جاذب = absorbent 

جاذب = absorbent

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه جاذب، Absorbent می باشد.

جاذب چیست؟


جاذب UV = Uv Absorber
UV absorber = جاذب UV

جاذب = Absorbent
absorbent = جاذب، جذب کننده، ماده ای که جذب می کند.

جاذب الرطوبه = Hemactant
hemactant = هیومکتانت، هومکتانت، هومکتان، ماده جاذب الرطوبه که اجسام را مرطوب نگه می دارد

Hemactant

واژه «جاذب» در مقالات سایت احسان حسنانی

ضدعرق یا آنتی پرسپیرانت چیست؟

آنتی پرسپیرانت هایا ضدعرق ها دسته از محصولات آرایشی بهداشتی است که به منظور کاهش تعریق و کاهش بوی بد ناشی از تعریق استفاده می شوند.
 نوع فرآورده ای که برای ارائه مواد ضدعرق استفاده می شود نه تنها بر عملکرد آن بلکه بر میزان مقبولیت فرآورده از سوی مصرف کننده نیز مؤثر می باشد. رایج ترین سیستم های مورد استفاده عبارتند از: افشانه ها (sprays) مهم ترین ویژگی اسپری ها، حذف استفاده از دست در کاربرد آن می باشد. محصولات افشانه ای گازدار بسیار رایج و پرکاربرد می باشند. قلم ها (sticks) استیک ها به صورت مواد جامد نرم طراحی می شوند که با مالیدن بر روی محل مورد نظر، لایه ای از آن ها در سطح پوست بر جای می ماند. در فرمولاسیون اغلب این قلم ها از سدیم استئارت به عنوان ژل کننده در حامل پروپیلن گلیکول یا الکل استفاده می شود؛ البته عوامل ضدمیکروبی، جاذب الرطوبه ها و مواد معطره نیز به آن اضافه می شود.. در فرمولاسیون اغلب قلم ها از استئاریل الکل به عنوان ماده ژل کننده استفاده می شود. از مواد نرم کننده نیز برای نرم تر نمودن بافت فرآورده و پخش شوندگی بهتر روی سطح پوست استفاده می شود؛ اگرچه در قلم های ویژه آقایان کمتر از این مواد استفاده می شود، زیرا نرمی کمتری مورد نیاز است. در بسیاری از این فرآورده ه از تالک و سیلیکا نیز استفاده می شود. سیلیکا یک ماده سوسپانسیون کننده مناسب است که به حفظ یکنواختی اجزاء، در فرمولاسیون کمک می کند. از جمله سایر اجزا معمولاً می توان به رنگ، تیتانیوم دی اکساید (به عنوان مات کننده) و آلانتوئین، اشاره نمود. در این فراورده ها علاوه بر آلومینیوم کلر هیدرات، از آلومینیوم زیرکونیوم کلر هیدرات ها نیز استفاده می شود. آنچه در این مواد دارای اهمیت است، اندازه ذره مورد استفاده می باشد و تمامی مواد فوق باید به صورت میکرونایز مورد استفاده قرار گیرند. رولان ها (roll-on) سیستم های رولان از جمله فرآورده های ضدعرق و یا بوبر می باشند، که محصول در یک مخزن قرار می گیرد و حرکت یک جسم کروی در بالای درپوش، سبب می گردد تا بخشی از فرآورده از مخزن برداشت و بر روی پوست مالیده شود. این محصولات به اشکال مختلف محلول آبی، الکلی، هیدروالکلی و سیلیکونی استفاده می شوند.
مشاهده مطلب

ماسک صورت چیست؟

حتما در فیلم ها دیده اید که خانمهای میانسال روی پوست صورت را با لایه ای خمیری شکل می پوشانند و روی تخت دراز می کشند. یا خانمهایی که خیار و لیمو روی پوست می گذارند! چرا آنها این کار را می کنند؟
 ماسک صورت برای مقاصد زیبایی و درمانی روی صورت گذاشته می شود. ماسک های صورت در دو نوع خانگی و حرفه ای در دسترسند. آنها را می توان در بسته بندی های بطری و جار خریداری نمود. برخی از آنها مواد پودری شکلی هستند که باید با آب مخلوط شوند. ماسک ها را معمولاً به صورت هفتگی استفاده می کنند. ماسک ها بیشتر از آنکه مزیتی برای پوست داشته باشند، نشاط آور هستند. فرمولاسیون های پایه ای ماسک های صورت ماسک های با پایه موم (wax-based) ماسک های بر پایه موم معمولاً در سالن های حرفه ای استفاده می شوند زیرا طبیعتی گرم دارند و استفاده از آنها لذت بخش است. در این ماسک ها از موم زنبور عسل، موم پارافین، ژل پترولیوم استفاده می شود. واکس را در ظرفی که در حمام آب قرار داده شده، داغ می کنند و پس از کنترل دماو اطمینان از عدم سوزاندن پوست روی پوست گذاشته می شوند. از گاز استریل برای پاک کردن موم هایی که تراوش کرده و به اطراف صورت ریخته، استفاده می شود. از گاز استریل برای جلوگیری از چسبیدن موم به موهای کرکی صورت نیز استفاده می شود. این ماسک ها از تبخیر آب پوستی به شکل موقتی جلوگیری نموده و پوست را رطوبت زدایی می کنند. ماسک های وینیلی یا لاستیکی ماسک های بر پایه وینیل یا کائوچو برای مصارف خانگی بسیار مناسب هستند. زیرا استفاده از آنها آسان است. ماسک های کائوچویی بر پایه لاتکس هستند و ماسک های وینیل بر پایه مواد لایه ساز مثل پلی وینیل الکل یا پلی ونیل استات هستند. این ماسک ها را به صورت پیش مخلوط در تیوب بسته بندی می کنند و در هنگام استفاده با نوک انگشتان یا با یک وسیله چوبی روی صورت پخش می کنند. ماسک های هیدروکلوئیدی (Hydrocolloid-based) ماسک های هیدروکلوئیدی هم برای مصارف خانگی و هم برای مصارف آرایشگاهی قابل استفاده هستند. هیدروکلوئیدها از موادی مثل جو دوسر تشکیل شده اند و دارای وزن مولکولی بالایی هستند. مواد تشکیل دهنده این ماسک ها از صمغ ها و مواد جاذب الرطوبه تشکیل شده است و مواد مرطوب کننده دیگری نیز به فرمولاسیونشان اضافه شده است. ماسک های خمیری ماسک های خمیری از خاک رس (بنتونیت، کائولین یا خاک چینی) با عنوان ماده جاذب تشکیل شده است. این خاک ها خاصیت قابض دارند و ماسک ساخته شده با آنها برای پوست چرب مناسب است. انواع ماسک های صورت ماسک های پاکسازی پوست این نوع ماسک ها سبب برداشت بخش های خارجی لایه های کراتینیزه پوست می گردند. در حقیقت این نوع فراورده ها افزون بر عملکرد پاک کنندگی، تا حدی سبب لایه برداری (peeling) از سطح پوست می گردند. البته باید به خاطر داشت که این ویژگی به هیچ عنوان قابل مقایسه با لایه برهای شیمیایی نمی باشد. ماسک های آبرسان پوست برخی از انواع ماسک ها دارای مواد مرطوب کننده می باشند و حالتی نرم و مرطوب به پوست می دهند. پس از استفاده از این نوع ماسک، پوست حالت متورم و گوشتالو پیدا می کند و به طور موقت برخی از چین و چروک های پوست را برطرف می نماید. ماسک های درمان آکنه این نوع ماسک ها دارای مواد موثره ای می باشند که اثرات درمانی برخی نیز با جذب چربی های پوست به بهبود شرایط آن کمک می کنند. ماسک های شاداب کننده و طراوت بخش استفاده از این ماسک ها با ایجاد حالت ماساژ و نوازش پوست نوعی حالت آرامش و ملایمت در سطح پوست ایجاد می کند و در مجموع حس خوبی را در فرد القاء می کند. پس از برداشت نیز، احساس پاک کنندگی پوست و تازگی در فرد ایجاد می کنند؛ به ویژه اگر در فرمولاسیون از مواد قابض استفاده شود.
مشاهده مطلب

کرم های مرطوب کننده

اهمیت رطوبت رسانی به پوست، این روزها بر کسی پوشیده نیست. خانم و آقا فرقی ندارد. تقریبا همه از کرم های مرطوب کننده استفاده می کنند.
 مرطوب کننده های پوشانده با بر جای گذاردن یک لایه چرب روی پوست مانع از دست رفتن آب پوست می شوند (مانند وازلین و کلد کرمها) ، هیومکتانت ها حاوی اجزاء جاذب رطوبت هستند که رطوبت را جذب و در خود نگه می دارند، امولینت ها پوست را آبرسانی می کنند. مرطوب کننده های جذب کننده رطوبت هومکتانت ها یا مرطوب کننده ای جاذب رطوبت موادی با وزن مولکولی پایین هستند که ویژگی جذب آب (جاذب الرطوبه) دارند. این مواد از به داخل پوست نفوذ نموده و میزان رطوبت لایه شاخی پوست را افزایش می دهند. پژوهش ها نشان داده که میزان هیدراسیون (آبدار شدن) لایه شاخی به غلظت ماده هومکتانت موجود در فرآورده بستگی دارد. در شرایط آب و هوایی با رطوبت پایین، این امکان وجود دارد که این مواد آب را از قسمت های عمقی تر پوست به سمت لایه های رویی آن بکشانند و موجب اتلاف و هدر رفتن آب شوند، به همین علت اغلب این مواد همراه با مرطوب کننده ای پوشاننده در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده می شوند.
مشاهده مطلب

تاریخچه عطر و ادکلن

استخراج اسانس قدمتی طولانی دارد. وجود ادوات سفالین تقطیر که قدمتی 5000 ساله دارند، وجود گلاب در ایران و رم باستان از جمله شواهد استفاده از مواد خوشبو در تاریخ بشر است. در قرن 16 میلادی، کتابی چاپ شد که در آن 60 گیاه اسانس دار معرفی شده بود. شهر گراس در فرانسه و شهر کلن در آلمان محل تولید عطر و اسانس از قرن 18 میلادی تاکنون می باشند. سنگ نگاره هایی وجود دارد که مصریان باستان را در حال عطرسازی نشان می دهد. غالیه، دستنبو، شمامه، عبیر از جمله مواد معطری هستند که در آثار شعرای ایرانی یافت می شوند.
 در سال میلادی، کتابی به نام Valerii Cordi Dispensatorium در نورمبرگ به چاپ رسید که در آن نام حدود 60 قلم گیاه اسانس‌دار که اسانسشان به روش تقطیر استخراج شده بود را نام برده‌اند. تصور می‌شود که بنیانگذار شیمی اسانسها، فردی آلمانی به نام جان رادولف گلوبر باشد، در حالیکه فرانسوی دیگری به نام آنتوان لاووازیه باعث توسعه پایه‌های اولیه علم شیمی اسانس‌ها گردید. شهر گراس(Grasse) واقع در جنوب فرانسه، سردمدار صنعت اسانس گردید و تا قرن تولید اسانس را در اروپا بی رقیب ساخت. روشی که در شهر مذکور ابداع گردید و بکار گرفته شد، روش جذب با استفاده از روغنهای جاذب بود که به این وسیله توانستند از گلهایی که نسبت به حرارت، حساس بودند، نظیر یاسمین، اسانس بدست آورند. رقیب شهر گراس، شهر کلن بود که بواسطه محصول مشهور خود یعنی ادوکلن شهرت یافته بود.
مشاهده مطلب

آنالیز اسانس های روغنی

آنالیز اسانس های روغنی بسیار مشکل است. زیرا یک اسانس از صدها ترکیب تشکیل شده است. 
 آنالیز اسانس های روغنی بسیار مشکل است. زیرا یک اسانس از صدها ترکیب تشکیل شده است. کروماتوگرفی گازی معمولا برای جداسازی ترکیبات فرار استفاده می شود. طیف سنجی جرمی، برای تعیین ساختار شیمیایی. مواد قطبیده و غیرقطبیده هر دو می توانند به عنوان فاز مایع ستون کروماتوگرافی استفاده شوند. ایزومرهای نوری در اسانس های روغنی به دو فرم راستگردان و چپ گردان و همچنین مخلوط آنها وجود دارد. روش کروماتوگرافی گازی، روشی بسیار عالی برای ارزیابی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس های روغنیست. خروجی ستون کروماتوگرافی، از یک سمت به آشکارساز و از سمت دیگر برای ارزیابی توسط انسان هدایت می شود. به این ترتیب رایحه واقعی اسانس قابل تشخیص و ثبت است. روشهای کروماتوگرافی کروماتوگرافی نام عام روشهایی است که بوسیله انها دو یا چند ترکیب در یک مخلوط به طور فیزیکی و بوسیله توزیع متفاوت بین دو فاز از یکدیگر جدا می شوند. این دو فاز عبارتند از یک فاز ساکن که می تواند جامد یا مایع باشد و یک فاز متحرک که گاز یا مایع است و به طور مداوم در فاز ساکن جریان دارد. تفکیک اجزاء مخلوط اساساً نتیجه تمایل متفاوت آنها نسبت به فاز ساکن است. در کروماتوگرافی مایع (LC) فاز متحرک یک مایع است در حالی که در کروماتوگرافی گازی (GC) فاز متحرک یک گاز می باشد. کروماتوگرافی گاز – جامد (GSC) نوعی کروماتوگرافی است که در آن فاز ساکن جامد می باشد. در کروماتوگرافی گاز مایع (GLS)، فاز ساکن مایعی است که بر روی یک تکیه گاه جامد پخش شده است. کروماتوگرافی اولین بار در سال 1906 بوسیله یک گیاه شناس روسی به نام میشل توت کشف و نامگذاری شد. او سعی داشت رنگدانه های برگهای رنگین را بوسیله عبور دادن محلول عصاره آنها از یک ستون پرشده از ذرات گچ جذب کننده از یکدیگر جدا کند. هر رنگدانه با سرعت متفاوتی به طرف پایین ستون حرکت کرده از یکدیگر جدا شدند. اجزاء جداشده در طول ستون به صورت نوارهای رنگی به آسانی قابل تشخیص بودند. از این رو این روش، کروماتوگرافی به معنای کروما (رنگ) + گرافی (نوشتن) نامگذاری شد. کروماتوگرافی مایع – مایع (LLC) این روش در سال توسط مارتین و سینژ ابداع شد. آنها به جای یک ماده جاذب جامد، به عنوان فاز ساکن از مایعی استفاده کردند که روی سطح ماده جامدی پخش شده بود و با فاز مایع متحرک غیرقابل اختلاط بود. اجزاء و ترکیبهای موجود در مخلوط بسته به میزان حلالیت بین این دو فاز پخش می شوند. به خاطر ابداع این روش مارتین و سینژ در سال جایزه نوبل شیمی را دریافت کردند. کروماتوگرافی کاغذی (PC) در این روش تفکیک بر روی ورقه های کاغذ صافی صورت می گیرد. پی بردن به مزایای کروماتوگرافی مسطح سبب پیدایش کروماتوگرافی لایه نازک TLC شد. در این روش تفکیک بر روی لایه های نازکی از ماده جاذب پخش شده بر روی صفحات شیشه ای یا صفحات سخت دیگر انجام می شود. روش TLC از زمانی که استال در سال در این زمینه کارهای زیادی انجام داد متداول شد. برای بالا بردن قدرت تفکیک ترکیبهای یونی بوسیله PC یا TLC می توان میدانی الکتریکی در طول کاغذ یا صفحه ایجاد کرد. در این صورت روشهای حاصل به ترتیب الکتروفوز کاغذی و الکتروفوز لایه نازک نامیده می شود. کروماتوگرافی گازی (GC) این روش که اخیراً در بین سایر روشها بیشترین پیشرفت را کرده است ابتدا بوسیله مارتین و جیمز در سال معرفی شد. امروزه این روش پیچیده ترین و متداولترین روش به ویژه برای مخلوط گازها و مایعات و جامدات فرار (مثل روغنهای اسانسی) میباشد. حتی برای مخلوطهای بسیار پیچیده زمان جداسازی بوسیله GC اکنون در حدود چند دقیقه است. قدرت تفکیک بالا، سرعت عمل تجزیه و حساس بودن روش GC سبب شده است که این روش تقریباً در هر آزمایشگاه شیمی متداول و مرسوم باشد. در مورد کروماتوگرافی گازی بیشتر بدانیم
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد.
 پودرهای بچه یکی دیگر از محصولات سنتی می باشد. کاربرد این فرآورده معمولاً خشک و لغزنده (lubricant) نمودن سطح پوست پس از شستن و استفاده از روغن یا لوسیون های پاک کننده است. معمولاً بخش عمده این فرآورده را پودر تالک تشکیل می دهد، ولی از آنجایی که این ماده دارای اثرات جاذب نمی باشد، همراه با آن از پودرهای جاذبی مانند کائولن، سیلیکات آلومینیوم هیدراته، منیزیم کربنات، کلسیم کربنات، نشاسته و سیلیکا، نیز استفاده می شود. برای افزایش میزان چسبندگی پودر به پوست همراه با افزایش اثرات ضد آب، مواد دیگری مانند استئارات های آلومینیوم، روی و منیزیم؛ ستیل الکل، استئاریل الکل و زینک اکساید به فرمولاسیون پودر بچه اضافه می شوند.
مشاهده مطلب

ویتامین B چیست؟

ویتامین B خود انواع مختلفی دارد و با شماره های 1، 2، 3 و 5 موجود است. تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید فولیک، اسید پنتوتنیک اسامی هستند که به انواع ویتامین ب اشاره دارند.
 پرو - ویتامین B5 (پنتنول): یک ماده جاذب الرطوبه که با خشکی های ایجاد شده در اثر پیری پوست مبارزه می کند.
مشاهده مطلب

کارآموزی در مجتمع پتروشیمی اصفهان

یکی از واحدهای درسی رشته های مهندسی در مقطع کارشناسی کارآموزی در یک واحد صنعتی مرتبط است.
 در واحد تفکیک، نئون و تولوئن بطور جداگانه در دو برج تقطیر از آروماتیک های استخراجی جدا می شوند و مخلوط زایلن ها و اتیل بنزن از پایین برج تولوئن به واحد تفکیک زایلن ها ارسال و در نخستین مرحله ارتوزایلن به روش تقطیر جدا می گردد. در واحد پارکس، پارازایلن به روش جذب انتخابی به کمک جامد جاذب که عمدتاً پارازایلن را به خود جذب می کند از مخلوط زایلن ها جدا شده و به کمک ماده دفع کننده (Disorbent) پارازایلن از درون حفره های جاذب ملکولی بیرون کشیده می شود. ماده دفع کننده به روش تقطیر بازیابی و به این واحد برگردانیده می شود. باقی مانده مخلوط زایلن ها که عمدتاً متازایلن و استالین بنزن می باشند به منظور به حداکثر رسانیدن میزان پارازایلن محصول، تحت واکنش ایزومریزاسیون کاتالیزوری قرار می گیرد.
مشاهده مطلب

هوای صنعتی چیست؟

از دید یک مهندس شیمی دو نوع هوای صنعتی داریم: هوای فرایند و هوای ابزار دقیق. هوای فرایند برای تمیز کردن فیلتر ها و احیای برخی کاتالیست ها و هوای ابزار دقیق برای کار اندازی سیستم های سنجش استفاده می شود. کیفیت هوای ابزار دقیق به مراتب بالاتر از کیفیت هوای فرایند است.
 مجموعه جاذب ملکولی: هوای خشک خروجی از مجموعه چیلر به منظور جذب دی اکسید کربن آن وارد مجموعه جاذب های ملکولی می گردد. در این مجموعه یک ستون در وضعیت سرویس دهی و ستون دیگر در وضعیت احیاء و یا آماده (stand-by) است. مجموعه محفظه سرد (Cold-Box) جریان هوای خروجی از ستون های جاذب ابتدا وارد مبدل اصلی می شود و توسط گازهای اتلافی (که متعاقبا شرح داده خواهد شد) سرد می شود.
مشاهده مطلب

سبوم یا چربی طبیعی پوست

سبوم، چربی طبیعی پوست
 3. افزایش رطوبت پوست: عملکرد دیگری که به سبوم در سطح پوست نسبت داده می شود، افزایش هیدراسیون پوست است. از جمله این موارد تجزیه تری گلیسریدها در سطح پوست و آزاد شدن اسیدهای چرب و به دنبال آن گلیسرین است که یکماده جاذب الرطوبه قوی است و سبب افزایش محتوای آب لایه شاخی می گردد. همچنین حفظ هموستاز پوست نیز از جمله مواردی است که به عملکرد سبوم نسبت داده می شود.
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتوکراتین

محصولات فیتوکراتین فیتو برای ترمیم موهای آسیب دیده و موخره ساخته شده اند.  این مطلب از سایت اصلی فیتو، توسط احسان حسنانی ترجمه شده است.
 استخراج پروتئینهای مورد نیاز مو از گیاهانی مثل گندم، ذرت و سویا و تزریق آنها به داخل تارهای مو 2- کراتوفیلر: تامین رطوبت از درون با هیالورونیک اسید در تکنولوژی کراتوفیلر برای حفظ رطوبت موی خیلی خشک و آسیب دیده از هیالورونیک اسید استفاده شده است. هیالورونیک اسید ماده ای است بسیار جاذب الرطوبه که قادر است به میزان 1000 برابر وزن خود آب جذب نماید! هیالورونیک اسید، در کنار پروتئینهای گیاهی یاد شده، به درون کورتکس مو تزریق شده و مو را از درون رطوبت رسانی می نمایند.
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: شامپو فیتو کراتین

شامپوهای فیتوکراتین برای پاکسازی و شستشوی موهای آسیب دیده و خیلی خشک طراحی شده است.  این مطلب از سایت اصلی فیتو، توسط احسان حسنانی ترجمه شده است.
 شامپو فیتوکراتین شامپوی فیتوکراتین علاوه بر برخورداری از مواد پاک کننده ملایم، حاوی پروتئینهای گیاهی کراتوفیلر است که به داخل مو نفوذ نموده و کراتین های مو را از درون ترمیم می کند. ماده جاذب الرطوبه قدرتمندی به نام هیالورونیک اسید در این شامپو وجود دارد که موجب حفظ رطوبت در درون مو می گردد. شامپوهای فیتوکرایتن همچنین از سرامیدهای گیاهی برخوردارند که با پرکردن خلل و فرج ایجاد شده بر روی سطح پولک های موی آسیب دیده، مو را از بیرون ترمیم می نمایند. عصاره انار سطح موها را با یک لایه آنتی اکسیدانی پوشانده و موجب حفاظت مو از گزند رادیکالهای آزاد می شود.
مشاهده مطلب

کتاب فراورده های آرایشی بهداشتی دکتر جواد شکری

کتاب فرآورده های آرایشی بهداشتی (کلیات، فرمولاسیون و روش ساخت) تالیف دکتر جواد شکری عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نشر افروز چاپ اول بهار 82 با استفاده از معتبرترین منابع آرایشی بهداشتی نوشته شده و فرمولاسیون های مهم با ذکر روش ساخ در آن درج شده است. از ویژگی های جالب این کتاب می توان به ایندکس عمومی فارسی و انگلیسی و ایندکس مواد شیمیایی و ارائه رفرنس های در انتهای هر فصل نام برد.
 فاکتور مرطوب کننده طبیعی چیست؟ در حرکت سلول ها از لایه زایا به سمت سطح سلول و لایه شاخی، اجزاء سلولی به تدریج تخریب می شوند. باقی مانده های تخریب اجزاء سلولی، مجموعه ای از اسیدهای آمینه با خاصیت جاذب الرطوبه می باشد که به آن ها فاکتور مرطوب کننده طبیعی یا NMF گفته می شود. فاکتور مرطوب کننده طبیعی، یک منبع ذخیره آب برای لایه شاخی عل می کند و عمدتا از ترکیباتی مثل پیرولیدون کربوکسیلیک اسید، اوره و اسید لاکتیک تشکیل شده است.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اوسرین

اوسرین برند آلمانی و از محصولات شرکت بایرزدرف می باشد که بیش از ۱۲۰ سال قدمت دارد.
 هرچه تعداد آکواپورین ها (کانالهای مولکلولی انتقال آب) در پوست بیشتر باشد، آبرسانی بهینه حتی در لایه های عمیق تر اپیدرم بیشتر میسر می شود و کاهش تعداد آکواپورین ها به کاهش سطح رطوبت در پوست منجر می شود. محصولات پوست چرب اوسرین درموپیوریفایر نام سری محصولاتیست که برای پوست چرب توسط اوسرین ارائه شده است. محصولات این گروه شامل پاک کننده غیرصابونی، لوسیون (تونر)، اسکراب (حاوی میکروکریستال های حذف کننده سلول های مرده و لاکتیک اسید)، مرطوب کننده حاوی نشاسته ماده جذب کننده چربی اضافی پوست و مرطوب کننده حاوی کارنیتین کاهش دهنده تولید و ترشح چربی و نشاسته به عنوان جاذب چربی می باشد. کرم شب درموپیوریفایر حاوی لاکتیک اسید کپسوله شده، پنتنول و بیسابولول است. کنسانتره فعال درموپیوریفایر دو بار صبح و شب هر بار چند قطره برای پوست کافی است. محصولات پوست خشک اوسرین محصولات زروسیس یا پوست خشک اوسرین حاوی حداقل 5 درصد اوره می باشند. همچنین در این محصولات از تکنولوژی آکواپورین استفاده شده است. در برخی از محصولات این گروه که لوسیون های بدن اوسرین برای پوست های خشک هستند حتی 10 درصد اوره نیز استفاده شده است. کرم صورت، کرم بدن، ژل شست و شو، شامپو و کرم ترمیم کننده دست از دیگر محصولات این گروه می باشد. شامپوی 5 درصد اوره اوسرین را حتی می توان برای کودکان استفاده نمود. اوسرین برای مراقبت از پوست های خشک و حساس توصیه های زیر را دارد. • از پاک کننده های غیرصابونی با pH فیزیولوژیک استفاده کنید.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی دوکری

دوکری برند تخصصی محصولات مراقبت از پوست و مو است که در سال 1930 توسط آقای آلبرت دوکری بنیانگذاری شده و پس از عرضه اولین سری از شامپوهای درماتولوژیکی با معرفی کرم ایکتیان، اولین کرم مرطب کننده جهت جبران اثرات خشکی ناشی از درمان های ضد آکنه اکنون بیش از 60 محصول تخصصی جهت مراقبت از پوست و مو ارائه می کند. برند دوکری توسط شرکت ماهتاب کیش عرضه می شود.
 موی چرب، شامپو سابال (تنظیم کننده ترشح سبوم)، شامپوی جاذب سبوم حاوی کائولین به نام آرژل
 مواد مؤثره دوکری سلنیوم دی سولفاید میکرونایز شده (ضد قارچ)، ایکتیول (لایه بردار، ضد تحریک و ضد خارش)، کریتول (ترکیبی از ایکتیول و کروتامیتون، ضد خارش، ضد التهاب، لایه بردار ملایم و ضد قارچ)، سالیسیلیک اسید (لایه بردار)، پیروکتون اولامین (ضد قارچ)، کلوامید (لایه بردار فیزیکی)، زینک سولفات (ضد التهاب و تقویت کننده اثر کلوامید)، کرتیول (ضد خارش، ضد التهاب، لایه بردار ملایم و ضد قارچ)، زینک سالیسیلات (ضد التهاب و تنظیم ترشح چربی)، سیکلوپیروکسولامین (ضد قارچ و ضد التهابزینک پریتیون (ضد قارچ)، گوانیدین گلایکولات (لایه بردار)، توکوفرول نیکوتینات (گشادکننده عروق)، بیوتین (ساخت کراتین)، نئوروسین (افزاینده فاکتور رشد عروقی و رگ زایی)، توکوفرول نیکوتینات (گشادکننده مویرگ ها)، بتاگلیسیریتینیک اسید (ضد التهاب)، تتراپپتاید (تقویت فولیکول و تنه مو) کائولین (نوعی رس سفید جهت جذب چربی)، سیلیکا (رطوبت رسان، نرم کننده کف سر و جاذب چربی) Fluid coating polymer محافظت فیزیکی از ساقه موها زینک گلوکونات (تسکین بخش)، گلایکولول (ضد التهاب و ضد خارش) میرتاسین (ضد باکتری، قابض و ضد التهاب)، آلفا بیزابولول (تسکین دهنده و ضد التهاب)، لاکتامید (لایه بردار) نیاسین آمید (جلوگیری از انتقال ملانین ها به سطح پوست)، آسکوربیل گلوکوزاید یا ویتامین C (آنتی اکسیدان و ضد لک)، آزالئیک اسید (آنتی اکسیدان، ضد لک و مهارکننده آنزیم تیروزیناز) کمپلکس وازلین و گلیسیرین پروپیلن آلژینات (ترمیم کننده و محافظ)
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی کامفورت زون Comfort Zone

کامفورت زون برند ایتالیایی محصولات آرایشی بهداشتی مراقبت از پوست است که توسط شرکت ماهتاب کیش عرضه می شود.
 Trehalose : قند جاذب رطوبت
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اسکین کد

شرکت اسکین کد یک شرکت سوئیسی تولید کننده محصولات مراقبت از پوست است که در سال 1998 تأسیس شد. محصولات اسکین کد در بیش از 42 کشور جهان توزیع می شود و تمامی مراحل تهیه مواد اولیه، تولید و بسته بندی آن در کشور سوئیس انجام می شود. اسکین کد توسط شرکت ارژنگ فرین گیتی عرضه می شود.
 کائولین: جاذب قدرتمند چربی، تنظیم ترشح نرمال چربی و پاکسازی پوست، رفع ناخالصی ها
مشاهده مطلب

کرم های مرطوب کننده

اهمیت رطوبت رسانی به پوست، این روزها بر کسی پوشیده نیست. خانم و آقا فرقی ندارد. تقریبا همه از کرم های مرطوب کننده استفاده می کنند. | در مقاله کرم های مرطوب کننده از واژه هومکتانت استفاده شده است.
مرطوب کننده های پوشانده با بر جای گذاردن یک لایه چرب روی پوست مانع از دست رفتن آب پوست می شوند (مانند وازلین و کلد کرمها) ، هیومکتانت ها حاوی اجزاء جاذب رطوبت هستند که رطوبت را جذب و در خود نگه می دارند، امولینت ها پوست را آبرسانی می کنند. مرطوب کننده های جذب کننده رطوبت هومکتانت ها یا مرطوب کننده ای جاذب رطوبت موادی با وزن مولکولی پایین هستند که ویژگی جذب آب (جاذب الرطوبه) دارند. این مواد از به داخل پوست نفوذ نموده و میزان رطوبت لایه شاخی پوست را افزایش می دهند. پژوهش ها نشان داده که میزان هیدراسیون (آبدار شدن) لایه شاخی به غلظت ماده هومکتانت موجود در فرآورده بستگی دارد. در شرایط آب و هوایی با رطوبت پایین، این امکان وجود دارد که این مواد آب را از قسمت های عمقی تر پوست به سمت لایه های رویی آن بکشانند و موجب اتلاف و هدر رفتن آب شوند، به همین علت اغلب این مواد همراه با مرطوب کننده ای پوشاننده در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده می شوند.
در مورد هومکتانت ها بیشتر بدانیم مرطوب کننده های پوشاننده مرطوب کننده های پوشاننده موادی هستند که با تشکیل یک سد آب گریز روی سطح لایه شاخی، مانع از تبخیر و اتلاف رطوبت می گردند. محتوای آب لایه شاخی به سه عامل زیر بستگی دارد: •  سرعت ورود آب از لایه های زیرین به لایه شاخی
مشاهده مطلب

واژه «جاذب» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی




مطلب قبلی: مقطره

مطلب بعدی: جذب سطحی

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید