی ویتامین های سی بسیار معروف است. این ویتامین همچنین در مهار آنزیم تایروسیناز نقش داشته و به همین علت در محصولات روشن کننده نیز کاربرد دارد.
این ویتامین به اشکال مختلف موجود می باشد. رایج ترین اشکال آن آسکوربیک اسید، آسکوربیل فسفات (به صورت نمک سدیم یا منیزیم) و سایر مشتقات ویتامین ث (مانند آسکوربیل پالمیتات، آسکوربیل گلوکوزید) است. این ویتامین دارای اثرات آنتی اکسیدان می باشد. ویتامین C با مهار آنزیم تایروسیناز (این آنزیم یکی از عوامل مؤثر در بیوسنتز رنگدانه های پوست از جمله ملانین می باشد) سبب روشن شدن رنگ پوست می گردد. این ویتامین دارای اثرات ضد التهاب نیز می باشد. ویتامین C با القای بیوسنتز کلاژن اثر ضد چروک نیز دارد.
vitamin C
استفاده از کرم های آرایشی بهداشتی حاوی ویتامین C با میزان ۵% به مدت شش ماه، سبب کاهش علایم پیری پوست ناشی از تابش نور خورشید می گردد.
ویتامین C به شدت به اکسیداسیون حساس است و به دنبال اکسید شدن، رنگ زرد نامطلوبی به فرآورده می دهد. با تکنیک های مختلف باید مانع از این روند ناپایداری شد. در مورد آسکوربیل فسفات ها، مشکل دیگری که در روند فرمولاسیون بروز می کند کاهش قوام فرآورده در حضور این مشتقات است که نیاز به استفاده از مواد قوام دهنده را سبب می گردد.

ویتامین های این گروه دو تاثیر عمده دارند:
۱- آنتی اکسیدان هستند
۲- در فرایند کلاژن سازی نقش دارند


مطلب قبلی: ویتامین B

مطلب بعدی: ویتامین E

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- التهاب = Inflammation
anti-inflammation = ضدالتهاب

Reducing scalp inflammation = کاهش التهاب پوست سر


تلفظ inflammation ↓
2- تایروسین = Tyrosine
3- ضد چروک = Anti-Aging
4- تایروسیناز = Tyrosinase
anti-tyrosinase = ضد تایروسیناز، مهارکننده آنزیم تایروسیناز
فعالیت تایروسیناز در ملانوسیت ها با ظاهرشدن نوارهای سیاه رنگ نشاندار شده با یک آنتی بادی تک دودمانی ویژه به نام آنتی تایروسیناز مشخص می شود

تلفظ tyrosinase(1) ↓


تلفظ tyrosinase ↓
5- مهار آنزیم = Enzyme Inhibition
6- قوام دهنده = Thickener
polymeric thickeners = غلیظ کننده های پلیمری
7- آنتی اکسیدان = Antioxidant

2415

نظر شما هر چه باشد، بدون نیاز به تائید، در سایت درج خواهد شد.

درج نام اختیاری است


درج آدرس ایمیل ضروری نیست، اما پُلی برای ارتباط با شما ایجاد می کند.


در صورت تمایل می توانید آدرس وب سایت یا وبلاگ خود را بدون http
در کادر زیر وارد کنید تا نام شما به صورت لینک دار نمایش داده شود.



لطفاً عبارتی که در تصویر بالا مشاهده می کنید را در کادر مقابل وارد نمایید:
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید