عمر مفید = Shelf Life 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

عمر مفید = Shelf Life

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه عمر مفید، Shelf Life می باشد.

عمر مفید چیست؟


عمر مفید = Shelf Life

واژه «عمر مفید» در مقالات سایت احسان حسنانی

عمر مفید محصولات آرایشی بهداشتی

اگر ریمل خشک شد آن را دور بیاندازید. نه اینکه به آن آب یا بدتر از آن آب دهان اضافه کنید. تاریخ انقضا با عمر مفید محصول آرایشی بهداشتی متفاوت است. عمر مفید محصولات آرایش چشم محدودتر از عمر مفید سایر محصولات آرایشی بهداشتی است. محصولات کاملا طبیعی از محصولات معمولی عمر کوتاهتری دارند زیرا حاوی مواد نگهدارنده نیستند. شرایط نگهداری مثل بالا بودن دمای انبار و مواجهه با آفتاب عمر مفید یک محصول آرایشی بهداشتی را کاهش می دهند. | در مقاله عمر مفید محصولات آرایشی بهداشتی از واژه عمر مفید استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی فلوراسترز

فلورا استرز امولینت گیاهی برگرفته از جوجوبا است که باری کاهش زبری و حالت فلس مانند پوست در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. بروشور این محصول توسط احسان حسنانی ترجمه شده است. | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی فلوراسترز از واژه عمر مفید استفاده شده است.
 استرهای فلورا امولینت های گیاهی برگرفته از جوجوبا هستند. این امولینتها بر خلاف اغلب روغن های گیاهی، تری گلیسیرید نیستند بلکه زنجیره مستقیمی از استرهای مومی می باشند. استرهای گوناگونی در مجموعه استرهای فلورا یافت می شوند که برخی از آنها در دیگر منابع گیاهی یافت نمی شوند. این گوناگونی، فرمولاتور را قادر می سازد که با استفاده از ویژگی های بی مانند این استرها کیفیت فرمولاسیون های خود را افزایش دهد. استرهای فلورا از نظر پایداری جزء پایدار ترین امولینتها می باشند. نقطه ذوب آنها دامنه وسیعی داشته و امولینت های بسیار عالی برای فرمولاسیون های برتر مراقبت از پوست به شمار می روند. اثر آنها در کاهش خشکی ، زبری و فلسی شدن پوست و افزایش استحکام آن، همچنین در کاهش خط ها و چروک های ریز دور چشم به صورت بالینی به اثبات رسیده است. استرهای فلورا باعث می شوند که محصولات آرایشی رنگی در نقش محصولات بهداشتی مراقبت از پوست عمل نمایند ضمن اینکه از پوشانندگی بیشتری نیز برخوردارند. استرهای فلورا در حضور رنگدانه های اکسید آهن پایداری اکسیداسیونی بالایی داشته و بنابراین عمر مفید محصول آرایشی رنگی را زیاد می کنند. استفاده از استرهای فلورا برای محصولات آرایشی و بهداشتی در آمریکا، اروپا و ژاپن تایید شده است. فن آوری تولید استرهای فلورا استرهای فلورا محصولات فراوری روغن جوجوبا می باشند. مراحل فراوری روغن جوجوبا برای دستیابی به استرهای فلورا در شکل زیر نشان داده شده است. در ابتدا عمل هیدروژناسیون کامل بر روی روغن جوجوبا انجام می شود تا روغن جوجوبای کاملاً اشباع به دست آید. سپس روغن جوجوبای اشباع نشده با روغن جوجوبای کاملاً اشباع شده با نسبت های مختلف مخلوط گردیده و عمل اینتر اِستریفیکیشن (استری شدن میانی) بر روی مخلوط آنها انجام می شود تا اِسترهای مهندسی شده فلورا با خواص فیزیکی، شیمیایی و کاربردی ویژه ای به دست آیند.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی فلوراسان

فلراسان روغن گیاهی فاسد نشدنی است که به عنوان نرم کننده در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. بروشور این محصول توسط احسان حسنانی ترجمه شده است. | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی فلوراسان از واژه عمر مفید استفاده شده است.
 طبیعی بودن ویژگی مهمی است که در بازار امروز محصولات بهداشتی و آرایشی تقاضا می شود. به همین دلیل معمولاً روغن های گیاهی به عنوان نرم کننده در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می گردند. اکثر نرم کننده های بر پایه لیپید با یک مشکل بزرگ مواجهند که این مشکل گرایش آنها به فاسد شدن یا به عبارت دقیقتر ترش شدن است. ترشیدگی چربی ها موجب تشکیل ترکیبات محرک و همچنین کاهش عمر مفید محصول نهایی می گردد. برای غلبه بر این مشکلات، معمولاً به روغن ها موادی به نام آنتی اکسیدان اضافه می شود. البته این راه حل آنچنان که باید چاره ساز نیست چراکه این مواد نه تنها اثر چندانی بر افزایش پایداری روغن ها ندارند بلکه موجب افزایش قیمت تمام شده آنها نیز می شوند.
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند. | در مقاله روشن کردن پوست از واژه عمر مفید استفاده شده است.
در مورد فلاونوئیدها بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه کوجیک اسید (kojic acid) کوجیک اسید یک متابولیت قارچی است که از قارچ هایی مثل آسپرژیلوس و پنی سیلیوم استخراج می شود. این ماده به شکل گسترده ای به عنوان یک افزودنی غذایی برای پیشگیری از قهوه ای شدن مواد غذایی و افزایش قرمزی توت فرنگی های نارس و کال، مورد استفاده قرار می گیرد. کوجیک اسید با شلات کردن یون مس سبب مهار آنزیم تایروسیناز می گردد. این مواد در فرآورده های آرایشی برخی کشورها مانند ژاپن کاربرد گسترده ای دارد. اثرات آنتی بیوتیک و محافظتی این ماده به افزایش عمر عمر مفید فراورده های آرایشی بهداشتی کمک می کند. فرآورده های حاوی کوجیک اسید به مدت 1 تا 2 ماه (گاه حتی بیشتر) و با دوز دو بار در روز استفاده می شوند تا اثربخشی مناسب حاصل گردد. متأسفانه این ماده در برخی افراد ایجاد حساسیت های پوستی تماسی ایجاد می کند، به همین علت معمولاً فرآورده 1% آن به انواع 2% ترجیح داده می شود. مشتقاتی از این ماده با نفوذ پوستی بیشتر نیز تحت بررسی هستند. ضدلک و سفیدکننده های مهارکننده انتقال ملانوزوم ها ضدلک های بر پایه نیاسینامید در مورد این ویتامین پیشتر نیز مطالبی ارائه گردید. این ماده اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و تنظیم کننده سیستم ایمنی دارد. علاوه بر ویژگی های بیان شده، ثابت شده است که این ماده از انتقال ملانوزوم ها به کراتینوسیت ها، جلوگیری می کند. استفاده از فرآورده موضعی نیاسینامید 5%، دو بار در روز و به مدت 8 هفته و یا فرآورده 3.5% آن همراه با رتینیل پالمیتات، به شکل معنی داری سبب روشن شدن پوست می گردد. باید توجه داشت که این اثرات برگشت پذیر می باشند. ضد لک های بر پایه سویا مردم چین بر این باورند که کارگران شاغل به کار در مراکز فراوری سویا پوست های زیباتری دارند. در کراتینوسیت ها گیرنده ای به نام PAR-2 وجود دارد که با از بین بردن ملانوزوم ها، میزان آن ها را کنترل می کند. شیر سویا و مشتقات آن دارای انواعی از پروتئین است که با تحریک این گیرنده سبب کاهش ملانوزوم ها و اثرات روشن کنندگی می گردد. اثر این مواد در لک زایی پوست به دنبال تابش اشعه ماورای بنفش، به اثبات رسیده است. البته فرآیندهای حرارتی مانند پاستوریزه کردن، سبب تخریب ساختار مواد روشن کننده پوست می گردد.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: اصلاح صورت

مطلب بعدی: دفاع طبیعی پوست

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !