قارچی = fungal 

قارچی = fungal

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه قارچی، Fungal می باشد.

قارچی چیست؟


گونه های قارچی = Fungal Flora
fungal flora = گونه های قارچی

قارچی = Fungal
fungal = قارچی

LEPTOSPERMUM SCOPARIUM — Manuka Oil. Analgesic, anti- fungal and antibacterial. Used by New Zealand’s Maori people for its medicinal proper ties, this herbal oil has five times the antiseptic proper ties of tea tree oil and has a pleasant, honey-like fragrance. (INCI dictionary)
POTASSIUM SORBATE — The potassium salt of sorbic acid, a natural compound isolated from the oil of the rowan or mountain ash berry. A mild preservative used in foods, herbal supplements and cosmetics for its anti-microbial and anti-fungal proper ties. (INCI dictionary)
SODIUM BENZOATE — A salt of benzoic acid, found naturally in cranberries, apples, plums and other fruits, and in cinnamon and ripe clove. Used in foods and cosmetic products as a mild preservative for its anti-bacterial and anti-fungal properties. (INCI dictionary)
FUNGAL: Odors suggestive of molds, mushrooms and fungi; important note in muguet fragrances as well as other florals. (fragrance.org)
anti fungal = ضد قارچ، آنتی فونگال

antifungal = ضد قارچ

CITRUS AURANTIUM DULCIS — Sweet Orange Oil, Peel. Essential oil expressed from the peel of sweet oranges (Navel, Jaffa, Valencia). An anti-inflammatory, antibacterial and antifungal used for its refreshing proper ties and pleasant scent. Contains flavonoids and vitamins A, B, C and E. (INCI dictionary)
CITRUS GRANDIS — Grapefruit Oil. An essential oil extracted from the peel of the fruit. Used in creams and lotions for its astrin- gent and skin-freshening proper ties. Sometimes used as a fragrance. CITRUS GRANDIS EXTRACT — Grapefruit Extract. Shown tohave antifungal, antimicrobial and antiviral proper ties. Combined with antioxidant vitamins, it makes an effective plant-based preservative. (INCI dictionary)
CITRUS SINENSIS OIL — Sweet Orange Oil. Essential oil ex- pressed from the peel of sweet oranges (Navel, Jaffa, Valencia). An anti-inflammatory, antibacterial and antifungal used for its refreshing proper ties and pleasant scent. Contains flavonoids and vitamins A, B, C and E. (INCI dictionary)
CYMBOPOGON CITRATUS — Lemongrass. Antimicrobial and antifungal often used as a fragrance. Has antioxidant proper ties. An excellent normalizer for oily skin. (INCI dictionary)
DEHYDROACETIC ACID — An organic compound used in cos- metic preparations for its antibacterial and antifungal proper ties. A natural preservative. (INCI dictionary)
ECHINACEA ANGUSTIFOLIA, ECHINACEA PURPUREA — Echinacea, Coneflower. Two varieties of this versatile herb are used both internally and externally in folk medicine as natural antibiotics to treat a variety of ills. A number of studies have pointed to its antibacterial and antifungal proper ties. Its root extract is used in cell therapy and anti-wrinkle creams as a hydrator and firming agent. (INCI dictionary)
EUCALYPTUS GLOBULUS — Eucalyptus Oil. Essential oil with powerful antiseptic, antibacterial and antifungal properties. Used in cleansers, massage formulations and bath soaks for its cooling, soothing effect on the skin. Herbalists recommend a few drops of the oil in a hot bath to open up blocked sinuses and help clear a stuffy nose. (INCI dictionary)
HEDERA HELIX — Ivy. Antifungal often found in massage lotions and anticellulite preparations for its skin-toning and firming prop- er ties. Contains malic acid, a natural fruit acid that encourages skin cell turnover. (See also Fruit Acids.) Also used in shampoos and hair products for dandruff and other scalp problems. Contains saponins. (INCI dictionary)
ORIGANUM VULGARE — Oregano Oil. Powerful antifungal and healing agent. Chinese herbalists have used it for generations to soothe rashes and other skin irritations and relieve itching. (INCI dictionary)
PAEONIA LACTIFLORA — Peony Herb, Root. Antibacterial, antifungal and anti-inflammatory used in acne preparations and in toothpastes and other oral hygiene products to promote healthy teeth and gums. (INCI dictionary)
fungal flora = گونه های قارچی

high anti-fungal properties = ویژگی ضدقارچی قدرتمند

عفونت قارچی = Fungus Infections
fungus infections = عفونت قارچی

Fungus Infections

واژه «قارچی» در مقالات سایت احسان حسنانی

شامپوی ضدشوره چیست؟


 اما شاید اصلا نیازی به دکتر رفتن نباشد؛ البته اگر به موقع اقدام کنیم. زیرا شوره های سر اگر از ابتدا و در بدو پیدایش با آنها مقابله شود، به راحتی از بین می روند. البته برخی از افراد به علت پرکاری غدد چربی ساز پوست تحت تأثیر هورمون ها، روی پوست سرشان قارچی به نام مالاسزیا رشد می کند و فرد را به بیماری شوره سر مبتلا می نماید. شوره سر در دوران بلوغ به شکل شایعی بروز می کند. شوره ها روی یقه پیراهن و کت های مشکی به صورت پوسته های خشک و در برخی موارد چربی های سفید مایل به زرد خودشان را نشان می دهند. برخی افراد روی ابروها، گوش و حتی بینی شان نیز شوره دیده می شود. راه مقابله با شوره سر چیست؟ کلوتریمازول، کتوکونازول، سلنیوم سولفاید، زینک پریتیون از موادی هستند که در شامپوها، کرم ها و لوسیون های ضدشوره برای مقابله با شوره سر یافت می شوند. البته این مواد پرکاری غدد چربی ساز را برطرف نمی کنند. در واقع اگر مسبب بیماری از بین نرود ممکن است مشکل شوره سر تا پایان عمر با شخص باقی بماند و درمان ها فقط دوره ای و مقطعی خواهد بود. شامپوهای ضدشوره حاوی مواد لایه برداری هستند که لایه شاخی را تراش داده و سلول های مرده را از پوست سر خارج می کنند. این شامپوها همچنین حاوی ترکیبات ضد قارچ، ضدالتهاب هستند. معرفی شامپوهای ضدشوره ایرانی
مشاهده مطلب

محلول های ضد ریزش مو

در بازار پرهیاهوی محصولات آرایشی بهداشتی خیلی از محصولات، خیلی ها ادعا می کنند محصولشان ضد ریزش مو است. اطلاعات صحیح و بی طرف خیلی کم یاب شده.
 •  کتوکونازول این ترکیب هم خاصیت ضد قارچی دارد و هم مهارکننده آنزیم 5آلفا ردوکتاز
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد.
 •  دفع غیرقابل کنترل ادرار و مدفوع در نوزاد بسته بودن ناحیه پوشانده شده توسط پوشک یا کهنه، شرایط گرم و مرطوبی را برای رشد باکتری ها فراهم می سازد. متابولیت های حاصل از این میکروارگانیسم ها (به ویژه Brevibacterium ammoniagenes که از ادرار تغذیه می کند و متابولیت آمویناک ایجاد می نماید) همراه با حالت سایش ناشی از کهنه یا پوشک، سبب تحریک و سرخی پوست در این ناحیه می گردد. در صورت عدم درمان و پیشرفت عارضه، ناحیه مورد نظر دچار زخم می گردد که این زخم می تواند دچار عفونت ثانویه تب زا و پیچیده شدن وضعیت نوزاد گردد. پوست نوزاد در معرض خطر بروز زخم های دیگری نیز می باشد که مهم ترین آن ها اکزمای نوزادی (infantile eczema)، که در مورد علت بروز آن نظرات متناقضی وجود دارد ولی یکی از عوامل آن رژیم غذایی نوزاد است و زرد زخم نوزادی (impetigo neonatorum) که نوعی زردزخم همراه با تاول ناشی از عفونت استافیلوکوکی در نوزاد است، می باشد. البته این موارد در محدوده بیماری ها قرار می گیرند و مربوط به محدوده بحث محصولات آرایشی بهداشتی نمی باشد. درماتیت ناحیه پوشک درماتیت ناحیه پوشک واژه ایست که به درماتیت تماسی پوست نوزادان اطلاق می شود. درماتیت پوشک احتمالاً شایع ترین نوع ضایعات پوشک است که به علت فعالیت آنزیمها یا اثر شیمیایی ماده آمونیاک (محصول فعالیت باکتری های تجزیه کننده اوره) ایجاد می شود. این عارضه معمولاً در اثر عفونت با قارچی به نام کاندیدا تشدید می شود. افزایش pH در اثر خاصیت قلیایی ادرار موجب افزایش فعالیت آنزیم های لیپاز و پروتئاز موجود در مدفوع گردیده و موجب تحریک پوست می شود. در سن 3 تا 10 ماهگی، درماتیت ناحیه پوشک بسیار شایع است. و در سن 6 تا 9 ماهگی به اوج می رسد. برای درمان درماتیت های ناحیه پوشک معمولاً از کورتیکواستروئیدها استفاده می شود. برای تکمیل درمان، امولینت های حاوی زینک اکساید استفاده می شوند. زینک اکساید یک ماده پرکاربرد در صنایع آرایشی بهداشتی است که در کنار خواص دیگر خاصیت قابض نیز دارد، اندکی ضدعفونی کننده است و از پوست در برابر ادرار و مدفوع محافظت می کند.
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0
 در اثر پوسته شدن لایه شاخی، پوست سر بطور طبیعی لایه های قدیمی را از دست داده و لایه های جدید جایگزین می گردند. این عمل آهنگ و ریتم طبیعی و مشخصی دارد اگر اهنگ و سرعت ریزش پوسته های طبقه شاخی پوست سر از حالت طبیعی خارج شده و تسریع شود عارضه ای به نام شوره سر ایجاد می گردد. شوره علت میکروارگانیسمی و نیز قارچی داشته و همچنین عواملی مانند اختلالات هورمونی متابولیسم چربی نوع تغذیه و غیره در ایجاد شوره سر مؤثرند.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: اسیدیته پوست

روی پوست یک پوشش نازک اسیدی وجود دارد که حاوی اسیدهای چرب ترشح شده از غدد سبابه است که با اسید لاکتیک و اسید آمینه های عرق آمیخته می باشد. pH پوست انسان سالم نسبتاً اسیدی است. این خاصیت اسیدی به ممانعت از رشد باکتری ها کمک می کند.
 pH پوست مقیاسی است از میزان اسیدی یا قلیایی بودن پوست. همانطور که در شیمی خواندیم، pH عددی بین تا است که pH یک به معنای اسیدی ترین اسید و pH چهارده به معنای قلیایی ترین باز می باشد. پ.هاش به معنای خنثی بودن یک محلول است. روی پوست را یک پوشش نازک اسیدی به نام اسید منتل فرا گرفته است. این لایه اسیدی حاوی سبوم (اسیدهای چرب آزاد) ترشح شده از غدد سبابه است که با اسید لاکتیک و آمینو اسیدهای عرق آمیخته می باشد. pH پوست در حالت ایده آل است. pH پوست یک انسان سالم بین 4.5 تا 5.5 است. یعنی نسبتاً اسیدی است. این خاصیت اسیدی به ممانعت از رشد باکتری ها و آلرژن های مخرب پوست ضروری است. pH پوست، به جز نواحی خاصی از بدن مثل کشاله رانها، زیر بغل و لای انگشتان، در نقاط مختلف پوست تقریباً یکسان است. به طور معمول، این نواحی pH بالاتری نسبت به سایر نقاط بدن دارند. همین امر این نقاط را برای بیماری های عفونی به ویژه عفونت های قارچی مساعدتر می نماید. به همین علت، در افراد چاق که چین های ناحیه شکم، سینه و زیر گردن بیشتر است، لزوم رعایت بهداشت فردی بسیار ضروری است.
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتئول

محصولات ضد شوره سر فیتو تحت نام فیتئول و فیتئول اینتنس عرضه می شوند. فیتئول اینتنس برای شوره های مقاوم و سرسخت است.
 شوره سر یکی از میکروارگانیسمهای مقیم پوست سر، قارچی به نام مالاسزیا می باشد. گاهی این قارچ در اثر عواملی مانند افزایش ترشح غدد چربی به صورت غیرعادی تکثیر شده و تعادل اکوسیستم پوست سر به هم می خورد. در نتیجه، دوره تمایز سلولی در اپیدرم از 21 تا 30 روز به 7 تا 10 روز کاهش می یابد، سلول های لایه شاخی به جای آنکه به تدریج و به شکلی نامحسوس ریزش کنند، به صورت گروهی و لخته ای از پوست سر جدا می شوند و می ریزند و پوست سر دچار خارش می شود.
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند.
 در مورد فلاونوئیدها بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه کوجیک اسید (kojic acid) کوجیک اسید یک متابولیت قارچی است که از قارچ هایی مثل آسپرژیلوس و پنی سیلیوم استخراج می شود. این ماده به شکل گسترده ای به عنوان یک افزودنی غذایی برای پیشگیری از قهوه ای شدن مواد غذایی و افزایش قرمزی توت فرنگی های نارس و کال، مورد استفاده قرار می گیرد. کوجیک اسید با شلات کردن یون مس سبب مهار آنزیم تیروزیناز می گردد. این مواد در فرآورده های آرایشی برخی کشورها مانند ژاپن کاربرد گسترده ای دارد. اثرات آنتی بیوتیک و محافظتی این ماده به افزایش عمر عمر مفید فراورده های آرایشی بهداشتی کمک می کند. فرآورده های حاوی کوجیک اسید به مدت 1 تا 2 ماه (گاه حتی بیشتر) و با دوز دو بار در روز استفاده می شوند تا اثربخشی مناسب حاصل گردد. متأسفانه این ماده در برخی افراد ایجاد حساسیت های پوستی تماسی ایجاد می کند، به همین علت معمولاً فرآورده 1% آن به انواع 2% ترجیح داده می شود. مشتقاتی از این ماده با نفوذ پوستی بیشتر نیز تحت بررسی هستند. ضدلک و سفیدکننده های مهارکننده انتقال ملانوزوم ها ضدلک های بر پایه نیاسینامید در مورد این ویتامین پیشتر نیز مطالبی ارائه گردید. این ماده اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و تنظیم کننده سیستم ایمنی دارد. علاوه بر ویژگی های بیان شده، ثابت شده است که این ماده از انتقال ملانوزوم ها به کراتینوسیت ها، جلوگیری می کند. استفاده از فرآورده موضعی نیاسینامید 5%، دو بار در روز و به مدت 8 هفته و یا فرآورده 3.5% آن همراه با رتینیل پالمیتات، به شکل معنی داری سبب روشن شدن پوست می گردد. باید توجه داشت که این اثرات برگشت پذیر می باشند. ضد لک های بر پایه سویا مردم چین بر این باورند که کارگران شاغل به کار در مراکز فراوری سویا پوست های زیباتری دارند. در کراتینوسیت ها گیرنده ای به نام PAR-2 وجود دارد که با از بین بردن ملانوزوم ها، میزان آن ها را کنترل می کند. شیر سویا و مشتقات آن دارای انواعی از پروتئین است که با تحریک این گیرنده سبب کاهش ملانوزوم ها و اثرات روشن کنندگی می گردد. اثر این مواد در لک زایی پوست به دنبال تابش اشعه ماورای بنفش، به اثبات رسیده است. البته فرآیندهای حرارتی مانند پاستوریزه کردن، سبب تخریب ساختار مواد روشن کننده پوست می گردد.
مشاهده مطلب

واژه «قارچی» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


LEPTOSPERMUM SCOPARIUM — Manuka Oil. Analgesic, anti- fungal and antibacterial. Used by New Zealand’s Maori people for its medicinal proper ties, this herbal oil has five times the antiseptic proper ties of tea tree oil and has a pleasant, honey-like fragrance. (INCI dictionary)
POTASSIUM SORBATE — The potassium salt of sorbic acid, a natural compound isolated from the oil of the rowan or mountain ash berry. A mild preservative used in foods, herbal supplements and cosmetics for its anti-microbial and anti-fungal proper ties. (INCI dictionary)
SODIUM BENZOATE — A salt of benzoic acid, found naturally in cranberries, apples, plums and other fruits, and in cinnamon and ripe clove. Used in foods and cosmetic products as a mild preservative for its anti-bacterial and anti-fungal properties. (INCI dictionary)
FUNGAL: Odors suggestive of molds, mushrooms and fungi; important note in muguet fragrances as well as other florals. (fragrance.org)


pharma16
 اسانس بابا آدم حاوی تیمول و لینالول است. از بابا آدم به صورت خوراکی به عنوان ضد التهاب استفاده می شود و به صورت موضعی در درمان آکنه و عفونت های قارچی کاربرد دارد و اگزما و خشکی پوست.
منبع: فارماکوپه گیاهی ایران، چاپ اول اسفند 81


مطلب قبلی: تنومند

مطلب بعدی: قارچ ها

کسب و کار خود را در دایرکتوری آرایشی بهداشتی معرفی کنید
ثبت نام در دایرکتوری آرایشی بهداشتی


مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید