سدیم لوریل اتر سولفات = sodium lauryl ether sulfate 

سدیم لوریل اتر سولفات = sodium lauryl ether sulfate

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه سدیم لوریل اتر سولفات، Sodium Lauryl Ether Sulfate می باشد.

سدیم لوریل اتر سولفات چیست؟


سدیم لوریل اتر سولفات = Sodium Lauryl Ether Sulfate


واژه «سدیم لوریل اتر سولفات» در مقالات سایت احسان حسنانی

پرسش های متداول در مورد شامپو

شامپو متداولترین محصولات مراقبت از مو است. این محصول توسط افراد مختلف بسته به میزان فعالیت روزانه در هنگام استحمام استفاده می شود. پرسش های متداولی در خصوص شامپو وجود دارد. این که آیا می توان هر روز استفاده کرد یا خیر، چند وقت یک بار باید تعویض شود، آسیب دیدن مو در اثر شامپو، ریزش مو در اثر شامپو، رفع ریزش مو با برخی شامپوها، زمان آبکشی، دمای آبکشی از جمله ابهاماتیست که در خصوص شامپو وجود دارد. آیا شامپوی نامناسب باعث ریزش موی سر می شود؟ در این مقاله به تعدادی از این پرسش های متداول پاسخ داده می شود.
تگزاپون چیست؟ تگزاپون نام تجاری ماده ای به نام سدیم لوریل اتر سولفات است. که سورفکتانت اصلی شامپو به حساب می آید.
مشاهده مطلب

مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو

شامپو آمیزه ای است از آب، مواد فعال کننده سطحی و مواد افزودنی. آب بخش عمده فرمولاسیون شامپو را تشکیل می دهد و ماده پایه ای شامپو محسوب می شود. سورفکتانت ها، پاک کننده های اصلی شامپو هستند. سایر موادی که در شامپو وجود دارد، برای تقویت کف، افزایش ویسکوزیته، اصلاح بو، رنگ و همچنین برای جلوگیری از فساد میکروبی شامپو به آن اضافه می شوند. در این مقاله هر یک از اجزاء تشکیل دهنده شامپو به طور خلاصه تعریف می شود.
 سورفکتانتها در شامپو سورفکتانت ها یا مواد فعال کننده سطح که پاک کننده اصلی شامپوها هستند، دارای یک سر قطبی و یک بخش غیرقطبی می باشند. بخش غیرقطبی مولکول سورفکتانت قابل حل در روغن و بخش قطبی آن، قابل حل در آب است. وقتی که شامپو را استفاده می کنیم، بخش غیرقطبی به سمت مواد چربی و چرک موها قرار گرفته و بخش قطبی در درون آب قرار می گیرد و پس از تشکیل ساختاری به نام مایسل، چرک را از سطح مو جدا می کند. موادی که برای ساخت سورفکتانت های شامپو مورد استفاده قرار می گیرند، اسیدهای چرب برگرفته از روغن پالم هستند. نمونه ای از این مواد، سدیم لوریل اتر سولفات است. سورفکتانت های آنیونی آلکیل سولفات ها و آلکیل اتر سولفات ها، معروفترین مواد فعال کننده سطحی آنیونی هستند. نمک سدیم، آمونیوم و تری اتانول آمین این ترکیبات بیشترین کاربرد را در شامپو دارد. این ترکیبات معمولاً به صورت مخلوط در شامپوها استفاده می شوند. سدیم لوریل اتر سولفات سدیم لارت سولفات یا همان سدیم لوریل اتر سولفات با نام تجاری تگزاپون، خمیر نیمه شفاف سفید یا زردرنگی است که بوی ملایم داشته و از سورفکتانت های آنیونی محسوب می شود. الکل چرب به دست آمده از روغن پالم، با اکسید اتیلن ترکیب شده و الکل چرب اتوکسیلر را تشکیل می دهد. متعاقبا عمل سولفاته کردن (سولفاسیون) ترکیب حاصله را به SLES تبدیل می کند. سدیم لوریل اتر سولفات صدفی در اثر افزودن مواد صدفی کننده مانند اتیلن گلایکول مونو استئارات و اتیلن گلایکول ای استئارات به سدیم لوریل اتر سولفات، تگزاپون صدفی به دست می آید. این ماده که ظاهری صدفی مانند دارد، در شامپوهای سر و بدن و مایعات دستشویی کاربرد دارد.
 دی سدیم لوریل سولفوسوکسینات سورفکتانت های آمفوتری برای ایمن سازی و افزایش ملایمت شامپوها، سورفکتانت های آنیونی را در ترکیب با سورفکتانت های آمفوتری در فرمولاسیون شامپو استفاده می کنند. بتائین های زنجیره بلند و مشتقات ایمیدازولین از مهمترین مواد فعال کننده سطحی آمفوتری می باشند. کوکامیدو پروپیل بتائین بتائین مایع شفاف زردرنگ ایست که جزء سورفکتانت های آمفوتری به شمار می آید. بتائین از ملایم ترین مواد شوینده و پاک کننده است. تقریبا در همه شامپوهای خارجی و ایرانی می توان ترکیب بتائین را پیدا نمود. بتائین تحریکات پوستی ناشی از تماس با سدیم لوریل اتر سولفات را کاهش داده، الکتریسیته ساکن موها را خنثی نموده و علاوه بر پاک کنندگی و کف کنندگی، از ملایمت بالایی برخوردار است.
مشاهده مطلب

دی اکسان چیست؟

دی اکسان محصول جانبی فرآیند اتوکسیلاسیون یا اتوکسیله کردن ( فرآیند افزودن اتیلن اکساید به اسید چرب) می باشد. دی اکسان یکی از آلاینده های شامپوهای حاوی سدیم لوریل اتر سولفات می باشد و چیزی نیست که عمدا به شامپو و محصولات آرایشی بهداشتی اضافه شود. مطابق استاندارد ایران، حد مجاز دی اکسان برای شامپوی بزرگسال و شامپوی بچه 10 میکروگرم بر گرم می باشد و روش آزمون نیز برای آن ابداع شده است.
 برخی از سورفکتانت ها مثل سدیم لوریل اتر سولفات که اصطلاح تجاری آن تگزاپون است، در ترکیب بسیاری از محصولات پاک کننده آرایشی بهداشتی مثل شامپوها و لوسیون ها استفاده می شود. در طی فرآیند تولید سدیم لوریل اتر سولفات، فرآیندی به نام اتوکسیله شدن وجود دارد که در واقع فرآیند افزودن اتیلن اکساید به اسید چرب است. محصول جانبی این واکنش ماده ای ناخواسته به نام دی اکسان است که به صورت ناخالصی در مواد اولیه آرایشی بهداشتی باقی می ماند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها


 سدیم لوریل اتر سولفات (میزان اتیلن اکسید تعریف نشده است)؛ بیشتر به شکل سدیم C12-C14 الکل 3EO+ سولفات تعریف می شود، خصوصاً در زداینده های ظرفشویی، شامپو و فرمولاسیون های بهداشتی.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی bio0039

پول سرویس (pool service) کمپانی ایتالیایی است که به صورت تخصصی در زمینه محصولات مراقبت از مو فعالیت می کند. این شرکت 50 سال سابقه فعالیت داشته و برای تولید محصولات از ترکیبات فعال با منشاء طبیعی مثل سلول های بنیادی گیاهی، عصاره ابریشم، جلبک استفاده می کند.
 پول سرویس (pool service) کمپانی ایتالیایی است که به صورت تخصصی در زمینه محصولات مراقبت از مو فعالیت می کند. این شرکت 50 سال سابقه فعالیت داشته و برای تولید محصولات از ترکیبات فعال با منشاء طبیعی مثل سلول های بنیادی گیاهی، عصاره ابریشم، جلبک استفاده می کند. برند bio0039 شامل محصولات کامل مراقبت از مو و پوست سر است. در محصولات این برند از سدیم لوریل اتر سولفات استفاده نشده است.
مشاهده مطلب

واژه «سدیم لوریل اتر سولفات» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


English: This is the first step of skin care and cleansing. Farmasi SkinTrends Revitalizing Cleansing Gel for Normal Skin types removes impurities and make-up residue gently with its SLS, SLES and soap free formula. It deeply cleans pores and refreshes your skin. With its rich antioxidant content, Acai Berry, it presents an excellent care for your skin.
ترجمه به فارسی: اولین مرحله از برنامه مراقبت و پاکسازی پوست. ژل پاک کننده و احیا کننده اسکین ترندز فارماسی برای پوست های نرمال، جهت زدودن آلودگی ها و بقایای مواد آرایشی به صورت ملایم. عاری از سدیم لوریل سولفات، صابون و سدیم لوریل اتر سولفات. منافذ پوست را به شکل عمقی پاکسازی نموده و موجب افزایش طراوت پوست می شود. غنی از آنتی اکسیدان های برگرفته از آکای بری بوده و از پوست به خوبی محافظت می کند.
English: This is the first step of the skin care and cleansing. Farmasi SkinTrends Purifiying Cleansing Gel for Oily and Combination Skin types removes impurities and make-up residue and excess sebum from your skin with its natural and SLS, SLES, soap free formula. It deeply cleans your pores and refreshes your skin without drying. With its rich antioxidant content, Acai Berry, it presents an excellent care for your skin.
ترجمه به فارسی: اولین مرحله از برنامه مراقبت و پاکسازی پوست. ژل پاک کننده عمقی اسکین ترندز فارماسی مناسب پوست چرب و ترکیبی، برای زدودن آلودگی ها و بقایای محصولات آرایشی و چربی اضافی از پوست. حاوی مواد طبیعی و فاقد سدیم لوریل سولفات، صابون و سدیم لوریل اتر سولفات. منافذ پوست را به شکل عمقی پاکسازی نموده و موجب افزایش طراوت پوست می شود. غنی از آنتی اکسیدان های برگرفته از آکای بری بوده و از پوست به خوبی محافظت می کند.

ibc96 behdapearl
دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات، سدیم لوریل اتر سولفات صدفی، سدیم لوریل اتر سولفات 70 درصد از شرکت بهداش در نمایشگاه ایران بیوتی 96
syndet base pouchers 412
 پایه سیندت که به کارخانه های صابون سازی فروخته می شود تا با استفاده از آن ها و افزودن ترکیبات دیگر، قالب های سیندت بسازند. همانطور که می بینید، سورفکتانت های آنیونی رایج مثل سدیم لوریل اتر سولفات و سولفوسوکسینات، بخش عمده آن را تشکیل می دهند. از الکل های چرب به عنوان چربی های مکمل یا ریفتینگ ایجنت استفاده می شود. استئاریل مونو دی گلیسیرید به عنوان پلاستیسایزر، نشاسته به عنوان فیلر، پرکننده یا حجم دهنده، تیتانیوم دی اکساید به عنوان سفیدکننده یا وایتنر استفاده می شود.
منبع: پوچرز ، ص412


مطلب قبلی: سدیم لارت سولفات

مطلب بعدی: سدیم لوریل سولفات

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید