عوامل میکروبی = Microbial Agents 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

عوامل میکروبی = Microbial Agents

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه عوامل میکروبی، Microbial Agents می باشد.

عوامل میکروبی چیست؟


عوامل میکروبی = Microbial Agents
microbial agents = مواد میکروبی


تلفظ microbial agents ↓

واژه «عوامل میکروبی» در مقالات سایت احسان حسنانی

ایمنی محصولات آرایشی بهداشتی

ایمنی در محصولات آرایشی بهداشتی بسیار مهم است. محکم بستن ظرف حاوی محصولات آرایشی بهداشتی، دور نگه داشتن محصولات از نور خورشید، اضافه نکردن مایعات، دور انداختن محصول آرایشی در صورت ایجاد تغییر رنگ و بو از جمله نکات ایمنی است که باید رعایت شوند. حساسیت های موضعی و واکنش های التهابی به دنبال عدم رعایت ایمنی در محصولات آرایشی بهداشتی ایجاد می شوند. | در مقاله ایمنی محصولات آرایشی بهداشتی از واژه میکروبی استفاده شده است.
-  اگر تغییر رنگ یا ایجاد بو در محصول مشاهده نمودید آن را دور بیاندازید. نگهدارنده های محصولات آرایشی به مرور زمان تخریب می شوند و ممکن است نتوانند با باکتری ها بجنگند. ایمنی در فرآورده های کودک پوست نوزادان و کودکان به بروز عفونت های میکروبی بسیار حساس می باشد، لذا کنترل فرآورده های فوق از نظر محدودیت میکروبی بسیار حائز اهمیت می باشد. البته این امر در خصوص فرآورده های آرایشی در بزرگسالان نیز دارای اهمیت است.
مشاهده مطلب

پرسش های متداول در مورد شامپو

شامپو متداولترین محصولات مراقبت از مو است. این محصول توسط افراد مختلف بسته به میزان فعالیت روزانه در هنگام استحمام استفاده می شود. پرسش های متداولی در خصوص شامپو وجود دارد. این که آیا می توان هر روز استفاده کرد یا خیر، چند وقت یک بار باید تعویض شود، آسیب دیدن مو در اثر شامپو، ریزش مو در اثر شامپو، رفع ریزش مو با برخی شامپوها، زمان آبکشی، دمای آبکشی از جمله ابهاماتیست که در خصوص شامپو وجود دارد. آیا شامپوی نامناسب باعث ریزش موی سر می شود؟ در این مقاله به تعدادی از این پرسش های متداول پاسخ داده می شود. | در مقاله پرسش های متداول در مورد شامپو از واژه میکروبی استفاده شده است.
اگر درب بطری شامپو برای مدتی باز بماند، آیا شامپو خراب می شود؟ احتمال آلودگی آن بسیار زیاد است. زیرا شامپوها معمولاً در محیط مرطوب حمام قرار گرفته اند و اگر آب وارد آن شود، محیط را برای رشد میکروب ها مساعد می کند. اگرچه وجود موادی به نام نگهدارنده در داخل شامپو از این محصول در برابر میکروبی شدن محافظت می کنند. اگر شامپویی دارای آلودگی میکروبی باشد، استفاده از آن موجب خارش سر، قرمزی پوست در قسمت های رویش مو و در نهایت ریزش مو می گردد. بنابراین بهتر است همیشه درب بطری شامپوها را پس از مصرف ببندید.
مشاهده مطلب

مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو

شامپو آمیزه ای است از آب، مواد فعال کننده سطحی و مواد افزودنی. آب بخش عمده فرمولاسیون شامپو را تشکیل می دهد و ماده پایه ای شامپو محسوب می شود. سورفکتانت ها، پاک کننده های اصلی شامپو هستند. سایر موادی که در شامپو وجود دارد، برای تقویت کف، افزایش ویسکوزیته، اصلاح بو، رنگ و همچنین برای جلوگیری از فساد میکروبی شامپو به آن اضافه می شوند. در این مقاله هر یک از اجزاء تشکیل دهنده شامپو به طور خلاصه تعریف می شود. | در مقاله مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو از واژه میکروبی استفاده شده است.
افزودنی های شامپو خود به دو دسته تقسیم بندی می شوند. الف- افزودنی های عمومی موادی مانند نگهدارنده ها برای جلوگیری از آلودگی میکروبی، نمک برای افزایش قوام شامپو و اسانس برای خوشبو نمودن شامپو و ا.د.ت.‌آ (EDTA) برای کاهش سختی آب و سیتریک اسید جهت تنظیم پ هاش جزء افزودنی های شامپو به حساب می آیند. اگر به ترکیبات تشکیل دهنده شامپوها دقت کنیم خواهیم دید اجزائی مثل اسیدسیتریک، نمک، ا.د.ت.ا، نگهدارنده، اسانس، رنگ و آب در همه شامپوها مشترک هستند. به همین علت به این نوع افزودنی ها، افزودنی های عمومی گفته می شود. نگهدارنده ها از آنجا که شامپو محیط مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم ها به ویژه باکتری سودوموناس است، در صورت عدم بکارگیری نگهدارنده ها، به مرور زمان فاسد شده و بوی نامطبوع می دهد. مخلوط ایزوتیازولین ها و ترکیبات پارابن به عنوان نگهدارنده در شامپوها استفاده می شود. مهمترین نگهدارنده های شامپو، ایزوتیازولین ها هستند. «متیل کلرو ایزوتیازولین اون» و «متیل تیازولین اون» از مهمترین ترکیباتی هستند که به عنوان نگهدارنده برای از بین بردن میکروارگانیسم ها و جلوگیری از رشد و تکثیر آن ها در شامپوها استفاده می شوند. عوامل کمپلکس دهنده نمک اتیلن دی آمین تترا استیک اسید که به اختصار EDTA نامیده می شود، به شکل گسترده ای به عنوان عامل کیلیت کننده (شلات کننده) یا کمپلکس دهنده در شامپوها استفاده می شود. پلی فسفات ها و مواد فعال سطحی غیریونی نیز در لخته کردن نمک های کلسیم مؤثرند. قوام دهنده الکترولیت ها، رایج ترین ترکیبات قوام دهنده شامپوها هستند. معمولاً برای افزایش ویسکوزیته شامپوها، یا درصد نمک به فرمولاسیون اضافه می کنند. نمک طعام یا کلرید سدیم و همچنین کلرید آمونیوم سبب افزایش ویسکوزیته شامپوها می شود. مشتقات سلولزی مثل کربوکسی متیل سلولز به اختصار CMC نیز برای افزایش شامپوها استفاده می شود. تنظیم کننده pH برای تنظیم pH شامپوها در محدوده تا از مواد تنظیم کننده pH استفاده می شود. اسیدهای آلی مثل اسید سیتریک و اسید لاکتیک برای کاهش pH و بازهای آلی مثل تری اتانول آمین برای افزایش pH به فرمولاسیون شامپو اضافه می شود. اسانس شامپو برای تأمین رایحه دلپذیر شامپوها، بخشی از فرمولاسیون شامپو را به اسانس اختصاص می دهند. میزان مصرف اسانس در شامپوها معمولاً تا درصد است. رنگ برای زیبا کردن ظاهر شامپوها از ترکیبات رنگی در فرمولاسیون شامپو استفاده می شود. ب- افزودنی های اختصاصی پروتئین ها، ویتامین ها، عصاره های گیاهی، عوامل ضدشوره از مهم ترین افزودنی های شامپو هستند. هر نوع شامپو بر حسب اینکه چه ویژگی خاصی برای آن در نظر گرفته می شود، از افزودنی خاصی در ترکیبات آن استفاده می شود. انواع رایج شامپوها عبارتند از: تقویت کننده، ضدشوره، شامپوی موهای رنگ شده، شامپوهای حجم دهنده، شامپوهای کنترل کننده ترشح چربی و شامپو بچه.
مشاهده مطلب

کاربرد میکروبیولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی

با توجه به اینکه بخش عمده محصولات آرایشی بهداشتی را آب تشکیل می دهد و آب در اغلب موارد منبع ایجاد آلودگی در محصولات بهداشت شخصی است، علم میکروبیولوژی کاربرد بسیار تنگاتنگی در صنایع آرایشی بهداشتی دارد. در درجه اول مواد اولیه، محیط کارخانه، تجهیزات و مواد بسته بندی و همچنین کارکنان باید تحت مراقب باشند تا آلودگی ایجاد نشود. تجهیزات ساخت و تولید همواره باید ضدعفونی شوند. پاکسازی تجهیزات، تمیز کردن محوطه و کف ها از مهمترین راهکارهای کنترل میکروبی می باشند. میکروارگانیسم های با اهمیت در صنایع آرایشی بهداشتی در این مقاله معرفی شده است. | در مقاله کاربرد میکروبیولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی از واژه میکروبی استفاده شده است.
 آلودگی میکروبی محصولات آرایشی بهداشتی منابع آلودگی یک محصول آرایشی بهداشتی عبارتند از: مواد اولیه، محیط اطراف، تجهیزات، مواد بسته بندی، کارکنان. آب مصرفی در ساخت محصول آرایشی بهداشتی در غالب موارد منبع ایجاد آلودگی است. بسترهای تبادلگر یونی یا مخازن آب، می توانند موجب آلوده شدن آب گردند. مواد اولیه دیگر مثل چربی ها، موم ها و روغن ها، نیز ممکن است در اثر قارچ ها، مخمرها و باکتری های گوناگون آلوده شوند. کنترل میکروبی در صنایع آرایشی بهداشتی کنترل کیفیت پیش از مرحله خرید مواد اولیه آغاز می شود و در طی عملیات تولید، بسته بندی و توزیع، ادامه می یابد. به عبارتی دیگر، نمی توان به آزمایش و بازرسی محصول در انتهای فرایند تولید بسنده کرد. زیرا چنانچه از نخستین مراحل ساخت، آلودگی میکروبی کنترل شود، محصول نهایی دارای آلودگی نخواهد بود. تجهیزات ساخت و تولید همواره باید ضدعفونی شود. گرد و غبار، کثیفی یا جریان نامنظم هوا به آسانی می تواند محصول را میکروبی کند. بنابراین باید برنامه منظمی برای پاکسازی تجهیزات و محوطه در پیش گرفته شود. الزامات شرایط تولید محصول عبارتند از:
تمیز نگاه داشتن محوطه ها، نظافت شخصی اپراتورهای دستگاه ها، وجود برنامه منظم برای پاکسازی و سترون سازی، کنترل پیوسته کیفیت آب، رعایت دقیق شروط پذیرش مواد اولیه از نظر سطح آلودگی میکروبی، استفاده از مواد نگهدارنده مؤثر. کنترل پیوسته محصول در تمام مراحل تولید.
اگر قصد دارید کارخانه ای راه اندازی کنید، پیش از خرید، بیش از آنکه به سرعت خروجی آن دستگاه توجه کنید، باید احتمال آلوده شدن محصول را در نظر بگیرید. زیرا در بسیاری از طراحی ها از ملاحظات بهداشتی غفلت می شود. تجهیزات باید در برابر روش های رایج نظافت مقاوم باشند. مثلاً بخار آب، شوینده ها و مواد شیمیایی ضد میکروب موجب از بین رفتن تجهیزات نشوند. فولاد ضد زنگ، یکی از بهترین و کارآمدترین مواد ساخت تجهیزات می باشد. پمپ های کهنه، منبع اصلی ایجاد آلودگی هستند. از دیگر منابع بالقوه ایجاد آلودگی میکروبی می توان به آلودگی مخازن و ماشین های پرکننده اشاره نمود. از منابع نامحتمل آلودگی نباید غافل شد. زیرا گاهی با وجود رعایت تمام احتیاط های عقلانی، باز هم عفونت به صورت پراکنده ولی جدی شیوع می یابد. مثلاً بسیاری از شرکت ها و کارخانه ها که در خصوص اهمیت نظافت به اندازه کافی آگاه نیستند، غالباً از افرادی برای این منظور استفاده می کنند که برای انجام فعالیت های دیگر نامناسب هستند. این یک طرز فکر اشتباه است. زیرا فردی که نتواند هوشمندانه وظایف خود را انجام دهد، با آلوده کردن تجهیزات و محصولات، زیان به مراتب بزرگی هم از نظر مالی و هم از لحاظ اعتبار به محصولات کارخانه وارد می کند. نظافتچیان باید افرادی آموزش دیده و منظم باشند. پوشیدن روپوش، دستکش لاستیکی، چکمه لاستیکی و کلاه در موارد لزوم باید به آنها آموزش داده شود. نظافتچیان باید به بهداشت فردی خود نیز اهمیت زیادی قائل باشند. برای تمیز کردن هر یک از تجهیزات باید دستورالعمل های مکتوب وجود داشته باشد. از شوینده های قوی و مؤثر برای پاکسازی محیط و تجهیزات باید استفاده شود. هیچ شوینده ای نمی تواند تمام نیازهای نظافت را به تنهایی برآورده سازد. بنابراین بسته به نوع کاربری باید شوینده مناسب انتخاب شود. مثلاً اگرچه صابون ها برای رعایت بهداشت فردی شوینده های مناسبی هستند اما برای نظافت تجهیزات باید از شوینده های سنتزی بدون صابون استفاده شود. از شوینده های قلیایی در مواقعی که شوینده های سنتزی معمولی نمی توانند به خوبی پاکسازی را انجام دهند استفاده نمایید. برای سترون سازی و باکتری کشی از شوینده های تخصصی استفاده می شود. برای ضدعفونی کردن تجهیزات، روش های مختلفی وجود دارد که مؤثرترین و قابل اعتمادترین آنها، استفاده از بخار آب است. سترون کننده های شیمیایی، نوع دیگر مواد ضدعفونی کننده هستند. فرمالین، الکل، سترون کننده های حاوی ید از جمله مواد ضدعفونی کننده رایج می باشند.
مواد اولیه که در انبار قرنطینه شده باید به صورت منظم از نظر میکروبی آزمایش شوند. مواد اولیه باید به نحوی انبار شوند که درجه خلوص میکروبی آن ها تغییر نکند. انبار مواد اولیه باید همانند محوطه های تولید و بخش بسته بندی تمیز باشد. به نکات بسیار مهم زیر توجه کنید: • پاشیدن ماده ضدعفونی کننده روی کف اتاق لزوماً مسئله بهداشت را به طور کامل حل نمی کند.
مشاهده مطلب

نکاتی در مورد بطری شامپو

با توجه به اینکه شامپو در محیط مرطوب حمام قرار می گیرند، در صورتی که درب بطری باز بماند و آب وارد آن شود، محیط برای رشد میکروب ها مساعد گردیده و احتمال آلودگی آن زیاد است. | در مقاله نکاتی در مورد بطری شامپو از واژه میکروبی استفاده شده است.
 اگر درب بطری شامپو برای مدتی باز بماند، آیا شامپو خراب می شود؟ احتمال آلودگی آن بسیار زیاد است. زیرا شامپوها معمولاً در محیط مرطوب حمام قرار گرفته اند و اگر آب وارد آن شود، محیط را برای رشد میکروب ها مساعد می کند. اگرچه وجود موادی به نام نگهدارنده در داخل شامپو از این محصول در برابر میکروبی شدن محافظت می کنند. اگر شامپویی دارای آلودگی میکروبی باشد، استفاده از آن موجب خارش سر، قرمزی پوست در قسمت های رویش مو و در نهایت ریزش مو می گردد. بنابراین بهتر است همیشه درب بطری شامپوها را پس از مصرف ببندید.
مشاهده مطلب

بیوتکنولوژی چیست؟

بیوتکنولوژی قادر است زندگی ما را بهتر نموده و زمین را به مکان بهتری برای زندگی ما تبدیل نماید. | در مقاله بیوتکنولوژی چیست؟ از واژه میکروبی استفاده شده است.
مشاهده مطلب

پروانه بهداشتی چیست؟

پروانه یا پرمیت به معنی اجازه واردات است. پروانه بهداشتی واردات نامه ای است که وزارت بهداشت خطاب به شرکت وارد کننده می نویسد و در آن نامه قید می شود که فلان محصول آرایشی بهداشتی شما با فلان مشخصات احجازه واردات دارد. | در مقاله پروانه بهداشتی چیست؟ از واژه میکروبی استفاده شده است.
پروانه بهداشتی واردات در واقع نامه ای است که از طرف وزارت بهداشت به شرکت واردکننده محصول آرایشی بهداشتی نوشته می شود. در این نامه نوشته می شود که کالا با مشخصات زیر مورد تأیید قرار گرفته و واردات آن از طریق مبادی قانونی بلامانع می باشد. نام شرکت خارجی، کشوری که در آن محصول خارجی تولید می شود، نام کارخانه تولید کننده، نام فارسی کالا، نام انگلیسی کالا، نام تجاری، شماره پروانه بهداشتی و مدت اعتبار پروانه در این مدرک درج می شود. به انضمام این نامه، برگ های فرمولاسیون و مشخصات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی محصولات آرایشی بهداشتی مربوطه ضمیمه شده و پلمپ می شود.
مشاهده مطلب

گواهی بهداشت چیست؟

در گواهی بهداشت، تولید کننده محصول آرایشی بهداشتی اظهار می کند که کالاهایش در شرایط بهداشتی و مطابق با اصول GMP ساخته شده و عاری از آلودگی های میکروبی و شیمیایی رایج می باشد. | در مقاله گواهی بهداشت چیست؟ از واژه میکروبی استفاده شده است.
مشاهده مطلب

برگ فرمولاسیون محصولات آرایشی بهداشتی

لیست ترکیبات تشکیل دهنده یک محصول آرایشی بهداشتی همراه با ترکیب درصد هر یک، در برگه ای به نام برگ فرمولاسیون باید تهیه شده و به وزارت بهداشت ارائه شود. | در مقاله برگ فرمولاسیون محصولات آرایشی بهداشتی از واژه میکروبی استفاده شده است.
در برگ مشخصات میکروبی یک محصول آرایشی بهداشتی باید پارامترهایی از قبیل شمار کلی میکروب ها، شمار کپک و مخمر بر اساس محدوده درج شود. میزان سرب در یک فراورده آرایشی بهداشتی باید کمتر از 10ppm و میزان آرسنیک باید کمتر از 3 ppm باشد. شمار کپک و مخمر نباید از 100cfu به ازای هر گرم تجاوز کند. همچنین شمار کل میکروب ها نباید از 1000cfu به ازای هر گرم بیشتر باشد.
برای محصولاتی مثل صابون و عطر همچنین دئودورانت ها و آنتی پرسپیرانت ها نیازی به درج مشخصات میکروبی نیست.
مشاهده مطلب

PMS چیست؟

نظارت بر کیفیت کالاهای آرایشی بهداشتی در سطح عرضه توسط پرسشنامه های خاصی که توسط مصرف کنندگان پر می شود امکان پذیر است. | در مقاله PMS چیست؟ از واژه میکروبی استفاده شده است.
 PMS مخفف کلمات Post Marketing Surveillance می باشد. با توجه به اینکه فرآورده های آرایشی بهداشتی در جریان عرضه تا مصرف تحت تأثیر شرایط محیطی دستخوش تغییراتی فیزیوشیمیایی و میکروبی می شوند و این تغییرات در صورت بروز می تواند سلامت مصرف کننده را تهدید کند، امروزه علاوه بر کنترل در سطح تولید، کنترل در سطح عرضه نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است.
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0 | در مقاله آشنایی با شوره سر از واژه میکروبی استفاده شده است.
M.globosa, M.restricta, M.obtusa, M.slooffiae, M.sympodialis, M.furfur and M.pachydermatis. راه حل کارآمد و شایع مبارزه با شوره سر استفاده از ترکیبات ضدقارچ مثل کلیمبازول ، پیروکتون اولامین ، زینک پریتیون و غیره می باشد. اگرچه استفاده از این ترکیبات در مبارزه با شوره سر مؤثر است، اما ویژگی ضدقارچی قدرتمند آن ها موجب حذف کلیۀ گونه های مالاسزیا گردیده و به شکل دیگری تعادل فلور میکروبی پوست سر را به هم می زند. این عدم تعادل جدید، عوارض جانبی منفی متعددی از جمله خارش، سوزش و آلرژی به وجود می آورد.
روش جدید مبارزه با شوره ها، تنظیم طبیعی جمعیت میکروبی مالاسزیا با متعادل نمودن شرایط محیطی است.
اگرچه استفاده از ترکیبات ضد قارچ در مبارزه با شوره سر روش مؤثری است، اما از آنجا که ترکیبات ضد قارچ، همه قارچ ها (اعم از مفید و مضر) را از بین می برند، این روش به گونه دیگری تعادل میکروبی پوست سر را به هم می زند و موجب خارش، سوزش و آلرژی می شود.
مشاهده مطلب

آب از دیدگاه مهندسی شیمی

0 | در مقاله آب از دیدگاه مهندسی شیمی از واژه میکروبی استفاده شده است.
به همین علت امروزه به جهت رعایت استانداردهای بالای پایداری محصول، تصفیه کردن آب شبکه قبل از استفاده در فرمولاسیون بسیار با اهمیت است. ادکلن ها و لوسیون های پس از اصلاح صورت حاوی تا درصد آب هستند. یون های کلسیم، منیزیم، آهن و آلومینیم موجب تشکیل آهسته رسوبات غیر قابل رویتی می شود که به مرور زمان موجب کدورت عطر می شوند. در فناوری تولید امولسیون ها، حضور یون های حجیم معدنی بر عملکرد مناسب مواد فعال در سطح به ویژه امولسیون کننده ها اختلال ایجاد نموده و با جدایش فازها پایداری امولسیون ها را کاهش می دهد. مهم تر از همه این ها حضور میکروارگانیسم ها در آب شبکه ممکن است به آلودگی میکروبی محصولات آرایشی بهداشتی منجر شود. اگر میکروب ها وارد مواد آرایشی شوند و بتوانند در آنجا رشد کنند، با ایجاد بوی نامطبوع کلونی های قابل رویت باکتری ها، کپک ها، قارچ ها و فساد محصول خواهند شد و مصرف کننده مورد آسیب قرار می گیرد. در بسیاری از کارخانه های آرایشی بهداشتی منبع بالقوه آلودگی میکروبی دقیقاً همان دستگاهیست که برای حذف آلاینده های یونی به کار می رود. تصفیه آب برای صنایع آرایشی بهداشتی یون زدایی با زرین های تبادل یونی یون زدایی از آب شبکه را می توان با استفاده از سیستم های تبادل یون، اسمز معکوس یا تقطیر انجام داد. در این میان متداول ترین روش تبادل یون است. از دو نوع رزین برای حذف یون ها استفاده می شود. رزین های کاتیونی برای حذف کاتیون ها و رزین های آنیونی برای حذف آنیون ها. روی رزین های تعویض یونی مراکز فعالی وجود دارد که یون های آب روی آن ها جذب می شود. به مرور زمان این مراکز فعال کاهش می یابد و رزین های تعویض یونی بی اثر می شوند. به منظور ادامه فعالیت رزین ها باید آن ها را احیا نمود. به این معنا که با عبور دادن اسیدها و بازهای معدنی قوی جای کاتیون ها و آنیون های جذب شده را به هیدروژن و هیدروکسید داد.
روش تقطیر در مواردی که آلاینده های یونی قابل حذف نباشند و همچنین در مواردی که آب یون زدایی شده میکروبی شده باشد، از روش تقطیر به عنوان روش جایگزین و یا همراه تبادل یون استفاده می شود. اساساً فرآیند تقطیر را برای دستیابی به آب سترون در صنایع داروسازی استفاده می کنند. تقطیر روش بسیار گران قیمتی است و انرژی بسیار زیادی را مصرف می کند.
اسمز معکوس اسمز معکوس کاربردی ترین فناوری تخلیص با استفاده از غشا است. اصول کار بر این پایه قرار دارد که آب را تحت فشار اسمزی از غشا نیمه تراوا و از سمت محلول غلیظ تر به سوی محلول رقیق تر عبور می دهند. غشا قادر است مانع عبور درصد از یون های معدنی و درصد باکتری ها و ویروس ها شود. تصفیه میکروبی آب برای صنایع آرایشی بهداشتی پنج روش عملی برای کاهش یا حذف آلودگی میکروبی آب در کارخانه تولید مواد آرایشی وجود دارد:
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: بلفاریت

0 | در مقاله بیماری های پوست و مو: بلفاریت از واژه میکروبی استفاده شده است.
 بلفاریت یا پلک آماس نوعی بیماری التهابی است که پلک ها را درگیر می کند. معمولاً آن بخشی از پلک که مژه از آن رشد می کند ملتهب می شود. بلفاریت موقعی ایجاد می شود که غده چربی کوچکی که در پایه مژه ها قرار دارد درست کار نکند. در اثر این عارضه، پلک ها ملتهب شده و دچار خارش و سوزش می شوند. بیماری های متعددی می توانند موجب بروز این عارضه شوند. ممکن است بر اثر یک عفونت خفیف میکروبی یا بیماری پوستی منتشر، ایجاد شود. بلفاریت معمولاً مزمن است و درمان سختی دارد. بلفاریت ناراحت کننده است و زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد اما معمولاً آسیب دائمی به دید چشم ها نمی زند. علائم بلفاریت خارش، سوزش، اشک ریزش، احساس جسم خارجی، پوسته پوسته شدن (روی مژه ها و در گوشه چشم یا روی پلک)، خشکی و قرمزی لبه های پلک. درمان بلفاریت در صورت بروز هر یک از علائم فوق برای درمان به چشم پزشک مراجعه نماید.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، اگزوتی

اگزوتی، پلی ساکارید برون سلولی یا اگزو پلی ساکارید به دست آمده از کوپارا، میکروارگانیسمی که در یک اکوسیستم منحصر به فرد برداشت می شود. است. ویژگی ها: با عملکردی قوی تر از رتینوئیک اسید، موجب تحریک فرآیند پوسته ریزی می شود. به این ترتیب پوست را نوسازی و جوان می کند. به کاهش ترک های حاملگی (استرچ مارک) کمک می کند.؛ مکانیسم: افزایش شاخص های پوسته ریزی و شاخص های تمایز سلولی (اینوولوکرین و فیلاگرین) و افزایش ترانس گلوتامیناز | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، اگزوتی از واژه میکروبی استفاده شده است.
French polynesia در آبهای گرم این منطقه، مرجانهایی یافت می شود که اطرافشان یک پوشش آلی با منشا میکروبی به نام «کوپارا» تشکیل می شود.
«کوپارا» به زبان محلی مردم آن منطقه به معنای «بوریا » می باشد. این پوشش میکروبی، غنی از پلی ساکارید های برون سلولی است که توسط سلولهای موجود در بیوفیلم ترشح شده اند.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آکنه، ویلوهرب کانادایی

ویلوهرب، عصاره گیاه اپیلوبیوم به دست آمده از شمال کانادا است. ویژگی ها: پوست مستعد آکنه را تسکین می بخشد. التهابات ایجادشده در اثر مواد شیمیایی و پرتوهای UV را 30 دقیقه پس از استفاده کاهش می دهد.؛ مکانیسم: مهار باکتری های پروپیونی آکنه، زداینده رادیکال های آزاد با عملکرد قوی تر از سوپراکسید دیسموتاز و ویتامین C | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آکنه، ویلوهرب کانادایی از واژه میکروبی استفاده شده است.
•  ضد میکروب: این عصاره دارای فعالیت ضد میکروبی بوده و جلوی رشد طیف وسیعی از میکروب ها (بسیاری از باکتری ها، مخمرها و قارچ ها) را می گیرد.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضدشوره، دیفنسکالپ

| در مقاله اکتیو آرایشی، ضدشوره، دیفنسکالپ از واژه میکروبی استفاده شده است.
اگرچه استفاده از ترکیبات ضد قارچ در مبارزه با شوره سر روش مؤثری است، اما از آنجا که ترکیبات ضد قارچ، همه قارچ ها (اعم از مفید و مضر) را از بین می برند، این روش به گونه دیگری تعادل میکروبی پوست سر را به هم می زند و موجب خارش، سوزش و آلرژی می شود.
Defenscalp از اکوسیستم میکروبی پوست سر محافظت می کند.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی ذرات فلورا

ذرات فلورا برای سوسپانسیون کردن دانه های رنگی و برای زیباسازی فرمولاسیون در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. بروشور این محصول توسط احسان حسنانی ترجمه شده است. | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی ذرات فلورا از واژه میکروبی استفاده شده است.
•  تلاش جهت تنظیم کردن وزن مخصوص فاز پیوسته با وزن مخصوص ذرات (برای دستیابی به شناوری خنثی ) فقط در صورتی موثر است که محصول شما با تغییرات دمایی مواجه نشود. چرا که تفاوت در ضرایب انبساط در دماهای مختلف موجب به هم خوردن تعادل وزن مخصوص ها و در نهایت جداسازی ذرات خواهد شد. فلورازوم ها: برای حمل مواد فعال، انتقال خاصیت نرم کنندگی جوجوبا و برای افزایش زیبایی محصول شما فلورازوم ها کره های نرم و تک اندازه از استرهای جوجوبا هستند که قادر به انتقال خاصیت نرم کنندگی جوجوبا و حمل مستقیم مواد فعال مانند ویتامین ها، مواد معطر، رنگدانه ها و آنزیم ها یا مواد فعال مورد نظر شما به داخل پوست هستند. فلورازوم ها بعد از به کاربردن بر روی پوست کاملاً ناپدید شده و هیچ گونه خرده ای بر جای نمی گذارند. فلورازوم ها به شما اجازه می دهند که بدون استفاده از حل کننده یا بدون اینکه مجبور باشید شفافیت محصولتان را قربانی کنید، بتوانید یک فاز روغنی به محلول آبی اضافه نمایید. فلورازوم ها می توانند برای فرمولاسیون های عاری از روغن مناسب باشند. فلورازوم ها با موفقیت در سیستم های الکلی، سورفکتانی و شدیداً ویسکوز استفاده شده اند. کاربردها فلورازوم ها هم در محصولات آبکشی شدنی می توانند استفاده شوند و هم در محصولات به جاماندنی . ژل های شفاف بر پایه آب ، امولسیون ها (هم روغن در آب و هم آب در روغن)، پاک کننده ها ، سیستم های بی آب و اسکراب ها نمونه های از کاربرد این ذرات می باشند. فلورازوم ها با موفقیت در سیستم های حاوی الکل و همچنین حاوی سورفکتانت به کاربرده شده اند. گویچه های فلورا (فلوراسفیِرها ) برای انتقال خاصیت نرم کنندگی جوجوبا و برای افزایش زیبایی محصول شما فلوراسفیِرها کره های نرم و تک اندازه از استرهای جوجوبا هستند که قادر به انتقال خاصیت نرم کنندگی جوجوبا مستقیماً به داخل پوست می باشند. گویچه های فلورا بعد از به کاربردن بر روی پوست کاملاً ناپدید شده و هیچ گونه خرده ای بر جای نمی گذارند. این گویچه ها با موفقیت در سیستم های الکلی، سورفکتانی و شدیداً ویسکوز استفاده شده اند. کاربردها گویچه های فلورا اثر بخشی محصول شما را در چشم مصرف کننده مجسم می کند. فلوراسفیِرها رطوبت از دست رفته پوست را دوباره باز می گرداند. مرواریدهای فلورا (فلوراپِرل ها ) برای رسانش فعالیت چشمی و لمسی مرواریدهای فلورا ذرات کروی محکم و رنگی از جنس استرهای جوجوبا هستند که موجب زیبایی محصول شما شده و توجه خریدار را به خود جلب می کنند. فلورا پرل ها در رنگهای مختلف و با قطر متوسط 1000 میکرو متر عرضه می شوند. فلوراپرل ها برای فرمولاسیون های ماساژ و لایه برداری انتخاب مناسبی هستند زیرا وقتی بر روی پوست مالیده می شوند آن را به صورت یکنواخت ماساژ می دهند. مرواریدهای فورا «رنگ واضح و برجسته» ای در فرمولاسیون شما قرار می دهند تا محصولتان در قفسه فروشگاه بیشتر جلب توجه کند. کاربردها مرواریدهای فلورا برای به کارگیری در فرمولاسیون های آبکشی شدنی مانند ژل های دوش ، بافرهای بدن و پاک کننده های صورت مفید هستند. دانه های فلورا ( فلورابیدها ) برای لایه برداری ملایم و موثر از پوست دانه های فلورا ریز کره های محکم از استرهای جوجوبا هستند که پوست را به ملایمت اما به طور موثری لایه برداری می کنند. اندازه ذرات دانه های فلورا به طوری طراحی شده که سلولهای مرده روی سطح پوست را به شکل بهینه ای بزداید. برخلاف اغلب پودرهای حبه ای یا پوسته های فندق فلورابیدها به گونه ای ساخته شده اند که آلودگی میکروبی نمی تواند وارد پوست شود. کاربردها فلورابیدها برای اسکراب های بدن و صورت، ژل های دوش ، محصولات شستشوی دست و پا و ... مناسبند. با موفقیت در سیستم های حاوی الکل و همچنین حاوی سورفکتانت به کاربرده شده اند. دانه های فلورا از سال 1986 در محصولات آرایشی به کاربرده می شده اند.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی استل روسیه

برند استل روسیه که در حال انجام مقدمات اولیه برای ورود به بازار ایران است. انواع محصولات تخصصی آرایش مو به ویژه رنگ مو در خانواده این سری از محصولات وجود دارند. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی استل روسیه از واژه میکروبی استفاده شده است.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها از واژه میکروبی استفاده شده است.
الکل های آبگریز مورد استفاده، مشابه مواردی است که در قسمت آلکیل سولفات ها توضیح داده شد. ولی اکسو الکل ها با تعداد کربن فرد، نسبت به تولید الکل سولفات ها بیشتر مورد مصرف قرار می گیرند. اسید آزاد این ترکیبات ناپایدار است (همانند الکل سولفات ها) و باید به محض سنتز شدن خنثی شود. محصولات دارای اکتیو بالا (%65-70) چندین مزیت دارند. همان طور که واضح و مبرهن است هزینه نقل و انتقال و انبارداری کاهش یافته و مقاومت ماده حتی بدون نگهدارنده در برابر آلودگی های میکروبی افزایش می یابد. همچنین درصد ناخالصی ها نیز در ترکیبات دارای اکتیو بالا کمتر است.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه میکروبی استفاده شده است.
کاملیا کاملیا سینسیس گیاهیست که از برگ آن چای سبز تولید می شود. برگ های گیاه دارای 4 درصد کافئین می باشد و از دانه آن روغن چای گرفته می شود. البته نباید این روغن چای را با Tea Tree Oil به معنای روغن درخت چای اشتباه گرفت. عصاره گیاه Camellia Sinensis خاصیت آنتی میکروبی و آنتی اکسیدانی قوی دارد.
عصاره گل بنفشه خاصیت ضد میکروبی داشته و عصاره آن برای درمان آکنه و نوع خفیف اگزما استفاده می شود.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: مگزامتر

مطلب بعدی: آزمایشگاه میکروبیولوژی

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !