هیدرولیز = Hydrolysis 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

هیدرولیز = Hydrolysis

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه هیدرولیز، Hydrolysis می باشد.

هیدرولیز چیست؟


هیدرولیز = Hydrolysis

پروتئین های هیدرولیز شده = Hydrolyzed Protein

واژه «هیدرولیز» در مقالات سایت احسان حسنانی

کاربرد پپتید (پپتاید) در صنایع آرایشی بهداشتی

به تازگی بایوپپتیدهایی ساخته شده که قادر به از بین بردن خطوط و چروکهای پوست هستند. پپتیدها، پروتئین های کوچکی هستند که بسیاری از مولکول های حیاتی بدن از جنس آن است. برخی پپتیدها، پیام رسان هستند. برخی در بدن گشت زنی می کنند و برای سلول ها تعیین تکلیف می کنند. مثلاً پپتیدی به نام فاکتور رشد هپاتوسیت وجود دارد که به فیبروبلاست دستور کلاژن سازی بیشتر را می دهد. یا پپتیدی به نام ملانوتروپین وجود دارد که ملانوسیت ها را برای کمتر یا بیشتر ساختن ملانین تحریک می کند. در این مقاله با پپتیدها بیشتر آشنا می شویم. | در مقاله کاربرد پپتید (پپتاید) در صنایع آرایشی بهداشتی از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
عکس و نقل از Dr Kadir Laboratories ترکیبات شبه بوتاکس (مثل آرژیرلین) چگونه عمل می کنند؟ در کنار بایوپپتیدهای پیام رسان (10)، نوع دیگری از بایوپپتیدها به نام نوروپپتیدها (11) نیز وجود دارند. این ها همان ترکیبات شبه بوتاکس هستند که به تازگی مرتب تبلیغشان را می شنویم. این ترکیبات از انتقال علائم عصبی به ماهیچه های پوست جلوگیری می کنند و اجازه نمی دهند که ماهیچه های پوست منقبض شوند. وقتی ماهیچه های پوست نتوانند منقبض شوند چروک ها نیز تشکیل نمی شوند. کرم های حاوی این ماده غالباً با نامهایی مثل رینکل ریلکس (12) یا ریلکسور (13) معرفی می شوند. پپتیدهای طبیعی یا گیاهی از دیدگاه شیمی پپتیدها ترکیباتی هستند که از اتصال چند واحد اسید آمینه تشکیل شده اند. پروتئین ها در واقع پلیمرهای اسید آمینه هستند و پلی پپتید هم خوانده می شوند. وقتی پروتئین هیدرولیز می شود ترکیبات حاصل از هیدرولیز ممکن است اسیدهای آمینه یا ترکیبات حاصل از چند اسید آمینه به نام پپتید باشد. به همین علت پروتئین های هیدرولیز شده را پپتید نیز می نامند.
الاستورگولاتور موستلا که پپتیدهای سویا نامیده می شود در واقع پروتئین های هیدرولیز شده سویا است
اکلاژن اریف لیم که تری پپتید طبیعی نامیده می شود مجموعه ای از پروتئین های هیدرولیز شده برنج، گندم و مخمر می باشد.
مشاهده مطلب

نقش فرمالدهید در فراورده های صاف کننده مو

| در مقاله نقش فرمالدهید در فراورده های صاف کننده مو از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
 استفاده از فرمولاسیون های حاوی فرمالدهید از سال 2003 رایج شد. این روش برای اولین بار در شهر ریو دو ژانیرو کشور برزیل انجام شد. محصولی که بیشتر از همه استفاده می شد، محلول یا کرمی حاوی فرمولاسیون دست سازی حاوی فرمالدهید و پروتئین های هیدرولیز شده بود که به راحتی به صورت بدون نسخه در همه داروخانه های برزیل فروخته می شد. محلول فرمالدهید تا قبل از آن برای استریل کردن لوازم پزشکی و بیمارستان ها به راحتی در داروخانه ها پیدا می شد. وقتی خبر این موضوع توجه سازمان های بهداشتی برزیل را جذب کرد، استفاده از محصولات آرایشی حاوی بیش از 0.2 درصد فرمالدهید و همچنین در لاک ناخن حد مجاز 5 درصد تصویب شد. در پی تصویب این قانون، فرمالدهید با ماده ای 10 برابر سمی تر و جهش زا تر به نام گلوتارالدهید جایگزین شد. گلوتارالدهید هم به عنوان ضدعفونی کننده به راحتی از بیمارستان ها و کلینیک ها در دسترس بود. این محصول را با علامت تقلبی وزارت بهداشت برزیل به صورت خانه به خانه و همچنین در سالن های آرایشی توزیع می کردند.
مشاهده مطلب

آدیپوسایت چیست؟

 آدیپوسایت ها، سلول های چربی هستند که در عمقی ترین بخش پوست یعنی هیپودرم قرار گرفته اند. | در مقاله آدیپوسایت چیست؟ از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
در این سریال نشان داده می شود که وقتی یک نفر قرص های ضدلاغری می خورد، چربی های شکمش تبدیل به یک موجود یک کیلویی از جنس چربی می شود و از پائین پیرآهنش بیرون می آید. این شخص داستانی آنقدر معروف و محبوب شده که عروسکهای نرم شبیه آن را می سازند و به عنوان شیئی که چنگ زدن به آن استرس را برطرف می کند می فروشند غشاء سلول های آدیپوسیت روی غشاء سلول های آدیپوسیت، رسپتورها یا گیرنده هایی قرار گرفته که گلوکز با عبور از آنها، به داخل سلول هدایت می شود. با مهار این رسپتورها می توان از ورود گلوکز ممانعت به عمل آورده و لیپیدسازی را کاهش داد. آدیپوسایت و سلولیت سلولیت تجمع بدشکل چربی در سلول های آدیپوسایت است. آدیپوسایتها سلولهای بسیار فعالی هستند که نقش کلیدی در کنترل انرژی بدن دارند. فعالیت آدیپوسایتها با 2 مسیر اصلی زیر متعادل می گردد: 1- چربی سازی (لیپوژنسیس ) که به ساخت و ذخیره تری گلیسیریدها منجر می شود 2- چربی سوزی (لیپولیز ) که به هیدرولیز این تری گلیسیریدها و رهاشدن انرژی می انجامد.
مشاهده مطلب

صابون چیست؟

صابون نقش بسیار مهمی در بهداشت فردی ایرانی ها دارد. حمام بدون صابون برای خیلی از ماها معنی ندارد. | در مقاله صابون چیست؟ از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
 فرمول صابون چربی ها و روغن ها همانند هر استری دیگری هیدرولیز می شوند. اگر عمل هیدرولیز در برابر بازهایی چون هیدروکسید سدیم (سود سوزآور) انجام شود، عمل را صابونی کردن می نامند. به طور کلی نمک فلزی اسیدهای چرب را صابون می نامند
مشاهده مطلب

ویتامین E چیست؟

ویتامین E یا توکوفرول که معروفترین شکل آن آلفا توکوفرول استات است، یک آنتی اکسیدان معروف می باشد که در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی برای از بین بردن رادیکال های آزاد و همچنین برای محافظت از ترکیبات تشکیل دهنده یک محصول آرایشی بهداشتی در برابر اکسیداسیون استفاده می شود. | در مقاله ویتامین E چیست؟ از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
 این ویتامین تحت عنوان توکوفرول نیز شناخته می شود. بر مبنای تعداد و جایگاه استخلاف های موجود بر روی حلقه این ماده، مشتقات متفاوتی از این ویتامین در دسترس می باشد. استرهای مختلفی از این ویتامین نیز وجود دارد. یکی از پرکاربردترین اشکال این ماده آلفا-توکوفرول استات است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان است. شکل فعال این ویتامین، توکوفرول می باشد. استرهای مربوطه نیز تحت تأثیر هیدرولیز آنزیماتیک به فرم فعال ویتامین E تبدیل می شوند. این ویتامین محلول در چربی است و تمایل به نفوذ به مناطق لیپوفیل دارد. ویتامین E بیشتر به عنوان آنتی اکسیدان و پایدارکننده به فرمولاسیون ها اضافه می شود، ولی این ویتامین با عملکرد آنتی اکسیدانی خود، با دوزهای بالا می تواند از روندهای آسیب اکسیدانی پوست (مانند آسیب های ناشی از تابش طولانی مدت اشعه ماورای بنفش) پیشگیری نماید. برای به کارگیری در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی، فرم استات ویتامین E از پایداری بهتری برخوردار است.
مشاهده مطلب

فرایند عصاره گیری یا استخراج

استخراج به روش جداسازی بر اساس مکانیزم حلالیت گفته می شود. استخراج یکی از مباحث عملیات واحد در مهندسی شیمی است که می تواند جداسازی مایع از مایع یا جداسازی فاز جامد از مایع باشد. در مبحث جداسازی عصاره از گیاهان، استخراج به روش هایی گفته می شود که در آن مواد مؤثره گیاه با مکانیزم حلالیت توسط یک حلال از گیاه جدا می شوند. این حلال می تواند غیر فرار یا فرار باشد. روغن ها و چربی ها از حلال های غیرفرار و گاز بوتان و گاز کربنیک از حلال های فرار به شمار می آیند. | در مقاله فرایند عصاره گیری یا استخراج از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
Ref: PHYTOCHEMICAL EXTRACTION, slideshare استخراج با گازکربنیک گازکربنیک در فشار زیاد و نقطه بحرانی حلالیت بسیار زیادی دارد که با استفاده از تکنیکهای مناسب و در فشار و دماهای مختلف می توان از این خاصیت برای اسانس گیری استفاده نمود مزیت این روش در مقایسه با سایر روشها آن است که به هیچ وجه باعث تجزیه و هیدرولیز ترکیبات مختلف اسانس روغنی نمی گردد به علاوه بسیاری از ترکیبات که با روشهای دیگر قابل جداسازی نیستند با این روش جداسازی می گردد. دستگاه استخراج با CO2 طوری طراحی می گردد که بتواند حداکثر تا فشار bar300 و دمای 200 درجه سانتی گراد را تحمل کند(هر چند این کار در دمای 20 درجه و فشار 55 بار انجام می گیرد) گازکربنیک مایع پس از عبور از گیاه و جداسازی اجزاء قابل حل در CO2 وارد ظرفی می شود که باعث تبخیر CO2 گردیده و عصاره را بر جای می گذارد. با توجه به آنکه گازکربنیک مایع یک حلال لیپوفیل است ترکیبات قطبی در آن نامحلول هستند.
مشاهده مطلب

لیپولیز چیست؟

وقتی غلظت گلوگز در خون پایین می آید و بدن نیاز به انرژی متابولیکی پیدا می کند، رسپتورهای غشایی در سلول های آدیپوسایت توسط هورمون ها فعال سازی شده و آنزیمی به نام لیپاز، تری گلیسیریدها را در درون سلول های آدیپوسایت هیدرولیز کرده و اسیدهای چرب تولید شده را به خون ترشح می کند. خون اسیدهای چرب را به اندام های خاصی منتقل نموده تا در آنجا به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرند. به این فرآیند لیپولیز گفته می شود. | در مقاله لیپولیز چیست؟ از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
Activation of a hormone-sensitive enzyme ↓ لیپازِ فعال سازی شده، تری گلیسیریدهای ذخیره شده در آدیپوسایت ها را هیدرولیز می کند.
مشاهده مطلب

اسانس گیری با روش تقطیر

تقطیر یکی از مهمترین روش های جداسازی است که اساس آن بر توزیع اجزاء بین دو فاز است. وقتی مکانیزم جداسازی در فرآیندی فراریت باشد، به آن روش تقطیر گفته می شود. اسانس روغنی گیاهان با مکانیزم فراریت و با روش تقطیر از گیاهان جدا می شود. تقطیر همچنین یکی از مباحث عملیات واحد در مهندسی شیمی است که در آن مواد با دمای جوش متفاوت توسط این فرآیند فیزیکی از هم جداسازی می شوند. تقطیر در فشار محیط، تقطیر با بخار آب، تقطیر در خلأ و تقطیر در فشار روش های مختلف تقطیر می باشند. تقطیر مداوم و تقطیر جزء به جزء نام دو روش مختلف تقطیر در عملیات پالایش نفت می باشند. | در مقاله اسانس گیری با روش تقطیر از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
دستگاه تقطیر لاواند با بخار آب الف- روش تقطیر با آب: در این روش بسیار قدیمی و ساده گیاه به صورت مستقیم در داخل آب حرارت داده می شود. بخارات حاصل پس از عبور از کندانسور مایع شده در ظرف گیرنده جمع آوری می شوند این همان روشی است که در گلاب گیری سنتی از آن استفاده می شود. در این روش اگر قسمتی از گیاه با آب پوشانده نشده با جدار ظرف در تماس باشد در اثر حرارت مستقیم می سوزد و تولید بوی نامطلوب می کند. همچنین برخی از ترکیبات موجود در اسانس در محیط آبی هیدرولیز شده و بر کیفیت اسانس نهایی تاثیر می گذارد. به منظور فائق آمدن بر این مشکلات از روش های تقطیر با بخار آب یا روش ترکیبی استفاده می شود.
اسانس گیری از گیاه با روش تقطیر با بخار آب در مواردی که تخریب حرارتی گیاه یا هیدرولیز شدن اجزاء استری در آب مسأله است اجزاء معطر این گیاهان با استفاده از مکانیسم حلالیت ( روش شستشو یا استخراج با حلال) جداسازی می گردد.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، آنتی سلولیت، آدیپورگیولین

آدیپورگولین ، آمیزه اسپارتیم، کافئین، فورسکولین و جنیستئین به صورت وکتور شده است. ویژگی ها: قطر ران ها را کاهش می دهد. ظاهر پوست پرتقالی و سلولیت شده پوست را بهبود می بخشد. ؛ مکانیسم: مهار چربی سازی و لیپوژنسیس با کلک زدن به رسپتورهای Glut-4، افزایش دهنده لیپولیز با تحریک هیدرولیز و تخلیه تری گلیسیریدها | در مقاله اکتیو آرایشی، آنتی سلولیت، آدیپورگیولین از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
Aspartame با توجه به این که هیدرولیز تری گلیسیریدها مهم ترین مرحله این ماموریت است، لوکاس مایر برای کمک به کافئین، ترکیبی به نام فُرسکولین را به خدمت گرفته تا با فعال سازی آنزیم سیکلاز آدنیلات، دست در دست کافئین داده و با هم افزایی اثر یکدیگر، تری گلسیریدها را بیش از پیش تجزیه کنند.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، آنتی سلولیت، لاناکریس

لاناکریس، عصاره کریسنتلوم ایندیکوم گیاه آفریقایی با گلبرگ های طلایی است. ویژگی ها: با سلولیت مقابله می کند. خاصیت تخلیه چربی داشته و حجم ران ها را کم می کند. ؛ مکانیسم: با اتصال به گیرنده های آلفا 2 فرآیند لیپولیز را فعالسازی می کند. زداینده رادیکال های آزاد می باشد. | در مقاله اکتیو آرایشی، آنتی سلولیت، لاناکریس از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
 کریسنتلوم ایندیکوم یک گیاه دارویی است. این گیاه محرک هیدرولیز تری گلیسیریدها در سلولهای چربی پوست بوده و به همین علت در محصولات آرایشی لاغری استفاده می شود.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی بیوتی پلاس وان

0 | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی بیوتی پلاس وان از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
• «بیوتی پلاس وان اف» مواد مغذی فراوانی برای پوست تامین می نماید. درباره انار انار % ویتامین سی مورد نیاز روزانه یک انسان بالغ را تامین می نماید. انار همچنین منبع خوبی برای ویتامین ب (پنتوتنیک اسید )، پتاسیم و آنتی اکسیدانهای پلی فنلی است. فراوانترین پلی فنولهای انار، تنین های قابل هیدرولیز به نام تنین های اِلاجیک هستند. پونیکالاجینها ، کتکینهای پلی فنلی ، گالوکتکینها ،آنتوسیانینها از دیگر ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در انار هستند. ظرفیت آنتی اکسیدانی انار واحد در گرم اندازه گیری شده است.
مشاهده مطلب

معرفی مواد موثره آرایشی بهداشتی: اکولاژن اریفلیم

اکلاژن اریف لیم مجموعه ای از سه پپتید انرژی زا، پپتید کلاژن و وپپتید آنتی اکسیدان است. | در مقاله معرفی مواد موثره آرایشی بهداشتی: اکولاژن اریفلیم از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
 اکلاژن اریف لیم یک کمپلکس تری پپتید طبیعی است. به عبارت دیگر مجموعه ای از سه پپتید گیاهی زیر است: • پپتید انرژی زا: پروتئین هیدرولیز شده برنج hydrolyzed rice protein
• پپتید کلاژن: پروتئین هیدرولیز شده مخمر hydrolyzed yeast protein
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی روژی ایتالیا

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی روژی ایتالیا از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
احتیاطات ایمنی: برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، در طی ساعت های پرحرارت روز از مواجهه طولانی مدت در برابر آفتاب حتی در صورت استفاده از ضدآفتاب خودداری کنید. کودکان را از معرض مستقیم نور آفتاب دور نگاه دارید. توجه داشته باشید که مواجهه بیش از حد در برابر آفتاب خطرات زیادی برای سلامتی دارد. ترکیبات: آب، سیکلوپنتاسیلوکسان، پارافین، پترولاتوم، لوریل متیکون، فنیل تری متیکون، سدیم کلراید، بوتیلن گلایکول، اوکتیل سالیسیلات، دایمتیکون/ وینیل دایمتیکون کراس پلیمر، استیل تایروسین، ایمیدازولیدینیل اوره، اسانس، پروتئین هیدرولیز شده گیاهی، سدیم دی هیدرو استات، آدنوزین تری فسفات، پروپیلن گلایکول، سدیم ا د ت آ، پلی سربات 20، ریبوفلاوین، بنزیل سالیسیلات، هیدروکسی ایزو هگزیل سیکلو هگزن کربوکسالدهاید، هگزیل سینامال، آلفا ایزو متیل آیونون، لینسید اسید، عصاره پروپولیس، متیل کلرو ایزو تیازولینون، متیل ایزو تیازولینون
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی کلوران

خط تولید محصولات این برند با هدف مراقبت از پوست های فوق حساس یا غیر مقاوم طراحی شده است  | در مقاله برند آرایشی بهداشتی کلوران از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
مواد مؤثره آندوسلینات (ضدقارچ)، سالیسیلیک اسید (لایه بردار)، پروتئین هیدرولیز شده گندم، لیپوپروتئین (مغذی)، ویتامین B5 (مرطوب کننده)، پیروکتون اولامین (ضدقارچ)، کمپلکس عصاره بادام شیرین با لاکتوپروتئین، ویتامین PP، لسیتین های سویا، ویتامین F، ویتامین B8 (کمک به ساخت کراتین)، بتاگلیسیریتینیک اسید (ضد التهاب)، لسیتین های سویا (نرم کننده و مرطوب کننده)، تیتانیوم دی اکساید
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی دکتر ژیلا

به زودی | در مقاله برند آرایشی بهداشتی دکتر ژیلا از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
Image source: shahrvandalborz.com گیاهان دکتر ژیلا روغن جوانه گندم، عصاره بابونه، عصاره آلوئه ورا، روغن آووکادو، عصاره بید کانادایی، روغن کنجد (حاوی سزامین)، عصاره سیلی مارین، پروتئین هیدرولیز شده گندم، عصاره برگ زیتون، کمپلکس لاکتیل، اسکوالن (امولینت گیاهی)، عصاره شیرین بیان، عصاره کالندولا، استرهای نیشکر، بیزابولول، آلوئه ورا، آلانتوئین.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی میس ادن

برند میس ادن از سال 2005 فعالیت خود را در زمینه پوست و مو آغاز کرد. میس ادن به معنای بانوی بهشتی می باشد و این برند در فرانسه ثبت شده است. محصولات میس ادن بر پایه روغن آرگان هستند. میس ادن در ایران توسط شرکت ماهتاب کیش عرضه می شود. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی میس ادن از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
مواد مؤثره کائولن یا خاک رس چینی (به کار رفته در ماسک پیوریفانت)، آلفا گلوکان اولیگو ساکارید، گلیسیرین، صابون سیاه، آلانتوئین، موم زنبور عسل، موم میکروکریستالین، منتول، پروتئین هیدرولیز شده سویا، عوامل شوینده ملایم نارگیل
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی دکتر ژیلا

شركت ايران آوندفر يكي از 10 شركت برتر توليدكننده محصولات آرايشي و بهداشتي كشور است كه در سال 1358 تاسيس شد و فعاليت خود را با مديريت جديد در سال 1365 با توليد دو نوع محصول آغاز كرد . كارخانه ايران آوندفر از سال 1370 به دليل گسترش سريع فعاليت به زميني به مساحت هفت هزار متر مربع در شهرك صنعتي سيمين دشت منتقل شده كه با استفاده از انبار جديد كالا 10 هزار متر مربع به آن افزوده شده است. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی دکتر ژیلا از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
Image source: shahrvandalborz.com گیاهان دکتر ژیلا روغن جوانه گندم، عصاره بابونه، عصاره آلوئه ورا، روغن آووکادو، عصاره بید کانادایی، روغن کنجد (حاوی سزامین)، عصاره سیلی مارین، پروتئین هیدرولیز شده گندم، عصاره برگ زیتون، کمپلکس لاکتیل، اسکوالن (امولینت گیاهی)، عصاره شیرین بیان، عصاره کالندولا، استرهای نیشکر، بیزابولول، آلوئه ورا، آلانتوئین.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: دسته بندی شوینده ها

شوینده ها یا سورفکتانت ها را به روش های مختلفی دسته بندی می کنند. بر اساس ساختار شیمیایی، سورفکتانت ها به چهار دسته آنیونی، غیریونی، کاتیونی و آمفوتری طبقه بندی می شوند. | در مقاله سورفکتانت ها: دسته بندی شوینده ها از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
6- سولفات های آلی توسط اسیدهای داغ، به راحتی هیدرولیز می شوند. استرهای آلی هم به وسیله اسیدها هیدرولیز شده که این واکنش با قلیاها راحت تر صورت می گیرد. آمیدهای آلی نسبت به استرها و سولفات ها در واکنش های هیدرولیز شدن مقاوم تر هستند ولی سولفونات های آلی نسبت به هیدرولیز شدن با اسید داغ و یا حتی قلیای داغ مقاومند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: اتوکسی کربوکسیلات ها

اتوکسی کربوکسیلات ها از واکنش کلرواستیک اسید با اتوکسیلات ها به وجود می آیند. | در مقاله سورفکتانت ها: اتوکسی کربوکسیلات ها از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
2- پایداری شیمیایی: در محیط های اسیدی یا بازی هیدرولیز نمی شوند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: استر کربوکسیلات ها

از واکنش یک الکل چرب با زنجیر بلند با یک اسید چندتایی، استر کربوکسیلات ها به وجود می آیند. | در مقاله سورفکتانت ها: استر کربوکسیلات ها از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
ترکیبات مورد بحث از طریق واکنش یک الکل چرب زنجیره بلند (یا اتوکسیله شده) با یک اسید چندتایی (دارای چند عامل کربوکسیلیک اسید)، یا به عبارتی به وسیله واکنش استری شدن بدست می آیند. اسید چندعاملی مذور معمولاً دارای گروه های هیدروکسی می باشد (شکل 3-2). این محصولات همانند اتوکسی کربوکسیلات ها حاوی مقادیر زیادی یون کلر نیستند لی عیبی که نسبت به این دسته از ترکیبات دارندف وجود گروه استری در ساختار آن ها است که باعث می شود نسبت به عمل هیدرولیز در محیط هایی که اتوکسی کربوکسیلات ها مقاوم هستند، بسیار حساس باشند. محصولات عمومی این دسته از ترکیبات به وسیله اسید سیتریک یا تارتاریک اسید به عنوان اسید کربوکسیلیک چند عاملی، و لوریل الکل 7-5 اتوکسیله تهیه و تولید می گردند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: ایزوتیونات ها

از واکنش اسید کلرید با سدیم ایزوتیونات سورفکتانت های ایزوتیونات ساخته می شوند. | در مقاله سورفکتانت ها: ایزوتیونات ها از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
4- پایداری شیمیایی: برای استفاده در 6pH تا 8 مناسب اند ولی خارج از این محدوده در آب سخت هیدرولیز می شوند. این امر کاربرد آن ها را در برابر جدامدات و پودرها کاهش می دهد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: استرهای فسفات

| در مقاله سورفکتانت ها: استرهای فسفات از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
3- پایداری شیمیایی: مقاوم در برابر هیدرولیز با قلیاهای گرم. رنگ آن ها تغییر نکرده وو در برابر محلول های اسیدی و دماهای بالا نیز مقاوم هستند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: سولفات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: سولفات ها از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
2- خواص فیزیکی محلول های آبکی: بیشتر شوینده های سولفاتی پدیده ایی که به اثر نمک معروف است را نشان می دهند. افزودن نمک های معدنی (کلرید سدیم، سولفات سدیم) به محلول های رقیق (زیر حدود %30) ویسکوزیته را افزایش می دهد. این در حالی است که افزودن نمک به محلول های غلیظ موجب کاهش ویسکوزیته می شود. هرگونه نمکی که در حین سولفاسیون یا خنثی سازی تولید شود می تواند منجر به تغییرات ویسکوزیته شود. منابع نمک ها عبارتند از: نمک حاصل از فرآیند سولفاسیون به دلیل وجود رطوبت، هیدرولیز اسید قبل و یا در حین فرآیند خنثی سازی و افزودن رنگبر هیپوکلریت توسط تولیدکننده.
3- پایداری شیمیایی: سولفات ها به راحتی تجزیه می شوند خصوصاً به وسیله اسیدها (pH کمتر از 3/5). هیدرولیز اسیدی، اسید سولفوریک ایجاد می کند که موجب کاتالز شدن فرآیند هیدرولیز می شود. شرایط اسیدی: ROSO3H + H2O ↔ ROH + H2SO4
الکل سولفات ها در شرایط قلیایی بسیار پایدارتر از شرایط اسیدی هستند. میزان پایداری به چندین فاکتور بستگی دارد ولی برای فرمول های آبکی برای ایجاد یک پایداری طولانی مدت در دمای اتاق، 5pH تا 9/5 مناسب است. در دماهای بالا (>50oC) سولفات ها ناپایدارند. نمک های آمونیاکی در pH های قلیایی، آمونیاک آزاد کرده که در محصولات خانگی آزاردهنده و در محصولات صنعتی موجب ایجاد بو می شود. ولی نمک های آمونیاکی برتری کوچکی نسبت به انواع سدیمی یا نمک های تری اتانول آمینی دارند و آن این است که نسبت به هیدرولیز اسیدی، پایداری زیادتری دارند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها از واژه هیدرولیز استفاده شده است.
2- پایداری شیمیایی: در محیط های ابکی با pH اسیدی و دمای بالا هیدرولیز می شوند (برای استفاده در دمای بیش از 50℃ مناسب نیستند) ولی کمتر از الکل سولفات ها تحت تأثیر این شرایط قرار می گیرند؛ نمک های آمونیومی نسبت به نوع سدیمی در pH های زیر 7 دارای پایداری زیادتری هستند ولی لازم است که در کل طل پروسه pH کمتر از 7 حفظ شود؛ حتی در pH خنثی نیز ممکن است عمل هیدرولیز به وسیله اسیدی شدن خود کاتالیستی اتفاق بیفتد؛ این حالت را می توان با استفاده از بافرهای فسفات یا سیترات کنترل و از آن پیشگیری کرد.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: هورمون

مطلب بعدی: شناسایی

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !