قارچ = Fungus 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

قارچ = Fungus

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه قارچ، Fungus می باشد.

قارچ چیست؟


قارچ = Fungus

ضد قارچ = Anti Fungal
anti fungal = ضد قارچ

قارچ ها = Fungi


تلفظ fungus infections ↓


تلفظ fungus ↓

واژه «قارچ» در مقالات سایت احسان حسنانی

کاربرد میکروبیولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی

با توجه به اینکه بخش عمده محصولات آرایشی بهداشتی را آب تشکیل می دهد و آب در اغلب موارد منبع ایجاد آلودگی در محصولات بهداشت شخصی است، علم میکروبیولوژی کاربرد بسیار تنگاتنگی در صنایع آرایشی بهداشتی دارد. در درجه اول مواد اولیه، محیط کارخانه، تجهیزات و مواد بسته بندی و همچنین کارکنان باید تحت مراقب باشند تا آلودگی ایجاد نشود. تجهیزات ساخت و تولید همواره باید ضدعفونی شوند. پاکسازی تجهیزات، تمیز کردن محوطه و کف ها از مهمترین راهکارهای کنترل میکروبی می باشند. میکروارگانیسم های با اهمیت در صنایع آرایشی بهداشتی در این مقاله معرفی شده است. | در مقاله کاربرد میکروبیولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی از واژه قارچ استفاده شده است.
 آلودگی میکروبی محصولات آرایشی بهداشتی منابع آلودگی یک محصول آرایشی بهداشتی عبارتند از: مواد اولیه، محیط اطراف، تجهیزات، مواد بسته بندی، کارکنان. آب مصرفی در ساخت محصول آرایشی بهداشتی در غالب موارد منبع ایجاد آلودگی است. بسترهای تبادلگر یونی یا مخازن آب، می توانند موجب آلوده شدن آب گردند. مواد اولیه دیگر مثل چربی ها، موم ها و روغن ها، نیز ممکن است در اثر قارچ ها، مخمرها و باکتری های گوناگون آلوده شوند. کنترل میکروبی در صنایع آرایشی بهداشتی کنترل کیفیت پیش از مرحله خرید مواد اولیه آغاز می شود و در طی عملیات تولید، بسته بندی و توزیع، ادامه می یابد. به عبارتی دیگر، نمی توان به آزمایش و بازرسی محصول در انتهای فرایند تولید بسنده کرد. زیرا چنانچه از نخستین مراحل ساخت، آلودگی میکروبی کنترل شود، محصول نهایی دارای آلودگی نخواهد بود. تجهیزات ساخت و تولید همواره باید ضدعفونی شود. گرد و غبار، کثیفی یا جریان نامنظم هوا به آسانی می تواند محصول را میکروبی کند. بنابراین باید برنامه منظمی برای پاکسازی تجهیزات و محوطه در پیش گرفته شود. الزامات شرایط تولید محصول عبارتند از:
مشاهده مطلب

تاریخ انقضاء محصولات آرایشی بهداشتی

آیا درج تاریخ انقضا روی محصولات آرایشی بهداشتی ضروری است؟ ایا عدم درج تاریخ انقضا به معنای تقلبی بودن کالا است؟ | در مقاله تاریخ انقضاء محصولات آرایشی بهداشتی از واژه قارچ استفاده شده است.
برس ها را برای این که خشک شوند، روی حوله نگذارید. زیرا ممکن است به قارچ و کپک آلوده شوند. آیا تاریخ انقضا برای شامپو مهم است؟ در مورد این موضوع هنوز توافقی وجود ندارد. برخی سازندگان معتقدند که شامپو فقط باید تاریخ ساخت داشته باشد. آنها معتقدند شامپویی که با رعایت کلیه موارد علمی بهداشتی ساخته شده، می تواند سالها بدون تغییر ظاهری و درونی پایدار بماند. اما در بسیاری از کشورها، درج تاریخ انقضا روی بسته بندی شامپوها جزو مقررات است. به طور کلی تا موقعی که شامپو از نظر ظاهر رنگ و بویش تغییر نکرده باشد، قابل مصرف است.
مشاهده مطلب

آلودگی محصولات آرایشی بهداشتی

مواد اولیه، محیط اطراف، تجهیزات، مواد بسته بندی و کارکنان و از همه مهمتر از منابع اصلی آلوده شدن محصولات آرایشی بهداشتی در کارخانه می باشند. | در مقاله آلودگی محصولات آرایشی بهداشتی از واژه قارچ استفاده شده است.
آب مصرفی در ساخت محصول آرایشی بهداشتی در غالب موارد منبع ایجاد آلودگی است. بسترهای تبادلگر یونی یا مخازن آب، می توانند موجب آلوده شدن آب گردند. مواد اولیه دیگر مثل چربی ها، موم ها و روغن ها، نیز ممکن است در اثر قارچ ها، مخمرها و باکتری های گوناگون آلوده شوند.
مشاهده مطلب

شامپو چیست؟ | تحقیق در مورد شامپو

برخلاف تصویر رایج که شامپو را یک محصول شوینده می دانند، شامپو جزء دسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی قرار می گیرد. | در مقاله شامپو چیست؟ | تحقیق در مورد شامپو از واژه قارچ استفاده شده است.
سورفکتانتهای شامپو در شامپو دو نوع سورفکتانت وجود دارد. سورفکتانت اولیه و ثانویه. سورفکتانت اولیه بیشترین مقدار را در شامپو داشته و مسئول اصلی ایجاد کف و پاک کنندگی است. سورفکتانت های ثانویه مجموعه ای دو یا چندتایی هستند که برای کم نمودن اثر خشن سورفکتانت اولیه یا ایجاد لطافت و تغییر در ماهیت کف به کار می روند. مواد تقویت کننده کف نیز سورفکتانت ثانویه تلقی می شوند. مواد کاندیشن کننده یا مواد حالت دهنده مواد کاندیشن کننده یا مواد حالت دهنده می توانند دارای بار الکتریکی مثبت باشند (یعنی ماهیت کاتیونی داشته باشند) مثال: پلی کواترنیوم 10 مواد کاندیشن کننده یا مواد حالت دهنده می توانند بدون بار مثبت باشند و یا دارای خاصیت پوشانندگی و با ایجاد لایه روی تارهای مو عمل نمایند. مثال: سیلیکون ها و دایمتیکون ها مواد مؤثره یا اکتیوهای شامپو مواد اکتیو می توانند برای هدف هایی خاص در فرمول شامپو استفاده شوند. مواد ضدشوره، مواد ضد ریزش، ضد خارش، ضد موخوره از انواع مواد مؤثره یا اکتیوهای شامپو هستند. انواع عصاره ها، پپتیدها و ویتامین ها جزء این دسته قرار می گیرند. مواد اصلاح کننده شامپو گاهی اوقات فرمول شامپو به دلیل بو یا رنگ نامطلوب نیازمند تغییر است. همچنین گاهی نیاز است اسیدیته و یا ویسکوزیته شامپو اصلاح شود. به همین منظور موادی مثل اسانس ها، رنگ ها، مواد صدفی کننده، اسید سیتریک، اسید لاکتیک و نمک به فرمولاسیون شامپو اضافه می شوند. این مواد را اصلاح کننده یا اصلاح گر می نامند. مواد محافظ یا نگهدارنده هر محصولی آرایشی بهداشتی که حاوی آب است، نیازمند بکارگیری ماده نگهدارنده می باشد. مواد نگهدارنده برای محافظت از شامپو در برابر رشد انواع باکتری، قارچ و مخمر استفاده می شوند. پارابن ها و متیل کلرو ایزو تیازولینون از جمله مواد نگهدارنده رایج مورد استفاده در شامپوها هستند. ویتامینه کردن شامپو به چه معناست؟ برخلاف آنچه تصور می شود، ساقه مو قابلیت جذب مواد تقویت کننده مو و ویتامین ها را ندارد، زیرا تنها منبع تغذیه رسان برای مو، سیستم گردش خون ناحیه پوست سر است که ویتامین ها و سایر مواد مغذی مو را از طریق عروق خونی به ریشه مو می رساند. بنابراین اضافه کردن هر نوع ماده مغذی تحت عنوان ویتامین ها به شامپوها، جذب ساقه مو نمی شود و برای تغذیه مو و تقویت آن باید ویتامین ها و مواد مغذی به صورت خوراکی استفاده شود.
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد. | در مقاله مراقبت از پوست کودک و نوزاد از واژه قارچ استفاده شده است.
Source: mustela.com کرم های حاوی زینک اکساید معمولا برای پوشاندن پوست ناحیه پوشک با یک لایه ضخیم استفاده می شوند. درماتیت ناحیه پوشک گاهی با عفونت در اثر قارچ کاندیدا آلبیکانز همراه می شود. استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک، معمولاً نوزادان را مستعد ایجاد چنین عارضه ای می نماید. مراقبت از پوست کودک فرآورده های کودک باید دارای ویژگی های خاص باشند که در سه قالب کلی زیر می توان آن ها را خلاصه نمود - پوست را در برابر عوامل محیطی آسیب رسان محافظت نماید.
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0 | در مقاله آشنایی با شوره سر از واژه قارچ استفاده شده است.
عوامل داخلی بروز شوره سد از جمله عوامل داخلی می توان به عدم عملکرد سالم و صحیح پوست سر یا اعضای بدن، تغییرات در تعادل هورمونی، رژیم نامناسب غذایی و یا سوء تغذیه و تنش های عصبی اشاره نمود. عوامل خارجی بروز شوره سد از عوامل خارجی نیز می توان تغییر در رشد باکتری ها و قارچ های پوست سر واکنش های التهابی موضعی به دنبال استفاده از برخی محصولات آرایشی (مانند لوسیون های الکلی قوی، صابون های قلیایی و عوامل آسیب زننده به پوست سر) و حتی مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدانعقاد و مدر اشاره نمود. علائم شوره سر پوسته های سفید رنگی که لابه لای موها و روی لباس دیده می شوند. خارش پوست سر درمان شوره سر با توجه به نقش میکروارگانیسم ها در بروز شوره سر، از نخستین گام های درمانی مواد ضدقارچ می باشند. داروهایی که برای درمان شوره سر به کار می روند باید به خوبی توسط پوست تحمل شود، فاقد اثرات سمی باشد، دفع بیش از حد سبوم را برطرف نماید، با توجه به عملکرد مخمرها و لیپولیز تری گلیسریدهای سبوم، عارضه خارش نیز دیده می شود که این مواد باید بتوانند این خارش را نیز برطرف نمایند؛ و سبب تسهیل تغذیه پیاز مو گردد.
شامپوهای حاوی ترکیب ضد قارچ کتوکونازول   Ketoconazole
شامپوهای حاوی ترکیب ضد قارچ پیروکتون اولامین   Piroctone Olamine
شامپوهای حاوی مواد کاهش دهنده سرعت تمایز سلولی مثل ایکتیول   Ichthyol معرفی یک ماده ضد شوره مدرن در شامپوها و محلول های ضدشوره کلاسیک معمولاً از ترکیبات ضد قارچ مثل کلیمبازول و زینک پریتیون استفاده می شود. زیرا یکی از علت های بروز شوره سر، وجود قارچ ها یا به عبارت دقیق تر مخمرهای گونه مالاسزیا می باشد. مالاسزیا فورفور در گذشته به عنوان مولد اصلی شوره سر محسوب می شد و تحقیقات جدیدتر مشخص کرد که مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا مولدهای اصلی شوره سر هستند.
اگرچه استفاده از ترکیبات ضد قارچ در مبارزه با شوره سر روش مؤثری است، اما از آنجا که ترکیبات ضد قارچ، همه قارچ ها (اعم از مفید و مضر) را از بین می برند، این روش به گونه دیگری تعادل میکروبی پوست سر را به هم می زند و موجب خارش، سوزش و آلرژی می شود.
مشاهده مطلب

معرفی دستگاه های سالن های زیبایی

لامپ بزرگنما و لامپ وود از تجهیزات سالن های زیبایی می باشند. لامپ وود یک وسیله کوچک دسته دار است که از نور خاصی برای تاباندن به پوست در یک اتاق تاریک برای تشخیص باکتری، قارچ و تغییر رنگ پوست استفاده می شود. | در مقاله معرفی دستگاه های سالن های زیبایی از واژه قارچ استفاده شده است.
مشاهده مطلب

آب خنک کننده چیست؟

در مبدل های حرارتی معمولا آب به عنوان سیال خنک کننده استفاده می شود. آین آب بعد از اینکه گرما را جذب کرد به برج های خنک کننده هدایت می شود تا در آنجا گرمای گرفته شده را پس بدهد. | در مقاله آب خنک کننده چیست؟ از واژه قارچ استفاده شده است.
- میکروارگانیزم ها: قارچ ها و خزه ها و ... که از طریق گرد و غبار وارد سیستم می شوند موجب این مشکل هستند.
مشاهده مطلب

آب از دیدگاه مهندسی شیمی

0 | در مقاله آب از دیدگاه مهندسی شیمی از واژه قارچ استفاده شده است.
به همین علت امروزه به جهت رعایت استانداردهای بالای پایداری محصول، تصفیه کردن آب شبکه قبل از استفاده در فرمولاسیون بسیار با اهمیت است. ادکلن ها و لوسیون های پس از اصلاح صورت حاوی تا درصد آب هستند. یون های کلسیم، منیزیم، آهن و آلومینیم موجب تشکیل آهسته رسوبات غیر قابل رویتی می شود که به مرور زمان موجب کدورت عطر می شوند. در فناوری تولید امولسیون ها، حضور یون های حجیم معدنی بر عملکرد مناسب مواد فعال در سطح به ویژه امولسیون کننده ها اختلال ایجاد نموده و با جدایش فازها پایداری امولسیون ها را کاهش می دهد. مهم تر از همه این ها حضور میکروارگانیسم ها در آب شبکه ممکن است به آلودگی میکروبی محصولات آرایشی بهداشتی منجر شود. اگر میکروب ها وارد مواد آرایشی شوند و بتوانند در آنجا رشد کنند، با ایجاد بوی نامطبوع کلونی های قابل رویت باکتری ها، کپک ها، قارچ ها و فساد محصول خواهند شد و مصرف کننده مورد آسیب قرار می گیرد. در بسیاری از کارخانه های آرایشی بهداشتی منبع بالقوه آلودگی میکروبی دقیقاً همان دستگاهیست که برای حذف آلاینده های یونی به کار می رود. تصفیه آب برای صنایع آرایشی بهداشتی یون زدایی با زرین های تبادل یونی یون زدایی از آب شبکه را می توان با استفاده از سیستم های تبادل یون، اسمز معکوس یا تقطیر انجام داد. در این میان متداول ترین روش تبادل یون است. از دو نوع رزین برای حذف یون ها استفاده می شود. رزین های کاتیونی برای حذف کاتیون ها و رزین های آنیونی برای حذف آنیون ها. روی رزین های تعویض یونی مراکز فعالی وجود دارد که یون های آب روی آن ها جذب می شود. به مرور زمان این مراکز فعال کاهش می یابد و رزین های تعویض یونی بی اثر می شوند. به منظور ادامه فعالیت رزین ها باید آن ها را احیا نمود. به این معنا که با عبور دادن اسیدها و بازهای معدنی قوی جای کاتیون ها و آنیون های جذب شده را به هیدروژن و هیدروکسید داد.
مشاهده مطلب

آلودگی گرمایی آب

| در مقاله آلودگی گرمایی آب از واژه قارچ استفاده شده است.
منابع جیوه: لامپ مهتابی، دماسنج آزمایشگاه، پساب های صنعتی، قارچ کش ها و آفت کش ها
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آکنه، ویلوهرب کانادایی

ویلوهرب، عصاره گیاه اپیلوبیوم به دست آمده از شمال کانادا است. ویژگی ها: پوست مستعد آکنه را تسکین می بخشد. التهابات ایجادشده در اثر مواد شیمیایی و پرتوهای UV را 30 دقیقه پس از استفاده کاهش می دهد.؛ مکانیسم: مهار باکتری های پروپیونی آکنه، زداینده رادیکال های آزاد با عملکرد قوی تر از سوپراکسید دیسموتاز و ویتامین C | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آکنه، ویلوهرب کانادایی از واژه قارچ استفاده شده است.
•  ضد میکروب: این عصاره دارای فعالیت ضد میکروبی بوده و جلوی رشد طیف وسیعی از میکروب ها (بسیاری از باکتری ها، مخمرها و قارچ ها) را می گیرد.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضدشوره، دیفنسکالپ

| در مقاله اکتیو آرایشی، ضدشوره، دیفنسکالپ از واژه قارچ استفاده شده است.
 در شامپوها و محلول های ضدشوره کلاسیک معمولاً از ترکیبات ضد قارچ مثل کلیمبازول و زینک پریتیون استفاده می شود. زیرا یکی از علت های بروز شوره سر، وجود قارچ ها یا به عبارت دقیق تر مخمرهای گونه مالاسزیا می باشد. مالاسزیا فورفور در گذشته به عنوان مولد اصلی شوره سر محسوب می شد و تحقیقات جدیدتر مشخص کرد که مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا مولدهای اصلی شوره سر هستند.
اگرچه استفاده از ترکیبات ضد قارچ در مبارزه با شوره سر روش مؤثری است، اما از آنجا که ترکیبات ضد قارچ، همه قارچ ها (اعم از مفید و مضر) را از بین می برند، این روش به گونه دیگری تعادل میکروبی پوست سر را به هم می زند و موجب خارش، سوزش و آلرژی می شود.
Defenscalp یک ترکیب گیاهی چندکاره برای تنظیم طبیعی و ملایم رشد و تکثیر سلولی قارچ های مالاسزیا است که مسئول ایجاد شوره سر می باشند.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی روغن چای سبز

روغن چای سبز استرالیایی به علت برخورداری از خاصیت آنتی سپتیکی در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی روغن چای سبز از واژه قارچ استفاده شده است.
1,8 Cineol برای پی بردن به اثربخشی فوق العاده این روغن، مطالعات گسترده ای توسط موسسات و آزمایشگاه های خصوصی و رسمی در کشور استرالیا انجام شده است. از روغن درخت چای به عنوان قارچ کش و باکتری کش در فارماکوپه های BP ، USP و DAC یاد شده است. به علت توانایی این روغن در از بین بردن میکروارگانیسمهایی چون استافیلوکوکوس اورئوس ، سودوموناس آئروژینوزا ، پروتئوس ولگاریس ، ای کولای ، کاندیدا آلبیکانز ، آسپرژیلوس نایجر و ... از این روغن به عنوان آنتی سپتیک در زمینه دارویی استفاده می شود. در زمینه آرایشی، به علت اثر آن در محفوظ نگاه داشتن خواص درمانی و همچنین توانایی بالای آن در جذب سریع به داخل پوست مورد استفاده قرار می گیرد. هیچ واکنشی که تولید مواد سم زا نماید در اثر مالیدن روغن درخت چای روی پوست گزارش نشده است. بنابراین روغن درخت چای یک محصول چند کاره، قابل استفاده هم در صنایع دارویی و هم در صنایع آرایشی می باشد.
مشاهده مطلب

معرفی مواد موثره آرایشی بهداشتی: کاپیسلپرو

کاپیسلپرو ترکیبی است از عصاره قارچ شیتاکه و عصاره سیب وحشی که برای ممانعت از ریزش مو در محصولات آرایشی بهداشتی فیتو کاربرد دارد. | در مقاله معرفی مواد موثره آرایشی بهداشتی: کاپیسلپرو از واژه قارچ استفاده شده است.
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتئول

محصولات ضد شوره سر فیتو تحت نام فیتئول و فیتئول اینتنس عرضه می شوند. فیتئول اینتنس برای شوره های مقاوم و سرسخت است. | در مقاله معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتئول از واژه قارچ استفاده شده است.
شوره سر یکی از میکروارگانیسمهای مقیم پوست سر، قارچی به نام مالاسزیا می باشد. گاهی این قارچ در اثر عواملی مانند افزایش ترشح غدد چربی به صورت غیرعادی تکثیر شده و تعادل اکوسیستم پوست سر به هم می خورد. در نتیجه، دوره تمایز سلولی در اپیدرم از 21 تا 30 روز به 7 تا 10 روز کاهش می یابد، سلولهای لایه شاخی به جای آنکه به تدریج و به شکلی نامحسوس ریزش کنند، به صورت گروهی و لخته ای از پوست سر جدا می شوند و می ریزند و پوست سر دچار خارش می شود.
مالاسزیا فورفور راه حل فیتو • از بین بردن قارچ مازاد با استفاده از ماده ضدقارچ پیروکتون اولامین (Piroctone Olamine)
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی کلوران

خط تولید محصولات این برند با هدف مراقبت از پوست های فوق حساس یا غیر مقاوم طراحی شده است  | در مقاله برند آرایشی بهداشتی کلوران از واژه قارچ استفاده شده است.
صدتومانی پائونیا یا گل صدتومانی حاوی مولکول های التیام بخش است که به تسکیل پوست سر حساس و ملتهب کمک می کند. شامپوی گل صدتومانی حاوی عصاره پائونیا دارای ویتامین B5 برای رطوبت رسانی و ماده ضد قارچ پیروکتون اولامین می باشد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بایول

برای درمان ریزش مو و ترمیم ناخن های شکننده سری محصولات سیستین B6 بایول معرفی شده است. در سال ۲۰۰۷ شرکت لابراتوارهای بایول وارد عرصه درماتولوژی و محصولات بهداشتی آرایشی گردید و در سال ۲۰۱۲ بین المللی شد. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی بایول از واژه قارچ استفاده شده است.
 معرفی لابراتوارهای بایول ژان بایول به اتفاق یکی از دوستان قدیمی اش در سال شرکت لابراتوارهای بایول را تاسیس کرده و به تحقیق در مورد مکمل ها پرداختند. اولین محصول این شرکت قرص زرد رنگی به نام سیستین B بود که با اضافه کردن B به سیستین به ساخته شد. در سال این شرکت وارد عرصه درماتولوژی و محصولات بهداشتی آرایشی گردید و در سال بین المللی شد. سیستین B چیست؟ ماده اصلی تشکیل دهنده مو، ناخن، لایه شاخی پوست و شاخ حیوانات، پروتئینی به نام کراتین است. همانطور که می دانیم پروتئین ها از ریز واحدهای اسید آمینه تشکیل شده اند. سیستین یا سیستئین اسیدهای آمینه سولفوردار تشکیل دهنده کراتین پوست و مو است. هرچه مقدار این اسید آمینه سولفوردار در ساختار پروتئین بیشتر باشد، کراتین سخت تر و صلب تر می شود. کراتین موی سالم انسان حدود 18 درصد سیستین دارد. تغذیه پوست و مو با ترکیب سیستین و ویتامین B، رشد مو و ناخن را تقویت می کند. نکته ای که اهمیت دارد این است که این دو ترکیب باید در کنار هم باشند و بینشان تعادلی وجود داشته باشد تا اثر کنند. به عبارت دیگر، جذب سیستین تنها در صورتی میسر است که B هم وجود داشته باشد. سیستین B ترکیب متعادل شده ای از سیستین و B است. محصولات سیستین B شامل یک شامپو و یک لوسیون ضدریزش مو و یک قرص مکمل است. شامپوی سیستین B حاوی زینک پریتیون میکرونایز شده برای تقویت فولیکول مو و همچنین همانطور که از نامش پیداست حاوی ویتامین B و ماده پیش ساز تولید سیستین است. این شامپو سه بار در هفته توصیه می شود. اگرچه پزشکان می گویند شامپوها روی ریزش مو تأثیر ندارند اما شامپوی سیستین B به عنوان شامپو ضدریزش مو فروخته می شود. حتی روی بسته بندی اصلی این محصول عبارت anti hair loss درج شده است. لوسیون موضعی ضد ریزش مو، سیستین B هم برای ریزش موی دوره ای و هم برای ریزش موی مزمن پیشنهاد شده است. این محلول حاوی ترکیبات مهارکننده آنزیم ریزش مو، ویتامین B، پروسیستین، آرژنین، لایزین و پیروکتین اولامین (ضدالتهاب و کاهش دهنده تکثیر باکتری ها) می باشد. این محصول را می توان هر روز به مدت شش هفته هر بار به اندازه 2 میلی لیتر معادل 14 بار اسپری کرد. ترجیحاً روی پوست سر خشک ماساژ داده شود. پس از مصرف، آبکشی نکنید و از تماس با چشم خودداری نمائید. پس از شش هفته می توان درمان را با سه بار در هفته نیز ادامه داد. سایر محصولات آرایشی بهداشتی برند بایول هایسک HYSEKE ضدآفتاب هایسک بایول برای پوست چرب ساخته شده است. بایول برای پوست های چرب، ژل شست و شوی هایسک، مرطوب کننده هایسک و کرم ضدجوش هایسک را نیز معرفی نموده است. کرم ضدجوش هایسک که به KS کرم معروف است، دارای عملکرد سه گانه لایه برداری، ضدالتهاب و تنظیم ترشحات چربی می باشد. لایه برداری با استفاده از اسیدهای آلفا هیدروکسی (استر مالیک اسید) انجام می شود. زینک گلوکونات و ویتامین B ترشحات چربی را تنظیم می کنند. آزیلوگلایسین ترکیب ضدالتهاب به کار رفته در این کرم می باشد. اپزک APAISAC برای پوست های حساس، سری محصولات اپزک پیشنهاد شده. اپزک از ریشه لغت فرانسوی اپزان به معنای «تسکین دادن»، نام خود را گرفته است. امولسیون اپزک برای رطوبت رسانی و ترمیم پوست های حساس و بوم لب اپزک برای رفع خشکی و ترک لب ارائه شده است. این بوم لب را آقایان نیز می توانند استفاده کنند. اکوفن Ecophane یکی دیگر از شامپوهای کمک کننده به درمان ریزش مو شامپو تقویتی اکوفن است که برای موهای ضعیف، نازک و شکننده پیشنهاد می شود. قرص اکوفن نیز به عنوان مکمل غذایی در کنار این شامپو فروخته می شود. اسکوافن SQUAPHANE برای درمان شوره های مقاوم، شامپو اسکوافن اس با خاصیت ضدخارش قوی حاوی ترکیبات ضدقارچ و عوامل تنظیم کننده لایه شاخی پوست می باشد. این شامپو به درمان درماتیت سبورئیک و پسوریازیس کمک می کند. برای ادامه درمان می توان از شامپو اسکوافن پی استفاده نمود. این شامپو می تواند به تنهایی یا پس از درمان با شامپو اسکوافن اس استفاده شود. روش درمان به این صورت است که به مدت شش هفته، هفته ای دو تا سه بار روی موی خیس شامپوی اسکوافن اس را ماساژ دهید و بعد از سه دقیقه آبکشی نمائید و سپس در ادامه درمان، هفته ای دو تا سه بار شامپو اسکوافن پی را استفاده کنید. سپس دفعات مصرف را در هفته کاهش داده تا به نتایج مطلوب برسید. سبوفن و اپیفن شامپو سبوفن برای موهای چرب و شامپو اپیفن برای استفاده روزانه و همچنین برای استفاده معمولی افراد با پوست حساس معرفی شده است. فمی لیین FEMILYANE pH8 «فمی لیین pH8 » شوینده ملایم و غیرمحرکی است که دارای pH مساوی با 8 بوده و کاهش دهنده قارچ های ایجادکننده عفونت، کاهش دهنده التهاب، خارش و سوزش و محافظ در برابر خشکی برای ناحیه واژن خانم ها می باشد. در ادامه درمان می توان از شوینده ملایم «فمی لیین فیزیو» استفاده نمود.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی دوکری

دوکری برند تخصصی محصولات مراقبت از پوست و مو است که در سال 1930 توسط آقای آلبرت دوکری بنیانگذاری شده و پس از عرضه اولین سری از شامپوهای درماتولوژیکی با معرفی کرم ایکتیان، اولین کرم مرطب کننده جهت جبران اثرات خشکی ناشی از درمان های ضد آکنه اکنون بیش از 60 محصول تخصصی جهت مراقبت از پوست و مو ارائه می کند. برند دوکری توسط شرکت ماهتاب کیش عرضه می شود. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی دوکری از واژه قارچ استفاده شده است.
گیاهان دوکری عصاره سابال (کنترل ترشح چربی پوست)، عصاره گیاه روسکوس، عصاره گل مغربی (ضد رادیکال آزاد)، عصاره گیاهی ورون، سدر، نائولی و تربانتین (تحریک و تغذیه پیاز مو)، عصاره نعناع (ضد قارچ ملایم و خنک کننده)، عصاره شیرین بیان (ضد لک)، عصاره فندق (قابض)، شی باتر (کره کاریته)، عصاره جو دوسر (ترمیم کننده، تنظیم وضعیت سیستم ایمنی، ضد التهاب، مرطوب کننده، محافظ، غنی از اومگا3، اومگا 6، آهن، مس، روی، منگنز، سلنیوم و فنولیک اسید
مواد مؤثره دوکری سلنیوم دی سولفاید میکرونایز شده (ضد قارچ)، ایکتیول (لایه بردار، ضد تحریک و ضد خارش)، کریتول (ترکیبی از ایکتیول و کروتامیتون، ضد خارش، ضد التهاب، لایه بردار ملایم و ضد قارچ)، سالیسیلیک اسید (لایه بردار)، پیروکتون اولامین (ضد قارچ)، کلوامید (لایه بردار فیزیکی)، زینک سولفات (ضد التهاب و تقویت کننده اثر کلوامید)، کرتیول (ضد خارش، ضد التهاب، لایه بردار ملایم و ضد قارچ)، زینک سالیسیلات (ضد التهاب و تنظیم ترشح چربی)، سیکلوپیروکسولامین (ضد قارچ و ضد التهاب)، زینک پریتیون (ضد قارچ)، گوانیدین گلایکولات (لایه بردار)، توکوفرول نیکوتینات (گشادکننده عروق)، بیوتین (ساخت کراتین)، نئوروسین (افزاینده فاکتور رشد عروقی و رگ زایی)، توکوفرول نیکوتینات (گشادکننده مویرگ ها)، بتاگلیسیریتینیک اسید (ضد التهاب)، تتراپپتاید (تقویت فولیکول و تنه مو) کائولین (نوعی رس سفید جهت جذب چربی)، سیلیکا (رطوبت رسان، نرم کننده کف سر و جاذب چربی) Fluid coating polymer محافظت فیزیکی از ساقه موها زینک گلوکونات (تسکین بخش)، گلایکولول (ضد التهاب و ضد خارش) میرتاسین (ضد باکتری، قابض و ضد التهاب)، آلفا بیزابولول (تسکین دهنده و ضد التهاب)، لاکتامید (لایه بردار) نیاسین آمید (جلوگیری از انتقال ملانین ها به سطح پوست)، آسکوربیل گلوکوزاید یا ویتامین C (آنتی اکسیدان و ضد لک)، آزالئیک اسید (آنتی اکسیدان، ضد لک و مهارکننده آنزیم تیروزیناز) کمپلکس وازلین و گلیسیرین پروپیلن آلژینات (ترمیم کننده و محافظ)
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اینگرید میه

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی اینگرید میه از واژه قارچ استفاده شده است.
ماده جدیدی که از نوعی قارچ و از عصاره آفیسینالز گرفته شده به نام پروتنس باعث لیفت سریع پوست می شود.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی استل روسیه

برند استل روسیه که در حال انجام مقدمات اولیه برای ورود به بازار ایران است. انواع محصولات تخصصی آرایش مو به ویژه رنگ مو در خانواده این سری از محصولات وجود دارند. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی استل روسیه از واژه قارچ استفاده شده است.
پوشاننده Q3 محلول پوشاننده Q3 تراپی محصولی ابتکاری است که تأثیری همانند لایه زرهی محافظ روی مو دارد. بخش های بیرونی و لایه های درونی مو را پوشانده، ساختار موی آسیب دیده را ترمیم نموده، ظاهر خوش فرمی به مو داده و آن را از گزند عوامل آسیب رسان بیرونی محافظت می کند. اثربخشی این محصولات به علت ویژگی منحصر به فرد روغن آرگان است که یکی از گرانبهاترین و باارزش ترین روغن های جهان می باشد. این روغن به صورت دستی از میوه درخت آرگان استخراج می شود. ترکیب شیمیایی روغن آرگان حاوی بیش از 80 درصد اسیدهای چرب غیراشباع شامل الیگولینول اسید است که از پیری سلولی ممانعت می کند. روغن آرگان همچنین حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی نظیر ویتامین های A، E و F و همچنین ترکیبات آنتی بیوتیک و ضد قارچ می باشد. ترکیب درصد روغن آرگان مشابه چربی طبیعی پوست است که از غدد سبابه پوست انسان ترشح می شود و از مو در برابر عوامل آسیب رسان بیرونی به شکل طبیعی محافظت نموده و به آن درخشش و خوش رنگی می دهد. روغن آرگان در ترکیب با روغن ماکادامیا و روغن دانه ای انگور موجب تغذیه عمقی و بازسازی مو گردیده و درخشش خیره کننده ای به مو می بخشد. کیت محصولات Q3 برای ایجاد لایۀ محافظ پوششی روی موی آسیب دیده شامل موارد زیر می باشد. • کاندیشنر دو فازی Q3 اینتنس برای موهای به شدت آسیب دیده، 100 میلی لیتر • روغن Q3 تراپی برای موهای آسیب دیده، 100 میلی لیتر • روغن براق کننده Q3 لاکچری برای همه انواع مو، 100 میلی لیتر این کیت برای استفاده حرفه ای در سالن های زیبایی طراحی شده است. این ترکیب پوشاننده باید روی موهای شسته شده و نمدار استفاده شود و مراحل استفاده در سه مرحله زیر می باشد:
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتولیوم

محلول ضد ریزش موی مردانه فیتولیوم برای ریزش موی الگوی مردانه طراحی شده است. این محلول حاوی کاپیسلپرو و عصاره نخل اره ای می باشد. | در مقاله معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتولیوم از واژه قارچ استفاده شده است.
- افزایش طول عمر موها: کاپیسلپرو یک ترکیب پیشرفته و بی همتا است که از عصاره میوه سیب وحشی و قارچ شیتاکه ساخته شده است. کاپیسلپرو از فولیکول موها محافظت نموده، طول عمر و مدت سیکل تارهای مو را افزایش می دهد.
•  عصاره قارچ شیتاکه Lentinus Edodes Extract
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: رادیانس رک

کرم های جوان کننده رادیانس رک برای چروک های ابتدایی و اولیه طراحی شده اند. فایل اطلاعات فنی این محصول توسط احسان حسنانی تدوین شده است. | در مقاله معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: رادیانس رک از واژه قارچ استفاده شده است.
گلیکولیک اسید، سلولهای مرده را از سطح پوست زدوده، زبری پوست را برطرف نموه و پوست را شفاف می کند. 3- تاثیرات بیولوژیکی در لایه های فوقانی پوست (اپیدرم) 3-1 افزایش حجم سلولهای لایه فوقانی پوست با THPE با افزایش سن، کراتینوسیتهای پوست فشرده تر شده و این امر موجب نازکی پوست و نمایانتر شدن چروک ها می شود. برای برطرف کردن این مشکل، کمپانی رک یک ماده ثبت شده انحصاری به نام THPE دارد که تاثیر آن در لیفتینگ پوست به اثبات رسیده و در محصولات کامپلیت لیفت و مولتی کورکشن رک نیز از اجزاء اصلی است. این ملکول می تواند کراتینوسیت ها را از هم بازکرده و حجمشان را افزایش دهد. اثر این ملکول در حجیم کردن سلولها هم فوری و هم تدریجی است. 3-2 رفع ضایعات سلولی با استفاده از ماده سم زدا بعد از 30 سالگی، سیستم سم زدایی طبیعی پوست تحلیل رفته و به تنهایی قادر به تخلیه سموم سلولی نمی باشد. به همین علت سمومی مانند پروتئین های اکسیدشده و لیپیدهای پروکسی شده لابه لای سلولهای پوست رسوب کرده و پوست را آلوده و تیره می کنند. ماده سم زدایی که کمپانی رک در کرم های رادیانس استفاده کرده از نوعی قارچ به نام کاندیدا سایتوانا استخراج شده است. این عصاره حاوی ترکیباتی است که می تواند سموم سلولی را تجزیه و تخلیه نماید و به این ترتیب پوست شفافیتی را که در اثر خستگی از دست داده باز می یابد. عصاره کاندیدا سایتوانا گردش خون مویرگی را نیز بهبود می بخشد. 4- تاثیرات بیولوژیکی در لایه های میانی پوست (درم) در اثر گذشت زمان، تولید کلاژن در پوست کاهش می یابد. کاهش کلاژن به ایجاد چروک ها و نتیجتاً عدم انعکاس مناسب نور از روی پوست و تیرگی آن می انجامد. مجموعه ای بی نظیر از مواد معدنی مس، زینک و منیزیم در کرم های رادیانس رک وجود دارد که موجب ازدیاد فیبروبلاست ها (سلول های کلاژن ساز) و در نتیجه افزایش تولید کلاژن در لایه میانی پوست می شود. این مواد معدنی خاصیت آنتی اکسیدانی نیز داشته و رادیکالهای آزاد ایجاد شده در اثر تنفس سلولی را خنثی می کند
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند. | در مقاله روشن کردن پوست از واژه قارچ استفاده شده است.
در مورد فلاونوئیدها بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه کوجیک اسید (kojic acid) کوجیک اسید یک متابولیت قارچی است که از قارچ هایی مثل آسپرژیلوس و پنی سیلیوم استخراج می شود. این ماده به شکل گسترده ای به عنوان یک افزودنی غذایی برای پیشگیری از قهوه ای شدن مواد غذایی و افزایش قرمزی توت فرنگی های نارس و کال، مورد استفاده قرار می گیرد. کوجیک اسید با شلات کردن یون مس سبب مهار آنزیم تایروسیناز می گردد. این مواد در فرآورده های آرایشی برخی کشورها مانند ژاپن کاربرد گسترده ای دارد. اثرات آنتی بیوتیک و محافظتی این ماده به افزایش عمر عمر مفید فراورده های آرایشی بهداشتی کمک می کند. فرآورده های حاوی کوجیک اسید به مدت 1 تا 2 ماه (گاه حتی بیشتر) و با دوز دو بار در روز استفاده می شوند تا اثربخشی مناسب حاصل گردد. متأسفانه این ماده در برخی افراد ایجاد حساسیت های پوستی تماسی ایجاد می کند، به همین علت معمولاً فرآورده 1% آن به انواع 2% ترجیح داده می شود. مشتقاتی از این ماده با نفوذ پوستی بیشتر نیز تحت بررسی هستند. ضدلک و سفیدکننده های مهارکننده انتقال ملانوزوم ها ضدلک های بر پایه نیاسینامید در مورد این ویتامین پیشتر نیز مطالبی ارائه گردید. این ماده اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و تنظیم کننده سیستم ایمنی دارد. علاوه بر ویژگی های بیان شده، ثابت شده است که این ماده از انتقال ملانوزوم ها به کراتینوسیت ها، جلوگیری می کند. استفاده از فرآورده موضعی نیاسینامید 5%، دو بار در روز و به مدت 8 هفته و یا فرآورده 3.5% آن همراه با رتینیل پالمیتات، به شکل معنی داری سبب روشن شدن پوست می گردد. باید توجه داشت که این اثرات برگشت پذیر می باشند. ضد لک های بر پایه سویا مردم چین بر این باورند که کارگران شاغل به کار در مراکز فراوری سویا پوست های زیباتری دارند. در کراتینوسیت ها گیرنده ای به نام PAR-2 وجود دارد که با از بین بردن ملانوزوم ها، میزان آن ها را کنترل می کند. شیر سویا و مشتقات آن دارای انواعی از پروتئین است که با تحریک این گیرنده سبب کاهش ملانوزوم ها و اثرات روشن کنندگی می گردد. اثر این مواد در لک زایی پوست به دنبال تابش اشعه ماورای بنفش، به اثبات رسیده است. البته فرآیندهای حرارتی مانند پاستوریزه کردن، سبب تخریب ساختار مواد روشن کننده پوست می گردد.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه قارچ استفاده شده است.
بنزالکونیوم کلراید ماده آنتی باکتریال که در مقابل باکتری های گرم منفی و قارچ ها عمل می کند. بنزالکونیم کلراید به علت ایجاد حساسیت پوستی، فقط باید در محصولات آبکشی شونده (Rinse-off) استفاده شود.
سیکلوپیروکس اولامین ماده سنتزی، ضد قارچ که در شامپوهای ضد شوره در کنار ماده دارویی کتوکونازول برای جلوگیری از رشد قارچ مالاسزیا استفاده می شود. Ciclopirox olamine is a synthetic antifungal agent.
کوژیک اسید کوژیک اسید یا کوجیک اسید یک ماده شلاته کننده است که توسط چند نوع قارچ تولید می شود.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: فرمالدهید

مطلب بعدی: انگور

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !