اسکوالن = Squalene 

اسکوالن = Squalene

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه اسکوالن، Squalene می باشد.

اسکوالن چیست؟


اسکوالن = Squalene
squalene = اسکوالن

Shark Liver Oil: Used in lubricating creams and lotions. Derivatives: Squalane, Squalene. Alternatives: vegetable oils. (peta.org)
Squalene: Oil from shark livers, etc. In cosmetics, moisturizers, hair dyes, surface-active agents. Alternatives: vegetable emollients such as olive oil, wheat germ oil, rice bran oil, etc. (peta.org)
Pristane: Obtained from the liver oil of sharks and from whale ambergris. (See Squalene, Ambergris.) Used as a lubricant and anti-corrosive agent. In cosmetics. Alternatives: plant oils, synthetics. (peta.org)


تلفظ squalene ↓


واژه «اسکوالن» در مقالات سایت احسان حسنانی

همه چیز در مود ناخن

ناخن صفحه ای از جنس کراتین سخت است که علاوه بر نقش حفاظتی، نقش کمکی نیز در حساسیت لمس دارد. رشد ناخن بین ۱/۸ تا ۴/۵ میلی متر در ماه گزارش شده است. بنابراین، حدود هر ۶ ماه تمام سطح ناخن تجدید می گردد.
 محتوای آب ناخن بین تا درصد است. برخی مواد چرب مانند اسکوالن و کلسترول نیز به میزان حدود % در صفحه ناخن یافت می شود. به نظر می رسد این چربی ها از بستر ناخن به داخل صفحه ناخن نفوذ می کنند.
مشاهده مطلب

سبوم یا چربی طبیعی پوست

سبوم، چربی طبیعی پوست
 ترکیباتی که توسط غدد سباسه یا غدد مولد چربی به سطح پوست رانده می شوند در اصطلاح سبوم خوانده می شود. برخی از چربی های سبوم در سلول های غدد سباسه ساخته می شوند و بخشی دیگر از جریان گردش عمومی خون دریافت می شوند. چربی های واقع در سطح پوست مخلوطی از سبوم و چربی هایی هستند که منشأ اپیدرمیک دارند. ترکیبات تشکیل دهنده سبوم •  اسکوالن (squalane) به میزان 14-12% (این ماده پیشتاز ساخت کلسترول است)
 هورمونها: گیرنده های آندروژن در سطح سلول های زایای غدد سباسه و غلاف خارجی فولیکول مو قرار دارند. تستوسترون با ورود به این محل تحت تأثیر آنزیم -آلفا ردوکتاز به دی هیدروتستوسترون (DHT) احیا می شود. این ماده اثری تا برابر بیشتر از تستوسترون دارد. تحت تأثیر این ماده سنتز آنزیم های سازنده اسیدهای چرب، تری گلیسریدها، اسکوالن و کلسترول در غدد سباسه افزیش می یابد. آندروژن ها تکثیر سلول های غدد سباسه را نیز افزایش می دهند.
 عملکرد سبوم نقش و عملکرد سبوم در سطح پوست انسان، تاکنون، کاملاً شناخته شده نیست. بر اساس فرضیه های موجود می توان سه عملکرد زیر را برای سبوم پیشنهاد نمود. 1. عملکرد آنتی اکسیدانی: یکی از وظایفی که به سبوم نسبت داده می شود ارائه مواد آنتی اکسیدان به سطح پوست می باشد. از جمله این مواد ویتامین E می باشد که این ویتامین و شکل اولیه آن یعنی آلفا-توکوفرول، می باشد. ارتباط مستقیمی بین میزان اسکوالن و آلفا-توکوفرول، در سطح پوست دیده می شود و به نظر می رسد این ماد اصلی ترین آنتی اکسیدان سطح پوست است. تامین ویتامین E از طریق سبوم نقش مهمی در پیشگیری از پیری و حفظ عملکرد دفاعی پوست و ممانعت در ورود مواد خارجی به بدن دارد.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی ال 22

ترکیبی از روغن جوجوبا و ماکادمیا به نام L22 ساخته شده که ادعا می شود مشابه لیپیدهای یک فرد جوان 22 ساله است و به عنوان امولینت در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد.
 تحقیقات نشان داده است که روغن های پوست از چربی های مختلفی تشکیل شده که ترکیب درصدشان به صورت تابعی از سن و سال تغییر می کند. تری گلیسیریدها، واکس های استری ، استرهای استرول ، استرول ها ، اسکوالن ها، ترکیبات تشکیل دهنده لیپیدهای پوست را تشکیل می دهند. در سن 22 سالگی این ترکیبات به شکلی کاملاً متعادل در لایه محافظ پوست وجود دارند و از پوست محافظت می کنند. اما با گذشت زمان و افزایش سن و سال این تعادل به هم می خورد. • L22 معادل گیاهی لیپیدهای پوست یک جوان سالم 22 ساله است و لیپیدهای مورد نیاز پوست را با کیفیت و نسبتی که در پوست یک جوان 22 ساله وجود دارد تامین می کند.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. برای سفارش این کتاب، به فروشگاه اینترنتی سایت مراجعه کنید.
درمولن ماده ای که از روغن زیتون استخراج می شود و شامل قسمت های صابونی نشدنی روغن طبیعی زیتون می باشد. درمولن حاوی اسکوالن، ویتامین های طبیعی و فیتواسترول ها می باشد.
اسکوالین اسکوالین فرم اشباع شده اسکوالن می باشد.
اسکوالن ماده طبیعی با منشأ حیوانی از روغن جگر کوسه و با منشأ گیاهی از روغن های گیاهی. اسکوالن ماده پیش نیاز خانواده استروئیدها می باشد.
مشاهده مطلب

کتاب فراورده های آرایشی بهداشتی دکتر جواد شکری

کتاب فرآورده های آرایشی بهداشتی (کلیات، فرمولاسیون و روش ساخت) تالیف دکتر جواد شکری عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نشر افروز چاپ اول بهار 82 با استفاده از معتبرترین منابع آرایشی بهداشتی نوشته شده و فرمولاسیون های مهم با ذکر روش ساخ در آن درج شده است. از ویژگی های جالب این کتاب می توان به ایندکس عمومی فارسی و انگلیسی و ایندکس مواد شیمیایی و ارائه رفرنس های در انتهای هر فصل نام برد.
 سبوم عمدتاً از تری گلیسریدها، اسیدهای چرب آزاد، موم استرها، اسکوالن ها و مقادیر کمی کلسترول و استرهای آن تشکیل شده است.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اینگرید میه


 اسکوالن
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اوتی

وارد کننده محصولات اوتی Ottie کره جنوبی شرکت سیما شکوه کیش می باشد. سری محصولات گلد پرستیژ حاوی آدنوزین و کوآنزیم کیوتن، همچنین روغن آفتاب گردان، عصاره بابونه، یوبیکینون، آلوئه ورا، سرامیدها، سری محصولات چای سبز شامل ماسک چای سبز، فوم پاک کننده چای سبز، کرم پاک کننده چای سبز، محصولات acerola حاوی ویتامین C. آسرولا یک میوه شبیه گیلاس از خانواده چری Barbados Cherry است که در هند یافت می شود. در بروشور اوتی ادعا شده که ویتامین C در این میوه، 35 برابر بیشتر از لیمو است. روغن زیتون و اسکوالن از دیگر ترکیبات لاین آسرولا است. مرطوب کننده های حاوی عسل (عصاره جوانی، مغذی، ضدعفونی کننده، ترمیم کننده)، سری محصولات عصاره انگور حاوی پلی فنل، محصولات لیفت فرمینگ حاوی رتینول و پپتید، همچنین کلاژن دریایی و استیل هگزا پپتید و کیتوزان از دیگر محصولات اوتی می باشد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی لانژه

برند فرانسوی لانژه توسط شرکت کاسپین تجارت پوریا عرضه می شود. محصولات لانژه شامل بیش از 60 قلم فراورده در 13 رده می باشد.
 اسکوالن (آبرسان با منشأ روغن زیتون)
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی دکتر ژیلا

شركت ايران آوندفر يكي از 10 شركت برتر توليدكننده محصولات آرايشي و بهداشتي كشور است كه در سال 1358 تاسيس شد و فعاليت خود را با مديريت جديد در سال 1365 با توليد دو نوع محصول آغاز كرد . كارخانه ايران آوندفر از سال 1370 به دليل گسترش سريع فعاليت به زميني به مساحت هفت هزار متر مربع در شهرك صنعتي سيمين دشت منتقل شده كه با استفاده از انبار جديد كالا 10 هزار متر مربع به آن افزوده شده است.
 مواد موثره محصولات برند دکتر ژیلا کمپلکس MDI (مهار آنزیم کلاژناز)، کریزانتلیس (کریس اند تلیس، چای سبز)، کمپلکس لاکتیل (حاوی ترکیبات NMF)، دپانتنول (دپنتنول، پرو ویتامین B5)، آلومینا (جاذب رطوبت)، آلفا بیزابولول (آلفا بیسابولول) با خاصیت ضد التهاب، سزامین (ماده مؤثره روغن کنجداسکوالن (امولینت گیاهی)، کمپلکس MRT (گلایکوز آمینو گلایکن) ضد چروک، کروما برایت (مهار کننده آنزیم تیروزیناز)، آزلوگلایسین (جلوگیری از تولید ملانین)، ریبوفلاوین (ویتامین B2) موجود در روغن گل مغربی، زینک اکسید (ایجاد لایه محافظ روی زخم)، هیالورونات سدیم، بیزابولول، آلانتوئین، کوآنزیم کیوتن Q10، درمولن (بخش غیرصابونی شونده روغن زیتوناوسرین (نزدیک ترین ترکیب به چربی پوست)، اوره، اسید هیالورونیک (جاذب رطوبت)
 Image source: shahrvandalborz.com گیاهان دکتر ژیلا روغن جوانه گندم، عصاره بابونه، عصاره آلوئه ورا، روغن آووکادو، عصاره بید کانادایی، روغن کنجد (حاوی سزامین)، عصاره سیلی مارین، پروتئین هیدرولیز شده گندم، عصاره برگ زیتون، کمپلکس لاکتیل، اسکوالن (امولینت گیاهی)، عصاره شیرین بیان، عصاره کالندولا، استرهای نیشکر، بیزابولول، آلوئه ورا، آلانتوئین.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی میلادوپیز


 اسکوالن
مشاهده مطلب

واژه «اسکوالن» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


Shark Liver Oil: Used in lubricating creams and lotions. Derivatives: Squalane, Squalene. Alternatives: vegetable oils. (peta.org)
Squalene: Oil from shark livers, etc. In cosmetics, moisturizers, hair dyes, surface-active agents. Alternatives: vegetable emollients such as olive oil, wheat germ oil, rice bran oil, etc. (peta.org)
Pristane: Obtained from the liver oil of sharks and from whale ambergris. (See Squalene, Ambergris.) Used as a lubricant and anti-corrosive agent. In cosmetics. Alternatives: plant oils, synthetics. (peta.org)



مطلب قبلی: اسفنجی

مطلب بعدی: علف چای

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید