پلی ساکارید = Polysaccharide 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

پلی ساکارید = Polysaccharide

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه پلی ساکارید، Polysaccharide می باشد.

پلی ساکارید چیست؟


پلی ساکارید = Polysaccharide
exopolysaccharide = پلی ساکاریدهای برون سلولی
sulphated polysaccharides = پلی ساکاریدهای سولفاته


تلفظ polysaccharides ↓

واژه «پلی ساکارید» در مقالات سایت احسان حسنانی

درم یا لایه میانی پوست

پوست انسان از لایه های مختلفی تشکیل شده که لایه میانی آن درم یا میانپوست نام دارد. | در مقاله درم یا لایه میانی پوست از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
- پلی ساکاریدهای به دست آمده از مخمر نان (بتاگلوکان): مخمر نان یا ساکرومایسیس سرویسیه همان میکروارگانیسمی است که در نانوایی استفاده می شود و موجب پف کردن نان می شود. در درون دیوار سلولی این مخمر، پلی ساکارید با ارزشی به نام بتاگلوکان وجود دارد که استخراج و استفاده از آن در محصولات آرایشی موجب تحریک فیبروبلاستها و افزایش سنتز کلاژن می گردد. بتاگلوکان علاوه بر افزایش سنتز کلاژن، به علت برخورداری از خاصیت آنتی اکسیدانی یک ملکول محافظ محسوب شده و بنابراین در محصولات آرایشی ضدپیری جایگاه ویژه ای دارد. ترکیب پتنت شده ای متشکل از جینکوبیلوبا و بتاگلوکان در مرطوب کننده های آنتی فتیگ RoC استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، آلداوین

آلداوین، آمیزه دو پلی ساکارید سولفاته استخراج شده از جلبک های به دست آمده از محیط بدون آلودگی است. ویژگی ها: یکپارچگی شبکه مویرگی را در اثر مواجهه با پرتوهای فرابنفش حفظ می کند. قوام پوست را افزایش می دهد. ؛ مکانیسم: مهارکننده آنزیم های از بین برنده کلاژن، مهار مویرگ سازی، مهار VEGF & PGE2 | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، آلداوین از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، درایلاین

درایلاین ، پلی ساکارید استخراج شده از مخمر نان است. ویژگی ها: دفاع طبیعی پوست را تقویت می کند. از پوست در برابر پرتوهای فرابنفش محافظت می کند. اریتم و قرمزی پوست را کاهش می دهد. به کاهش ترک های حاملگی (استرچ مارک) کمک می کند. ؛ مکانیسم: افزایش سنتز کلاژن | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، درایلاین از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
سلاحی قدراتمند برای مبارزه با پیری پوست درایلاین پلی ساکارید بسیار خالصی است که از غشاء مخمر نان (ساکرومایسیس سرویسیه ) استخراج می شود. این پلی ساکارید که یک «ملکول محافظ » به شمار می رود، عملکرد دوگانه ای در مبارزه با پیری پوست دارد:
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، اگزوتی

اگزوتی، پلی ساکارید برون سلولی یا اگزو پلی ساکارید به دست آمده از کوپارا، میکروارگانیسمی که در یک اکوسیستم منحصر به فرد برداشت می شود. است. ویژگی ها: با عملکردی قوی تر از رتینوئیک اسید، موجب تحریک فرآیند پوسته ریزی می شود. به این ترتیب پوست را نوسازی و جوان می کند. به کاهش ترک های حاملگی (استرچ مارک) کمک می کند.؛ مکانیسم: افزایش شاخص های پوسته ریزی و شاخص های تمایز سلولی (اینوولوکرین و فیلاگرین) و افزایش ترانس گلوتامیناز | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، اگزوتی از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
«کوپارا» به زبان محلی مردم آن منطقه به معنای «بوریا » می باشد. این پوشش میکروبی، غنی از پلی ساکارید های برون سلولی است که توسط سلولهای موجود در بیوفیلم ترشح شده اند.
ویبریو آلجینولایتیکوس و آلتروموناس ماکلئودی از کوپاراهای جمع آوری شده در مُاُرایا (در مجمع الجزایر فرانسه) جداسازی گردیده و در کمپانی لوکاس مایر با استفاده از فرایند تخمیر در شرایط دقیقاً کنترل شده و خاصی سه پلی ساکارید تشکیل دهنده اگزوسین را تولید می کنند.
اگزوتی یک پلی ساکارید شیرمانند با وزن ملکولی 720 کیلودالتون است که توسط ویبریو ترشح می شود. قندهای خنثی (%16)، یورانیک اسید (%12)، سولفات (%5/0) و فسفات (%2) از ترکیبات تشکیل دهده اگزوتی می باشند.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، هایدریم

هایدریم ، موکوپلی ساکارید های دریایی است. ویژگی ها: آبرسانی فوری پوست، افزایش نرمی و استحکام پوست سالخورده ؛ مکانیسم: ظرفیت بالا در ذخیره آب | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، هایدریم از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
 پوست انسان روزانه با عوامل آسیب رسان مختلفی مانند هوای خشک، نور خورشید، باد، سرما ، آلودگی، استرس و غیره مواجه می شود به عمین علت به تدریج آب خود را از دست داده و به صورت پیش هنگام پیر می شود. کمپانی لوکاس مایر برای مبارزه با این مشکلات یک راه حل سریع به نام «هایدریِم» (HYDRIAME) ارائه نموده است. هایدریم پوست را با یک لایه محافظ و مرطوب پوشانده و رطوبت را در لایه شاخی پوست نگه می دارد. ضمن اینکه تبادلات گازی که برای زنده ماندن پوست ضروری است محفوظ باقی می مانند. اجزاء اصلی هایدریم دو پلی ساکارید طبیعی با خواص تکمیلی می باشند. این دو پلی ساکارید عبارتند از: موکوپلی ساکاریدهای دریایی (که از غضروف ماهی استخراج شده اند) و صمغ اسکلِرُوشم (که با تخمیر اسکلروشم رُلفسی به دست می آید).
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد پیری، لیفتسنس

لیفت اسنس، پلی ساکاریدهای استخراج شده از درخت بزرگ سرخس نیوزلندی است. ویژگی ها: کاهش چروک ها بعد از 1 ساعت، افزایش استحکام و قوام پوست بعد از یک ساعت؛ مکانیسم: جمع کننده مکانیکی فوری پوست | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد پیری، لیفتسنس از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
 سرخس نیوزلندی یا سیاتیاکومینجی (متعلق به خانواده سیاتیاسه ) از درختان سرخس بومی نیوزلند بوده و در سرتاسر این جزیره به شکل گسترده ای پراکنده است. مائوری ها قرن هاست که از این گیاه به علت خواص درمانی اش استفاده می کنند. شیره به دست آمده از این گیاه ژل موسیلاژ مانندی است که در ساخت لیفتسنس استفاده شده است. این ماده سرشار از پلی ساکارید بوده، دارای خاصیت لیفتینگ و صاف کنندگی پوست است.
• گلوکومانان : ملکول پلی ساکاریدی بزرگ، قابل حل در آب، عمدتاً متشکل از D- مانوز و D-گلوکز، دارای ساختاری راست زنجیر و کم شاخه • آرابینوگالاکتان : پلی ساکارید پرشاخه، قابل حل در آب، حاوی L- آرابینوز و D- گالاکتوز این دو ملکول با پیوندهای هیدروژنی قوی به یکدیگر متصل می شوند تا پلی ساکاریدی بزرگتر و با وزن ملکولی ظاهری بالاتر تشکیل دهند. مکانیسم اثر یک ساعت پس از آنکه لیفتسنس [یا محصول حاوی لیفتسنس] روی پوست استفاده شد، آب همراه تبخیر شده و نوبت به پلی ساکاریدهای به جا مانده می رسد تا روی پوست یک شبکه لیفت کننده سه بعدی پیوسته ، مقاوم و ارتجاعی تشکیل دهند. تاثیر لیفتینگ این شبکه، مکانیکی و فوری بوده و به همین علت نتیجه اثر پس از یک ساعت قابل مشاهده است. این لایه ملکولی ، برجستگی های پوست را بهبود بخشیده، با شل شدگی پوست مبارزه کرده، شادابی و جوانی را به پوست هدیه می کند.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آلودگی، لاناسیتین

لاناسیتین، ترکیب درخت آفریقایی و پلی ساکاریدهای دریایی است. ویژگی ها: از پوست و DNA آن در برابر آلاینده ها حفاظت می کند. مقاومت پوست در برابر عوامل آسیب رسان محیط و همچنین اتلاف رطوبت را کاهش می دهد. ؛ مکانیسم: زداینده رادیکال های آزاد | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آلودگی، لاناسیتین از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
شکاف های هایدروترمال اعماق اقیانوس بی شک ارگانیزمی که توانسته در این محیط مسموم زندگی کند دارای ویژگی منحصر به فردی بوده است . دانشمندان لوکاس مایر با مطالعه بر روی این باکتری، پرده از این راز برداشته و در درون بدن این باکتری، پلی ساکارید مخصوصی کشف کرده اند که مقاومت این باکتری در برابر محیط های آلوده را می توان به وجود آن نسبت داد. اثر محافظتی این اگزو پلی ساکارید (EPS) توسط آزمایش های In vivo و In vitro اثبات شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد التهاب، ابیسین

ابیسین، اگزوپلی ساکارید به دست آمده از موجودات سخت زی دره های هیدروترمال اعماق اقیانوس است. ویژگی ها: تحریک پوست حساس را کاهش می دهد. مقاومت پوست در برابر تنش های مکانیکی و همچنین مواجهه با آفتاب را افزایش می دهد. حساسیت پوست را کاهش داده و قدرت تحمل آن را افزایش می دهد. ؛ مکانیسم: کاهش مقدار ICAM-1 که یکی از شاخص های تنش در پوست در هنگام تحریک می باشد. | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد التهاب، ابیسین از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
گونه های مقاوم در اعماق اقیانوسها «ابیسین» (از ریشه لغت «ابیس» به معنای «شکاف بسیارعمیق») محصولی است از کمپانی لوکاس مایر که برای محافظت از پوست های حساس طراحی شده است. جزء اصلی «ابیسین» یک پلی ساکارید برون سلولی به نام دیپسان می باشد. دیپسان که نام خود را از لغت Deep-sea به معنای «قسمتهای عمیق تر دریا» گرفته یک «ملکول ناجی» است که توسط باکتری آلتروموناس ماکلئودی (یکی از موجودات سختزی اعماق دریا) تولید می شود.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اینگرید میه

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی اینگرید میه از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
پلی ساکارید دریایی
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه پلی ساکارید استفاده شده است.
آلداوین ترکیب 2 پلی ساکارید است که از جلبک های کشت شده در محیط های عاری از آلودگی به دست آمده و به صورت سولفاته عرضه می شوند. کاربرد اصلی آلداوین، کاهش تیرگی اطراف چشم و کاهش پف زیر چشم می باشد. آلداوین از مویرگ ها در برابر اشعه مخرب فرابنفش محافظت می کند.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: پلیمریزاسیون

مطلب بعدی: انار

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !