حلقوی = areolar 

حلقوی = areolar

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه حلقوی، Areolar می باشد.

حلقوی چیست؟


حلقوی = Areolar
areolar = حلقوی


واژه «حلقوی» در مقالات سایت احسان حسنانی

ترکیبات تشکیل دهنده و مواد سازنده اسانس ها

اسانس های روغنی از ملکولها و ترکیبات آروماتیک تشکیل شده اند.
 توجن (Thujone) کارون با فرمول بسته C10H14O یک منوترپن اکسیژن دار حلقوی با ساختمان کتونی است کارون از ترپن دی پنتن مشتق می شود دارای فعالیت نوری است و در طبیعت به صورت هر دو ایزومر راست گرد و چپ گرد وجود دارد. مایع بی رنگ یا به رنگ زرد کمرنگ با بوی مخصوص قوی است. کارون در تهیه انواع معطرکننده ها، نوشابه های الکلی، عطرسازی و صابون سازی مصرف دارد.
مشاهده مطلب

تاریخچه زمان پیمای مهندسی شیمی

رویدادهای مهم تاریخ معاصر که به نوعی با مهندسی شیمی در ارتباط است در این مقاله درج شده اند.
 1865 ککوله ( Freiendlish A.Kekule ) مدل حلقوی ساختار بنزن را طرح کرد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند.
 •  نفتنات ها؛ در نفت خام یافت شده و ترکیب پیچیده ای از اسیدهای خطی C6 و C7 به اضافه آلکیل پنتان های حلقوی و همچنین مشتقات آلکیل کربوکسیل پنتان های حلقوی هستند. این ترکیبات برای تولید شوینده هایی با وزن مولکولی 350-250 استفاده می شوند. امروزه استفاده از این مواد جهت تولید زداینده ها و شوینده های پرمصرف و اصلی تقریباً منسوخ شده است.
مشاهده مطلب

واژه «حلقوی» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



caffeine 1
ساختار مولکولی حلقوی کافئین و شکل ظاهری کافئین به رنگ قهوه ای
Coco Glucoside is a mild, and gentle, surfactant and because it does not dry the skin it is ideal for the formulation of personal hygiene and toiletry products
 از اتصال اتم کربن 1 و 5 مولکول گلوکز و قرار گرفتن یک اتم اکسیژن بین آن ها، گلوکز حلقوی حاصل می شود. استر این گلوکز، گلوکوزید نام دارد. در صورتی که اسید چرب تشکیل دهنده این استر از کوکو یا اسید چرب نارگیل باشد، به ترکیب حاصله، کوکوگلوکوزید می گوییم. کوکوگلوکوزید را می توان به عنوان جایگزین بتائین ها در شامپوهای بچه استفاده نمود. کوکوگلوکوزید یک سورفکتانت ملایم است و پوست را خشک نمی کند. به همین علت در محصولات بهداشت شخصی و آرایشی استفاده می شود.
imidazole imidazoline imidazolidine
 ایمیدازول، ترکیب حلقوی نیتروژن دارد و با دو پیوند دوگانه می باشد. ایمیدازولین که با هیدروژن دادن به ایمیدازول حاصل می شود و ایمیدازولیدین که با هیدروژنیزه کردن ایمیدازولین حاصل می شود، در شکل فوق نشان داده شده است.
linear cyclic glucose
 گلوکز خطی از نظر تئوری دارای گروه آلدهیدی می باشد. اما از آنجا که معرف شیف را ارغوانی نمی کند، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که ساختار حلقوی دارد. به این صورت که بین کربن 1 و کربن 5 اتم اکسیژن قرار می گیرد و عامل آلدئیدی با جابجایی الکترون از بین می رود.


مطلب قبلی: آرکتیک

مطلب بعدی: روغن آرگان

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید