سنتزی = Synthetic 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

سنتزی = Synthetic

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه سنتزی، Synthetic می باشد.

سنتزی چیست؟


سنتزی = Synthetic
synthetic = سنتزی، مصنوعی، صناعی
synthetic detergents = دترجت های صناعی، شوینده های سنتزی


تلفظ synthetic chemicals ↓

واژه «سنتزی» در مقالات سایت احسان حسنانی

کاربرد میکروبیولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی

با توجه به اینکه بخش عمده محصولات آرایشی بهداشتی را آب تشکیل می دهد و آب در اغلب موارد منبع ایجاد آلودگی در محصولات بهداشت شخصی است، علم میکروبیولوژی کاربرد بسیار تنگاتنگی در صنایع آرایشی بهداشتی دارد. در درجه اول مواد اولیه، محیط کارخانه، تجهیزات و مواد بسته بندی و همچنین کارکنان باید تحت مراقب باشند تا آلودگی ایجاد نشود. تجهیزات ساخت و تولید همواره باید ضدعفونی شوند. پاکسازی تجهیزات، تمیز کردن محوطه و کف ها از مهمترین راهکارهای کنترل میکروبی می باشند. میکروارگانیسم های با اهمیت در صنایع آرایشی بهداشتی در این مقاله معرفی شده است. | در مقاله کاربرد میکروبیولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی از واژه سنتزی استفاده شده است.
اگر قصد دارید کارخانه ای راه اندازی کنید، پیش از خرید، بیش از آنکه به سرعت خروجی آن دستگاه توجه کنید، باید احتمال آلوده شدن محصول را در نظر بگیرید. زیرا در بسیاری از طراحی ها از ملاحظات بهداشتی غفلت می شود. تجهیزات باید در برابر روش های رایج نظافت مقاوم باشند. مثلاً بخار آب، شوینده ها و مواد شیمیایی ضد میکروب موجب از بین رفتن تجهیزات نشوند. فولاد ضد زنگ، یکی از بهترین و کارآمدترین مواد ساخت تجهیزات می باشد. پمپ های کهنه، منبع اصلی ایجاد آلودگی هستند. از دیگر منابع بالقوه ایجاد آلودگی میکروبی می توان به آلودگی مخازن و ماشین های پرکننده اشاره نمود. از منابع نامحتمل آلودگی نباید غافل شد. زیرا گاهی با وجود رعایت تمام احتیاط های عقلانی، باز هم عفونت به صورت پراکنده ولی جدی شیوع می یابد. مثلاً بسیاری از شرکت ها و کارخانه ها که در خصوص اهمیت نظافت به اندازه کافی آگاه نیستند، غالباً از افرادی برای این منظور استفاده می کنند که برای انجام فعالیت های دیگر نامناسب هستند. این یک طرز فکر اشتباه است. زیرا فردی که نتواند هوشمندانه وظایف خود را انجام دهد، با آلوده کردن تجهیزات و محصولات، زیان به مراتب بزرگی هم از نظر مالی و هم از لحاظ اعتبار به محصولات کارخانه وارد می کند. نظافتچیان باید افرادی آموزش دیده و منظم باشند. پوشیدن روپوش، دستکش لاستیکی، چکمه لاستیکی و کلاه در موارد لزوم باید به آنها آموزش داده شود. نظافتچیان باید به بهداشت فردی خود نیز اهمیت زیادی قائل باشند. برای تمیز کردن هر یک از تجهیزات باید دستورالعمل های مکتوب وجود داشته باشد. از شوینده های قوی و مؤثر برای پاکسازی محیط و تجهیزات باید استفاده شود. هیچ شوینده ای نمی تواند تمام نیازهای نظافت را به تنهایی برآورده سازد. بنابراین بسته به نوع کاربری باید شوینده مناسب انتخاب شود. مثلاً اگرچه صابون ها برای رعایت بهداشت فردی شوینده های مناسبی هستند اما برای نظافت تجهیزات باید از شوینده های سنتزی بدون صابون استفاده شود. از شوینده های قلیایی در مواقعی که شوینده های سنتزی معمولی نمی توانند به خوبی پاکسازی را انجام دهند استفاده نمایید. برای سترون سازی و باکتری کشی از شوینده های تخصصی استفاده می شود. برای ضدعفونی کردن تجهیزات، روش های مختلفی وجود دارد که مؤثرترین و قابل اعتمادترین آنها، استفاده از بخار آب است. سترون کننده های شیمیایی، نوع دیگر مواد ضدعفونی کننده هستند. فرمالین، الکل، سترون کننده های حاوی ید از جمله مواد ضدعفونی کننده رایج می باشند.
مشاهده مطلب

محصولات آرایشی بهداشتی ارگانیک

واژه ارگانیک در صنایع آرایشی بهداشتی، به محصولاتی گفته می شود که اولاً از مواد اولیه گیاهی تولید شده باشند، و ثانیاً گیاهان مورد استفاده، با کود شیمیایی فرآوری نشده باشند. به علت نبود مرجع قانونگذاری معتبر، نمی توان ارگانیک بودن یک محصول را اثبات یا رد نمود. بدیهی است ارگانیک بودن ملاک کیفیت نیست. اگرچه سازمان هایی مثل اکوسرت، استانداردهایی برای خود دارند که در صورت اجابت، گواهی ارگانیک می دهند. | در مقاله محصولات آرایشی بهداشتی ارگانیک از واژه سنتزی استفاده شده است.
 ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی به آن معناست که اولاً در محصول فقط از مواد اولیه ای گیاهی استفاده شده باشد و ثانیاً از گیاهانی استفاده شده باشد که برای پرورش آن ها کودهای شیمیایی به کارگرفته نشده است. با توجه به این که مرجع قانونگذاری معتبری در این زمینه وجود ندارد، نمی توان ادعای ارگانیک بودن یا ارگانیک نبودن یک محصول آرایشی بهداشتی را اثبات یا رد نمود. چیزی که واضح است، این است که طبیعی یا ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی نمادی از کیفیت آن نیست. هیچ تحقیق منتشر شده ای وجود ندارد که نشان دهد مواد اولیه ارگانیک از مواد اولیه غیرارگانیک یا سنتزی بهتر است. در هر دو دسته مواد خوب و بد وجود دارد. ارگانیک بودن اصلاً به معنای پاک تر بودن و ایمن تر بودن نمی باشد. در دنیای محصولات مراقبت از پوست و محصولات آرایشی بهداشتی، ارگانیک بودن واژه ای کاملاً بی معنا است. اگرچه سازمان هایی مثل USDA و ECOSERT استانداردهایی برای خودشان دارند که در صورت اجابت، گواهی ارگانیک بودن یک محصول را صادر می کنند، اما هیچکدام این سازمان ها ارگانیک بودن را به معنای عاری بودن از مواد سنتزی و شیمیایی نمی دانند. به عبارت دیگر، برای دریافت برچسب ارگانیک ، نیازی نیست تمام اجزاء فرمولاسیون ارگانیک باشد. برچسب های ارگانیک برای دریافت برچسب « درصد ارگانیک»، محصول آرایشی بهداشتی باید به غیر از آب و نمک از ترکیبات ارگانیک استفاده کرده باشد. برچسب «ارگانیک» روی محصول محصول آرایشی بهداشتی، به آن معناست که حداقل درصد ترکیبات این محصول (به جز آب و نمک) منشأ ارگانیک دارند. برچسب « ساخته شده با مواد ارگانیک» یعنی درصد ترکیبات این محصول آرایشی بهداشتی باید ارگانیک باشد. اولین محصول آرایشی بهداشتی ارگانیک ایرانی اولین خط تولید محصولات آرایشی بهداشتی ارگانیک در کشور در شرکت لابراتوارهای عبیدی با حضور دکتر دیناروند (رئیس سازمان غذا و دارو) افتتاح شد. اولین محصول آرایشی بهداشتی ارگانیک کشور، یک نوع کرم صورت است که تمام ترکیبات فرمولاسیون آن در ایران تولید شده و گیاهی است. علی نقیب رئیس شرکت بهداشتی آرایشی دکتر عبیدی ظرفیت تولید این کرم را 3000 عدد در ماه اعلام کرد.
مشاهده مطلب

تاریخچه عطر و ادکلن

استخراج اسانس قدمتی طولانی دارد. وجود ادوات سفالین تقطیر که قدمتی 5000 ساله دارند، وجود گلاب در ایران و رم باستان از جمله شواهد استفاده از مواد خوشبو در تاریخ بشر است. در قرن 16 میلادی، کتابی چاپ شد که در آن 60 گیاه اسانس دار معرفی شده بود. شهر گراس در فرانسه و شهر کلن در آلمان محل تولید عطر و اسانس از قرن 18 میلادی تاکنون می باشند. سنگ نگاره هایی وجود دارد که مصریان باستان را در حال عطرسازی نشان می دهد. غالیه، دستنبو، شمامه، عبیر از جمله مواد معطری هستند که در آثار شعرای ایرانی یافت می شوند. | در مقاله تاریخچه عطر و ادکلن از واژه سنتزی استفاده شده است.
عطر دیگری توسط دوشس نرولی معرفی شد که Orange-flower water (آب گل پرتقال) می‌باشد عطر نرولی از عطرهای معروفی می‌باشد که اولین بار توسط جان ماریا فارینا با عنوان ادکلن معرفی شد. پیشرفت در این فراورده‌ها منجر به توسعه کاشت گل در فرانسه شد، جایی که هنوز هم از گل رز، یاسمن و اسطوخودوس عصاره‌گیری می‌شود و عطرسازان آن را بسیار با ارزش می‌دانند. در انتهای قرن 19 صنعت شیمی رو به کار عطرسازی آورد که با سنتز آلدئیدهای خوشبو شروع شد و منجر به ساخت عطر معروف شانل شماره 5 (chanel N0.5) در سال 1921 شد که بوی گل می‌داد. امروزه عطرسازان صدها اجزای معطر سنتزی و همچنین مواد معطر طبیعی را در اختیار دارند.
مشاهده مطلب

مواد اولیه صنایع عطرسازی

مواد اولیه طبیعی صنایع عطر سازی به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم بندی می گردد. | در مقاله مواد اولیه صنایع عطرسازی از واژه سنتزی استفاده شده است.
عنبر (Ambergris) در گذشته عنبر را از روده وال بدست می‌آوردند اما امروزه از لاشه وال آنرا تهیه می‌کنند قبل از استفاده از عنبر در عطرسازی باید مدت زمانی از آن گذشته باشد جزء اصلی عنبر در الکل Amberin می‌باشد که در اثر نور و هوا اکسیده می‌شود تا عنبر بسیار با ارزش و لاکتن‌های معطر، آلدئیدها و کتن‌ها حاصل شده امروزه از محصولات سنتزی بجای عنبر در صنعت عطرسازی استفاده می‌شود.
مشک تنکین (Musk Tonquin) مشک تنکین در غده‌های زیر شکم گوزن نر قرار دارد، حیوانی که در کوهستانهای تبت، چین و لائوس زندگی می‌کند این مشک به این علت تنکین نامیده می‌شود که از شهر هانری و بندرای فرنک در خلیج تنکین در ویتنام بدست می‌آید. بعلت اینکه بوی این مشک در زمان جفت‌گیری گوزن خیلی قوی است در زمان جفت‌گیری حیوان کشته می‌شود جز اصلی و خوشبوی این مشک که با الکل استخراج می‌کنند کتی به نام Muscone است. امروزه این ماده از نظر سنتزی دارای ارزش است و یک جز مهم از اجزای عطرهایی از نوع مشک می‌باشد. مواد اولیه طبیعی گیاهی از قسمتهای مختلف گیاهان مختلف، در روزهای مختلف و حتی در ساعتهای مختلف یک روز مواد معطر با رایحه و خواص مختلف به دست می آید. این مواد معطر را در صورت داشتن بوی خوب و کیفیت و خلوص مناسب می تان در عطر سازی به کاربرد. در این قسمت به معرفی تعدادی از این گیاهان می پردازیم.
مشاهده مطلب

آشنایی با عطریات چیست؟

ادکلن، ادوتوالت و ادوپرفیوم به انواع عطر با درجات الکلی مختلف و درصد اسانس متفاوت اشاره دارد. | در مقاله آشنایی با عطریات چیست؟ از واژه سنتزی استفاده شده است.
 عطریات معمولاً به صورت محلول الکلی اسانسها در بازار عرضه می شوند و بسته به غلظت اسانس و درجه الکلی حلال استفاده شده تحت عنوان نامهای مختلفی از قبیل ادکلن (Eau de cologne) ، ادوتوالت (Eau de toilete) و ادوپارفم (Eau de perfume) در بازار عرضه می شوند. نام درصد اسانس درجه الکلی حلال ادوپارفم 10 تا 15 96 ادوتوالت 4 تا 10    90 تا 96 ادوکلن   2تا 9 90 اسانسها به عنوان جزء اصلی تشکیل دهنده فرمولاسیون عطرها میتوانند از طریق طبیعی و یا سنتزی و با روشهای مختلفی تولید شوند.
مشاهده مطلب

تاریخچه زمان پیمای مهندسی شیمی

رویدادهای مهم تاریخ معاصر که به نوعی با مهندسی شیمی در ارتباط است در این مقاله درج شده اند. | در مقاله تاریخچه زمان پیمای مهندسی شیمی از واژه سنتزی استفاده شده است.
1926 شرکت Du pont شروع به تولید متانول سنتزی نمود.
1931 شرکتDu pontشروع به تولید لاستیک سنتزی Neopreneکرد.
1947 فرآیند Fischer-Trophs برای بدست آوردن هیدروکربنها از گاز سنتزی شکل گرفت.
مشاهده مطلب

رزین های تعویض یونی

رزین های تعویض یونی یا تبادل یونی برای حذف کاتیون ها و آنیون ها از آب به منظور تصفیه آب استفاده می شوند. | در مقاله رزین های تعویض یونی از واژه سنتزی استفاده شده است.
 شیمی رزین ها: اکثر رزین های تعویض یونی که در تصفیه آب به کار می روند رزین های سنتزی هستند که با پلیمریزاسیون ترکیبات آلی حاصل شده اند. به عنوان مثال روش تهیه رزین های سولفونیک در اینجا شرح داده می شود:
مشاهده مطلب

مفهوم بایومیمتیک در صنایع بهداشتی آرایشی

بایومیمتیک، زیست مقلد نیز ترجمه شده است. به تازگی نوع خاصی از مواد مؤثره آرایشی بهداشتی که ساختار پپتیدی دارند، برای بکارگیری در فرمولاسیون های پیشرفته آرایشی بهداشتی ارائه شده است. پپتیدهای بایومیمتیک با الهام از پپتیدهای طبیعی پوست ساخته شده و با ویژه گری خاصی مکانیزم های فیزیولوژیکی پوست را اجرا می کنند. بیومیمتیک به تعبیری به پروسه ها، ترکیبات و سیستم هایی که از طبیعت تقلید می کنند، اشاره می کند. 0 | در مقاله مفهوم بایومیمتیک در صنایع بهداشتی آرایشی از واژه سنتزی استفاده شده است.
 در گذشته مواد موثره قابل استفاده در صنایع آرایشی بهداشتی محدود به عصاره های گیاهی ، هیدرولیزات ها ، اسانسهای روغنی ، ویتامین ها و غیره بودند. امروزه به تدریج ملکول های سنتزی بیشتری در حال طراحی شدن هستند و آزمون های اثربخشی بر روی آنها انجام می شود تا نهایتاً از آنها در محصولات آرایشی حرفه ای استفاده شود.
دانشمندان فرایندهای بیولوژیکی بدن انسان را بررسی کرده و ملکول های فعال موجود در بدن را در جستجوی یافتن جایگزین های سنتزی و بهتر مطالعه می کنند. استفاده از پپتیدها در محصولات آرایشی راهکار نسبتاً جدیدی است که به علت نیاز صنایع آرایشی به مواد موثره کارآمدتر ، فعالتر ، خالص تر ، نیاز به دوزهای پائین تر ، و با اجزاء مشخص تر ارائه شده است. برخلاف پپتیدهای سنتز شده، عصاره های طبیعی ناهمگن و حاوی صدها ملکول منفرد هستند.
مشاهده مطلب

پپتیدهای ماتریکین در محصولات آرایشی بهداشتی

ماتریکین به پپتیدهایی گفته می شود که در اثر تجزیه مولکول های ماتریس برون سلولی آزاد می شوند. پپتیدهای ماتریکین به پپتیدهایی گفته می شود که مشابه با ماتریکین ها دارند. به عبارت دیگر دارای توالی خاصی از اسیدهای آمینه مشابه پپتیدهای جدا شده از کلاژن های تخریب شده پوست است. پالمیتوئیل اولیگو پپتید، یکی از پپتیدهای ماتریکین است که با فریب سلول های فیبروبلاست آن ها را به کلاژن سازی می گمارد. | در مقاله پپتیدهای ماتریکین در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه سنتزی استفاده شده است.
این پپتیدها دارای توالی خاصی از اسیدهای آمینه هستند که توسط فیبروبلاست پوست قابل شناسایی هستند. این پپتیدها را ماتریکین می نامند زیرا در اثر تجزیه ملکولهای بزرگ ماتریس برون سلولی بوجود می آیند. دانشمندان این توالی را شناسایی کرده و از روی آن پپتیدهای ماتریکین را به صورت سنتزی ساخته اند. همچنین برای افزایش اثربخشی این ماده، پپتید را به یک اسید چرب به نام اسید پالمتیک متصل کرده و با نام پالمیتوئیل اولیگوپپتید در فرمولاسیون محصول استفاده می کنند.
مشاهده مطلب

فیتواستروژن چیست؟

فیتواستروژن ها ترکیباتی گیاهی هستند که عملکردی مشابه استروژن دارند. کرم های آرایشی حاوی ایزوفلاوون مثل الیزابت آردن و نویدرم دارای فیتواستروژن های گیاهی هستند. | در مقاله فیتواستروژن چیست؟ از واژه سنتزی استفاده شده است.
فیتواستروژن هاعملکرد هورمونی مشابه با استروژن های سنتزی دارند و برای بکارگیری در محصولات آرایشی مجاز می باشند زیرا تحت عنوان عصاره های گیاهی استفاده می شوند. از این مواد برای کاهش گلیکاسیون کلاژن ، کاهش چروک ها و کاهش قرمزی و احساس برافروختگی پوست استفاده می شود.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی گلوسامر

گلوسامر پلیمر گیاهی است که برای زیباسازی و افزایش جذابیت فرمولاسون در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. بروشور این محصول توسط احسان حسنانی ترجمه شده است. | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی گلوسامر از واژه سنتزی استفاده شده است.
 گلوسامر یک پلیمر گیاهی است که پوست را با لایه ای محکم و غیر قابل نفوذ می پوشانند. این پوشش، اجزاء فعال فرمولاسیون را در جای خود بر روی پوست تثبیت نموده و به آنها اجازه می دهد که با داشتن زمان کافی عملکرد واقعی خود را نشان دهند ضمن اینکه پوست را درخشان کرده و خواص لامسه ای آن را اصلاح می کند. این ویژگی ها، فرمولاتور محصولات مراقبت از پوست و مو را قادر می سازد که ادعاهای مشتری پسندی مانند مرطوب کنندگی، حالت دهندگی، مقاومت در برابر آب ، مقاومت در برابر مالش و درخشنگی بیشتر را برای محصول خود مطرح نماید. به کارگیری پلیمرهای سنتزی برای دستیابی به مزایای ذکر شده هرچند دست یافتنی است اما معایبی دارد. پلیمرهای سنتزشده اغلب حاوی مونومرهای باقی مانده و محصولات جانبی واکنش می باشند. همچنین ممکن است مشکلات انحلال یا محدودیتهای فرمولاسیونی ایجاد نمایند. علاوه بر این، مواد سنتزی جایگاه مواد طبیعی را در ذهن مشتری ندارند و به کار بردن آنها مانع از آن می شود که بتوان ادعاهایی مانند جوش زا نبودن و سازگاری با محیط زیست را برای محصول نهایی مطرح نمود.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس

بلیتا ویتکس نام برند بلاروسی محصولات آرایشی بهداشتی است که در ایران توسط سیستم بازاریابی شبکه ای به فروش می رسد. بی اند وی یک شریک تجاری ایتالیایی دارد. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی بلیتا و ویتکس از واژه سنتزی استفاده شده است.
ارگانیک بودن محصولات بلیتا ویتکس ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی به آن معناست که اولاً در محصول فقط از مواد اولیه ای گیاهی استفاده شده باشد و ثانیاً از گیاهانی استفاده شده باشد که برای پرورش آن ها کودهای شیمیایی به کارگرفته نشده است. با توجه به این که مرجع قانونگذاری معتبری در این زمینه وجود ندارد، نمی توان ادعای ارگانیک بودن یا ارگانیک نبودن یک محصول آرایشی بهداشتی را اثبات یا رد نمود. چیزی که واضح است، این است که طبیعی یا ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی نمادی از کیفیت آن نیست. هیچ تحقیق منتشر شده ای وجود ندارد که نشان دهد مواد اولیه ارگانیک از مواد اولیه غیرارگانیک یا سنتزی بهتر است. در هر دو دسته مواد خوب و بد وجود دارد. ارگانیک بودن اصلاً به معنای پاک تر بودن و ایمن تر بودن نمی باشد. برای اطلاعات بیشتر مقاله محصولات آرایشی بهداشتی ارگانیک تالیف احسان حسنانی را مطالعه فرمائید.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بی کام بیو ارگانیک

کمپانی سیکوبل فرانسه با سابقه 50 ساله در تولید محصولات گیاهی در سال 2008 اقدام به تولید اولین برند ارگانیک مراقبت از پوست و موی آقایان نمود. در تهیه این محصولات، مواد شیمیایی مضر استفاده نشده و عطر و رنگ آن ها کاملاً طبیعی است. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی بی کام بیو ارگانیک از واژه سنتزی استفاده شده است.
فاقد پارابن ها، فتالات ها، تری کلوزان، سیلیکون ها، روغن های معدنی، اترهای گلایکول، دی اکسان، فنوکسی اتانول، عطرهای سنتزی، رنگ های سنتزی
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند. | در مقاله سورفکتانت ها: صابون ها از واژه سنتزی استفاده شده است.
پس چرا باید صابون در مقیاس بسیار بزرگی با زداینده های دیگر جایگزین شود؟ عیب بزرگ صابون ها ناپایداری آن ها در برابر یون های فلزات سنگین به خصوص کلسیم و منیزیم بوده که در آب های سخت یافت می شوند و دلیل دیگر، ناپایداری آن ها در برابر اسیدها است. نتیجه نهایی هر دو حالت یکی است، در هر دو حالت صابون از محیط آبی خارج می شود. دلیل این امر حلالیت کم نمک های کلسیمی و منیزیمی اسیدهای چرب و همچنین اسید چرب های آزاد در آب است. این نقطه ضعف موجب رونق تولید مواد فعال سطحی سنتزی شد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: سولفات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: سولفات ها از واژه سنتزی استفاده شده است.
 زمانی سولفات ها بزرکترین و مهم ترین نوع شوینده های سنتزی بودند اما اکنون از نظر حجم مصرف سولفونات ها از این شوینده ها پیشی گرفته اند. سولفات ها استرهای اسید سولفوریک هستند:
1- یک هیدروکربن خطی اشباع طبیعی یا سنتزی (الکل های اکسو یا زیگلر)، CH¬3(CH2)nOH با n معمولاً بین 8 تا 13 و عموماً خطی. محصولات این دسته به نام سولفات های الکل چرب مانند سدیم دودسیل سولفات حاصل از دودکانول معروف هستند.
3- یک الکل زنجیره بلند با تیلن اکسید، RO(CH2CH2O)nH، با R=C12-C15 به صورت طبیعی یا سنتزی اما عموماً خطی و با n بین 2 یا 3 ولی گاهی تا 10 نیز افزایش می یابد. محصولات این دسته به نام اترسولفات ها معروف هستند مانند سدیم دودسیل اترسولفات.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل سولفات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: الکل سولفات ها از واژه سنتزی استفاده شده است.
مثال: سدیم لوریل سولفات ها C12H25SO4Na تعریف الکل سولفات ها تنها از الکل های نوع اول خطی که از ترکیبات طبیعی یا به وسیله روش های سنتزی بدست آمده اند، تهیه می شوند. الکل سولفات ها در فرم اسیدی پایدار نبوده، لذا تنها نمک های آن ها به صورت تجاری موجود هستند که متداول ترین نوع، نمک سدیمی آن است. نمک های آمینی بر پایه منو، دی یا تری اتانول آمین و آمونیاک نیز به وسیله بیشتر تولیدکننده ها به بازار عرضه می شود؛ که عموماً اکتیو آن ها بین 30 تا 40 درصد است. محلول های 60-70 درصدی نیز قابل تولید بوده و گاهی توسط تولیدکنندگان تهیه می شوند. الکل سولفات ها امروزه به وسیله عمل سولفاسیون الکل ها با تری اکسید گوگرد تولید می شوند. خواص عمومی 1- حلالیت: نمک های سدیمی متداول C12-C14 (دودسیل) الکل سولفات، در غلظت بیش از %30 ایجاد ژل می کنند. در زیر %30 در دمای نرمال به صورت مایع هستند ولی با افت دما به زیر 25oC به صورت خمیر نرمی در می آیند (نقطه Kraft، فصل 1). نمک های آمینی (DEA, MEA یا TEA) حلالیت بهتری دارند. DEA حلالیت کمتری نسبت به TEA دارد ولی محلولی با ویسکوزیته کمتر تولید می کند. نمک های آمینی در حین انبارش تیره می شوند بخصوص اگر در معرض نور قرار گرفته باشند. نقطه Kraft به توزیع زنجیره های کربنی در الکل مادر بستگی دارد. یک توزیع وسیع زنجیره کربنی موجب ایجاد نقطه Kraft پایین تری (حدود 10oC) شده و باعث روانی محصول در دمای اتاق می شود. محلول های فتی الکل های سولفاته نقاط ابری شدنی زیر دمای اتاق دارند که این حالت بسته به تولیدکنندگان متفاوت است. دلیل اصلی این تفاوت و مغایرت ها مقدار الکترولیت و الکل آزاد باقیمانده محصول می باشد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها از واژه سنتزی استفاده شده است.
تعریف این محصولات به وسیله عمل سولفاسیون الکل های اتوکسیله با استفاده از تری اکسید گوگرد-هوا به صورت پیوسته تهیه می شوند. امکان تولید این محصولت در راکتورهای بچی نیز به وسیله تزریق تری اکسید گوگرد وجود دارد. ولی در این روش رنگ محصول عموماً خوب نخواهد بود. فرمول کلی به صورت RO(CH2¬CH2¬O)nSO3 است که R یک رادیکال هیدروکربنی، معمولاً خطی و n برابر 2 یا 3 می باشد. هرچند محصولات بسیار کمی نیز با n برابر 4-10 تولید می شوند. نمک های سدیم، منیزیم و آمونیوم توسط بسیاری از تولیدکنندگان با تناژ بالا به بازار مصرف عرضه می گردد که n آن ها اغلب 2 یا 3 است. تمامی این محصولات بر پایه الکل های طبیعی یا سنتزی 10-15 کربنی هستند. حالت های متداول موجود بدین شکل دسته بندی می شوند: اکتیو %27-29، آبکی، بر چایه نمک های سدیم یا آمونیوم، مایعات ویسکوز؛ اکتیو %60، آبکی/الکلی، بر پایه نمک های آمونیومی، مایع؛ اکتیو %65-70، آبکی، بر پایه نمک های سدیمی، ژل های روان.
مشاهده مطلب

همه چیز در مورد مواد شوینده

| در مقاله همه چیز در مورد مواد شوینده از واژه سنتزی استفاده شده است.
شیمی مواد شوینده در فرمولاسیون مواد شوینده معمولاً از موادی مثل سدیم لوریل اترسولفات، تری اتانول آمین، کوکامیدو پروپیل بتائین، صابون، پاک کننده های سنتزی مثل آلکیل سولفات ها، آلکان سولفونات ها، آلکیل آریل سولفونات ها، سدیم لوریل سولفات، سدیم دودسیل بنزن سولفونات به عنوان سورفکتانت یا شوینده اصلی استفاده می شوند. پربورات ها برای ویژگی سفیدکنندگی و رنگ بری اضافه می شوند. سیلیکات ها عامل قلیایی کننده هستند.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه سنتزی استفاده شده است.
آلانتوئین در گیاهانی مثل جوانه گندم، چغندر و برخی انواع شاه بلوط، ماده آلانتوئین وجود دارد. آلانتوئین خاصیت ضد ورم داشته و فرمول گسترده آن در شکل زیر رسم شده است. مشتقات آلانتوئین مثل آلانتوئین اسکوربات نیز در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده می شوند. میزان مصرف مجاز آلانتوئین حداکثر 2 درصد است. اما مشتقات آلانتوئین، میزان مصرف متفاوتی دارند. مثلاً میزان مصرف مجاز آلانتوئین اسکوربات، 0.05 درصد است. آلانتوئین سنتزی یا صناعی به عنوان آلانتوئین شبه طبیعی معرفی شده است.
استیل هگزا پپتید استیل هگزا پپتید 3 و استیل اوکتا پپتید 3، پپتیدهای سنتزی هستند که عملکردی شبیه بوتاکس دارند ولی به مراتب ضعیف تر از آن می باشند. استفاده از این پپتیدها تا 1 درصد مجاز است.
سیکلوپیروکس اولامین ماده سنتزی، ضد قارچ که در شامپوهای ضد شوره در کنار ماده دارویی کتوکونازول برای جلوگیری از رشد قارچ مالاسزیا استفاده می شود. Ciclopirox olamine is a synthetic antifungal agent.
گلایکوزآمینوگلایکن ها Glycosaminoglycans (GAGs) or mucopolysaccharides لایه میانی پوست از شبکه فیبرهای کلاژن و الاستین ساخته شده که دور آن ماده ای به نام بافت همبند احاطه شده است. این بافت همبند یا ماده Ground حاوی گلایکوز آمینو گلایکن ها می باشد. در ماده تجاری MRT Complex، گلایکوز آمینو گلایکن هایی وجود دارند که به صورت سنتزی تولید شده و باعث برطرف شدن زبری و ناهمواری پوست و باز شدن چروک های کم عمق، تنظیم رنگ و تونالیته پوست و همچنین افزایش قابلیت ارتجاعی پوست می گردد.
منتول ماده ای که از روغن نعنا گرفته می شود و یا به صورت سنتزی تهیه می شود. منتول و مشتقات آن دارای خاصیت خنک کننده می باشد. میزان مصرف مجاز آن تا 0.3 درصد است.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: سورفکتانت

مطلب بعدی: تلوژن

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !