درخت چای = Tea Tree 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

درخت چای = Tea Tree

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه درخت چای، Tea Tree می باشد.

درخت چای چیست؟


درخت چای = Tea Tree
Tea Tree, Melaleuca alternifolia = درخت چای
Tea tree oil = روغن درخت چای

روغن درخت چای = Tea Tree Oil
Tea tree oil = روغن درخت چای


تلفظ tea tree essential oil ↓

واژه «درخت چای» در مقالات سایت احسان حسنانی

اکتیو آرایشی بهداشتی روغن چای سبز

روغن چای سبز استرالیایی به علت برخورداری از خاصیت آنتی سپتیکی در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی روغن چای سبز از واژه درخت چای استفاده شده است.
 «روغن درخت چای استرالیایی» این روغن از طریق تقطیر برگهای درخت Melaleuca alternifolia با بخار آب به دست می آید. Melaleuca alternifolia این درخت که در اصل به صورت خودرو رشد می کند، در حال حاضر در بسیاری از مزارع استرالیا خصوصاً در بخش شمالی ایالت New south Wales کشت می شود. نخستین مهاجرانی که از اروپا به استرالیا آمده بودند پس از مدت کوتاهی به توانایی های درمانی این گیاه (به خصوص ضدعفونی کنندگی و ضدقارچی آن) پی بردند.
تنها ماه پس از کاشت، یعنی هنگامی که ارتفاع درخت به تا متر می رسد،- زمان اولین برداشت فرا می رسد. برگهای این گیاه تنها چند دقیقه پس از چیده شدن، وارد فرایند تقطیر می شود تا بیشترین طراوت و تازگی را داشته باشد. راندمان روغندهی برگ های درخت چای % است. پس از استخراج روغن، تفاله باقی مانده از برگهای گیاه تبدیل به کامپوست شده و به عنوان کود طبیعی در مزارع مورد استفاده قرار می گیرد.
دوره برداشت سالیانه محصول از ماه دسامبر تا ماه مه است؛ چراکه غلظت روغن در برگهای گیاه در این دوره به بالاترین میزان خود می رسد. این روغن حاوی ماده آلی مختلف است. مهمترین ترکیب آلی موجود در روغن درخت چای ، ترکیبی به نام «ترپینن--اُل» است. روغن درخت چای به لطف برخورداری از این ماده، قدرت آنتی سپتیکی فوق العاده ای دارد. اثر آنتی سپتیکی «ترپینن-4-اُل» بیش از برابر قدرت فنل (ترکیبی که در گذشته به عنوان ماده آنتی سپتیک مورد استفاده قرار می گرفت) است. Terpinen-4-ol
Phenol در سال اداره بهداشت استرالیا، استاندارد کیفیت شماره AS 28782 را برای روغن درخت چای تدوین نمود که هنوز معتبر است. مطابق این استاندارد، «ترپینن-4-اُل» روغن درخت چای باید حداقل % و «,- سینئول» آن حداکثر % باشد. با این وجود، کشاورزان علاقه مند به استحصال روغنی هستند که میزان «ترپینن--اُل» آن 35% و «,- سینئول» آن کمتر از % باشد. چراکه هرچه غلظت «ترپینن-4-اُل» بالاتر باشد، خاصیت شفابخشی و احیاکنندگی روغن بیشتر، و برعکس، هر چه غلظت «,- سینئول» بالاتر باشد، احتمال تحریک شدن پوست بیشتر می شود. Terpinen-4-ol
1,8 Cineol برای پی بردن به اثربخشی فوق العاده این روغن، مطالعات گسترده ای توسط موسسات و آزمایشگاه های خصوصی و رسمی در کشور استرالیا انجام شده است. از روغن درخت چای به عنوان قارچ کش و باکتری کش در فارماکوپه های BP ، USP و DAC یاد شده است. به علت توانایی این روغن در از بین بردن میکروارگانیسمهایی چون استافیلوکوکوس اورئوس ، سودوموناس آئروژینوزا ، پروتئوس ولگاریس ، ای کولای ، کاندیدا آلبیکانز ، آسپرژیلوس نایجر و ... از این روغن به عنوان آنتی سپتیک در زمینه دارویی استفاده می شود. در زمینه آرایشی، به علت اثر آن در محفوظ نگاه داشتن خواص درمانی و همچنین توانایی بالای آن در جذب سریع به داخل پوست مورد استفاده قرار می گیرد. هیچ واکنشی که تولید مواد سم زا نماید در اثر مالیدن روغن درخت چای روی پوست گزارش نشده است. بنابراین روغن درخت چای یک محصول چند کاره، قابل استفاده هم در صنایع دارویی و هم در صنایع آرایشی می باشد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی استل روسیه

برند استل روسیه که در حال انجام مقدمات اولیه برای ورود به بازار ایران است. انواع محصولات تخصصی آرایش مو به ویژه رنگ مو در خانواده این سری از محصولات وجود دارند. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی استل روسیه از واژه درخت چای استفاده شده است.
• سیستم Vivant system “VS” در هنگام رنگ کردن موها، به بهترین شکل ممکن از تارهای مو محافظت می کند. ترکیبات کمپلکس کراتینی موجود در این سیستم، ساختار و کشسانی مو را بازیابی می نمایند. عصاره های برگرفته از دانۀ گیاه گورانا و درخت چای سبز، کل ساقه مو را رطوبت رسانی و تغذیه می کند. نتیجه استفاده از این ترکیبات ارزشمند، درخشش، حجم و آراستگی بی نظیر موها است.
مشاهده مطلب

گیاه درخت چای Tea Tree

گیاه درخت چای یا به انگلیسی Tea Tree با نام علمی Melaleuca alternifolia یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. | در مقاله گیاه درخت چای Tea Tree از واژه درخت چای استفاده شده است.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه درخت چای استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی بهداشتی روغن چای سبز

روغن چای سبز استرالیایی به علت برخورداری از خاصیت آنتی سپتیکی در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. | در مقاله اکتیو آرایشی بهداشتی روغن چای سبز از واژه درخت چای استفاده شده است.
 «روغن درخت چای استرالیایی» این روغن از طریق تقطیر برگهای درخت Melaleuca alternifolia با بخار آب به دست می آید. Melaleuca alternifolia این درخت که در اصل به صورت خودرو رشد می کند، در حال حاضر در بسیاری از مزارع استرالیا خصوصاً در بخش شمالی ایالت New south Wales کشت می شود. نخستین مهاجرانی که از اروپا به استرالیا آمده بودند پس از مدت کوتاهی به توانایی های درمانی این گیاه (به خصوص ضدعفونی کنندگی و ضدقارچی آن) پی بردند.
تنها ماه پس از کاشت، یعنی هنگامی که ارتفاع درخت به تا متر می رسد،- زمان اولین برداشت فرا می رسد. برگهای این گیاه تنها چند دقیقه پس از چیده شدن، وارد فرایند تقطیر می شود تا بیشترین طراوت و تازگی را داشته باشد. راندمان روغندهی برگ های درخت چای % است. پس از استخراج روغن، تفاله باقی مانده از برگهای گیاه تبدیل به کامپوست شده و به عنوان کود طبیعی در مزارع مورد استفاده قرار می گیرد.
دوره برداشت سالیانه محصول از ماه دسامبر تا ماه مه است؛ چراکه غلظت روغن در برگهای گیاه در این دوره به بالاترین میزان خود می رسد. این روغن حاوی ماده آلی مختلف است. مهمترین ترکیب آلی موجود در روغن درخت چای ، ترکیبی به نام «ترپینن--اُل» است. روغن درخت چای به لطف برخورداری از این ماده، قدرت آنتی سپتیکی فوق العاده ای دارد. اثر آنتی سپتیکی «ترپینن-4-اُل» بیش از برابر قدرت فنل (ترکیبی که در گذشته به عنوان ماده آنتی سپتیک مورد استفاده قرار می گرفت) است. Terpinen-4-ol
Phenol در سال اداره بهداشت استرالیا، استاندارد کیفیت شماره AS 28782 را برای روغن درخت چای تدوین نمود که هنوز معتبر است. مطابق این استاندارد، «ترپینن-4-اُل» روغن درخت چای باید حداقل % و «,- سینئول» آن حداکثر % باشد. با این وجود، کشاورزان علاقه مند به استحصال روغنی هستند که میزان «ترپینن--اُل» آن 35% و «,- سینئول» آن کمتر از % باشد. چراکه هرچه غلظت «ترپینن-4-اُل» بالاتر باشد، خاصیت شفابخشی و احیاکنندگی روغن بیشتر، و برعکس، هر چه غلظت «,- سینئول» بالاتر باشد، احتمال تحریک شدن پوست بیشتر می شود. Terpinen-4-ol
1,8 Cineol برای پی بردن به اثربخشی فوق العاده این روغن، مطالعات گسترده ای توسط موسسات و آزمایشگاه های خصوصی و رسمی در کشور استرالیا انجام شده است. از روغن درخت چای به عنوان قارچ کش و باکتری کش در فارماکوپه های BP ، USP و DAC یاد شده است. به علت توانایی این روغن در از بین بردن میکروارگانیسمهایی چون استافیلوکوکوس اورئوس ، سودوموناس آئروژینوزا ، پروتئوس ولگاریس ، ای کولای ، کاندیدا آلبیکانز ، آسپرژیلوس نایجر و ... از این روغن به عنوان آنتی سپتیک در زمینه دارویی استفاده می شود. در زمینه آرایشی، به علت اثر آن در محفوظ نگاه داشتن خواص درمانی و همچنین توانایی بالای آن در جذب سریع به داخل پوست مورد استفاده قرار می گیرد. هیچ واکنشی که تولید مواد سم زا نماید در اثر مالیدن روغن درخت چای روی پوست گزارش نشده است. بنابراین روغن درخت چای یک محصول چند کاره، قابل استفاده هم در صنایع دارویی و هم در صنایع آرایشی می باشد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی استل روسیه

برند استل روسیه که در حال انجام مقدمات اولیه برای ورود به بازار ایران است. انواع محصولات تخصصی آرایش مو به ویژه رنگ مو در خانواده این سری از محصولات وجود دارند. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی استل روسیه از واژه درخت چای استفاده شده است.
• سیستم Vivant system “VS” در هنگام رنگ کردن موها، به بهترین شکل ممکن از تارهای مو محافظت می کند. ترکیبات کمپلکس کراتینی موجود در این سیستم، ساختار و کشسانی مو را بازیابی می نمایند. عصاره های برگرفته از دانۀ گیاه گورانا و درخت چای سبز، کل ساقه مو را رطوبت رسانی و تغذیه می کند. نتیجه استفاده از این ترکیبات ارزشمند، درخشش، حجم و آراستگی بی نظیر موها است.
مشاهده مطلب

گیاه درخت چای Tea Tree

گیاه درخت چای یا به انگلیسی Tea Tree با نام علمی Melaleuca alternifolia یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی بهداشتی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. | در مقاله گیاه درخت چای Tea Tree از واژه درخت چای استفاده شده است.
مشاهده مطلب

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی

دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی و نکات مهم در رابطه با مصرف آن ها نام کتابیست 250 صفحه ای که توسط پروفسور محمدرضا شاه بنده استاد مدعو دانشگاه لندن نوشته شده و چاپ دوم آن در سال 95 توسط انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی آن انجام شد. در این کتاب، اکتیوهای مهم صنایع آرایشی بهداشتی به ترتیب حروف الفبا به صورت اجمالی معرفی شده است. تعدادی از ترکیبات معرفی شده در این کتاب، در این صفحه به همراه خلاصه ای از آن با کمی اضافات و تغییرات که توسط احسان حسنانی انجام شده، معرفی می گردد. | در مقاله دایره المعارف مواد اولیه فعال محصولات آرایشی بهداشتی از واژه درخت چای استفاده شده است.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: غدد عرق

مطلب بعدی: فراریت

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !