کراتینوسیت = Keratinocytes 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

کراتینوسیت = Keratinocytes

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه کراتینوسیت، Keratinocytes می باشد.

کراتینوسیت چیست؟


کراتینوسیت = Keratinocytes
human epidermal keratinocytes, HEK = کراتینوسیت های اپیدرم انسان
keratinocytes = کراتینوسیت ها، سلولهای سنگفرشی


تلفظ keratinocytes ↓

واژه «کراتینوسیت» در مقالات سایت احسان حسنانی

پیاز مو چیست؟

پیاز مو بخش پیازی شکل ریشه مو است. بخش میانی پیاز مو به سمت داخل فرو رفته و برآمدگی های درم را احاطه می کند. | در مقاله پیاز مو چیست؟ از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
Auber critical line سلول های ماتریس مو که به طرف نیمه بالایی پیاز مو حرکت می کند، ساقه مو را تشکیل می دهد. آنها رشد می کنند، تکثیر می شوند و مدولا، کورتکس، کوتیکول، غلاف داخلی ریشه مو که از کراتین ساخته شده را تشکیل می دهد. این فرایند شباهت بسیاری با فرایندی دارد که در لایه شاخی پوست اتفاق می افتد. در آنجا نیز، کراتینوسیت های لایه زیرین اپیدرم به طور پیوسته تکثیر شده و به طرف بیرونی سطح مو حرکت می کنند. کراتینوسیت های اپیدرم مسئول فرایند کراتین سازی نرمال هستند و نهایتاً به سلولهای کراتین تبدیل می شوند که همگی شبیه یکدیگرند. در فرایند کراتین سازی، همه سلول ها شبیه هم نیستند. سلول های مدولا، کورتکس، کوتیکول و غلاف داخلی ریشه مو به سلول هایی که مورفولوژی خاصی دارند تبدیل می شوند و هر یک نوع خاصی از کراتین هستند.
مشاهده مطلب

فولیکول مو چیست؟

مو در داخل کیسه های لوله مانندی به نام فولیکول تشکیل شده و از پوست سر بیرون می آورد. | در مقاله فولیکول مو چیست؟ از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
پیاز مو دارای سلول های با سرعت تکثیر بسیار بالا می باشد که کراتینوسیت های مو را می سازند. این کراتینوسیت ها می توانند به تریکوسیت ها تمایز یابند، یا سلول های غلاف داخلی مو را بسازند که دربرگیرنده دو غلاف در اطراف مو می باشد:: غلاف داخلی (inner root sheat) که مستقیماً روی تار مو قرار می گیرد .
مشاهده مطلب

لایه خاردار اپیدرم پوست

لایه خاردار اپیدرم، ضخیم ترین بخش زنده اپیدرم بوده و از ۳ تا ۱۰ ردیف سلول چندوجهی تشکیل شده است. | در مقاله لایه خاردار اپیدرم پوست از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
سلولهای لایه خاردار اپیدرم را کراتینوسیت (Keratinocyte) می نامند.
مشاهده مطلب

کراتینوسیت یا سلولهای کراتین ساز پوست

کراتینوسیت ها بخش عمده سلولهای لایه اپیدرم را تشکیل می دهند و درگیر برنامه تمایز سلولی هستند | در مقاله کراتینوسیت یا سلولهای کراتین ساز پوست از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
 دانشمندان امروزه دریافته اند که کراتینوسیت ها، دوش به دوش سلولهای لانگرهانس برای دفاع از پوست در برابر عوامل آسیب رسان مبارزه می کنند. کراتینوسیت ها بخش عمده سلولهای لایه رویین پوست (اپیدرم ) را تشکیل می دهند و درگیر برنامه بسیار دقیق تمایز و رشد سلولی هستند که منجر به ساخت کراتین ها و لیپیدهای پیچیده لایه شاخی (کراتینی) پوست می شوند. کراتینوسیت ها همچنین قادرند با محرک های مختلف واکنش نموده و سایتوکین های مورد نیاز برای ارتباطات سلولی را تولید نمایند. وقتی کراتینوسیت ها آسیب ببیند دیگر نمی توانند این سایتوکین ها را تولید کنند. وجود این سایتوکین ها برای حفظ زیبایی پوست ضروری است. تحریک کراتینوسیت های آسیب دیده موجب می شود که تولید سایتوکین ها از سر گرفته شود.
مشاهده مطلب

ملانوسیت ها یا سلولهای ملانین ساز پوست

ملانوسیت سلولهایی هستند که مسئولیت ساخت رنگدانه های ملانین را در پوست و مو به عهده دارند. | در مقاله ملانوسیت ها یا سلولهای ملانین ساز پوست از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
 ملانوسیت سلولهایی هستند که در بخش پایینی اپیدرم پوست قرار گرفته و مسئولیت ساخت رنگدانه های ملانین را به عهده دارند. ملانین رنگدانه ای است که رنگ پوست و مو را تشکیل می دهد. ملانوسیت های پوست بعد از اینکه ملانین در ملانوسیت های اپیدرم پوست ساخته شد، به کراتینوسیت های اپیدرم منتقل می شود و رنگ طبیعی پوست را تشکیل می دهد.
ملانوسیت های پوست ملانوسیت های مو بعد از اینکه ملانین در ملانوسیت های فولیکول مو ساخته شد، به کراتینوسیت های پیاز مو منتقل می شود و رنگ طبیعی مو را تشکیل می دهد.
مشاهده مطلب

کرم های روشن کننده

کرم های روشن کننده با مکانیزم های مختلفی عمل می کنند. تخریب ملانوسیت ها، مهار تشدید ملانوزوم، مهار سنتز تایروسیناز، مهار ملانین سازی، تداخل در انتقال ملانوزوم ها و تأثیر شیمیایی بر ملانین از مکانیزم های مختلف کرم های روشن کننده است. | در مقاله کرم های روشن کننده از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
•  تأثیر شیمیایی بر ملانین، یا افزایش تخریب ملانوزوم ها در کراتینوسیت ها
مشاهده مطلب

مفهوم هم راستایی در متون بهداشتی آرایشی

0 | در مقاله مفهوم هم راستایی در متون بهداشتی آرایشی از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
 فیلاگرین نقشی حیاتی در انعقاد و هم ترازی رشته های کراتین در کراتینوسیت ها دارد.
مشاهده مطلب

نقش آنزیم تریپسین در زیبایی پوست

0 | در مقاله نقش آنزیم تریپسین در زیبایی پوست از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
عکس از بروشور چاپی رک از محصولات شرکت جهان گستر علت ایجاد لک های پوستی، تجمع ناهماهنگ ملانین در لایه های فوقانی پوست است. روشهای مختلفی برای برطرف کردن لک های پوستی وجود دارند. یکی از جدیدترین این روشها، راه حل ابتکاری و ثبت شده کمپانی RoC با استفاده از ترکیبات برگرفته از دانه سویا می باشد. ترکیبات موجود در دانه سویا با مهار آنزیم تریپسین، از انتقال ملانین های ساخته شده در ملانوسیتها به داخل کراتینوسیتها جلوگیری می کند. تریپسین های پوستی در واقع، کلید گشودن دریچه های قرار گرفته بر روی کراتینوسیتها می باشند که ملانین از طریق این دریچه ها به کراتینوسیت وارد می شود.
مشاهده مطلب

ملانین سازی چیست؟

سنتز ملانین در پوست از اسید آمینه تایروسین شروع شده و با کاتالیزگری تایروسیناز پس از عبور از DOPA و دوپاکینون، دو نوع رنگدانه به نام های یوملانین و فائوملانین تولید می شود. | در مقاله ملانین سازی چیست؟ از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
5- انتقال ملانوزومها به کراتینوسیت
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، درایلاین

درایلاین ، پلی ساکارید استخراج شده از مخمر نان است. ویژگی ها: دفاع طبیعی پوست را تقویت می کند. از پوست در برابر پرتوهای فرابنفش محافظت می کند. اریتم و قرمزی پوست را کاهش می دهد. به کاهش ترک های حاملگی (استرچ مارک) کمک می کند. ؛ مکانیسم: افزایش سنتز کلاژن | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، درایلاین از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
 سربازان سیستم طبیعی دفاع از پوست (که سلولهای لانگرهانس و کراتینوسیت ها هستند) دیگر قادر نیستند با دست خالی به مبارزه ادامه دهند. سیستم طبیعی دفاع از پوست در نبرد با خیل عظیم سپاهیان دشمنی که روز به روز به تعدادشان افزوده می شود، یک مبارزه محکوم به شکست را ادامه می دهد! سپاهیان این دشمن پس از غلبه بر سیستم طبیعی دفاع از پوست، زیبایی پوست را به غنیمت برده و پیری زودرس را جایگزین آن می کنند.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، ECM Protect

ECM، پپتید است. ویژگی ها: قوام پوست را حفظ می کند. از پوست در برابر پرتوها محافظت می کند. ؛ مکانیسم: مهارکننده آنزیم های از بین برنده کلاژن و الاستین از جمله الاستاز و ماتریس پروتئینازهای 1، 3 و 9 | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، ECM Protect از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
ECM-Protect با مهار آنزیمهای الاستاز و ماتریس متالو پروتئیناز از ECM محافظت نماید. مکانیسم عملکرد ECM-PROTECT عواملی مثل پرتوهای فرابنفش، آلودگی و افزایش سن، میزان MMP و الاستاز را در کراتینوسیت ها و فیبروبلاست ها افزایش می دهد. این آنزیم ها به رشته های کلاژن و الاستین موجود در ماتریس برون سلولی حمله نموده و آنها را هضم و تجزیه می نماید. این واکنش های آنزیمی موجب به هم ریختگی ترکیبات ایجاد کننده خاصیت کشسانی در ماتریس برون سلولی می شود. این پدیده با کاهش انعطاف و استحکام پوست و همچنین تشکیل چروک ها همراه است. با مهار اثر MMPها و الاستاز، ECM-Protect ابزاری موثر برای ممانعت از تجزیه پروتئین های ECM بوده و به این ترتیب، پیری تابشی، استحکام و کشسانی پوست را هدف گیری می نماید.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، تایمیولن

تایمیولن، پپتید بیومیمتیک برگرفته از هورمون جوانی تایموپوئتین است. ویژگی ها: نوسازی پوست را تقویت می کند. سیستم ایمنی و دفاعی پوست را تقویت می کند. ؛ مکانیسم: تقلید از عملکرد تایموپوئتین | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، تایمیولن از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
Nail care کاربردهای واقعی نتیجه گیری • تایمیولن موجب تحریک رشد کراتینوسیت ها، افزایش تولید سایتوکین ها و افزایش شدت بیان کراتین ها می شود.
• تایمیولن تولید GM-CSF توسط کراتینوسیت ها را تحریک می کند. به این ترتیب هوشیاری سلولهای پوست و سلولهای لانگرهانس برای مقابله با خطر افزایش می یابد.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، روشن کننده، وایتسنس

وایت اسنس ، عصاره دانه های جک فروت است. ویژگی ها: بعد از 2 ماه پوست را روشن می کند. شدت لکه های پوست را کاهش می دهد. ؛ مکانیسم: مهار انتقال ملانوزوم ها به کراتینوسیت ها | در مقاله اکتیو آرایشی، روشن کننده، وایتسنس از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، SWT-7

| در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، SWT-7 از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده که سلولهای بنیادی به دست آمده از آدیپوز (واقع در هیپودرم)، قادرند ترکیباتی به نام فاکتور رشد کراتینوسیت تولید کنند که این ترکیبات، موجب افزایش تکثیر و تقسیم سلولهای کراتینوسیت (واقع در اپیدرم) می گردد. به این ترتیب، اپیدرم نوسازی شده و ضخامت آن افزایش می یابد. با افزایش ضخامت اپیدرم، چروک ها کاهش یافته و بافت پوست اصطلاح می شود.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آکنه، مینی پوریل

| در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آکنه، مینی پوریل از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
•  تمایز ناقص کراتینوسیت ها
•  اصلاح فرایند تمایز کراتینوسیت ها
مکانیزم اثر مینی پوریل اصلاح فرایند تمایز کراتینوسیت ها افزایش شاخص های خاص تمایز مثل فیلاگرین ، اینوولوکرین و کراتین 10 نشان دهنده افزایش و بهبودی در روند تمایز سلول های کراتینوسیت به کورنئوسیت های بدون هسته می باشد. فرآیند پوسته ریزی تنظیم می گردد تا لایه سدی پوست محافظت شده و جلوی انباشت سلول های مرده در منافذ گرفته شود.
مینی پوریل روند تمایز کراتینوسیت ها را نرمالسازی نموده، تولید سبوم اضافی را کاهش می دهد و خاصیت قابض دارد.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی اگزوسین

0 | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی اگزوسین از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
آلاینده های هوا دشمنان پوست هستند. دانشمندان برای دستیابی به هدف فوق ترکیبی کاملاً طبیعی به نام اگزوسین را ابداع کرده اند که اجزاء آن دو ماده پلیمری برون سلولی بسیار خالص به نام های «اگزو هاشTM» و «اگزو-تی TM» می باشد. این مواد از دل طبیعت و از میکروارگانیسم های بسیار نادری به دست آمده اند که زیست گاه طبیعی شان مرجانهای زیبای مجمع الجزایر فرانسه واقع در قلب اقیانوس آرام است. اگزوهاش: رطوبت رسان اگزوهاش با بازگردانی توان از دست رفته سلولهای سالخورده در تولید هایلیورانیک اسید، حفظ و افزایش تولید پروتئین فیلاگرین و تحریک سنتز لیپید در پوست موجب رطوبت رسانی به پوست می گردد. اگزوتی: ترمیم کننده اگزوتی با فعال سازی شاخص های تمایز در کراتینوسیت ها و محافظت از شبکه کلاژن در نوسازی پوست شرکت می کند. اگزوتی پوست را نرم و هموار نموده و باعث می شود که پوست ظاهری شاداب و یکنواخت داشته باشد. اگزوپی: محافظ طبیعی اگزوپلی ساکاریدهای اگزوپی با فلزات سنگینی که روی سطح پوست رسوب کرده، کیلیت تشکیل داده ، سموم شیمیایی را از پوست دفع می کنند و از پوست در برابر تنش های اکسیداسیونی و آلودگی های محیط محافظت می کند.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی رک

برند فرانسوی محصولات زیبایی صورت، بدن، درماتولوژیکی و ضد آفتاب | در مقاله برند آرایشی بهداشتی رک از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
• برای برطرف کردن اولین علایم پیری چهره (خطوط نازک و شل شدگی خفیف پوست) در سنین 25 تا 35 سالگی اولین علائم پیری در چهره پدیدار می شود. استرس، خستگی و عوامل محیطی اثرات خود را بر روی چهره نمایان تر می کنند. مرطوب کننده های هایدرا آنتی فتیک رک علاوه بر تامین رطوبت، از پوست محافظت نموده، آثار خستگی و استرس را روز به روز کاهش داده و ظرف 3 هفته محو می نماید. کرم های ضد چروک رینکل کورکشن (رتیناکس) پوست انسان درهنگام جوانی، مرتب در حال نوسازی سلول هایش است. با افزایش سن، توانایی نوسازی سلول های پوست رفته رفته کاهش یافته و چروک شدن پوست آغاز می شود. در این سن، پوست به چیزی نیاز دارد که بتواند به نوسازی سلول هایش کمک نماید. رتینول این کار را به خوبی انجام می دهد. غالباً توصیه می شود که محصولات حاوی رتینول از حدود 30 سالگی (اواخر دهه 20 یا اوایل دهه 30 زندگی) آغاز شود. رتینول استفاده شده در محصولات رک، ویتامین A خالص، موثر و پایدار است که برای اولین بار، توسط کمپانی رک ثبت اختراع شد. رتینول یکی از موثرترین مواد آرایشی برای کاهش خطوط و چروکهای پوست می باشد. نوآوری RoC: کمپانی رک برای برطرف کردن مشکل حساسیت پوست به رتینول، در سری جدید محصولات ضدچروک خود به نام رینکل کورکشن ماده جدیدی به نام DMC را ثبت اختراع و استفاده نموده است. این ماده قدرت اثربخشی رتینول را دو برابر می کند. بنابراین برای دستیابی به اثربخشی یکسان، مقدار رتینول مورد نیاز به نصف کاهش می یابد. نتیجه این نوآوری، ملایم شدن ضدچروک های رک به میزان دو برابر است. محصولات ضدپیری مولتی کورکشن Multi Correxion بعد از میانسالی علائم پیری چهره چندگانه و انباشته هستند. چین و چروک، پف کردگی/ حلقه های تیره اطراف چشم، لکه های قهوه ای، خشکی پوست و نازک شدن لب ها از علائم مختلف پیری پوست می باشند. رک برای افراد میانسال، محصولات ضدپیری مولتی کورکشن را تولید کرده است که با برخورداری از ترکیب غنی شده ای از ویتامینها با علائم مختلف پیری پوست مبارزه می کنند. فرمولاسیون غنی این محصولات با برخورداری از مجموعه کاملی از مواد موثره، آشکارترین علائم پیری چهره را هدف گیری نموده، به طورهمزمان کلیه علائم را بهبود می بخشد. کامپلیت لیفت Complete Lift (ضدافتادگی پوست) ایا تاکنون با انگشت خود پوستتان را چند میلیمتر بالا کشیده اید؟ دقت کرده اید که همین چند میلی متر تا چه حد پوستتان را جوان تر جلوه می دهد. تکنولوژی دوگانه ضدافتادگی Lift & Fix به کار رفته در محصولات کامپلیت لیفت رک، همین عمل را برای شما شبیه سازی می کند. PURIF-AC پوست های مستعد آکنه (جوش) علتهای تشکیل آکنه و راهکارهای رک SOYA-UNIFY رفع لک های پوست علت ایجاد لک های پوستی، تجمع ناهماهنگ ملانین در لایه های فوقانی پوست است. روشهای مختلفی برای برطرف کردن لک های پوستی وجود دارند. یکی از جدیدترین این روشها، راه حل ابتکاری و ثبت شده کمپانی رک با استفاده از عصاره سویا می باشد. ترکیبات موجود در عصاره سویا با مهار آنزیم تریپسین، از انتقال ملانین های ساخته شده در ملانوسیتها به داخل کراتینوسیتها جلوگیری می کند. تریپسین های پوستی در واقع، کلید گشودن دریچه های قرار گرفته بر روی کراتینوسیتها می باشند که ملانین از طریق این دریچه ها به کراتینوسیت وارد می شود. . دانه سویا و شیر سویا دارای پروتئینهایی هستند که آنزیم تریپسین روده را به یک ترکیب بی اثر تبدیل می کنند. تریپسین آنزیمی است که مسئول هضم بسیاری از ترکیبات پروتئینی می باشد. بنابراین بی اثرشدن آن مشکلات گوارشی مثل دل درد ایجاد می کند. خوشبختانه این پروتئینهای بی اثرکننده در اثر حرارت از بین می روند. به همین علت، غالباً توصیه می شود که شیر سویا به صورت پاستوریزه و دانه سویا به صورت پخته مصرف شود. کمپانی رک بر اساس این ویژگی ترکیبات سویا، سری محصولات سویا یونیفای را طراحی نموده که با مهار آنزیمهای تریپسین پوستی مانع از انتقال ملانینهای ساخته شده در ملانوسیت به کراتینوسیتهای پوست می شود. ENYDRIAL اینیدریال برای پوستهای خیلی خشک و آتوپیک قابل استفاده برای کودکان و بزرگسالان - RoC Emollient Technology
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: رادیانس رک

کرم های جوان کننده رادیانس رک برای چروک های ابتدایی و اولیه طراحی شده اند. فایل اطلاعات فنی این محصول توسط احسان حسنانی تدوین شده است. | در مقاله معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: رادیانس رک از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
گلیکولیک اسید، سلولهای مرده را از سطح پوست زدوده، زبری پوست را برطرف نموه و پوست را شفاف می کند. 3- تاثیرات بیولوژیکی در لایه های فوقانی پوست (اپیدرم) 3-1 افزایش حجم سلولهای لایه فوقانی پوست با THPE با افزایش سن، کراتینوسیتهای پوست فشرده تر شده و این امر موجب نازکی پوست و نمایانتر شدن چروک ها می شود. برای برطرف کردن این مشکل، کمپانی رک یک ماده ثبت شده انحصاری به نام THPE دارد که تاثیر آن در لیفتینگ پوست به اثبات رسیده و در محصولات کامپلیت لیفت و مولتی کورکشن رک نیز از اجزاء اصلی است. این ملکول می تواند کراتینوسیت ها را از هم بازکرده و حجمشان را افزایش دهد. اثر این ملکول در حجیم کردن سلولها هم فوری و هم تدریجی است. 3-2 رفع ضایعات سلولی با استفاده از ماده سم زدا بعد از 30 سالگی، سیستم سم زدایی طبیعی پوست تحلیل رفته و به تنهایی قادر به تخلیه سموم سلولی نمی باشد. به همین علت سمومی مانند پروتئین های اکسیدشده و لیپیدهای پروکسی شده لابه لای سلولهای پوست رسوب کرده و پوست را آلوده و تیره می کنند. ماده سم زدایی که کمپانی رک در کرم های رادیانس استفاده کرده از نوعی قارچ به نام کاندیدا سایتوانا استخراج شده است. این عصاره حاوی ترکیباتی است که می تواند سموم سلولی را تجزیه و تخلیه نماید و به این ترتیب پوست شفافیتی را که در اثر خستگی از دست داده باز می یابد. عصاره کاندیدا سایتوانا گردش خون مویرگی را نیز بهبود می بخشد. 4- تاثیرات بیولوژیکی در لایه های میانی پوست (درم) در اثر گذشت زمان، تولید کلاژن در پوست کاهش می یابد. کاهش کلاژن به ایجاد چروک ها و نتیجتاً عدم انعکاس مناسب نور از روی پوست و تیرگی آن می انجامد. مجموعه ای بی نظیر از مواد معدنی مس، زینک و منیزیم در کرم های رادیانس رک وجود دارد که موجب ازدیاد فیبروبلاست ها (سلول های کلاژن ساز) و در نتیجه افزایش تولید کلاژن در لایه میانی پوست می شود. این مواد معدنی خاصیت آنتی اکسیدانی نیز داشته و رادیکالهای آزاد ایجاد شده در اثر تنفس سلولی را خنثی می کند
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند. | در مقاله روشن کردن پوست از واژه کراتینوسیت استفاده شده است.
در مورد فلاونوئیدها بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه کوجیک اسید (kojic acid) کوجیک اسید یک متابولیت قارچی است که از قارچ هایی مثل آسپرژیلوس و پنی سیلیوم استخراج می شود. این ماده به شکل گسترده ای به عنوان یک افزودنی غذایی برای پیشگیری از قهوه ای شدن مواد غذایی و افزایش قرمزی توت فرنگی های نارس و کال، مورد استفاده قرار می گیرد. کوجیک اسید با شلات کردن یون مس سبب مهار آنزیم تایروسیناز می گردد. این مواد در فرآورده های آرایشی برخی کشورها مانند ژاپن کاربرد گسترده ای دارد. اثرات آنتی بیوتیک و محافظتی این ماده به افزایش عمر عمر مفید فراورده های آرایشی بهداشتی کمک می کند. فرآورده های حاوی کوجیک اسید به مدت 1 تا 2 ماه (گاه حتی بیشتر) و با دوز دو بار در روز استفاده می شوند تا اثربخشی مناسب حاصل گردد. متأسفانه این ماده در برخی افراد ایجاد حساسیت های پوستی تماسی ایجاد می کند، به همین علت معمولاً فرآورده 1% آن به انواع 2% ترجیح داده می شود. مشتقاتی از این ماده با نفوذ پوستی بیشتر نیز تحت بررسی هستند. ضدلک و سفیدکننده های مهارکننده انتقال ملانوزوم ها ضدلک های بر پایه نیاسینامید در مورد این ویتامین پیشتر نیز مطالبی ارائه گردید. این ماده اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و تنظیم کننده سیستم ایمنی دارد. علاوه بر ویژگی های بیان شده، ثابت شده است که این ماده از انتقال ملانوزوم ها به کراتینوسیت ها، جلوگیری می کند. استفاده از فرآورده موضعی نیاسینامید 5%، دو بار در روز و به مدت 8 هفته و یا فرآورده 3.5% آن همراه با رتینیل پالمیتات، به شکل معنی داری سبب روشن شدن پوست می گردد. باید توجه داشت که این اثرات برگشت پذیر می باشند. ضد لک های بر پایه سویا مردم چین بر این باورند که کارگران شاغل به کار در مراکز فراوری سویا پوست های زیباتری دارند. در کراتینوسیت ها گیرنده ای به نام PAR-2 وجود دارد که با از بین بردن ملانوزوم ها، میزان آن ها را کنترل می کند. شیر سویا و مشتقات آن دارای انواعی از پروتئین است که با تحریک این گیرنده سبب کاهش ملانوزوم ها و اثرات روشن کنندگی می گردد. اثر این مواد در لک زایی پوست به دنبال تابش اشعه ماورای بنفش، به اثبات رسیده است. البته فرآیندهای حرارتی مانند پاستوریزه کردن، سبب تخریب ساختار مواد روشن کننده پوست می گردد.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: جوجوبا

مطلب بعدی: لورآل

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !