اسانس روغنی = Essential Oil 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

اسانس روغنی = Essential Oil

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه اسانس روغنی، Essential Oil می باشد.

اسانس روغنی چیست؟


اسانس روغنی = Essential Oil
Essential oil = اسانس های روغنی
lavender essential oil = اسانس روغنی لاواند

اسانس روغنی غیرارگانیک = Non-Organic Essential Oil


تلفظ essential oil ↓


تلفظ essential oils ↓


تلفظ lavender essential oil ↓


تلفظ lavender essential oil2 ↓


تلفظ massage is a relaxing way to introduce essential oils to the body ↓


تلفظ non-organic essential oil ↓


تلفظ pure essential oils are naturally occuring substances found in different parts of the plant ↓


تلفظ tea tree essential oil ↓
Essential Oil
essential-oil-analysis-og
Essential Oil
essential-oil-ingredients-og
Essential Oil
essential-oil

واژه «اسانس روغنی» در مقالات سایت احسان حسنانی

طبقه بندی مواد معطره گیاهان

طبقه بندی محصولات معطر گیاهان را می توان بر اساس مکانیزم جداسازی انجام داد. به محصولات استخراج نام عصاره و به محصولات تقطیر نام اسانس روغنی اطلاق می شود. | در مقاله طبقه بندی مواد معطره گیاهان از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
البته محصولات معطر به دست آمده با روش فشردن نیز در بسیاری از مراجع معتبر از جمله دایره المعارف اسانسهای روغنی و دایره المعارف تکنولوژی شیمیایی (نوشته Kirk and ottmer) معروف به دایره المعارف کرک نیز اسانس روغنی نامیده می شوند.
مشاهده مطلب

اسانس روغنی لاواند

اسانس روغنی لاواند معمولاً از سرشاخه های گلدار گیاه و با روش تقطیر جداسازی می شود.  | در مقاله اسانس روغنی لاواند از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
 لاواند دارای رایحه ای آرامش بخش و طراوت بخش می باشد. اسانس روغنی لاواند تنش های عصبی را رفع می کند، درد را تسکین می دهد، پوست سر را ضدعفونی می کند و گردش خون مویرگی را تقویت می نماید. لغت لاواند از ریشه Lavare است که در لاتین به معنای پاکیزگی می باشد. اسانس روغنی لاواند معمولاً از سرشاخه های گلدار گیاه و با روش تقطیر جداسازی می شود. در عطرسازی قدیمی، اسانس روغنی لاواند به عنوان یکی از اجزاء استفاده می شد. اسانس روغنی لاواند در رایحه درمانی نیز کاربرد دارد. ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس روغنی لاواند لینالول ( %) و لینالیل استات (%) هستند. با روش کروماتوگرافی گازی می توان سایر ترکیبات تشکیل دهنده اسانس روغنی لاواند را شناسایی نمود.
کاربرد اسانس روغنی لاواند در صابون سازی
کاربرد اسانس روغنی لاواند در عطر سازی اجزای تشکیل دهنده اسانس روغنی لاواند بیش از جزء با ترکیب نسبی مختلف بسته به نوع لاواند، محل برداشت، فصل برداشت قسمت گیاه مورد استفاده در اسانس لاواند موجود است ولی برخی اجزاء مهم آن عبارتند از: لینالول (Linalool) فرمول بسته : C10H18O
طیف کروماتوگرام اسانس روغنی لاواند
پیک شماره مربوط به لینالول (%) و پیک شماره مربوط به لینالیل استات (%) است. شبیه سازی کامپیوتری واحد جداسازی اسانس روغنی لاواند با بخار آب تولید عصاره های گیاهی جهت استفاده در صنایع داروسازی ، بهداشتی وآرایشی از دیر باز در کشورهای توسعه یافته صنعتی رواج داشته است .ولیکن متأسفانه اکثر موارد مورد استفاده در صنایع داخل کشور با هزینه بالای ارزی تا کنون وارد می گردیده است. در این راستا انجام تحقیقات تئوری وآزمایشگاهی برای تولید اسانس های مورد نیاز صنایع داخلی ضرورت دارد. این طرح تحقیقاتی در دو مرحله شبیه سازی کامپیوتری جهت بهینه سازی شرایط عملیاتی استخراج و متعاقباً تولید اسانس مورد نظردر مقیاس آزمایشگاهی بر اساس محاسبات تئوری انجام شده است. در مرحله مطالعه شبیه سازی و انجام آزمایش های اولیه با مقایسه دو روش استخراج با حلال و تقطیر با بخار آب ، با توجه به پارامتر کیفیت و درجه خلوص محصول در نهایت روش تقطیر با بخار آب انتخاب گردید.
مشاهده مطلب

محصولات معطر گیاهی - آروماتیک های گیاهی

عصاره به محصولات استخراج گفته می شود كه بر اساس مكانیزم «حلالیت» جداسازی گردیده اند. | در مقاله محصولات معطر گیاهی - آروماتیک های گیاهی از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
 عصاره (Extract) عصاره به محصولات استخراج گفته می شود که بر اساس مکانیسم «حلالیت» جداسازی گردیده اند. اسانس روغنی (Essential oil) اسانس روغنی به محصولات تقطیر گفته می شود که بر اساس مکانیسم «فراریت» جداسازی می گردند.
مشاهده مطلب

تولید محصولات معطر گیاهی

روش های جداسازی محصولات معطر گیاهان بر اساس مكانیزم جداسازی تقسیم بندی می شوند. | در مقاله تولید محصولات معطر گیاهی از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
 روش های جداسازی محصولات معطره گیاهان بر اساس مکانیسم جداسازی آن که می تواند فراریت یا حلالیت باشد به دو دسته تقطیر و استخراج تقسیم بندی نمود. علاوه براین دو روش روشی موسوم به فشردن نیز جهت جداسازی اسانس مرکبات استفاده می گردد. در این روش اجزاء معطر غیر قابل حل در آب (آبگریز) که عمدتاً نقطه جوش بالاتری از آب دارند جداسازی می گردند! روشهای گوناگونی برای جداسازی اسانس روغنی از گیاه همگی تحت عنوان تقطیر به کار می رود. تقطیر(distillation) انتخاب روش مناسب به ماهیت محصول و میزان بازده قابل انتظار بستگی دارد این روشها عبارتند از: استخراج (extraction) از آنجا که روش تقطیر به دلیل معایبی که در کنار مزایای عدیده اش دارد در مورداسانس برخی گیاهان روش مناسبی نمی باشد، لذا در این موارد از روش عصاره گیری یا استخراج استفاده می گردد. بطور کلی حلالهایی را که در استخراج به کار می روند می توان به دو دسته فرار و غیر فرار (چرب) تقسیم بندی نمود. فشردن (Expression) اسانس مرکبات معمولا با استفاده از روش فشردن جداسازی می شود.
مشاهده مطلب

اسانس روغنی در محصولات آرایشی بهداشتی

اسانس های روغنی، اسانس هایی هستند که قوامی شبیه روغن دارند و مثل روغن روی آب می ایستند. به همین علت نام اسانس های روغنی را روی آن ها گذاشته اند. | در مقاله اسانس روغنی در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
اسانس روغنی مایع آبگریز و غلیظی است که حاوی ترکیبات فرار گیاه می باشد. اسانس های روغنی را با روش های تقطیر و بر اساس مکانیسم فراریت از گیاهان جدا می کنند. اسانس های روغنی را با نام های دیگری مثل روغن های فرار، روغن های اسانسی یا روغن های اساسی و یا حتی اسانس نیز می شناسند. این روغن های گیاهی را از این نظر اسانسی می گویند که حاوی اسانس معطر گیاه است. این روغن ها برای سلامت انسان اساسی یا ضروری نیستند. بنابراین ترجمه روغن های اساسی نباید گمراهمان کند.
مشاهده مطلب

اسانس گیری با روش فشردن

فشردن یکی از روش های اسانس گیری از گیاهان است. اسانس روغنی مرکبات که به حرارت حساس است، با روش فشردن استخراج می شود. | در مقاله اسانس گیری با روش فشردن از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
 این روش برای استخراج اسانس روغنی پوست مرکبات استفاده می شود. اسانس روغنی مرکبات نسبت به حرارت بسیار ناپایدار و حساس هستند به همین علت برای تولید آنها روش فشردن مناسب است.
مشاهده مطلب

پایان نامه کارشناسی احسان حسنانی

اندازه گیری قابلیت آبدهی توده های زیستی بعد از عمل هضم بیولوژیکی موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد احسان حسنانی است. | در مقاله پایان نامه کارشناسی احسان حسنانی از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
 شبیه سازی کامپیوتری و مطالعه آزمایشگاهی واحد استخراج اسانس روغنی لاواند با بخار آب
مشاهده مطلب

چکیده مقاله لاواند نوشته احسان حسنانی

طرح لاواند در دو مرحله شبیه سازی كامپیوتری و مطالعه آزمایشگاهی در مقیاس پایلوت انجام شد.  | در مقاله چکیده مقاله لاواند نوشته احسان حسنانی از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
چکیده تولید عصاره های گیاهی جهت استفاده در صنایع داروسازی ، بهداشتی و آرایشی از دیر باز در کشورهای توسعه یافته صنعتی رواج داشته است .ولیکن متأسفانه اکثر موارد مورد استفاده در صنایع داخل کشور با هزینه بالای ارزی تا کنون وارد می گردیده است. در این راستا انجام تحقیقات تئوری وآزمایشگاهی برای تولید اسانس های مورد نیاز صنایع داخلی ضرورت دارد. لذا هدف عمده این طرح تحقیقاتی مطالعه در خصوص تولید یک اسانس پر مصرف صنایع بهداشتی وآرایشی کشورمی باشد. عصاره مورد نظر به صورت اسانس روغنی از گیاه خودرو و یاکشت شده لاواند (Lavender) که به میزان مورد نیاز در کشور وجود دارد، تولید می شود. این طرح تحقیقاتی در دو مرحله شبیه سازی کامپیوتری جهت بهینه سازی شرایط عملیاتی استخراج و متعاقباً تولید اسانس مورد نظردر مقیاس آزمایشگاهی بر اساس محاسبات تئوری انجام شده است. در مرحله مطالعه شبیه سازی و انجام آزمایش های اولیه با مقایسه دو روش استخراج با حلال و تقطیر با بخار آب ، با توجه به پارامتر کیفیت و درجه خلوص محصول در نهایت روش تقطیر با بخار آب انتخاب گردید.در دو مرحله فوق الذکر، راندمان استخراج وکیفیت محصول بر اساس پارامترهای مؤثرانتقال جرم وانرژی نظیر مدت زمان استخراج ، دبی خوراک و بخار آب ، حلالیت (solubility)، فراریت نسبی(relative volatility)، سطح تماس دو فازو پارامترهای موثر هیدرودینامیکی نظیر ابعاد هندسی ستون استخراج( طول وقطر)، سرعت عبور سیال از داخل ستون ، چگالی و ویسکوزیته مورد بررسی قرار گرفت. محصول حاصله از روش استخراج با حلال (محلول 70% اتانول در آب) مایعی به رنگ سبز متمایل به قهوه ای است که با خصوصیات عصاره هیدروگلیکولی اسطوخودوس (Lavender) مطابقت دارد. محصول روش تقطیر با بخار آب یک مایع شفاف دو فازی است که فاز اول شامل اجزاء قابل حل در آب است که بر اساس مکانیسم حلالیت جداسازی شده و فاز دوم یا به اصطلاح فاز روغنی غیر قابل حل در آب با مکانیسم فراریت جدا می شود. در راستای بررسی خصوصیات کیفی محصولات تولیدی از روشهای آنالیز فیزیکی - شیمیایی نظیر گازکروماتوگرافی (GC)، اندازه گیری عدد استری ومحاسبه استر موجود بر اساس لینالیل استات Linalyl acetate))، انــدازه گـیـری عـدد اسیـدی (acid value)، انـدازه گیـری حـلالیت در الکل ،اندازه گیری درجه چرخش نوری (optical rotation) ، اندازه گیری ضریب شکست نوری(refractive index) و چگالی (specific gravity) استفاده گردید. بر اساس نتایج تئوری وآزمایشگاهی به دست آمده در این طرح تحقیقاتی، تولید اسانس روغنی لاواند در مقیاس صنعتی امکان پذیر می باشد که البته بایستی از لحاظ پارامتر های اقتصادی مورد بررسی ومطالعه بیشتری قرارگیرد. متن کامل مقاله
مشاهده مطلب

فرایند عصاره گیری یا استخراج

استخراج به روش جداسازی بر اساس مکانیزم حلالیت گفته می شود. استخراج یکی از مباحث عملیات واحد در مهندسی شیمی است که می تواند جداسازی مایع از مایع یا جداسازی فاز جامد از مایع باشد. در مبحث جداسازی عصاره از گیاهان، استخراج به روش هایی گفته می شود که در آن مواد مؤثره گیاه با مکانیزم حلالیت توسط یک حلال از گیاه جدا می شوند. این حلال می تواند غیر فرار یا فرار باشد. روغن ها و چربی ها از حلال های غیرفرار و گاز بوتان و گاز کربنیک از حلال های فرار به شمار می آیند. | در مقاله فرایند عصاره گیری یا استخراج از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
Ref: PHYTOCHEMICAL EXTRACTION, slideshare استخراج با گازکربنیک گازکربنیک در فشار زیاد و نقطه بحرانی حلالیت بسیار زیادی دارد که با استفاده از تکنیکهای مناسب و در فشار و دماهای مختلف می توان از این خاصیت برای اسانس گیری استفاده نمود مزیت این روش در مقایسه با سایر روشها آن است که به هیچ وجه باعث تجزیه و هیدرولیز ترکیبات مختلف اسانس روغنی نمی گردد به علاوه بسیاری از ترکیبات که با روشهای دیگر قابل جداسازی نیستند با این روش جداسازی می گردد. دستگاه استخراج با CO2 طوری طراحی می گردد که بتواند حداکثر تا فشار bar300 و دمای 200 درجه سانتی گراد را تحمل کند(هر چند این کار در دمای 20 درجه و فشار 55 بار انجام می گیرد) گازکربنیک مایع پس از عبور از گیاه و جداسازی اجزاء قابل حل در CO2 وارد ظرفی می شود که باعث تبخیر CO2 گردیده و عصاره را بر جای می گذارد. با توجه به آنکه گازکربنیک مایع یک حلال لیپوفیل است ترکیبات قطبی در آن نامحلول هستند.
مشاهده مطلب

اسانس گیری با روش تقطیر

تقطیر یکی از مهمترین روش های جداسازی است که اساس آن بر توزیع اجزاء بین دو فاز است. وقتی مکانیزم جداسازی در فرآیندی فراریت باشد، به آن روش تقطیر گفته می شود. اسانس روغنی گیاهان با مکانیزم فراریت و با روش تقطیر از گیاهان جدا می شود. تقطیر همچنین یکی از مباحث عملیات واحد در مهندسی شیمی است که در آن مواد با دمای جوش متفاوت توسط این فرآیند فیزیکی از هم جداسازی می شوند. تقطیر در فشار محیط، تقطیر با بخار آب، تقطیر در خلأ و تقطیر در فشار روش های مختلف تقطیر می باشند. تقطیر مداوم و تقطیر جزء به جزء نام دو روش مختلف تقطیر در عملیات پالایش نفت می باشند. | در مقاله اسانس گیری با روش تقطیر از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
 •  تقطیر به روش جداسازی اسانس روغنی گیاهان با مکانیسم فراریت گفته می شود.
برای اسانس گیری از اندام های مختلف گیاهان از جمله سرشاخه گل دار، برگ، گل، دانه، صمغ و یا سایر قسمت های گیاه استفاده می شود. چگونگی شرایط تقطیر از جمله فشار بخار، درجه حرارت و مدت زمان اسانس گیری با توجه به نوع گیاه متفاوت است. در نهایت اسانس روغنی به رنگ زرد کمرنگ تا سبز روشن نسبت تولید می شود. بازده اسانس گیری به پارامترهایی مثل نسبت اسانس روغنی تولید شده به وزن گیاه مصرف شده و درصد رطوبت موجود در اسانس بستگی دارد.
اصلاحات ابتکاری در دستگاه کلونجر تقطیر در این روش اجزاء معطر غیر قابل حل در آب (آبگریز) که عمدتاً نقطه جوش بالاتری از آب دارند جداسازی می گردند! روشهای گوناگونی برای جداسازی اسانس روغنی از گیاه همگی تحت عنوان تقطیر به کار می رود. انتخاب روش مناسب به ماهیت محصول و میزان بازده قابل انتظار بستگی دارد این روشها عبارتند از:
پدیده ای که طی عمل تقطیر اتفاق می افتد آن است که بخار با عبور از سلولهای گیاهی و بعضاً شکافتن جداره سلول آن باعث تبخیر اسانس گیاه می گردد ، از آنجا که اسانس روغنی اجزاء غیر قابل حل در آب را تشکیل می دهد مخلوط اسانس با آب را می توان یک مخلوط غیر قابل امتزاج دانست، لذا فشار کل برابر مجموع فشار بخار اجزاء می شود!( یعنی در این حالت فشار جزئی با فشار بخار برابر می گردد)، لذا اسانس به کمک فشاربخار آب در نقطه جوشی پایینتر از نقطه جوش نرمال خود تبخیر می گردد و همراه بخار آب به داخل کندانسور حمل می شود، بهتر است بخارات حاصله سریعاً وارد کندانسور گردند.
مشاهده مطلب

معرفی مواد موثره آرایشی بهداشتی: انافیلین

انافیلین ماده موثره گیاهی محصولات آرایشی بهداشتی اناگرین است که با اثر بر لایه های مختلف پوست با پیری پوست مبارزه می کند. | در مقاله معرفی مواد موثره آرایشی بهداشتی: انافیلین از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
 اناگرین برای برطرف کردن چروکهای پوست سالخورده ترکیبی به نام انافیلین را ساخته و به صورت انحصاری به نام خود ثبت نموده است. انافیلین ترکیبی کاملا گیاهی است و از گیاهان مقاوم روئیده در شرایط سخت به دست آمده است. انافیلین با اثر بر لایه های مختلف پوست، کلیه عوامل ایجاد کننده پیری پوست را برطرف می کند. ترکیبات تشکیل دهنده انافیلین: سرامیدهای روغن اناگر: لایه سدی طبیعی پوست را ترمیم می کند و پوست را در انجام وظیفه اصلی اش که محافظت از بدن در برابر اتلاف رطوبت و عوامل آسیب رسان محیط است محافظت می کند. روغن اناگر: اپیدرم را ترمیم و ارتباطات بین سلولی را تقویت می نماید تا پوست کلاژن و الاستین بیشتری تولید کند. موکول مرمرک: مجموعه ای از 6 اسانس روغنی: اسانس روغنی اناگر: بازسازی، التیام و ترمیم پوست
اسانس روغنی Guggul: چروک ها را از درون پر می کند
اسانس روغنی اینکا اینچی: آنتی اکسیدان ویتامین E پوست را سفت می کند
اسانس روغنی Tamanol : سلولها را نوسازی و ترمیم می کند
اسانس روغنی Ubuntu Baobab : پوست خشک را تغذیه می کند و کشسانی آن را بهبود می بخشد
اسانس روغنی Curcuma longa : مکانیسم دفاع طبیعی پوست را علیه استرس ها تقویت می کند و ظاهر پوست را یکنواخت می کند
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی ایوروشه

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی ایوروشه از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
اسانس روغنی اسطوخودوس به عنوان تسکین دهنده در کرم نرم کننده ضد خستگی پا و کرم دئودورانت 12 ساعته پا لاواند ایوروشه استفاده می شود. ترکیبات و مواد مؤثره ایوروشه الیگوزیدهای سیب: از بین برنده چروک ها
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتولیوم

محلول ضد ریزش موی مردانه فیتولیوم برای ریزش موی الگوی مردانه طراحی شده است. این محلول حاوی کاپیسلپرو و عصاره نخل اره ای می باشد. | در مقاله معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتولیوم از واژه اسانس روغنی استفاده شده است.
•  اسانس روغنی کانانگا (یلانگ یلانگ) Cananga Odorata Flower Oil (Ylang-Ylang)
•  اسانس روغنی مریم گلی Salvia Officinalis (Sage) Oil
•  اسانس روغنی کجپات از خانواده مورد Melaleuca Leucadendron Cajaput Oil
•  اسانس روغنی رزماری Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil
•  اسانس روغنی لیمو Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil
•  اسانس روغنی درخت سرو Cupressus Sempervirens Leaf/Nut/Stem Oil
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: اسانس

مطلب بعدی: اتوکسیله

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !