تحریک کننده = stimulant 

تحریک کننده = stimulant

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه تحریک کننده، Stimulant می باشد.

تحریک کننده چیست؟


تحریک کننده = Stimulant
stimulant = تحریک کننده

ANACYCLUS PYRETHRUM — Pellitory. A pungent herb used as a stimulant and circulation enhancer. (INCI dictionary)
ANIBA ROSAEODORA — Rosewood. Essential oil often used for its pleasant, woody-floral fragrance. A mild analgesic and cellular stimulant. (INCI dictionary)
FUCUS VESICULOSUS EXTRACT — Bladderwrack. Seaweed rich in alginic acid, amino acids, polysaccharides, minerals and vitamins. Its essential oil is a stimulant and tonic. It is often used in massage lotions and some hair and scalp care products. (INCI dictionary)
GAULTHERIA PROCUMBENS — Wintergreen Oil. A tonic, stimulant and freshener, this aromatic oil has a warming action on the muscles and skin. Excellent in body rubs and bath oils, as well as mouthwash and toothpaste formulations. Is very high in salicylic acid. (INCI dictionary)
MYRTUS COMMUNIS — Myrtle Herb Extract. Aromatic stimulant and mild tonic sometimes used in suncare products for its soothing effect on sun-irritated skin. (INCI dictionary)
PANAX GINSENG ROOT EXTRACT — Ginseng Root. One of the most prized herbs in China. A stimulant and tonic used in facial masks, lotions and overnight creams, it is also an effective ingredient in hair care products for its conditioning properties. Contains saponins. (INCI dictionary)
POLYGONUM MULTIFLORUM — He Shou Wu. Powerful scalp stimulant and tonic used in traditional Chinese medicine to refresh and energize the scalp, minimize hair loss and prevent or reverse graying hair. (In Chinese, shou-wu literally means a head full of black hair.) (INCI dictionary)


واژه «تحریک کننده» در مقالات سایت احسان حسنانی

کاربرد پپتید (پپتاید) در صنایع آرایشی بهداشتی

به تازگی بایوپپتیدهایی ساخته شده که قادر به از بین بردن خطوط و چروکهای پوست هستند. پپتیدها، پروتئین های کوچکی هستند که بسیاری از مولکول های حیاتی بدن از جنس آن است. برخی پپتیدها، پیام رسان هستند. برخی در بدن گشت زنی می کنند و برای سلول ها تعیین تکلیف می کنند. مثلاً پپتیدی به نام فاکتور رشد هپاتوسیت وجود دارد که به فیبروبلاست دستور کلاژن سازی بیشتر را می دهد. یا پپتیدی به نام ملانوتروپین وجود دارد که ملانوسیت ها را برای کمتر یا بیشتر ساختن ملانین تحریک می کند. در این مقاله با پپتیدها بیشتر آشنا می شویم.
 پپتید چیست؟ پتیدها پروتئین های خیلی کوچک یا مینی پروتئینها هستند. پروتئین ها ملکولهای بزرگی هستند که از اتصال تعداد زیادی اسید آمینه تشکیل شده اند. یک پروتئین می تواند از یک صد تا چندصدهزار اسیدآمینه تشکیل شده باشد. حال اگر تعداد این اسیدهای آمینه به چند عدد کاهش یاید، چیزی که باقی می ماند همان پپتید است. بسیاری از ملکولهای حیاتی بدن پپتید هستند. برخی از پپتیدهای طبیعی مهم بدن که در دنیای آرایشی بهداشتی اهمیت دارند عبارتند از فاکتور رشد هپاتوسیت (1) ، فاکتور رشد انتقالی (2)، ملانوتروپین یا هورمون تحریک کننده ملانین (3). این پپتیدها می توانند در نقش پیام رسان عمل کنند. به این معنا که در درون بدن گشت زنی کنند و به سلول های مختلف بگویند که چه کار بکنند و چه کاری نکنند. مثلا فاکتور رشد هپاتوسیت می تواند به فیبروبلاست بگوید که کلاژن بیشتری بساز! یا مثلا ملانوتروپین می تواند به ملانوسیت بگوید که ملانین کمتری یا ملانین بیشتزی بساز!
مشاهده مطلب

محصولات لاغرکننده و ضدچاقی

اگر ماهواره می بینید حتما چپ و راست تبلیغ انواع و اقسام محصولات آرایشی بهداشتی و قرص های لاغر کننده را شنیده و دیده اید.
 محصولات لاغری بر پایه کافئین کافئین معروف ترین و پرکاربردترین ماده تحریک کننده لیپولیز و ماده موثره اصلی اکثر محصولات آرایشی بهداشتی لاغری و آنتی سلولیت است. استفاده از کافئین در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی مشکل است زیرا کافئین در آب محدودیت حلالیت دارد. به همین علت محصولات فرموله شده با کافئین معمولاً حاوی الکل می باشند که نکته مثبتی نیست زیرا الکل پوست را خشک می کند. از الکل برای حل کردن کافئین استفاده می شود.
مشاهده مطلب

پوست حساس چیست؟

پوست حساس پوستیست که نسبت به عوامل حساسیت زا یا آلرژنها، حساسیت بیش از حد متعارف از خود نشان می دهد. عوامل محیطی، موضعی و درونی می توانند حساسیت زا باشند.
 حدود تا درصد خانم ها نسبت به عوامل محیطی مانند گرما، تغییرات سریع دما، یا وزش باد، عکس العمل حساسیتی نشان می دهند. آیا محصولات آرایشی بهداشتی که برای پوستهای حساس کاملا مناسب باشند وجود دارد؟ خیر. واکنشهای پوستی به طور شگفت انگیزی تصادفی و نامشابه هستند، موادی که شما به آنها حساسیت دارید با دیگران متفاوت است. شاید محصولی که شما فکر می کنید باعث بروز مشکل شده است، مقصر نباشد ممکن است فکر کنید که مرطوب کننده جدید چشمهایتان را متورم نموده، اما مشخص شود لاکی که استفاده کرده اید در ترکیب با مرطوب کننده جدید این مشکل را بوجود آورده و تنها کاری که برای اجتناب از تحریک می توانید انجام دهید، پرهیز از مواد تحریک کننده است. راهکارهای مقابله با حساسیت پوستی برای جلوگیری از حساسیت پوستی، موادی را که در بسته بندی های بهداشتی قرار دارند، خریداری نمایید و از خرید مواد باز خودداری کنید.
مشاهده مطلب

به توالی خاصی از اسیدهای آمینه در یک پپتید یا یک پروتئین که مسئول اثربخشی خاصی است توالی فعال می گویند. مثلا هورمون تحریک کننده ملانوسیت که به آن ملانوتورپین می گویند یک تری دکا پپتید (پپتید 13 تایی) با توالی خاص است. ملانوستاتین (ماده آرایشی مهارکننده ملانین سازی) و کلارن (پپتید آرایشی تحریک کننده کلاژن سازی) از توالی فعال ملانوتروپین در مکتنیسم محصولاتشان استفاده می کنند. فایل اطلاعات فنی این دو محصول توسط احسان حسنانی ترجمه شده است.
مشاهده مطلب

پروتئین ملانوتروپین در محصولات آرایشی بهداشتی

ملانوتروپین، هورمون ملانین سازی و به عبارت دیگر هورمون تحریک کننده ملانوسیت است. این ماده طبیعی در برنزه شدن پوست نقش دارد. ملانوتروپین یک پپتید 13 تائی است که 7 پپتید 4 تا 10 مسئول فعالیت ملانوتروپ و 3 پپتید 11 تا 13 مسئول اثر ضد التهابی می باشند. آگونیست ها و آنتاگونیست های هورمون ملانوتروپین در این بخش توضیح داده شده است.
 α-MSH (هورمون تحریک کننده ملانوسیت که به نام ملانوتروپین نیز معروف است) یک ماده طبیعی است که توسط بدن تولید می شود و در بسیاری از فعالیت های فیزیولوژیکی بدن مثل برنزه شدن پوست نقش دارد. این هورمون همچنین دارای ویژگی های ضدالتهابی و ایمیونوسوپرِسیو (کاهش دهنده پاسخ های ایمنی بدن) می باشد. α-MSH بر روی رسپتور ملانوکورتین1 (MC1-R) متصل می شود. رسپتور (MC1-R) که در ملانوسیتها و کراتینوسیتها وجود دارد، رشته واکنشهای بیوشیمیایی مختلفی را راه اندازی می نماید.
مشاهده مطلب

ملانین سازی چیست؟

سنتز ملانین در پوست از اسید آمینه تایروسین شروع شده و با کاتالیزگری تیروزیناز پس از عبور از DOPA و دوپاکینون، دو نوع رنگدانه به نام های یوملانین و فائوملانین تولید می شود.
 مهمترین تنظیم کننده سنتز ملانین پرتوهای فرابنفش هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم (از طریق وادار کردن کراتینوسیتها به ترشح پاراکرینی مواد تحریک کننده ای مثل α-MSH ) ملانوسیتها را تحریک می کند. مهار ملانین سازی آنزیم تیروزیناز در دو نقطه اعمال اثر می کند که برای عملکرد خود به مقادیر بسیار جزئی از عنصر مس نیز نیاز دارد. فلزات دیگری مانند کبالت، نیکل و وانادیم نیز در این عمل نقش دارند ولی اهمیت آن ها به مراتب کمتر از نقش مس می باشد.
مشاهده مطلب

معرفی محصولات آرایشی بهداشتی: محصولات اناگرین

محصولات اناگرین در کشور فرانسه تولید می شوند. مالکیت این برند در سالهای اخیر چندین بار دست به دست شده و هر بار بسته بندی آن تغییرات زیادی نموده است.
 •  عصاره مورد : تحریک کننده متابولیسم سلول و صاف کننده چروک ها
مشاهده مطلب

معرفی گروه های محصولی آرایشی بهداشتی: فیتوسیان

فیتوسیان نام محصولات ضد ریزش موی موقتی، واکنشی، الگوی زنانه برند فیتو است. شامپو فیتوسیام و سرم فیتوسیان محصولات این خانواده هستند.
 PHYTOCYAN Revitalizing shampoo ترکیبات تشکیل دهنده شامپو فیتوسیان عصاره تنه درخت گنه گنه ( درصد):‌ تحریک کننده و تقویت کننده پوست سر
 کمک به کراتین سازی: آمینواسیدهای سولفاته و پپتیدهای تحریک کننده
مشاهده مطلب

کلیات برنزه کردن پوست

در مبحث برنزه کننده های آرایشی، معرفی دی هیدروکسی استون به عنوان معروفترین ماده برنزه کننده و شرح فرآیند ملانین سازیث وجود دارد.
 معرفی تعدادی برنزه کننده خارجی ملانین سازی ملانین سازی یک فرایند آنزیمی است که در آن تایروسین به یوملانین (رنگدانه های مشکی قهوه ای) و فائوملانین (رنگدانه های قرمز قهوه ای) تبدیل می گردد. مهمترین تحریک کننده سنتز ملانین، پرتوهای فرابنفش هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم ملانوسیتها را تحریک می کند.
مشاهده مطلب

همه چیز در مورد مواد شوینده


 ایمنی مواد شوینده تماس مواد شوینده با پوست مخصوصاً پوست دست می تواند منجر به خشکی و همچنین عارضه اگزمای پوست دست یا اگزمای خانم های خانه دار شود. بخارات برخی از مواد شوینده، تحریک کننده چشم می باشد. جذب پوستی و وارد شدن مواد شوینده به داخل معده می تواند منجر به ایجاد بیماری هایی مثل سرطان شود. در هنگام کار با مواد شوینده، استفاده از نکات ایمنی درج شده روی بسته بندی محصولات، حائز اهمیت است. دو نکته مهم را در هنگام کار با مواد شوینده در نظر داشته باشید: 1- از دستکش استفاده کنید.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی اوسرین

اوسرین برند آلمانی و از محصولات شرکت بایرزدرف می باشد که بیش از ۱۲۰ سال قدمت دارد.
 ساپونین با اثر ضدچروک عمقی و طولانی مدت، تحریک کننده تولید اسید هیالورونیک در لایه عمقی پوست
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی استل روسیه

برند استل روسیه که در حال انجام مقدمات اولیه برای ورود به بازار ایران است. انواع محصولات تخصصی آرایش مو به ویژه رنگ مو در خانواده این سری از محصولات وجود دارند.
 اوتیوم یونیک مراقبت ویژه از پوست سر سری محصولات اوتیوم یونیک تأثیری بسیار سودمند روی پوست سر، تقویت ریشه موها و تغذیه تارهای مو دارد. این ترکیبات بی نظیر از لایه فوقانی پوست مراقبت نموده، متابولیسم لیپید را به حالت نرمال درآورده و تعادل رطوبت پوست سر را تأمین می نماید. این محصولات همچنین موجب بهبود جریان خون در فولیکول های مو گردیده و مشکلات ناشی از آن را در پوست سر برطرف می کنند. رایحه محصولات اوتیوم یونیک سحر آمیز، ابتکاری و تداعی کننده عطر دلپذیر گل ها می باشد. شامپو فعال کننده اوتیوم یونیک، تحریک کننده رشد مو • 250 ml • Art. ОТ.91 شامپوی لایه بردار و ضدشوره اوتیوم یونیک • 250 ml • Art. ОТ.92 شامپو اوتیوم یونیک مناسب پوست چرب و موی خشک • 250 ml • Art. ОТ. 93 محلول فعال اوتیوم یونیک برای افزایش رشد و استحکام موها • 100 ml • Art. ОТ.94 تونیک لایه بردار ضدشوره اوتیوم یونیک • 100 ml • Art. ОТ.95 ژل مژه اوتیوم یونیک برای تقویت و رشد مژه ها • 7 ml • Art. ОТ.96
مشاهده مطلب

واژه «تحریک کننده» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


ANACYCLUS PYRETHRUM — Pellitory. A pungent herb used as a stimulant and circulation enhancer. (INCI dictionary)
ANIBA ROSAEODORA — Rosewood. Essential oil often used for its pleasant, woody-floral fragrance. A mild analgesic and cellular stimulant. (INCI dictionary)
FUCUS VESICULOSUS EXTRACT — Bladderwrack. Seaweed rich in alginic acid, amino acids, polysaccharides, minerals and vitamins. Its essential oil is a stimulant and tonic. It is often used in massage lotions and some hair and scalp care products. (INCI dictionary)
GAULTHERIA PROCUMBENS — Wintergreen Oil. A tonic, stimulant and freshener, this aromatic oil has a warming action on the muscles and skin. Excellent in body rubs and bath oils, as well as mouthwash and toothpaste formulations. Is very high in salicylic acid. (INCI dictionary)
MYRTUS COMMUNIS — Myrtle Herb Extract. Aromatic stimulant and mild tonic sometimes used in suncare products for its soothing effect on sun-irritated skin. (INCI dictionary)
PANAX GINSENG ROOT EXTRACT — Ginseng Root. One of the most prized herbs in China. A stimulant and tonic used in facial masks, lotions and overnight creams, it is also an effective ingredient in hair care products for its conditioning properties. Contains saponins. (INCI dictionary)
POLYGONUM MULTIFLORUM — He Shou Wu. Powerful scalp stimulant and tonic used in traditional Chinese medicine to refresh and energize the scalp, minimize hair loss and prevent or reverse graying hair. (In Chinese, shou-wu literally means a head full of black hair.) (INCI dictionary)



مطلب قبلی: استیک

مطلب بعدی: تحریک کردن

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید