دمای محیط = Ambient Temperature 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

دمای محیط = Ambient Temperature

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه دمای محیط، Ambient Temperature می باشد.

دمای محیط چیست؟


دمای محیط = Ambient Temperature

واژه «دمای محیط» در مقالات سایت احسان حسنانی

دکلره مو چیست؟

اگر بخواهید رنگ موهایتان را سه درجه از رنگ فعلی روشن تر نمایید، باید اول موها را دکلره کنید. | در مقاله دکلره مو چیست؟ از واژه دمای محیط استفاده شده است.
فرمولاسیون اکسیدان محلول هیدروژن پراکساید به همراه آب خالص، ماده پایدار کننده، ستیل الکل و ترکیبات اتری، ترکیبات تشکیل دهنده فرمولاسیون اکسیدان هستند. فرآیند تولید اکسیدان به این صورت است که ماده پایدارکننده در آب خالص حل گردیده، سپس حرارت داده شده و ترکیبات دیگر به آن اضافه می شود و در حالی که هم زدن ادامه دارد، محلول خنک شده و به دمای محیط می رسد.
مشاهده مطلب

پوست، اندام تنظیم حرارت بدن

افزایش جریان خون در پوست و همچنین تعریق و تبخیر رطوبت پوستی، مکانیزم های اصلی تنظیم حرارت بدن توسط پوست هستند. | در مقاله پوست، اندام تنظیم حرارت بدن از واژه دمای محیط استفاده شده است.
متوسط دمای پوست، تا است. اگر دمای پوست به درجه برسد، فرد احساس سرما می کند و این زمانی اتفاق می افتد که درجه حرارت محیط از درجه کمتر باشد. اگر دمای محیط از بیشتر باشد، فرد احساس گرما می کند.
مشاهده مطلب

هوای صنعتی چیست؟

از دید یک مهندس شیمی دو نوع هوای صنعتی داریم: هوای فرایند و هوای ابزار دقیق. هوای فرایند برای تمیز کردن فیلتر ها و احیای برخی کاتالیست ها و هوای ابزار دقیق برای کار اندازی سیستم های سنجش استفاده می شود. کیفیت هوای ابزار دقیق به مراتب بالاتر از کیفیت هوای فرایند است. | در مقاله هوای صنعتی چیست؟ از واژه دمای محیط استفاده شده است.
یکی از جریان های سردکننده هوای ورودی به cold-box جریان گاز نیتروژن خروجی است که در این محفظه گرم خواهد شد و با فشار عملیاتی barg9.16 وارد Header می شود. فشار گاز درون Header نباید از barg8 کمتر باشد، این نیتروژن خروجی قبل از ارسال به بقیه قسمتهای مورد استفاده از تبخیرکننده های نیتروژن عبور کرده و به صورت نیتروژن گازی با دمای محیط در می آید. انواع تبخیرکننده نیتروژن: الف- تبخیرکننده بخاری (steam evaporator) که از بخار فشار پایین (zps) برای تبخیر نیتروژن استفاده می شود. این مبدل از نوع shell & tube است که LPS در قسمت Shell آن قرار دارد.
ب- تبخیرکننده های هوایی: عبارتند از لوله های آلومینیمی با پره های ستاره ای شکل که در اثر تبادل حرارت با هوای محیط نیتروژن مایع را تبخیر کرده و به دمای محیط می رساند.
س- تبخیرکننده های بخاری و هوایی چه تفاوتی از لحاظ کاربرد دارند؟ هر دو برای رساندن نیتروژن گازی به دمای محیط به کار می روند ولی هوایی در تابستان و بخاری در زمستان فعال است و در ضمن lineهای جدایی دارند. س- کاربردهای هوای فرایند Plant-air در داخل utility 1 و بقیه قسمتهای مجتمع چیست؟ شستشوی معکوس (back-wash) بسترهای شنی واحد آب D.M Air mix کردن رزین های مختلف (mixed-bed) واحد بازیافت: مخلوط کردن هوا با خروجی AD-8411 و DAF کردن داخل AD-8407 واحد تصفیه: حوضچه خنثی سازی برای مخلوط کردن محتویات داخل آن بدون خوردگی هم زن در واحد نیروگاه: اتمیزه کردن (پودر کردن) گازوئیل برای ورودی به مشعل و ... پرسش و پاسخ س- آیا وظیفه واحد chiller فقط خنک کردن است؟ خیر. چیلر دو وظیفه عمده دارد:
مشاهده مطلب

فرایند عصاره گیری یا استخراج

استخراج به روش جداسازی بر اساس مکانیزم حلالیت گفته می شود. استخراج یکی از مباحث عملیات واحد در مهندسی شیمی است که می تواند جداسازی مایع از مایع یا جداسازی فاز جامد از مایع باشد. در مبحث جداسازی عصاره از گیاهان، استخراج به روش هایی گفته می شود که در آن مواد مؤثره گیاه با مکانیزم حلالیت توسط یک حلال از گیاه جدا می شوند. این حلال می تواند غیر فرار یا فرار باشد. روغن ها و چربی ها از حلال های غیرفرار و گاز بوتان و گاز کربنیک از حلال های فرار به شمار می آیند. | در مقاله فرایند عصاره گیری یا استخراج از واژه دمای محیط استفاده شده است.
حلال های فرار استخراج با حلال های غیر فرار بطور کلی حلالهایی را که در استخراج به کار می روند می توان به دو دسته فرار و غیر فرار (چرب) تقسیم بندی نمود. اگر عمل استخراج در دمای محیط انجام گیرد این روش انفلوراژ (Enflurage) و اگر در دمای بالا صورت گیرد ماسیراسیون (maceration) نامیده می شود. روش انفلوراژ به طور عمده برای یاس، tuberose و گاهی برای شکوفه های پرتقال و نرگس به کار می رود و روش ماسیراسیون برای گل رز، شکوفه های پرتقال، بنفشه و … استفاده می شود. ماسیراسیون(maceration) این فرایند شامل غوطه ور کردن گلها در روغنهای داغ با دمای 60 تا 70 درجه است. به استثناء یاس و tuberose همه گلها و به خصوص رز را با این فرایند اسانس گیری می کنند. گل با چربی برای 12 تا 48 ساعت هم زده می شود بعد محتویات ظرف بر روی الک خالی شده تا روغن از گلها جدا شود روغن صاف شده را با گلهای جدید مخلوط می کنند و این عمل را آنقدر ادامه می دهند تا روغن اشباع گردد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس

بلیتا ویتکس نام برند بلاروسی محصولات آرایشی بهداشتی است که در ایران توسط سیستم بازاریابی شبکه ای به فروش می رسد. بی اند وی یک شریک تجاری ایتالیایی دارد. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس از واژه دمای محیط استفاده شده است.
کوآنزیم کیوتن مولکولی است که در تولید انرژی نقش دارد. تنفس سلولی را تحریک می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. نیروگاه های سلولی (میتوکندری ها) را از تخریب اکسیداسیونی محافظت می کند. شرکت هایی که کیوتن را به عنوان ماده مؤثره در محصولات آرایشی بهداشتی شان استفاده می کنند، معتقدند که کیوتن آرایشی کمبود کوآنزیم کیوتن سلول ها را برطرف نموده، پوست را جوان و شاداب می نماید. کوانزیم کیوتن نه در آب خوب حل می شود و نه در چربی. زیست دسترس پذیری کمی دارد و در دمای محیط متبلور می شود به همین علت فرموله کردن محصولات آرایشی بهداشتی با کوانزیم کیوتن مشکل است. راه کار این مشکل استفاده از از حامل های فسفولیپیدی است که در جای دیگری توسط احسان حسنانی توضیح داده شده است.
نکات تکمیلی در مورد برند بلیتا ویتکس تکنولوژی نانوسامی چیست؟ کوآنزیم کیوتن1 یا یوبیکینون2 در تمام سلول های بدن یافت می شود و علاوه بر نقش مهمی که به عنوان حامل انرژی در میتوکندری دارد، نقش اساسی دیگری نیز در عملکرد سلول به عنوان آنتی اکسیدان3 دارد. به این ترتیب که رادیکال های آزاد را زدوده و اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E را تقویت می کند. متأسفانه کیوتن را نمی توان به راحتی در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده نمود. این ماده مشکل حلالیت دارد. نه آبدوست است و نه چربی دوست! فرمولاسیون را با محدودیت مواجه نموده و اثربخشی آن را کاهش می دهد. در آب و روغن به خوبی حل نمی شود و زیست دسترس پذیری4 کمی دارد. در دمای محیط متبلور شده و با گذشت زمان رسوب می کند. به همین علت، شرکت ها برای این که بتوانند از کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده کنند، این ترکیب را با استفاده از حامل های فسفولیپیدی5 غلاف پوشانی6 یا کپسوله می نمایند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: حلالیت شوینده ها

معمولاً حلالیت مولکول های شوینده در آب با افزایش دما افزایش می یابد و معمولاً در دمای خاصی میزان حلالیت به شکل چشمگیری افزایش می یابد که به آن دما نقطه کرافت می گویند. توجه داشته باشیم که برخی شوینده ها از این قانون تبعیت نمی کنند. یعنی با افزایش دما، حلالیتشان کاهش می یابد. کاهش نقطه کرافت باعث افزایش تولید میسل می شود. | در مقاله سورفکتانت ها: حلالیت شوینده ها از واژه دمای محیط استفاده شده است.
شکل 1-6 نقطه Kraft در یک دمای خاصی میزان حلالیت به صورت چشم گیری افزایش می یابد که این دما به نقطه Kraft مشهور است. این مورد برای کسانی که به طور عملی با مواد شوینده سر و کار دارند بسیار حائز اهمیت است. زیرا امکان ساخت محلول های غلیظ در بالاتر از این نقطه امکان پذیر می باشد. از این رو اگر این دما کمتر از دمای محیط باشد، بسیار مطلب تر خواهد بود. نقطه Kraft دمایی است که بالاتر از تشکیل میسل ها قرار دارد. حلالیت شوینده های غیریونی بر پایه اتیلن اکسید، با افزایش دما کاهش می یابد. نقطه مذکور برای این دسته از شوینده ها یک نقطه تئوری و در دمایی کمتر از صفر درجه می باشد. شوینده های غیریونی اتوکسیله شده ایی که زنجیره آبگریز بزرگی داشته باشند، دارای نقطه Kraft بالاتر از صفر درجه هستند.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: آلوئه ورا

مطلب بعدی: برچسب اصالت

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !