امولسیفایر = emulsifier امولسیون کننده 

امولسیفایر = emulsifier امولسیون کننده

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه امولسیفایر، Emulsifier می باشد.

امولسیفایر چیست؟


امولسیفایر = Emulsifier
co-emulsifiers = کمک امولسیون کننده 

Emulsifier = امولسیون ساز، امولسی فایر

EMULSIFIERS — Substances used to help oil and water bind together and stay in suspension. Examples: lecithin, carrageenan. (INCI dictionary)
SAPONINS (GLYCOSIDES) — Substances found in nature that foam readily in water, used as foam boosters, emulsifiers and mild cleansing agents in natural shampoos. Examples: quillaya, yucca, soapwort. Soaping agents with proper ties similar to plant glycosides can be made from coconut fatty alcohols and cornstarch glucose. Example: coconut/corn oil soap. (INCI dictionary)
ACACIA SENEGAL GUM — Gum Arabic. Herbal gum used as a thickener and emulsifier in creams and lotions, and as a hair set in styling gels and sprays. Often combined with gum tragacanth. (INCI dictionary)
ARACHIDYL ALCOHOL — A fatty alcohol derived from coco- nuts, used as an emulsion stabilizer in cosmetic products. ARACHIDYL GLUCOSIDE — Obtained through the condensation of arachidyl alcohol, a fatty alcohol, and glucose. Used in cosmetic products as a surfactant and emulsifier. (INCI dictionary)
CERA ALBA — Beeswax. A natural humectant, also used in cosmetics as an emulsifier and thickening agent. (INCI dictionary)
CHONDRUS CRISPUS — Carrageenan. Food-grade seaweed gum obtained from Irish moss and other red algae. A natural stabilizer, binding agent and emulsifier, high in sulfur and very nourishing to skin and scalp. Food-grade carrageenan should not be confused with degraded carrageenan, which is a known carcinogen. CHYRSANTHEMUM MORIFOLIUM — Chinese Chrysanthemum. Used in Chinese medicine for the treatment of allergic reactions and skin irritations. Known for its soothing effect on the skin and scalp. (INCI dictionary)
CYAMOPSIS TETRAGONOLOBA — Guar Gum. Extract from the guar bean, used as a thickener and emulsifier in cosmetic products. (INCI dictionary)
EGG OIL — The extract from whole eggs, rich in natural emulsifiers. An excellent emollient and humectant featured in shampoos, rinses and conditioners for dry or damaged hair. In skin care products, it improves texture and soothes and hydrates without clogging pores. (INCI dictionary)
FATTY ACID ESTERS — Waxes derived from plants or animals, which are less greasy than fatty acid extracts. Jojoba (Simondsia chinensis) and lanolin are examples of fatty acid esters. Used in absorption bases, and as emulsifiers in cosmetics. (INCI dictionary)
GLYCERYL CAPRYLATE — An emulsifier, also used in cosmetic formulations for its antimicrobial activity. (INCI dictionary)
GLYCERYL UNDECYLENATE — An emulsifier, also used in cosmetic formulations for its antimicrobial activity. Has skin-conditioning proper ties. (INCI dictionary)
HYDROLYZED CORN STARCH — Corn Syrup. Natural chelating agent added to shampoos to improve rinseability by binding to iron (from hard water) and chlorine and removing them from the hair. Also used as an emulsifier and humectant. (INCI dictionary)
ORYZA SATIVA EXTRACT — Rice Extract. Natur al che- lating agent added to shampoos to improve r inseability by binding to iron (from hard water) and chlor ine and remov- ing them from the hair. Also used as an emulsifier and hu- mectant. (INCI dictionary)
SODIUM COCOYL GLUTAMATE — Derived from coconut oil and glutamate amino acid. Acts as an emulsifier and has a protective and moisturizing effect on the skin. (INCI dictionary)
SODIUM LAUROYL LACTYLATE — The sodium salt of lactic acid, a food-grade emulsifier and mild surfactant, used as a foam- ing and cleansing agent and to give the hair a soft, silky texture. The emulsifier of choice for natural products, it offers excellent moisturizing proper ties and leaves a smooth feel after application. It penetrates the top layer of skin to offer residual moisturization, extended fragrance release and enhanced delivery of actives. (INCI dictionary)
SORBITAN SESQUIOLATE — An emollient and skin soother derived from sorbitol. Sometimes used as an emulsifier. (See also Sorbitol.) (INCI dictionary)
SORBITAN STEREATE — A surfactant derived from berries and other plant sources, composed of sorbitol, a natural sweetener, and stearic acid, a fatty acid. Used in cosmetic products as an emulsifier and wetting agent. (INCI dictionary)
STEARIC ACID — A fatty acid used as an emulsifier and thicken- ing agent. A surfactant, stearic acid helps bind soap par ticles to dir t and oil on the skin’s surface so they can be rinsed away. We use stearic acid from vegetable sources in our natural products. (INCI dictionary)
SUCROSE LAURATE — A fatty acid ester derived from sugar, used in cosmetic products as a natural emulsifier and surfactant. (INCI dictionary)
XANTHAN GUM — Polysaccharide derived from beneficial bac- teria, used as a natural stabilizer, thickener and emulsifier in cosmet- ic preparations. (INCI dictionary)
surfactant or emulsifier = سورفکتانت یا امولسیفایر


تلفظ emulsifier ↓


واژه «امولسیفایر» در مقالات سایت احسان حسنانی

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند.
 از بین رفتن کف: صابون های C18 نسبت به شوینده های دیگر در برابر کلسیم کف خود را بیشتر از دست می دهند. خواص امولسیون کنندگی: می تواند درجا تشکیل شود 0مثلاً برای استفاده از این دست شوینده ها به عنوان یک امولسیفایر، می توان با افزودن اسید چرب به فاز روغنی و یک قلیا به فاز آبکی، این حالت را ایجاد کرد).
 8- پلیمریزاسیون امولسیونی: پتاسیم اولئات 20% به عنوان امولسیفایر اصلی برای لاستیک های SBR استفاده می شود.
 9- ترکیبات شیمیایی صنایع نفتی: امولسیفایر برای گل های حفاری
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: استرهای فسفات


 3- کشاورزی: ترکیبات امولسیون کننده در علف کشها، خصوصاً هنگامی که با کودهای مایع تغلیظ شده، مخلوط شده باشند؛ عامل دیسپرس کننده برای دیسپرس کردن علف کش ها یا حشره کش ها در محلول های آبکی، که جهت پایداری بیشتر در حین ذخیره سازی بهبود می بخشد؛ افزودنی روان کننده در فلز کاری؛ الکل P2O5+6EO+C12 یک امولسیفایر خوب برای روغن های معدنی ایجاد می کند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل سولفات ها


 ب- خواص مرطوب کنندگی: عوامل مرطوب کننده خوبی هستند ولی عمل سولفاسیون در طول زنجیره مولکول (الکل نوع دوم) ایجاد یک زنجیره با یک شاخه کوچک کرده که دارای خصلت مرطوب کنندگی با کاهش طول زنجیره آبگریز افزایش می یابد. امولسیفایر بسیار خوب (خصوصاً برای سبوم)؛ شویندگی عالی.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها


 8- خواص کاربردی: شوینده های بسیار خوبی هستند، به طوری که در آب نمک اشباع و آب سخت (بر خلاف AS یا LABS) قدرت شویندگی آن ها کاهش نمی یابد. بنابراین نیازی به مواد کمکی (Builder) مانند پلی فسفات ها نمی باشد؛ میزان شویندگی با افزودن نمک های منیزیم افزایش می یابد؛ خصلت انحلال پذیری خوب، آن ها را برای فرمولاسیون های مایع قلیایی و فسفات دار مناسب ساخته است. آن ها می توانند حلالیت شوینده های دیگری را که قطبیت کمتری در آب دارند افزایش دهند؛ امولسیفایر بسیار خوب (خصوصاً برای سبوم)؛ عامل ایجاد کف عالی به خصص در حضور الکترولیت ها، ولی میزان کف آن در مقایسه با آلکیل سولفات ها سبک تر است به طوری که در حضور چربی و روغن زودتر باز شده و فرو می نشیندغ در مجموع اتر سولفات ها در حضور سبوم کف پایداری ندارند (بر خلاف آلکیل سولفات ها)، ولی افزودن سارکوزینات ها، بتائین ها یا آلکانول آمیدها می تواند موجب پایداری کف در حضور سبوم شود؛ ادعا می شود که زنجیره آبگریز C12 خواص کف کنندگی بهتری نسبت به C14 ایجاد می کنند (Adam & Neumann 1980)؛ محصولات تولیدشده توسط تولیدکنندگان متفاوت با ترکیب به ظاهر مشابه، ممکن است از لحاظ میزان کف کنندگی به طور محسوسی متفاوت باشند؛ این مورد بیشتر به تفاوت الکل های اتوکسیله شده اولیه مربوط می شود؛ احتمال می رود C10,C9 و C11 به صورت الکل سولفات ها به عنوان عامل فرونشانندۀ کف عمل کنند.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. برای سفارش این کتاب، به فروشگاه اینترنتی سایت مراجعه کنید.
کارتاموس از دانه های گیاه کارتاموس (Carthamus Tincotorius) که نام دیگر آن گلرنگ (Safflower) می باشد، روغنی استخراج می شود که در ساخت امولسیفایر طبیعی کاربرد دارد.
مشاهده مطلب

کرم چیست؟

کرمها معمولاً امولسیون های آب در روغن هستند. برخلاف لوسیون خیلی رقیق و آبکی نیست اما برعکس روغنها خیلی چرب نیستند. | در مقاله کرم چیست؟ از واژه امولسیون کننده استفاده شده است.
 از دیدگاه فرآورده های آرایشی بهداشتی، کرم یک امولسیون جامد یا نیمه جامد است که از آب، مواد روغنی، ماده امولسیون کننده و مواد موثر تشکیل شده است. در صورتی که یک امولسیون ویسکوزیته پائینی داشته باشد بطوریکه حالت جاری در آن دیده شود – به آن معنا که تنها تحت تأثیر جاذبه زمین جریان یابد – در این حالت به جای لفظ کرم ، از لوسیون (Lotion) برای آن استفاده می شود. انواع کرم ها کرم های پاک کننده
مشاهده مطلب

آب از دیدگاه مهندسی شیمی

0 | در مقاله آب از دیدگاه مهندسی شیمی از واژه امولسیون کننده استفاده شده است.
به همین علت امروزه به جهت رعایت استانداردهای بالای پایداری محصول، تصفیه کردن آب شبکه قبل از استفاده در فرمولاسیون بسیار با اهمیت است. ادکلن ها و لوسیون های پس از اصلاح صورت حاوی تا درصد آب هستند. یون های کلسیم، منیزیم، آهن و آلومینیم موجب تشکیل آهسته رسوبات غیر قابل رویتی می شود که به مرور زمان موجب کدورت عطر می شوند. در فناوری تولید امولسیون ها، حضور یون های حجیم معدنی بر عملکرد مناسب مواد فعال در سطح به ویژه امولسیون کننده ها اختلال ایجاد نموده و با جدایش فازها پایداری امولسیون ها را کاهش می دهد. مهم تر از همه این ها حضور میکروارگانیسم ها در آب شبکه ممکن است به آلودگی میکروبی محصولات آرایشی بهداشتی منجر شود. اگر میکروب ها وارد مواد آرایشی شوند و بتوانند در آنجا رشد کنند، با ایجاد بوی نامطبوع کلونی های قابل رویت باکتری ها، کپک ها، قارچ ها و فساد محصول خواهند شد و مصرف کننده مورد آسیب قرار می گیرد. در بسیاری از کارخانه های آرایشی بهداشتی منبع بالقوه آلودگی میکروبی دقیقاً همان دستگاهیست که برای حذف آلاینده های یونی به کار می رود. تصفیه آب برای صنایع آرایشی بهداشتی یون زدایی با زرین های تبادل یونی یون زدایی از آب شبکه را می توان با استفاده از سیستم های تبادل یون، اسمز معکوس یا تقطیر انجام داد. در این میان متداول ترین روش تبادل یون است. از دو نوع رزین برای حذف یون ها استفاده می شود. رزین های کاتیونی برای حذف کاتیون ها و رزین های آنیونی برای حذف آنیون ها. روی رزین های تعویض یونی مراکز فعالی وجود دارد که یون های آب روی آن ها جذب می شود. به مرور زمان این مراکز فعال کاهش می یابد و رزین های تعویض یونی بی اثر می شوند. به منظور ادامه فعالیت رزین ها باید آن ها را احیا نمود. به این معنا که با عبور دادن اسیدها و بازهای معدنی قوی جای کاتیون ها و آنیون های جذب شده را به هیدروژن و هیدروکسید داد.
مشاهده مطلب

امولسیون چیست؟

امولسیون ها، مخلوط های نسبتا پایداری از روغن و آب هستند که با استفاده از ماده ای به نام امولسیون کننده ساخته شده می شوند. کرم ها و لوسیون های آرایشی، امولسیون هستند. | در مقاله امولسیون چیست؟ از واژه امولسیون کننده استفاده شده است.
 تمام پژوهشگرانی که در صنایع بهداشتی آرایشی کار می کنند، می دانند که امولسیون ها مخلوط های نسبتاً پایدار از روغن ها، چربی ها و آب می باشند. برای ساخت آن ها ابتدا مواد محلول در روغن را در فاز روغنی و مواد محلول در آب را در فاز آبی مخلوط می کند و به همراه یک عامل امولسیون کننده این دو فاز را به هم آمیخته و امولسیون ها را تشکیل می دهد. کرم ها و لوسیون های آرایشی امولسیون هستند. پایداری امولسیون ها وقتی ظرف حاوی مخلوط آب و روغن را تکان می دهیم، امولسیونی از آب و روغن تشکیل می شود هر چه تکان شدید تر باشد، اندازه قطرات فاز پاشیده ریزتر خواهد بود. دیر یا زود قطرات فاز پاشیده به همدیگر می پیوندند، اندازه آن ها بزرگ شده و جدایش فازها اتفاق می افتد. امولسیون های آرایشی تقریبا بدون استثنا به کمک امولسیون کننده ها پایدار می شوند و میتوان آن ها را به صورت روغن در آب (آب فاز پیوسته است) یا آب در روغن (آب فاز داخلی است) در آورد. باید به این نکته توجه داشت که بعد از افزودن امولسیون کننده به این سیستم ها، دیگر نمی توان امولسیون را مشتمل بر دو فاز دانست. بلکه باید فصل مشترک حاوی امولسیون کننده را نیز به عنوان فاز سوم در نظر گرفت. امولسیون کننده ها معمولاً مواد فعال در سطح هستند که مولکولشان دارای یک سر قطبی و یک دم غیرقطبی می باشد که بخش دم از یک زنجیره طویل هیدروکربنی تشکیل شده است. طول زنجیره هیدروکربنی، درجه سیرنشدنی و درجه شاخه دار نشدن آن روی خواص ماده امولسیون کننده تأثیرگذار است. مثالی از یک امولسیون کننده، مولکول سدیم استئارات است که در آن گروه کربوکسیلات بخش قطبی و زنجیره هیدروکربنی استئارات، بخش غیرقطبی می باشد. گرانروی فاز پیوسته یکی از عوامل مهم در پایداری امولسیون هاست. با افزودن یک عامل تغلیظ کننده یا ژل کننده می توان گرانروی فاز پیوسته را تنظیم نمود. برای کنترل کیفیت و شناسایی امولسیون ها، اندازه گیری پارامترهایی مثل گرانروی ظاهری امولسیون، غلظت یون اکسیژن (pH)، تعیین آب موجود در امولسیون با روش تیتراسیون کارل فیشر و اندازه گیری مقدار مواد فرار امولسیون (افت وزن امولسیون در آون) می توان استفاده نمود.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: استرهای فسفات

| در مقاله سورفکتانت ها: استرهای فسفات از واژه امولسیون کننده استفاده شده است.
3- کشاورزی: ترکیبات امولسیون کننده در علف کشها، خصوصاً هنگامی که با کودهای مایع تغلیظ شده، مخلوط شده باشند؛ عامل دیسپرس کننده برای دیسپرس کردن علف کش ها یا حشره کش ها در محلول های آبکی، که جهت پایداری بیشتر در حین ذخیره سازی بهبود می بخشد؛ افزودنی روان کننده در فلز کاری؛ الکل P2O5+6EO+C12 یک امولسیفایر خوب برای روغن های معدنی ایجاد می کند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها از واژه امولسیون کننده استفاده شده است.
5- پلیمریزاسیون های امولسیونی: عامل امولسیون کننده در تولید لاستیک.
مشاهده مطلب

واژه «امولسیفایر» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


EMULSIFIERS — Substances used to help oil and water bind together and stay in suspension. Examples: lecithin, carrageenan. (INCI dictionary)
SAPONINS (GLYCOSIDES) — Substances found in nature that foam readily in water, used as foam boosters, emulsifiers and mild cleansing agents in natural shampoos. Examples: quillaya, yucca, soapwort. Soaping agents with proper ties similar to plant glycosides can be made from coconut fatty alcohols and cornstarch glucose. Example: coconut/corn oil soap. (INCI dictionary)
ACACIA SENEGAL GUM — Gum Arabic. Herbal gum used as a thickener and emulsifier in creams and lotions, and as a hair set in styling gels and sprays. Often combined with gum tragacanth. (INCI dictionary)
ARACHIDYL ALCOHOL — A fatty alcohol derived from coco- nuts, used as an emulsion stabilizer in cosmetic products. ARACHIDYL GLUCOSIDE — Obtained through the condensation of arachidyl alcohol, a fatty alcohol, and glucose. Used in cosmetic products as a surfactant and emulsifier. (INCI dictionary)
CERA ALBA — Beeswax. A natural humectant, also used in cosmetics as an emulsifier and thickening agent. (INCI dictionary)
CHONDRUS CRISPUS — Carrageenan. Food-grade seaweed gum obtained from Irish moss and other red algae. A natural stabilizer, binding agent and emulsifier, high in sulfur and very nourishing to skin and scalp. Food-grade carrageenan should not be confused with degraded carrageenan, which is a known carcinogen. CHYRSANTHEMUM MORIFOLIUM — Chinese Chrysanthemum. Used in Chinese medicine for the treatment of allergic reactions and skin irritations. Known for its soothing effect on the skin and scalp. (INCI dictionary)
CYAMOPSIS TETRAGONOLOBA — Guar Gum. Extract from the guar bean, used as a thickener and emulsifier in cosmetic products. (INCI dictionary)
EGG OIL — The extract from whole eggs, rich in natural emulsifiers. An excellent emollient and humectant featured in shampoos, rinses and conditioners for dry or damaged hair. In skin care products, it improves texture and soothes and hydrates without clogging pores. (INCI dictionary)
FATTY ACID ESTERS — Waxes derived from plants or animals, which are less greasy than fatty acid extracts. Jojoba (Simondsia chinensis) and lanolin are examples of fatty acid esters. Used in absorption bases, and as emulsifiers in cosmetics. (INCI dictionary)
GLYCERYL CAPRYLATE — An emulsifier, also used in cosmetic formulations for its antimicrobial activity. (INCI dictionary)
GLYCERYL UNDECYLENATE — An emulsifier, also used in cosmetic formulations for its antimicrobial activity. Has skin-conditioning proper ties. (INCI dictionary)
HYDROLYZED CORN STARCH — Corn Syrup. Natural chelating agent added to shampoos to improve rinseability by binding to iron (from hard water) and chlorine and removing them from the hair. Also used as an emulsifier and humectant. (INCI dictionary)
ORYZA SATIVA EXTRACT — Rice Extract. Natur al che- lating agent added to shampoos to improve r inseability by binding to iron (from hard water) and chlor ine and remov- ing them from the hair. Also used as an emulsifier and hu- mectant. (INCI dictionary)
SODIUM COCOYL GLUTAMATE — Derived from coconut oil and glutamate amino acid. Acts as an emulsifier and has a protective and moisturizing effect on the skin. (INCI dictionary)
SODIUM LAUROYL LACTYLATE — The sodium salt of lactic acid, a food-grade emulsifier and mild surfactant, used as a foam- ing and cleansing agent and to give the hair a soft, silky texture. The emulsifier of choice for natural products, it offers excellent moisturizing proper ties and leaves a smooth feel after application. It penetrates the top layer of skin to offer residual moisturization, extended fragrance release and enhanced delivery of actives. (INCI dictionary)
SORBITAN SESQUIOLATE — An emollient and skin soother derived from sorbitol. Sometimes used as an emulsifier. (See also Sorbitol.) (INCI dictionary)
SORBITAN STEREATE — A surfactant derived from berries and other plant sources, composed of sorbitol, a natural sweetener, and stearic acid, a fatty acid. Used in cosmetic products as an emulsifier and wetting agent. (INCI dictionary)
STEARIC ACID — A fatty acid used as an emulsifier and thicken- ing agent. A surfactant, stearic acid helps bind soap par ticles to dir t and oil on the skin’s surface so they can be rinsed away. We use stearic acid from vegetable sources in our natural products. (INCI dictionary)
SUCROSE LAURATE — A fatty acid ester derived from sugar, used in cosmetic products as a natural emulsifier and surfactant. (INCI dictionary)
XANTHAN GUM — Polysaccharide derived from beneficial bac- teria, used as a natural stabilizer, thickener and emulsifier in cosmet- ic preparations. (INCI dictionary)



مطلب قبلی: امولینت

مطلب بعدی: غلاف پوشانی

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید