رادیکال های آزاد = Free Radicals 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

رادیکال های آزاد = Free Radicals

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه رادیکال های آزاد، Free Radicals می باشد.

رادیکال های آزاد چیست؟


رادیکال های آزاد = Free Radicals
Free Radicals
free-radicals-reaction-chain
Free Radicals
free-radicals-reaction
Free Radicals
free-radicals-reaction
Free Radicals
free-radicals

واژه «رادیکال های آزاد» در مقالات سایت احسان حسنانی

آشنایی با پیری پوست

تابش خورشید، دخانیات، الکل و تغذیه نامناسب 4 عامل بیرونی پیر شدن پوست است. اما بیش از 90 درصد پیری پوست به علت مواجهه با نور آفتاب اتفاق می افتد. برخی دانشمندان پیری پوست را به دو نوع ژنتیکی و نوری تقسیم بندی می کنند. افزایش رادیکال های آزاد، افزایش فعالیت آنزیم های تجزیه کننده پروتئین، کاهش فاکتورهای رشد و کاهش قدرت اتصال درم و اپیدرم از جمله عوامل پیری پوست می باشند. | در مقاله آشنایی با پیری پوست از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
• پیرشدن در اثر مواجهه با تابش ها علت اصلی این نوع پیری، مواجهه بیش از حد در برابر پرتوهای زیانبار آفتاب می باشد. عوامل اصلی پیری پوست افزایش رادیکال های آزاد: رادیکال های آزاد تشنه الکترون هستند و برای فراهم کردن آن به ملکول های پایدار اطراف خود (مانند DNA ، لیپیدها و پروتئین های سلول) حمله می کنند. در حالت عادی در بدن یک سیستم آنتی اکسیدانی وجود دارد که رادیکال های آزاد را از بین می برد. اما هنگام سالخوردگی، این مکانیسم دفاعی کارایی خود را از دست می دهد. در مورد رادیکالهای آزاد بیشتر بدانیم
افزایش فعالیت آنزیم های پروتئولیتیک (تجزیه پروتئین ها) تجزیه پروتئین ها توسط آنزیم های ماتریس متالوپروتئیناز انجام می شود. این آنزیم ها مسئول تجزیه پروتئین های ساختاری پوست مثل کلاژن، لامینین ، فیبرونکتین و الاستین هستند. برای تضمین هم ایستایی پوست، فعالیت آنزیم های ماتریس متالوپروتئیناز (MMPs) باید به خوبی توسط پروتئین هایی که «مهارکننده های بافتی متالوپروتئینازها » ( TIMPs ) نام دارند تنظیم شود. از بین رفتن تعادل بین فعال سازی و مهار MMP ها نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی پیری پوست دارند. کاهش میزان تولید TIMP و افزایش میزان تولید MMP هر دو موجب پیری پوست می شوند. کاهش فاکتورهای رشد فاکتور های رشد پپتیدهایی هستند که بدن آنها را تولید کرده و برای تعدیل فعالیت سلولی از آنها استفاده می کند. «فاکتور رشد تبدیلی » (TGF-b) در صنایع آرایشی اهمیت زیادی دارد زیرا نقش مهمی در تنظیم سنتز پروتئین های ماتریس برون سلولی دارد. کاهش اتصال درم و اپیدرم سلول برای ادامه حیات خود نیاز به یک ماتریس دارد تا جای خود را در آن محکم کند. متاسفانه فرایند پیری، موجب کاهش تولید رشته های سازنده این ماتریس و افزایش تخریب آنها می شود. این امر موجب تضعیف ساختار DEJ و پهن شدن آن می شود. این تغییرات ساختاری موجب کاهش مساحت در دسترس برای تبادل موادغذایی و تخلیه محصولات جانبی متابولیسم بین درم و اپیدرم می شود. در نتیجه نرخ نوسازی سلول ها در اپیدرم کاهش یافته و رادیکال های آزاد در اپیدرم تجمع می کنند. حفظ و ترمیم برهمکنش های سلول- ماتریس در فصل مشترک درم و اپیدرم موجب شادابی و جوانی پوست می شود.
مشاهده مطلب

ویتامین E چیست؟

ویتامین E یا توکوفرول که معروفترین شکل آن آلفا توکوفرول استات است، یک آنتی اکسیدان معروف می باشد که در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی برای از بین بردن رادیکال های آزاد و همچنین برای محافظت از ترکیبات تشکیل دهنده یک محصول آرایشی بهداشتی در برابر اکسیداسیون استفاده می شود. | در مقاله ویتامین E چیست؟ از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
ویتامین های این گروه آنتی اکسیدان های طبیعی هستند. رادیکال های آزاد را می زدایند و پوست را نرم می کنند. ویتامین های E مرطوب کننده هستند، از پیری زودرس پوست ممانعت می کنند و قرمزی پوست ناشی از مواجهه با پرتوهای فرابنفش را کاهش می دهند. توکوفرول هااز دیر باز به خاطر ویژگی های مرطوب کنندگی و آنتی اکسیدانی اش معروف بوده است.
مشاهده مطلب

رادیکال آزاد چیست؟

به مولکول های بدون بار الکتریکی و دارای واکنش پذیری بالا که دارای الکترون جفت نشده والانس هستند، رادیکال آزاد گفته می شود. رادیکال های آزاد اتم ها یا گروهی از اتم ها هستند که بسیار واکنش پذیر بوده و در بدن در اثر فرآیندهای بیولوژیکی یا در اثر عوامل خارجی مثل دود سیگار، سموم و آلودگی ها یا تابش فرابنفش خورشید ایجاد شده و می توانند به سلول ها، پروتئین ها و DNA آسیب برسانند. | در مقاله رادیکال آزاد چیست؟ از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
 معرفی رادیکالهای آزاد رادیکال های آزاد ذراتی مهاجم ، حاوی یک الکترون آزاد هستند. از نظر شیمیایی بسیار واکنش پذیر و بنابراین ناپایدارند. رادیکال های آزاد در اثر پرتوهای یونیزه کننده مانند پرتوهای فرابنفش و حتی نور مرئی تولید می شوند اما واکنش های آنزیمی و متابولیکی که در بدن اتفاق می افتند نیز منجر به ایجاد آنها می شوند. این واکنش ها به عنوان مثال در خلال تنفس سلولی در میتوکندری یا در اثر سنتز پروستاگلاندین (مرتبط با فرایند التهاب) یا در حین فاگوسیتوز رخ می دهند. دو نوع فرایند شیمیایی ممکن است یک رادیکال آزاد را تشکیل دهد: •  تفکیک متقارن (جورکافت) یک پیوند شیمیایی ساده بین دو اتم از یک ملکول به طوریکه هر کدام از اتم ها یکی از الکترون های پیوند را از آن خود کنند. •  انتقال الکترون (واکنش اکسایش و کاهش) بین دو ملکول (یکی اکسید کننده و یکی کاهنده) که دو رادیکال باردار تولید می کند. رایج ترین واکنش تولید کننده رادیکال آزاد در محلول وقتی است که اتم هیدروژن از سوبسترای حاضر در مدیوم جداشده و یک رادیکال آزاد جدید تشکیل دهد. در اثر حمله رادیکال آزاد واکنش های زنجیره ای آغازسازی می شوند. این واکنش ها فقط وقتی متوقف می شوند که دو رادیکال آزاد یکدیگر را خنثی نمایند. همچنین واکنش های دیگری نیز در ملکول های با یک یا دو پیوند غیر اشباع (دوگانه، سه گانه و سیستم های آروماتیک) وجود دارند: نقش رادیکالهای آزاد در پیری پوست از علتهای پیری پوست می توان به موارد متعددی اشاره نمود که مهمترین آنها رادیکالهای آزاد هستند. رادیکالهای آزاد ترکیباتی متشکل از ملکول اکسیژن با الکترون جفت نشده هستند که در اثر عواملی مانند استرس، افزایش سن (فرایندهای متابولیکی نرمال ) ، مواجهه با پرتوهای فرابنفش و آلودگی هوا (دود سیگار و ...) تشکیل می شوند. به مرور زمان، تجمع رادیکالهای آزاد در پوست منجر به تخریب سلولها، ایجادالتهاب، کاهش سنتز کلاژن، افزایش فعالیت آنزیمهای تجزیه کننده و نهایتاً آسیب دیدن پوست، چروک و ایجاد بیماری هایی مثل سرطان می شود.
بدن انسان مکانیزمهایی برای کاهش و ترمیم آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد دارد. آنتی اکسیدانهای بدن یکی از مهمترین مکانیزمهای دفاعی بدن هستند که با کاهش تشکیل و خنثی نمودن رادیکالهای آزاد، پیری پوست را به تاخیر انداخته و از ایجاد بیماری هایی که در اثر رادیکالهای آزاد بوجود می آیند (مثل التهاب پوست، آرتروز ، سرطان و غیره) ممانعت می نمایند. «رادیکال آزاد زداها» و نقش آنها در حفظ سلامتی پوست نقش زداینده های رادیکال های آزاد کمک به سیستم دفاعی پوست برای بازیابی عملکرد هماهنگ بدن می باشد. زادینده های رادیکال های آزاد واکنش های زنجیره ای را در مراحل مختلفی متوقف نموده و به این ترتیب جلوی تهاجمات رادیکالی را می گیرند و موجب حفظ لیپیدهای غشائی می شوند.
متابولیسم سلولی (خصوصاً تنفس) رادیکال های آزاد را تولید می کند. در حالت عادی سیستم ایمنی طبیعی موجود در سلول با استفاده از ابزارهایی که طبیعت در اختیارش قرار داده این رادیکالهای آزاد را از بین می برد. ابزارهایی مثل عوامل محافظ ، آنزیم ها (سوپراکساید دیسموتاز ، گلوتاتیون پروکسیداز و کاتالاز )، برخی عناصر کم مقدار (روی، سلنیوم) و ویتامین ها (ویتامین های A تا C و مخصوصاً ویتامین E )
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، سونگا

سونگا، عصاره گیاه سولیداگو است. ویژگی ها: بافت پوست را تقویت می کند. موجب افزایش استحکام و لیفتینگ پوست می شود. آسیب دیدن پوست در اثر اصلاح با تیغ را کاهش می دهد و موجب ترمیم پوست می شود. ؛ مکانیسم: افزایش سنتز پروکلاژن نوع 1، زداینده رادیکال های آزاد | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، سونگا از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، آنتی سلولیت، لاناکریس

لاناکریس، عصاره کریسنتلوم ایندیکوم گیاه آفریقایی با گلبرگ های طلایی است. ویژگی ها: با سلولیت مقابله می کند. خاصیت تخلیه چربی داشته و حجم ران ها را کم می کند. ؛ مکانیسم: با اتصال به گیرنده های آلفا 2 فرآیند لیپولیز را فعالسازی می کند. زداینده رادیکال های آزاد می باشد. | در مقاله اکتیو آرایشی، آنتی سلولیت، لاناکریس از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آلودگی، لاناسیتین

لاناسیتین، ترکیب درخت آفریقایی و پلی ساکاریدهای دریایی است. ویژگی ها: از پوست و DNA آن در برابر آلاینده ها حفاظت می کند. مقاومت پوست در برابر عوامل آسیب رسان محیط و همچنین اتلاف رطوبت را کاهش می دهد. ؛ مکانیسم: زداینده رادیکال های آزاد | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آلودگی، لاناسیتین از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
• دیگری گیاهی به نام کریسنتلوم ایندیکوم است که زیست گاه طبیعی آن کوهستانهای زیر استوایی آمریکای جنوبی است که تابش خورشید در آن مناطق بسیار شدید است. این گیاه آنقدر مقاوم است که می تواند بدون اینکه آسیب ببیند در معرض پرتوهای شدید فرابنفش آفتاب این مناطق زندگی کند. در درون بدن این گیاه موادی تولید می شوند که می توانند رادیکال های آزاد را از بین ببرند. . برای اثبات اثربخشی لاناستین آزمایشی طراحی شده که در آن از سلولهای پوستی جداشده از بدن انسان (توسط جراحی پلاستیک) به عنوان مدلی برای پوست زنده و از دود سیگار به عنوان مدلی برای آلاینده های هوا استفاده شده است. برای کمّی سازی میزان آسیب های وارد آمده توسط دودسیگار به غشاء این سلولها و همچنین جراحت های ایجاد شده در DNA این سلولها از تکنیک هایی مثل «آزمون جذب نیوترال رد» و آزمایش سه بعدی «آشکارسازی تخریب DNA» استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آکنه، ویلوهرب کانادایی

ویلوهرب، عصاره گیاه اپیلوبیوم به دست آمده از شمال کانادا است. ویژگی ها: پوست مستعد آکنه را تسکین می بخشد. التهابات ایجادشده در اثر مواد شیمیایی و پرتوهای UV را 30 دقیقه پس از استفاده کاهش می دهد.؛ مکانیسم: مهار باکتری های پروپیونی آکنه، زداینده رادیکال های آزاد با عملکرد قوی تر از سوپراکسید دیسموتاز و ویتامین C | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آکنه، ویلوهرب کانادایی از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
•  آنتی اکسیدان (جذب کننده رادیکال آزاد ): مصرف موضعی این عصاره موجب زدودن رادیکال های آزاد از درون پوست می شود. (از این نظر شبیه ویتامین های Cو E عمل می کند).
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد التهاب، EUK

ایوکه ، مولکول ساخته شده به تقلید از آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز است. ویژگی ها: اریتم پوست را کاهش داده و تخریب های پوست در برابر پرتوهای فرابنفش را کاهش می دهد. از تخریب DNA در اثر پرتوهای فرابنفش جلوگیری می کند. ؛ مکانیسم: زداینده رادیکال های آزاد سوپراکسید، حذف کننده هیدروژن پراکساید با قدرت تبدیل گونه های فعال اکسیژن به آب و اکسیژن | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد التهاب، EUK از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد التهاب، لاناتلیس

لانوتلیس، آمیزه عصاره چای سبز آسیایی و یک گیاه آفریقایی که روی یکدیگر اثر هم افزایی دارند. است. ویژگی ها: اثر آنتی رزاسه دارد. قرمزی پوست را کاهش می دهد. از آسیب مو در اثر مواجهه با پرتوهای فرابنفش محافظت می کند. ؛ مکانیسم: زداینده رادیکال های آزاد | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد التهاب، لاناتلیس از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
«لاناتلیس» یک کمپلکس گیاهی است که از تلفیق کامیلیای آسیایی (چای سبز) و کریسنتلیس آفریقایی به دست می آید. این دو گیاه که زاده دو سرزمین مختلف با دو شرایط آب و هوایی کاملاً متفاوت هستند، به خاطر خواص درمانی شان در طب سنتی معروفند. بررسی های اخیر که در زمینه ترکیبات تشکیل دهنده عصاره این دو گیاه انجام شده، نشان داده است که ترکیبات تشکیل دهنده کریسنتلیس و چای سبز تکمیل کننده یکدیگر بوده و فعالیت رادیکال آزادزدایی یکدیگر را تقویت می کنند. هر چند که چای سبز و کریسنتلیس هر یک به تنهایی نیز در زمینه زدودن رادیکال های آزاد قوی عمل می کنند اما ترکیب پتنت شده این دو عصاره (لاناتلیس) اثر سینرژیک ایجاد نموده و فعالیت رادیکال آزاد زدایی هر یک از آنها را 50 درصد افزایش می دهد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس

بلیتا ویتکس نام برند بلاروسی محصولات آرایشی بهداشتی است که در ایران توسط سیستم بازاریابی شبکه ای به فروش می رسد. بی اند وی یک شریک تجاری ایتالیایی دارد. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
نکات تکمیلی در مورد برند بلیتا ویتکس تکنولوژی نانوسامی چیست؟ کوآنزیم کیوتن1 یا یوبیکینون2 در تمام سلول های بدن یافت می شود و علاوه بر نقش مهمی که به عنوان حامل انرژی در میتوکندری دارد، نقش اساسی دیگری نیز در عملکرد سلول به عنوان آنتی اکسیدان3 دارد. به این ترتیب که رادیکال های آزاد را زدوده و اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E را تقویت می کند. متأسفانه کیوتن را نمی توان به راحتی در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده نمود. این ماده مشکل حلالیت دارد. نه آبدوست است و نه چربی دوست! فرمولاسیون را با محدودیت مواجه نموده و اثربخشی آن را کاهش می دهد. در آب و روغن به خوبی حل نمی شود و زیست دسترس پذیری4 کمی دارد. در دمای محیط متبلور شده و با گذشت زمان رسوب می کند. به همین علت، شرکت ها برای این که بتوانند از کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده کنند، این ترکیب را با استفاده از حامل های فسفولیپیدی5 غلاف پوشانی6 یا کپسوله می نمایند.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اوسرین

اوسرین برند آلمانی و از محصولات شرکت بایرزدرف می باشد که بیش از ۱۲۰ سال قدمت دارد. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی اوسرین از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
ویتامین E: آنتی اکسیدان و ضد رادیکال های آزاد
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بایواسکرین ارگانیک

بایواسکرین ارگانیک شامل 11 فرآورده مراقبت از پوست است که در همگی آن ها عصاره برگ گیاه جینکو بیلوبا استفاده شده است. بایواسکرین یک برند فرانسوی می باشد. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی بایواسکرین ارگانیک از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
• حاوی ویتامین های A، E و F و ضد رادیکال های آزاد و مرطوب کننده (کره کاکائو و کره کاریته)
• حاوی ویتامین های A، E و F و ضد رادیکال های آزاد و مرطوب کننده (کره کاکائو و کره کاریته)
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بوتگاورد

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی بوتگاورد از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
روغن زیتون عامل مؤثر ضد پیری و محافظ پوست در برابر رادیکال های آزاد
عسل و موم عسل: ضد رادیکال های آزاد، ضد تحریک پوستی
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی لومن

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی لومن از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتوکراتین

محصولات فیتوکراتین فیتو برای ترمیم موهای آسیب دیده و موخره ساخته شده اند.  این مطلب از سایت اصلی فیتو، توسط احسان حسنانی ترجمه شده است. | در مقاله معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتوکراتین از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
 زیبایی موی سر، نقش بسیار مهمی در زیبایی کلی چهره دارد. به همین علت است که خانمها و آقایان توجه ویژه ای به آرایش موی سرشان می نمایند. اگر هر روز موی خود را به مدت طولانی با سشوار حرارت دهید، مواد آرایشی و مدل دهنده مختلف بر روی مو بمالید و بدون تمیز کردن مو به بستر بروید، در استفاده از رنگ مو، دکلره، فرکننده و صاف کننده های شیمیایی زیاده روی و یا بی احتیاطی کنید، پولک های موی شما که سپر محافظ بخش های داخی موی شما هستند به تدریج آسیب دیده، لایه به لایه از روی مو برداشته می شوند. به این ترتیب، بخشهای درونی موهایتان بی دفاع و ضعیف شده، رطوبت و دیگر مواد تشکیل دهنده اش را از دست می دهد. نتیجتاً موها زبر و خشن شده و قابلیت انعطاف خود را از دست داده، سریع گره می خورد، دیر خشک می شود و به سختی شانه می شود و مدل می گیرد. با تشدید آسیب ها، نوک موها دوشاخه و به اصطلاح «موخوره» می شود. تکنولوژی کراتوفیلر : راه حل ابتکاری و بی سابقه فیتو برای ترمیم موی خیلی خشک و آسیب دیده به منظور ترمیم موهای خیلی خشک و آسیب دیده، دانشمندان کمپانی فیتو، تکنولوژی ابتکاری و بی سابقه ای به نام کراتوفیلر را ابداع نموده اند که با تامین رطوبت و دیگر مواد از دست رفته مو، ترمیم سطح پولک های آسیب دیده مو و محافظت مو در برابر عوامل آسیب رسان محیط (مانند رادیکالهای آزاد)، موهای خشک و آسیب دیده را ترمیم می نماید. فیتو، تکنولوژی کراتوفیلر را در خلق سری جدید محصولات خود به نام فیتوکراتین استفاده نموده است. 1- کراتوفیلر: ترمیم از درون با پروتئینهای گیاهی هسته مرکزی تکنولوژی کراتوفیلر، استفاده از پروتئینهایی مشابه با کراتین مو، اما با اندازه ای به مراتب کوچکتر و با قدرت نفوذ به مراتب بالاتر از آن می باشد. این پروتئینها که از گیاهانی مانند گندم، ذرت و سویا گرفته شده اند، حاوی توالی هوشمندانه ای از حدود 18 اسید آمینه می باشد که با نفوذ به داخل مو و پرکردن جای خالی اسیدهای آمینه از دست رفته کراتین مو، رشته های کراتین مو را ترمیم می نماید. استخراج پروتئینهای مورد نیاز مو از گیاهانی مثل گندم، ذرت و سویا و تزریق آنها به داخل تارهای مو 2- کراتوفیلر: تامین رطوبت از درون با هیالورونیک اسید در تکنولوژی کراتوفیلر برای حفظ رطوبت موی خیلی خشک و آسیب دیده از هیالورونیک اسید استفاده شده است. هیالورونیک اسید ماده ای است بسیار جاذب الرطوبه که قادر است به میزان 1000 برابر وزن خود آب جذب نماید! هیالورونیک اسید، در کنار پروتئینهای گیاهی یاد شده، به درون کورتکس مو تزریق شده و مو را از درون رطوبت رسانی می نمایند. 3- کراتوفیلر: ترمیم سطح خارجی مو با سرامیدهای گیاهی در تکنولوژی کراتوفیلر علاوه بر ترمیم تارهای مو از درون، پولک های کوتیکول مو با استفاده از سرامیدهای کپسوله شده برگرفته از گیاهان که شباهت زیادی با سیمان لیپیدی نگهدارنده سلولها دارد ترمیم می شود. آسیب های جزئی ایجاد شده بر روی سطح پولک های مو با استفاده از این سرامید ها، بتونه کاری و ترمیم می شود. 4- کراتوفیلر: محافظت از پوست در برابر رادیکالهای آزاد با استفاده از عصاره انار برای پیشگیری از تخریب پولک های کوتیکول مو در اثر عوامل آسیب رسان محیط مانند پرتوهای فرابنفش و دیگر مواد ایجاد کننده رادیکالهای آزاد، از عصاره انار در فرمولاسیون محصولات فیتوکراتین استفاده شده که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و رادیکالهای آزاد را خنثی می نماید. اعضای خانواده محصولات فیتوکراتین عبارتند از: مواد اصلی تشکیل دهنده محصولات فیتوکراتین عبارتند از: ◀ کمپلکس کراتین گیاهی، پپتیدی از 18 اسید آمینه استخراج شده از گیاهان گندم، ذرت و سویا ✔ ترمیم کننده و بازسازی کننده مواد از دست رفته کورتکس مو ◀ هیالورونیک اسید ✔ جذب کننده و نگهدارنده رطوبت در داخل کورتکس مو ◀ سرامیدهای گیاهی کپسوله شده ✔ ترمیم کننده و یکدست کننده کوتیکول مو ◀ عصاره انار ✔ ضد رادیکال های آزاد و ضد پرتوهای ماورای بنفش (حفاظت و پیشگیری از آسیب های بیشتر به مو)
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه رادیکال های آزاد استفاده شده است.
عصاره گیاه بید کانادایی ضد حساسیت پوست و جمع آوری کننده رادیکال های آزاد می باشد. همچنین خاصیت آنتی باکتریال داشته و در کرم های ضد چروک، ضد پیری و ترمیم کننده استفاده می شود.
یوبیکینون یا کوآنزیم Q10 یوبیکینون یا کوانزیم کیوتن در تمام موجودات وجود دارد. نقش اولیه آن تنظیم انرژی و فراهم سازی انرژی برای سلول ها می باشد. آنتی اکسیدان قوی و جمع آوری کننده رادیکال های آزاد و تثبیت کننده غشاء دیواره سلولی می باشد. قیمت یوبیکینون، یکی از عوامل محدودکننده مصرف آن می باشد.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: سازمان غذا و دارو

مطلب بعدی: کروماتوگرافی گازی

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !