غیراشباع = unsaturated 

غیراشباع = unsaturated

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه غیراشباع، Unsaturated می باشد.

غیراشباع چیست؟


غیراشباع = Unsaturated
Monounsaturated fats, MUFAs = چربی های اشباع نشده تکی، چربی های مفید و خوب

unsaturated = غیراشباع

Arachidonic Acid: A liquid unsaturated fatty acid that is found in liver, brain, glands, and fat of animals and humans. Generally isolated from animal liver. Used in companion animal food for nutrition and in skin creams and lotions to soothe eczema and rashes. Alternatives: synthetics, aloe vera, tea tree oil, calendula ointment. (peta.org)
Unsaturated fat = چربی های اشباع نشده

Arachidonic Acid: A liquid unsaturated fatty acid that is found in liver, brain, glands, and fat of animals and humans. Generally isolated from animal liver. Used in companion animal food for nutrition and in skin creams and lotions to soothe eczema and rashes. Alternatives: synthetics, aloe vera, tea tree oil, calendula ointment. (peta.org)
unsaturated fatty acid = اسیدهای چرب غیر اشباع

Arachidonic Acid: A liquid unsaturated fatty acid that is found in liver, brain, glands, and fat of animals and humans. Generally isolated from animal liver. Used in companion animal food for nutrition and in skin creams and lotions to soothe eczema and rashes. Alternatives: synthetics, aloe vera, tea tree oil, calendula ointment. (peta.org)


واژه «غیراشباع» در مقالات سایت احسان حسنانی

شیمی رنگ مو

بسته به نوع رنگ مو از قبیل دائمی، نیمه دائمی و موقتی بودن از مواد شیمیایی مختلفی در ترکیب رنگ موها استفاده می شود. آمونیاک یکی از مواد تشکیل دهنده رنگ مو است که موجب جدا شدن کوتیکول های مو و نفوذ رنگ به داخل مو می شود. اولین رنگ موی شیمیایی با ماده فنیل اتیلن دی آمین ساخته شده است.
 فرآیند تولید اکسیدان به این صورت است که محلول آبی پراکساید (30 درصد) و آب به نسبت 20 به 80 با یکدیگر آمیخته شده و مقدار اندکی ماده پایدار کننده به آن افزوده می شود. از آنجا که برخی از افراد به اکسیدان حساسیت دارند انجام آزمون patch test نیز توصیه می شود. دیگر رنگ موهای دائمی: گیاهی و فلزی رنگ موهای بر پایه گیاهی مثل رنگ موهای به دست آمده از برگ حنا (با ماده فعال 2-هیدروکسی-1،4-نفتوکینون) و همچنین رنگ موهای بر پایه گل های بابونه (با ماده فعال 4،5،7 – تری هیدروکسی فلاون) استفاده می شوند. همچنین ترکیبات غیراشباع آلفا و بتا که ایجاد واکنش افزایشی 1.4 با پروتئین های آزاد مو و دیگر گروه های نوکلئوفیلی باقی مانده ایجاد می کند وجود دارد. رنگ موهای بر پایه معدنی شامل اکسید فلزاتی مثل سرب، آهن، بیسموت، نیکل و کبالت است.
مشاهده مطلب

صابون کوسه چیست؟


 تولیدکنندگان محصولاتی مثل صابون کوسه، صابون خرچنگ، صابون حلزون و صابون شترمرغ ادعا می کنند که چربی موجود در بدن موجودات آبزی غیراشباع هستند و از نظر ساختار شیمیایی با چربی های دیگر تفاوت دارد و داستان هایی از قبیل یخ نزدن ماهی ها در آب های خیلی سرد و علت مقاوم بودن بدن اسکیموها را به مصرف روغن این موجودات نسبت می دهند. این در حالیست که روی این ترکیبات مطالعات منتشر شده و قابل استناد خاصی انجام نشده و همه این ادعاها در حد تبلیغات هستند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند.
 •  صابون های تال؛ صابون های تهیه شده از روغن تال (مخلوطی از اسیدهای چرب و اسیدهای رزین حاصل از چوب). روغن تصفیه شده تال عموماً مشتمل بر 30-25% اسیدهای رزین، 75-70% اسیدهای چرب (5% اشباع، 25% اولئیک اسید، لینولئیک و اسیدهای غیراشباع دیگر 70%). اسیدهای چرب روغن تال نیز اسیدهایی با ترکیبی مشابه هستند با این تفاوت که مقدار رزین آن ها برابر با 10-1% می باشد.
 1- حلالیت: صابون C12 اشباع در آب محلولند، صابون های C18 بسیار به آرامی حل می شوند. صابون های C16-C18 غیراشباع در آب محلولند. صابون های پتاسیمی نسبت به انواع سدیمی حلالیت بیشتری دارند (این حالت برای سولفات ها بالعکس است به طوری که انواع پتاسسیمی نامحلول ترند.) نمک های آمین حلالیت بهتری دارند (MEA، DEA، TEA). نمک های TEA (تری اتانول آمین) لوریک اسید و اولئیک اسید نسبت به نوع سدیمی ملایم تر بوده، حلالیتشان بالاتر و کف بهتری دارند اسیدهای چرب روغن تال (ساخته شده با اسیدهای غیراشباع) حلالیت بیشتری در آب داشته و ویسکوزیته کمتری نسبت به انواع حاصل از پیه ایجاد می کنند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: سولفات ها


 2- الکل های غیراشباع، که در آن ها عمل سولفوناسیون می تواند بر روی باند غیراشباع نیز اتفاق بیفتد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی استل روسیه

برند استل روسیه که در حال انجام مقدمات اولیه برای ورود به بازار ایران است. انواع محصولات تخصصی آرایش مو به ویژه رنگ مو در خانواده این سری از محصولات وجود دارند.
 پوشاننده Q3 محلول پوشاننده Q3 تراپی محصولی ابتکاری است که تأثیری همانند لایه زرهی محافظ روی مو دارد. بخش های بیرونی و لایه های درونی مو را پوشانده، ساختار موی آسیب دیده را ترمیم نموده، ظاهر خوش فرمی به مو داده و آن را از گزند عوامل آسیب رسان بیرونی محافظت می کند. اثربخشی این محصولات به علت ویژگی منحصر به فرد روغن آرگان است که یکی از گرانبهاترین و باارزش ترین روغن های جهان می باشد. این روغن به صورت دستی از میوه درخت آرگان استخراج می شود. ترکیب شیمیایی روغن آرگان حاوی بیش از 80 درصد اسیدهای چرب غیراشباع شامل الیگولینول اسید است که از پیری سلولی ممانعت می کند. روغن آرگان همچنین حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی نظیر ویتامین های A، E و F و همچنین ترکیبات آنتی بیوتیک و ضد قارچ می باشد. ترکیب درصد روغن آرگان مشابه چربی طبیعی پوست است که از غدد سبابه پوست انسان ترشح می شود و از مو در برابر عوامل آسیب رسان بیرونی به شکل طبیعی محافظت نموده و به آن درخشش و خوش رنگی می دهد. روغن آرگان در ترکیب با روغن ماکادامیا و روغن دانه ای انگور موجب تغذیه عمقی و بازسازی مو گردیده و درخشش خیره کننده ای به مو می بخشد. کیت محصولات Q3 برای ایجاد لایۀ محافظ پوششی روی موی آسیب دیده شامل موارد زیر می باشد. • کاندیشنر دو فازی Q3 اینتنس برای موهای به شدت آسیب دیده، 100 میلی لیتر • روغن Q3 تراپی برای موهای آسیب دیده، 100 میلی لیتر • روغن براق کننده Q3 لاکچری برای همه انواع مو، 100 میلی لیتر این کیت برای استفاده حرفه ای در سالن های زیبایی طراحی شده است. این ترکیب پوشاننده باید روی موهای شسته شده و نمدار استفاده شود و مراحل استفاده در سه مرحله زیر می باشد:
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بوتگاورد


 روغن بادام شیرین حاوی 95 درصد اسیدهای چرب غیراشباع (لینولئیک اسید و اولئیک اسید) و 5 درصد اسید چرب اشباع (میریستیک اسید)
 روغن تخم کتان linseed oil غنی از اسیدهای چرب غیراشباع
مشاهده مطلب

واژه «غیراشباع» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


Arachidonic Acid: A liquid unsaturated fatty acid that is found in liver, brain, glands, and fat of animals and humans. Generally isolated from animal liver. Used in companion animal food for nutrition and in skin creams and lotions to soothe eczema and rashes. Alternatives: synthetics, aloe vera, tea tree oil, calendula ointment. (peta.org)


Ricinoleic acid is an unsaturated omega 9 fatty acid and a hydroxy acid
 ریسینولئیک اسید، اسید چرب اصلی روغن کرچک می باشد. این اسید غیراشباع بوده و روی کربن شماره 9، پیوند دوگانه دارد. به همین علت به آن امگا 9 می گویند و همچنین یک گروه هیدروکسیل در ساختار آن وجود دارد.


مطلب قبلی: کد یکتا

مطلب بعدی: ناپایدار

کسب و کار خود را در دایرکتوری آرایشی بهداشتی معرفی کنید
ثبت نام در دایرکتوری آرایشی بهداشتی


مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



درصورتی که این مطلب برای شما مفید است با کلیک روی لینک زیر آن را حمایت و توصیه کنید