هیدروکینون = Hydroquinone 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

هیدروکینون = Hydroquinone

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه هیدروکینون، Hydroquinone می باشد.

هیدروکینون چیست؟


هیدروکینون = Hydroquinone
Hydroquinone = هیدروکینون، ترکیب شیمیایی که در فرآورده های ضد لک کاربرد دارد. اثر هیدروکینون مهار آنزیم تیروسیناز است.


تلفظ hydroquinone ↓

واژه «هیدروکینون» در مقالات سایت احسان حسنانی

دانستنی های پوست و مو: پوست و مو در بارداری

در دوران بارداری و حاملگی پوست تغییرات زیادی می کند. علاوه بر این در سه ماه اول بارداری برای ایمنی جنین توصیه می شود که مصرف برخی محصولات آرایشی مثل اسپری موهای حاوی فتالات یا کرم های حاوی هیدروکینون یا اسید سالیسیلیک استفاده نشوند. استفاده از رنگ مو در سه ماه اول حاملگی مطلقاً ممنوع است و برای استفاده از لاک ناخن محدودیت وجود دارد. برای تطابق پوست با شرایط دوران بارداری اقداماتی نظیر استفاده از روغن ها و محصولات آنتی استرچ مارک توصیه می شود. ترک های پوست، لکه های پوست، به هم خوردن نظم رشد و ریزش مو، شکننده شدن ناخن ها، تغییر شکل عروق خونی از جمله مواردیست که در دوران بارداری برای پوست اتفاق می افتند و باید مدنظر قرار داده شوند. | در مقاله دانستنی های پوست و مو: پوست و مو در بارداری از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
 در سه ماه اول بارداری هر چه از محصولات آرایشی اضافه استفاده نشود بهتر است. در اسپری های مو موادی به نام فتالات وجود دارد که اگرچه هنوز اثبات نشده، اما می تواند در مقادیر بالا ایجاد ناهنجاری های جنین نماید. در صورت نیاز به مصرف کرم های مرطوب کننده از کرم هایی استفاده نمایید که فاقد موادی مثل هیدروکینون یا اسید سالیسیلیک می باشند.
مشاهده مطلب

نقش آنزیم پنج آلفا ردوکتاز در پوست و مو

آنزیم ها، کاتالیزورها یا کاتالیستهای بیوشیمیایی هستند. تبدیل شدن هورمون تستسترون به دی هیدرو تستسترون نیاز به آنزیمی به نام 5 آلفا ردوکتاز دارد. مهار این آنزیم، مکانیزم اصلی بسیاری از ترکیبات روشن کننده از جمله هیدروکینون است. | در مقاله نقش آنزیم پنج آلفا ردوکتاز در پوست و مو از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: هایپرپیگمنتاسیون

پیگمانتاسیون می تواند هایپر یا هایپو باشد. هایپرپیگمنتاسیون یا هایپرپیگمنتیشن یکی از عوارض پوستی است که در اثر تجمع غیریکنواخت رنگدانه های ملانین در پوست اتفاق می افتد. این عارضه شایع اما بی ضرر است. از 40 سالگی به بعد از هر 3 خانم یک نفر دچار لکه های پیری می شود و از 50 سال به بالا بیش از 90 درصد خانم ها به هایپرپیگمنتیشن مبتلا می شوند. برای از بین بردن کک و مک، لکه های پیری و هایپرپیگمنتاسیون از لیزر می توان استفاده نمود. | در مقاله بیماری های پوست و مو: هایپرپیگمنتاسیون از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
مواجهه با آفتاب تیرگی این لکه ها را از هر نوعی که باشد تشدید می کند. چرا که ملانین انرژی پرتوهای زیان بار خورشید مانند پرتوهای فرابنفش را جذب می کند تا پوست را در برابر مواجهه بیش از حد محافظت نماید. نتیجه معمول این فرایند تیره شدن پوست است که باعث تیره تر شدن این لکه ها می شود. به همین علت استفاده از ضدآفتاب یک ضرورت محسوب می شود. ضدآفتاب باید وسیع الطیف باشد (یعنی جلوی هر دو نوع پرتو فرابنفش UVA و UVB را بگیرد). یک روز مواجهه بیش از حد در برابر آفتاب، می تواند نتیجه چند ماه درمان را از بین ببرد! اغلب کرمهای نسخه ای که برای روشن کردن پوست به کار برده می شوند حاوی هیدروکینون می باشند. روشن کننده ها با کاهش سرعت تولید ملانین قسمتهای تیره پوست را روشن و کمرنگ نموده و به تدریج آن را به رنگ اولیه اش بر می گرداند. مقدار هیدروکینون در کرم های روشن کننده نسخه ای دو برابر کرم ها روشن کننده بدون نسخه است. کرم های نسخه ای حاوی ترتینوئین و کورتیزون نیز ممکن است برای لکه های شدیدتر استفاده شوند. این کرم ها ممکن است در پوست های حساس ایجاد خارش نمایند. 3 تا 6 ماه طول می کشد تا اثر درمانی آنها دیده شود. امروزه همچنین روشهای درمانی بسیار موثری با استفاده از تکنیک های لیزر در دسترس می باشند. تکنیک های جدید لیزر حتی قادرند بدون ایجاد جای زخم، لکه های پوست را از بین ببرند. البته لازم است قبل از عمل، درمان بر روی یکی از لکه ها به صورت آزمایشی انجام شود چرا که بعضی وقتها نتیجه عمل، لکه ها را حتی بدتر از آنچه که قبلاً بوده می کند.
مشاهده مطلب

ملانین سازی چیست؟

سنتز ملانین در پوست از اسید آمینه تایروسین شروع شده و با کاتالیزگری تایروسیناز پس از عبور از DOPA و دوپاکینون، دو نوع رنگدانه به نام های یوملانین و فائوملانین تولید می شود. | در مقاله ملانین سازی چیست؟ از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
•  دسته ای دیگر از مواد با تغییر پتانسیل اکسیداسیون – احیاء عمل می کنند مانند هیدروکینون و ایندوفنول.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، روشن کننده، تایروستات

تایروستت، آمیزه هوشمند از عصاره گیاهان رومکس به دست آمده از شمال کانادا است. ویژگی ها: ملانین سازی را در پوست کاهش می دهد. ؛ مکانیسم: مهار تایروسیناز با عملکرد قوی تر از آربوتین و هیدروکینون | در مقاله اکتیو آرایشی، روشن کننده، تایروستات از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی مای

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی مای از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
کرم روشن کننده و ضد لک حاوی آربوتین، ویتامین C و اسیدهای میوه فاقد هیدروکینون
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی رکسول

رکسول امروزه با محصولات کلاسیک و درمانی خود و با استفاده از فن آوری های پیشرفته همچنان بهترین انتخاب برای نتیجه گیری در درمان بوده و محصولات خود را در آمریکا و بیش از چهل کشور جهان صادر می کند. اثر استفاده از محصولات رکسول بسیار کارآمد بوده و ترکیبات بی نظیر موجود در آنها رکسول را به عنوان یکی از مرغوبترین نام ها در زمینه تولیدات درمانی و بهداشتی مطرح کرده است. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی رکسول از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
مواد موثره برند رکسول هیدروکینون با غلظت 4 درصد (روشن کننده قوی)، لاکتیک اسید و سیتریک اسید (لایه بردار و یکنواخت کننده پوست)، اوره (مرطوب کننده و لایه بردار)، آلانتوئین (مرطوب کننده و ایجاد حس ابریشمی)، گلایکولیک اسید (جداکننده سلول های مرده پوست)، اوکتی متوکسی سینامات (فیلتر فرابنفش)، آلفا آربوتین (روشن کننده قوی)، اسید آسکوربیک (آنتی اکسیدان، ترمیم کننده و روشن کننده پوست)، زینک، بیوفلاونوئید (آنتی اکسیدان)، گلیسیرین، رتینول (آنتی اکسیدان، بهبود تکثیر سلولی، تحریک تولید کلاژن)، پترولاتوم (حفظ رطوبت)، اکسی بنزون، هوموسالات، اکتی سالات، اتیل هگزیل سالیسیلات، اکتی کریلن، اکسی بنزون، زینک اکسید، تیتانیوم دی اکسید، سالیسیلیک اسید (لایه بردار و تنظیم کننده ترشح چربی پوست)، تری کلوزان (آنتی بیوتیک و ضد آکنه)، سوربیک اسید (بستن منافذ باز پوست)، سیلیکا، آلانتوئین (نرم کننده)، بتائین (شوینده ملایم)، منتول (خنک کننده)، بیوتین (تحریک رویش مو)، متیل کلرو ایزو تیازولیدون (ضد قارچ)، هینوکیتول (تحریک رویش مو، تقویت سیستم ایمنی بدن)
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند. | در مقاله روشن کردن پوست از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
محصولات آرایشی بهداشتی ضدلک و روشن کننده پوست روشن کردن یا سفیدکردن پوست از گذشته موضوع بحث برانگیزی بوده است. محصولات سفید کننده پوست در گذشته حاوی اجزاء نا ایمنی همچون جیوه و هایدروکوئینون بوده اند که عوارض جانبی خطرناکی دارند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها، استفاده از این مواد ممنوع می باشد. سفیدکننده ها را می توان به منظور روشن کردن رنگ کلی پوست یا برای کمرنگ کردن لکه های قهوه ای استفاده نمود. یک سفید کننده ایده آل، محصولی است که اثر روشن/سفید کنندگی اش قوی ، سریع و نسبت به ملانوسیتهای بیش فعال شده گزینشی باشد، تولید ملانین را کاهش داده، عوارض جانبی کوتاه مدت یا درازمدتی نداشته باشد و فرایند ملانین سازی را در یک یا بیش از یک مرحله متوقف نماید. ضدلک و سفیدکننده های کلاسیک: مهارکننده های آنزیم تایروسیناز ضد لک های بر پایه هیدروکینون هیدروکینون یکی از رایج ترین مواد روشن کننده پوست می باشد. معمولاً این ماده در مقادیر - درصد اثرات روشن کنندگی مناسبی از خود نشان می دهد. اثر روشن کنندگی هیدروکینون کند است و پس از چند هفته مصرف این اثرات بروز می کند. فرآورده هایی با مقادیر % و حتی گاه با غلظت های بیشتر نیز در بازار وجود دارد، البته باید در نظر داشت در برخی افراد این درصد بالا ممکن است سبب سرخی و حالت سوختگی پوست شود.
در مورد هیدروکینون بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه آلوازین آلوازین یک کرومون حاوی قند است که از گیاه آلوئه ورا استخراج می شود. این ماده به طور رقابتی آنزیم تیروزیناز را مهار می کند و مانع هیدروکسیله شدن تیروزین به دوپا و دوپا به دوپاکینون می گردد و بدین وسیله مسیر ساخت ملانین را متوقف می کند. این ماده و چند کرومون دیگر، اثرات مهارکننده تیروزیناز قوی تر نسبت به آربوتین و کوجیک اسید دارند. ضد لک های بر پایه آربوتین (Arbutin): آربوتین یک بتا – دی – گلوکوپیرانوزید طبیعی است که در ساختار خود دارای یک اتصال خود دارای یک اتصال هیدروکینون به یک ملکول گلوکز می باشد. این ماده در برگ درخت گلابی و برخی گیاهان دیگر مانند گندم یافت می شود. مکانیسم روشن کنندگی پوست این ماده، ناشی از مهار برگشت پذیر آنزیم تیروزیناز است. میزان سودمندی این ماده هنوز کاملاً آشکار نشده است. یک مشتق سنتتیک از این ماده به نام دزوکسی آربوتین، عملکرد بهتری را نشان داده است. ضد لک های بر پایه فلاونوئیدها مهم ترین ویژگی این مواد اثرات آنتی اکسیدانی آن ها است، ولی این مواد اثرات مهارکنندگی آنزیم تایروسیناز نیز دارند. رسوراترول (resveratrol)، اکسی رسوراترول و ژنتول (gnetol) از جمله فلاونوئیدهایی هستند که اثرات مهارکننده تایروسیناز دارند.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه هیدروکینون استفاده شده است.
هیدروکینون ماده هیدروکینون به عنوان آنتی اکسیدان به همراه BHA و BHT در فرمولاسیون محصولات آرایشی به کار می روند. مصرف اصلی آن در گذشته به عنوان ماده روشن کننده پوست بوده ولی به دلیل مسائل ایمنی، امروزه کمتر استفاده می شود. به جای هیدروکینون، امروزه از کوجیک اسید و آربوتین استفاده می شود.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: پیوندهای هیدروژنی

مطلب بعدی: بازرسی

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !