فرار = volatile  

فرار = volatile

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه فرار، Volatile می باشد.

فرار چیست؟


فرار = Volatile
volatile = فرار

ESSENTIAL OILS — Volatile liquids extracted from plant materials by steam distillation or expression, which contain the characteristic plant aroma. Unlike fixed plant oils (such as olive oil), essential oils evaporate at room temperature and do not leave an oily residue on the skin. (INCI dictionary)
AROMATHERAPY: The use of volatile plant oils, including essential oils, for psychological and physical well-being. The therapeutic use of pure essential oils and herbs in body massage,which is described by proponents as “healing, beautifying and soothing” the body and mind.The history of aromatherapy stretches as far back as 6,000 years ago in ancient Egypt. It wasn’t until the 1920’s,  however, when the term was actually coined by a  French chemist, R.M. Gattefosse. (fragrance.org)
EXTRACTION: Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. (fragrance.org)
EXTRACTS: Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. (fragrance.org)
SOLVENTS: Volatile fluids used to extract water insoluble, odorous substances from plant material. The solvent extract of a plant material is called a concrete. (fragrance.org)
THIN: When a fragrance complex has not been given enough “floralcy” or warmth to soften the impact of the more aggressive and volatile components; lacking in body and depth. (fragrance.org)
TOP NOTES: The first impression of a fragrance when sniffed or applied to the skin; usually the most volatile ingredients in a perfume. (fragrance.org)
VOLATILE: The property of being freely diffused in the atmosphere; easily vaporized at a low temperature. (fragrance.org)
volatile organic compounds or VOCs = ترکیبات آلی فرار

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.

essential oils, an essential oil is a concentrated hydrophobic liquid containing volatile aroma compounds from plants, also known as volatile oils = اسانس های روغنی، ماده هیدروفوب غلیظ شده که حاوی ترکیبات آروماتیک فرار گیاهان می باشد. اسانس های روغنی را روغن های فرار نیز می نامند.

AROMATHERAPY, The use of volatile plant oils, including essential oils, for psychological and physical well-being. The therapeutic use of pure essential oils and herbs in body massage,which is described by proponents as “healing, beautifying and soothing” the body and mind.The history of aromatherapy stretches as far back as 6,000 years ago in ancient Egypt. It wasn’t until the 1920’s, however, when the term was actually coined by a French chemist, R.M. Gattefosse. = آروماتراپی، استفاده از روغن‌های گیاهی شامل اسانس‌های روغنی برای سلامت فیزیكی و فیزیولوژیكی. استفاده درمانی از اسانس‌های روغنی خالص و گیاهان در ماساژ بدن، شفابخش، زیباكننده و التیام‌بخش برای بدن و ذهن می‌باشد. تاریخچه آروماتراپی به 6 هزار سال پیش به مصر باستان برمی‌گردد. در سال 1920 این واژه توسط یك شیمیدان فرانسوی به نام گَته فوزه ابداع شد.

فراریت = Volatility
volatility = فراریت

DEPTH:  Refers to a fragrance odor of low volatility with a dimension that is rich and full-bodied. (fragrance.org)
DEPTH, Refers to a fragrance odor of low volatility with a dimension that is rich and full-bodied. = عمق یك عطر به بوی عطرهایی گفته می شود كه فراریت كم دارند

ترکیبات آلی فرار = Volatile Organic Compounds
volatile organic compounds or VOCs = ترکیبات آلی فرار

volatile organic compounds or VOCs
ترکیبات آلی فرار

Volatile Organic Compounds

واژه «فرار» در مقالات سایت احسان حسنانی

غدد اکرینی پوست

غدد آکرینی مستقیما به سطح پوست راه دارند. عرق ترشح شده از این غدد بی بو هستند و برای تنظیم دمای بدن ترشح می شوند. 2.5 میلیکون غده آکرینی در تمام سطح پوست وجود دارد که بیشتر آن ها کف دست و پا، زیربغل و پیشانی قرار گرفته اند.
 ساختار غده اکرین شبیه یک کلاف درهم پیچیده می باشد. گرما و جریان اندک هوا سبب تجزیه سریع مواد آلی شده و اسیدهای چرب فرار با وزن ملکولی پایین تشکیل می دهند. بوی شاخصه عرق در هر فرد توسط این اسیدهای چرب ایجاد می شود.
مشاهده مطلب

رادیکال آزاد چیست؟

به مولکول های بدون بار الکتریکی و دارای واکنش پذیری بالا که دارای الکترون جفت نشده والانس هستند، رادیکال آزاد گفته می شود. رادیکال های آزاد اتم ها یا گروهی از اتم ها هستند که بسیار واکنش پذیر بوده و در بدن در اثر فرآیندهای بیولوژیکی یا در اثر عوامل خارجی مثل دود سیگار، سموم و آلودگی ها یا تابش فرابنفش خورشید ایجاد شده و می توانند به سلول ها، پروتئین ها و DNA آسیب برسانند.
 اما تعداد معینی از رادیکال ها از این مکانیسم طبیعی دفاع فرار نمایند و به پوست آسیب بزنند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند.
 10- پالیش ها: لایه نازک ضد آب در برابر محلول های آبکی؛ آمونیاک، مورفولین یا دیگر نمک های فرار آمین در پالیش ها مورد استفاده قرار می گیرند که تبخیر این آمین ها موجب به جایی ماندن اسید نامحلول در آب می گردد، بنابراین از امولسین شدن مجدد جلوگیری خواهد شد. بر همین اساس منسوجات ضد آب نیز تهیه می شوند.
مشاهده مطلب

امولسیون چیست؟

امولسیون ها، مخلوط های نسبتا پایداری از روغن و آب هستند که با استفاده از ماده ای به نام امولسیون کننده ساخته شده می شوند. کرم ها و لوسیون های آرایشی، امولسیون هستند.
 تمام پژوهشگرانی که در صنایع بهداشتی آرایشی کار می کنند، می دانند که امولسیون ها مخلوط های نسبتاً پایدار از روغن ها، چربی ها و آب می باشند. برای ساخت آن ها ابتدا مواد محلول در روغن را در فاز روغنی و مواد محلول در آب را در فاز آبی مخلوط می کند و به همراه یک عامل امولسیون کننده این دو فاز را به هم آمیخته و امولسیون ها را تشکیل می دهد. کرم ها و لوسیون های آرایشی امولسیون هستند. پایداری امولسیون ها وقتی ظرف حاوی مخلوط آب و روغن را تکان می دهیم، امولسیونی از آب و روغن تشکیل می شود هر چه تکان شدید تر باشد، اندازه قطرات فاز پاشیده ریزتر خواهد بود. دیر یا زود قطرات فاز پاشیده به همدیگر می پیوندند، اندازه آن ها بزرگ شده و جدایش فازها اتفاق می افتد. امولسیون های آرایشی تقریبا بدون استثنا به کمک امولسیون کننده ها پایدار می شوند و میتوان آن ها را به صورت روغن در آب (آب فاز پیوسته است) یا آب در روغن (آب فاز داخلی است) در آورد. باید به این نکته توجه داشت که بعد از افزودن امولسیون کننده به این سیستم ها، دیگر نمی توان امولسیون را مشتمل بر دو فاز دانست. بلکه باید فصل مشترک حاوی امولسیون کننده را نیز به عنوان فاز سوم در نظر گرفت. امولسیون کننده ها معمولاً مواد فعال در سطح هستند که مولکولشان دارای یک سر قطبی و یک دم غیرقطبی می باشد که بخش دم از یک زنجیره طویل هیدروکربنی تشکیل شده است. طول زنجیره هیدروکربنی، درجه سیرنشدنی و درجه شاخه دار نشدن آن روی خواص ماده امولسیون کننده تأثیرگذار است. مثالی از یک امولسیون کننده، مولکول سدیم استئارات است که در آن گروه کربوکسیلات بخش قطبی و زنجیره هیدروکربنی استئارات، بخش غیرقطبی می باشد. گرانروی فاز پیوسته یکی از عوامل مهم در پایداری امولسیون هاست. با افزودن یک عامل تغلیظ کننده یا ژل کننده می توان گرانروی فاز پیوسته را تنظیم نمود. برای کنترل کیفیت و شناسایی امولسیون ها، اندازه گیری پارامترهایی مثل گرانروی ظاهری امولسیون، غلظت یون اکسیژن (pH)، تعیین آب موجود در امولسیون با روش تیتراسیون کارل فیشر و اندازه گیری مقدار مواد فرار امولسیون (افت وزن امولسیون در آون) می توان استفاده نمود.
مشاهده مطلب

شکل ها و فرم های مختلف محصولات آرایشی بهداشتی

محصولات آرایشی بهداشتی به فرم ها و شکل های مختلفی وجود دارند. ساده ترین فرم محصصولات آرایشی بهداشتی محلولها هستند. محلول ها از اجزایی تشکیل شده اند که در یکدیگر حل می شوند. مثل شامپوها. اما گاهی باید ترکیباتی که در یکدیگر حل نمی شوند را در کنار یکدیگر داشته باشیم. مثلا کرم ها و لوسیون ها که از ترکیب آب و روغن به دست می آیند. در این جور موارد از امولسیون ها، سوسپانسیون ها و پمادها استفاده میشوند. استیک ها محصولات جامدی هستند که مستقیما روی موضع مالیده می شوند. مثل رژ لب. آئروسل ها محصولات آرایشی بهداشتی هستند که در قوطی مناسب بسته بندی شده و تحت فشار گاز پیش ران هستند و نازل دارند.
 آئروسل ها آئروسل ها بیشتر نوعی بسته بندی هستند تا فرمولاسیون. تقریباً می توان همه محصولات آرایشی بهداشتی را به فرم آئروسل درآورد. اگر که قوطی مناسب، پیشران و نازل داشته باشیم می توانیم هر فرمولی را آئروسل کنیم. آئروسل ها محصولات آرایشی هستند که از یک قوطی تحت فشار خارج می شوند ابتدا محصول را با هر فرمولی که هست می سازند بعد آنها را در قوطی آئروسل بسته بندی می کنید سپس آب بندی می کنند و بعد با یک ماده پیشران تحت فشار قرار می دهند. قوانین جدیدی که برای ترکیبات آلی فرار وضع شده استفاده از آئروسل ها در محصولات آرایشی را محدود کرده است.
مشاهده مطلب

بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی

در بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی طراحی و توسعه از اهمیت بالایی برخوردار است. برای بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی از مواد پلاستیکی (رزین های گرمانرم و گرماسخت) و همچنین از ظروف فلزی و ظروف شیشه ای نیز استفاده می شود. بسته بندی های چند لایه ای که در تولید ساشه ها و تیوب های خمیردندان کاربرد زیادی دارند، نوع دیگری از بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی می باشند.
 بسته بندی هنر یا علم تهیه اقلام و اجناسی است که برای حمل، ذخیره سازی و انتقال محصول به مشتری به کار می رود. بسته بندی آن چه را حفاظت کرده می فروشد و آن چه را که می فروشد، حفاظت می کند. بسته بندی باید محصول را در بر گیرد، مهار کند، حفاظت کند، هویت بخشد، بفروشد و راجع به محصول اطلاعات دهد. در بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی طراحی و توسعه از اهمیت بالایی برخوردار است و در مقایسه با سایر صنایع نقش مهمتری دارد. با فراگیر شدن استفاده از رنگ در تبلیغات بسته بندی باید ازموادی باشد که ظاهری جذاب داشته، به خوبی رنگ گرفته و رنگ در آن ثبات داشته باشد. جنس بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی مواد پلاستیکی دو دسته هستند: رزین های گرما نرم و رزین های گرما سخت. رزین های گرما نرم را می توان در درون روزن دان (اکسترودر) ذوب کرده و سپس به روش دمشی یا تزریقی قالبگیری نمود. رزین های گرماسخت با استفاده از یک واکنش شیمیایی برگشت ناپذیر قالبگیری می شوند. رزین های گرما نرم آشناترین نوع پلاستیک پلی وینیل کلراید (PVC) است. وضعیت ظاهری این نوع پلاستیک از پایه شفاف تا کدر متغیر است. پلی اتیلن ها دسته ای دیگر از مواد پلاستیکی پرکاربرد در بسته بندی های آرایشی بهداشتی هستند که به دو دسته پرچگالی و کم چگالی تقسیم بندی می شوند. پلی اتیلن های پرچگالی سفت تر و سلب تر هستند و به خوبی پلی اتیلن های کم چگالی قالب گیری نمی شوند. پلی پروپیلن و پلی استایرن دو نوع دیگر از رزین های گرما نرم هستند. رزین های گرما سخت آمینوپلاستیک ها که از واکنش فرمالدهید با ترکیبات آمینو به دست می آیند، کاربرد گسترده ای در ساخت صفحه کلیدها، پریزها استفاده می شوند. فلزات محفظه افشانه ها، قوطی های اسپری از جنس فلز هستند. ورق قلعی پرمصرف ترین فلز برای بسته بندی های آرایشی بهداشتی است هرچند که آلومینیم نیز کاربرد گسترده ای یافته است. طبیعت نفوذناپذیر فلز سبب می شود که احتمال آلودگی محصول و از دست دادن مواد فرار موجود درآن کاهش یابد. بسته بندی های چند لایه ای خصوصیات مورد نیاز برای بسته بندی های مواد آرایشی بهداشتی مانند ظاهر جذاب، نفوذناپذیر بودن در برابر آب و روغن های فرار را همواره نمی توان در یک ماده پیدا نمود. اما با استفاده از مواد چندسازه ای که به شکل چندلایه در آمده اند می توان به این ویژگی ها دست یافت. چندلایه ها در تولید ساشه ها (عنبرچه ها) و تیوب های خمیردندان کاربرد ویژه ای دارند. ماده سه لایه مناسب برای تولید ساشه ها معمولاً از سلولز استات، فویل آلومینیم و پلی اتیلن ساخته می شود. شیشه شیشه خواص مطلوبی دارد که برای بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی بسیار جذاب است. شیشه از نظر شیمیایی بسیار خنثی بوده و واکنشی با مواد آرایشی و محصولات عطری نمی دهد. در صورتی که طراحی درپوش محفظه شیشه ای خوب باشد، اکسایش و اتلاف رطوبت نیز اتفاق نمی افتد. شیشه شفاف و درخشان است و نظر خریدار را جلب می کند. برای محصولاتی که به نور حساس هستند، می توان از شیشه های کهربایی یا گذاشتن شیشه در جعبه استفاده نمود. کاغذ و مقوا در تمام محصولات آرایشی و بهداشتی به نحوی از کاغذ و مقوا استفاده می شود. برچسب ها، بروشورهای راهنما، کارتن های چاپ شده و بسته بندی صابون ها از کاربردهای مهم کاغذ و مقوا هستند.
مشاهده مطلب

تولید محصولات معطر گیاهی

روش های جداسازی محصولات معطر گیاهان بر اساس مكانیزم جداسازی تقسیم بندی می شوند.
 روش های جداسازی محصولات معطره گیاهان بر اساس مکانیسم جداسازی آن که می تواند فراریت یا حلالیت باشد به دو دسته تقطیر و استخراج تقسیم بندی نمود. علاوه براین دو روش روشی موسوم به فشردن نیز جهت جداسازی اسانس مرکبات استفاده می گردد. در این روش اجزاء معطر غیر قابل حل در آب (آبگریز) که عمدتاً نقطه جوش بالاتری از آب دارند جداسازی می گردند! روشهای گوناگونی برای جداسازی اسانس روغنی از گیاه همگی تحت عنوان تقطیر به کار می رود. تقطیر(distillation) انتخاب روش مناسب به ماهیت محصول و میزان بازده قابل انتظار بستگی دارد این روشها عبارتند از: استخراج (extraction) از آنجا که روش تقطیر به دلیل معایبی که در کنار مزایای عدیده اش دارد در مورداسانس برخی گیاهان روش مناسبی نمی باشد، لذا در این موارد از روش عصاره گیری یا استخراج استفاده می گردد. بطور کلی حلالهایی را که در استخراج به کار می روند می توان به دو دسته فرار و غیر فرار (چرب) تقسیم بندی نمود. فشردن (Expression) اسانس مرکبات معمولا با استفاده از روش فشردن جداسازی می شود.
مشاهده مطلب

آنالیز اسانس های روغنی

آنالیز اسانس های روغنی بسیار مشکل است. زیرا یک اسانس از صدها ترکیب تشکیل شده است. 
 آنالیز اسانس های روغنی بسیار مشکل است. زیرا یک اسانس از صدها ترکیب تشکیل شده است. کروماتوگرفی گازی معمولا برای جداسازی ترکیبات فرار استفاده می شود. طیف سنجی جرمی، برای تعیین ساختار شیمیایی. مواد قطبیده و غیرقطبیده هر دو می توانند به عنوان فاز مایع ستون کروماتوگرافی استفاده شوند. ایزومرهای نوری در اسانس های روغنی به دو فرم راستگردان و چپ گردان و همچنین مخلوط آنها وجود دارد. روش کروماتوگرافی گازی، روشی بسیار عالی برای ارزیابی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس های روغنیست. خروجی ستون کروماتوگرافی، از یک سمت به آشکارساز و از سمت دیگر برای ارزیابی توسط انسان هدایت می شود. به این ترتیب رایحه واقعی اسانس قابل تشخیص و ثبت است. روشهای کروماتوگرافی کروماتوگرافی نام عام روشهایی است که بوسیله انها دو یا چند ترکیب در یک مخلوط به طور فیزیکی و بوسیله توزیع متفاوت بین دو فاز از یکدیگر جدا می شوند. این دو فاز عبارتند از یک فاز ساکن که می تواند جامد یا مایع باشد و یک فاز متحرک که گاز یا مایع است و به طور مداوم در فاز ساکن جریان دارد. تفکیک اجزاء مخلوط اساساً نتیجه تمایل متفاوت آنها نسبت به فاز ساکن است. در کروماتوگرافی مایع (LC) فاز متحرک یک مایع است در حالی که در کروماتوگرافی گازی (GC) فاز متحرک یک گاز می باشد. کروماتوگرافی گاز – جامد (GSC) نوعی کروماتوگرافی است که در آن فاز ساکن جامد می باشد. در کروماتوگرافی گاز مایع (GLS)، فاز ساکن مایعی است که بر روی یک تکیه گاه جامد پخش شده است. کروماتوگرافی اولین بار در سال 1906 بوسیله یک گیاه شناس روسی به نام میشل توت کشف و نامگذاری شد. او سعی داشت رنگدانه های برگهای رنگین را بوسیله عبور دادن محلول عصاره آنها از یک ستون پرشده از ذرات گچ جذب کننده از یکدیگر جدا کند. هر رنگدانه با سرعت متفاوتی به طرف پایین ستون حرکت کرده از یکدیگر جدا شدند. اجزاء جداشده در طول ستون به صورت نوارهای رنگی به آسانی قابل تشخیص بودند. از این رو این روش، کروماتوگرافی به معنای کروما (رنگ) + گرافی (نوشتن) نامگذاری شد. کروماتوگرافی مایع – مایع (LLC) این روش در سال توسط مارتین و سینژ ابداع شد. آنها به جای یک ماده جاذب جامد، به عنوان فاز ساکن از مایعی استفاده کردند که روی سطح ماده جامدی پخش شده بود و با فاز مایع متحرک غیرقابل اختلاط بود. اجزاء و ترکیبهای موجود در مخلوط بسته به میزان حلالیت بین این دو فاز پخش می شوند. به خاطر ابداع این روش مارتین و سینژ در سال جایزه نوبل شیمی را دریافت کردند. کروماتوگرافی کاغذی (PC) در این روش تفکیک بر روی ورقه های کاغذ صافی صورت می گیرد. پی بردن به مزایای کروماتوگرافی مسطح سبب پیدایش کروماتوگرافی لایه نازک TLC شد. در این روش تفکیک بر روی لایه های نازکی از ماده جاذب پخش شده بر روی صفحات شیشه ای یا صفحات سخت دیگر انجام می شود. روش TLC از زمانی که استال در سال در این زمینه کارهای زیادی انجام داد متداول شد. برای بالا بردن قدرت تفکیک ترکیبهای یونی بوسیله PC یا TLC می توان میدانی الکتریکی در طول کاغذ یا صفحه ایجاد کرد. در این صورت روشهای حاصل به ترتیب الکتروفوز کاغذی و الکتروفوز لایه نازک نامیده می شود. کروماتوگرافی گازی (GC) این روش که اخیراً در بین سایر روشها بیشترین پیشرفت را کرده است ابتدا بوسیله مارتین و جیمز در سال معرفی شد. امروزه این روش پیچیده ترین و متداولترین روش به ویژه برای مخلوط گازها و مایعات و جامدات فرار (مثل روغنهای اسانسی) میباشد. حتی برای مخلوطهای بسیار پیچیده زمان جداسازی بوسیله GC اکنون در حدود چند دقیقه است. قدرت تفکیک بالا، سرعت عمل تجزیه و حساس بودن روش GC سبب شده است که این روش تقریباً در هر آزمایشگاه شیمی متداول و مرسوم باشد. در مورد کروماتوگرافی گازی بیشتر بدانیم
مشاهده مطلب

مواد اولیه صنایع عطرسازی

مواد اولیه طبیعی صنایع عطر سازی به دو دسته گیاهی و حیوانی تقسیم بندی می گردد.
Castoreum غده خشک شده سگ آبی (در آمریکای شمالی و سیبری) و یا فرآورده‌ای که از این غده‌ها استخراج می‌شود را عطرسازان استفاده می‌کنند تا بو و ویژگی خاصی به عطر داده شده و کیفیت و دوام عطر افزایش می‌یابد. این غده حاوی رزین، صمغ و غیره است که بعلت تغذیه حیوان از پوست و چوب بخش معطر این غده را توسط الکل استخراج می‌کنند تا تنتور تهیه شود و یا با حلال‌های فرار استخراج می‌کنند که بعداً با تقطیر، حلال را حذف می‌کنند. بعد از حذف مواد غیرقابل حل در الکل این محصول به شکل castoreum رزینی فروخته می‌شود.
مشاهده مطلب

تاریخچه عطر و ادکلن

استخراج اسانس قدمتی طولانی دارد. وجود ادوات سفالین تقطیر که قدمتی 5000 ساله دارند، وجود گلاب در ایران و رم باستان از جمله شواهد استفاده از مواد خوشبو در تاریخ بشر است. در قرن 16 میلادی، کتابی چاپ شد که در آن 60 گیاه اسانس دار معرفی شده بود. شهر گراس در فرانسه و شهر کلن در آلمان محل تولید عطر و اسانس از قرن 18 میلادی تاکنون می باشند. سنگ نگاره هایی وجود دارد که مصریان باستان را در حال عطرسازی نشان می دهد. غالیه، دستنبو، شمامه، عبیر از جمله مواد معطری هستند که در آثار شعرای ایرانی یافت می شوند.
 موزه گلاب گیری تهران - اردیبهشت اما هنر عطاران، تنها محدود به تهیه و تولید عطریات نبود بلکه نگهداری از عطرها که بسیاری از آنها فرار بودند و به سرعت تبخیر می‌شدند و یا در صورت نگاهداری در مکانهای نامناسب، کیفیت مطلوب خود را از دست می‌دادند، نیز هنری دیگر بود. عطاران، عطریات را در صندوقچه‌هایی کوچک به نام طبله نگاهداری و در صندوقچه‌ها را با موم، محکم می‌کردند تا بدین وسیله بوی خوش و خاصیت مواد معطر از میان نرود.
مشاهده مطلب

ضدعرق یا آنتی پرسپیرانت چیست؟

آنتی پرسپیرانت هایا ضدعرق ها دسته از محصولات آرایشی بهداشتی است که به منظور کاهش تعریق و کاهش بوی بد ناشی از تعریق استفاده می شوند.
 محصولات با پایه آبی معمولاً امولسیون های روغن در آب می باشند که گسترش خوبی در سطح پوست دارند و همین امر به کارایی آن ها کمک می کند. در سیستم هایی که پایه الکلی یا هیدروالکلی دارند، فرآورده در مدت زمان کمتری در سطح پوست خشک می شود. در این فراورده ها از آلومینیوم کلر هیدرات محلول در الکل، آلومینیوم کلر هیدرکس پروپیلن گلیکول، آلومینیوم سزکوئی کلروهیدرات و آلومینیوم زیرکونیوم پنتاکلروهیدرات استفاده می شود. در صورت فرمولاسیون مناسب، می توان به یک محصول شفاف بدن آب دست یافت. در این فرآورده ها چون ماده موثره در حامل حل می شود، لذا اندازه ذره عامل تعیین کننده ای نمی باشد. از اواخر دهه 1970 انواعی از سوسپانسیون های رول-آن به بازار ارائه شدند که بر مبنای سوسپانسیون مواد موثره در سیلیکون فرار طراحی شده بودند. این محصولات دارای کاربرد خشک، بدون ایجاد حس چسبناکی و با کارآیی مناسب می باشند. در این فرآورده ها نیز اندازه ذره مواد موثره باید در ابعاد بسیار ریزی باشد.
مشاهده مطلب

دئودورانت، ماده ضدبو چیست؟

دئودورانت نام دیگر محصولات آرایشی بهداشتی ضدبو یا خوشبوکننده است که بر خلاف ضد عرق ها، تعرق را کاهش نمی دهند بلکه بوی بد عرق را می پوشانند یا باکتری های مولد بوی بد را از بین می برند
 فرآورده های بوبر با مکانیسم های گوناگون مانند خنثی نمودن یا مقابله نمودن با عرق ترشح شده به ویژه در نواحی ویژه مانند زیربغل و یا از طریق پوشاندن بوی نامطبوع عرق عمل می کنند. پوشاندن بوی نامطبوع عرق از طریق استفاده از مواد معطر یا سایر مواد فرار انجام می پذیرد. خنثی نمودن یک فرآیند شیمیایی برای تغییر اسیدهای چرب با وزن ملکولی پایین، که از غدد آپوکرین دفع می شوند، می باشد. از جمله این مواد می توان به مواد ضدمیکروب اشاره نمود که با از بین بردن میکروارگانیسم ها مانع از اثر آن ها و ایجاد بوی بد می گردند. تریکلوزان (triclosan) از جمله این مواد می باشد. مواد بوبر تنها مانع از ایجاد بوی بد در محل استفاده (به ویژه در نایه زیربغل) می شوند و تأثیری بر ترشح عرق ندارند؛ لذا در افرادی که مشکلی با میزان ترشح عرق ندارند و تنها قصد حذف بوی بدن آن را دارند، فرآورده مناسب و انتخابی می باشند.
مشاهده مطلب

فرایند عصاره گیری یا استخراج

استخراج به روش جداسازی بر اساس مکانیزم حلالیت گفته می شود. استخراج یکی از مباحث عملیات واحد در مهندسی شیمی است که می تواند جداسازی مایع از مایع یا جداسازی فاز جامد از مایع باشد. در مبحث جداسازی عصاره از گیاهان، استخراج به روش هایی گفته می شود که در آن مواد مؤثره گیاه با مکانیزم حلالیت توسط یک حلال از گیاه جدا می شوند. این حلال می تواند غیر فرار یا فرار باشد. روغن ها و چربی ها از حلال های غیرفرار و گاز بوتان و گاز کربنیک از حلال های فرار به شمار می آیند.
 حلال های فرار استخراج با حلال های غیر فرار بطور کلی حلالهایی را که در استخراج به کار می روند می توان به دو دسته فرار و غیر فرار (چرب) تقسیم بندی نمود. اگر عمل استخراج در دمای محیط انجام گیرد این روش انفلوراژ (Enflurage) و اگر در دمای بالا صورت گیرد ماسیراسیون (maceration) نامیده می شود. روش انفلوراژ به طور عمده برای یاس، tuberose و گاهی برای شکوفه های پرتقال و نرگس به کار می رود و روش ماسیراسیون برای گل رز، شکوفه های پرتقال، بنفشه و … استفاده می شود. ماسیراسیون(maceration) این فرایند شامل غوطه ور کردن گلها در روغنهای داغ با دمای 60 تا 70 درجه است. به استثناء یاس و tuberose همه گلها و به خصوص رز را با این فرایند اسانس گیری می کنند. گل با چربی برای 12 تا 48 ساعت هم زده می شود بعد محتویات ظرف بر روی الک خالی شده تا روغن از گلها جدا شود روغن صاف شده را با گلهای جدید مخلوط می کنند و این عمل را آنقدر ادامه می دهند تا روغن اشباع گردد.
 Ref: PHYTOCHEMICAL EXTRACTION, slideshare.net استخراج با حلالهای فرار این فرایند اولین بار توسط روبی کوت(Robiquet) در سال 1835 تجربه شد که گلهای Tonquille را با اتر استخراج نمود. در حال حاضر از جمله حلالهایی که کاربرد وسیع دارد می توان پترولیم اتر و اتانول را نام برد. استخراج اسانس با بوتان استفاده از بوتان دوره جدیدی را برای تولید کنسانتره ها (concretes) آغاز کرد، این روش از بقیه روشها گرانتر است زیرا حلال در حرارت معمول نیست بلکه در دمایی بین 10- تا 20- درجه سانتی گراد کار می کند.
مشاهده مطلب

اسانس روغنی در محصولات آرایشی بهداشتی

اسانس های روغنی، اسانس هایی هستند که قوامی شبیه روغن دارند و مثل روغن روی آب می ایستند. به همین علت نام اسانس های روغنی را روی آن ها گذاشته اند.
 اسانس روغنی مایع آبگریز و غلیظی است که حاوی ترکیبات فرار گیاه می باشد. اسانس های روغنی را با روش های تقطیر و بر اساس مکانیسم فراریت از گیاهان جدا می کنند. اسانس های روغنی را با نام های دیگری مثل روغن های فرار، روغن های اسانسی یا روغن های اساسی و یا حتی اسانس نیز می شناسند. این روغن های گیاهی را از این نظر اسانسی می گویند که حاوی اسانس معطر گیاه است. این روغن ها برای سلامت انسان اساسی یا ضروری نیستند. بنابراین ترجمه روغن های اساسی نباید گمراهمان کند.
مشاهده مطلب

اشتباهات رایج در انتخاب عطر

عطر را از افشانه آن بو نکنید! بیش از سه عطر را پشت سر هم تست نکنید. انتخاب های خود را خیلی زیاد نکنید چون گیج می شوید.
 کسانی که عطر می خرند دو دسته هستند. برخی می دانند چه عطری و با چه برندی می خواهند. این دسته از افراد می توانند حتی اینترنتی خرید کنند که حتی برای شان ارزان تر هم تمام شود. اما برای انتخاب عطر جدید باید به فروشگاه های عطر برویم و روایح مختلف را تست کنیم. اشتباه رایجی که خیلی ها می کنند این است که عطر را از بطری آن بو می کنند. با اینکار فقط بوی الکل و ترکیبات فرار عطر را خواهیم بویید.
مشاهده مطلب

آیا می توان کرم صورت را دور چشم استفاده کرد؟

تفاوت کرم دور چشم و کرم معمولی مرطوب کننده صورت چیست؟ آیا می توان از کرم های مرطوب کننده معمولی دور چشم ها استفاده کرد؟
 یکی از دوستان در پیج خانم دکتری دیده بودند که گفته اند کرم دور چشم نیاز نیست بزنید و یک کرم مرطوب کننده معمولی دور چشم بزنید کافی است. خوب ببینید کرم های دور چشم اسانس کمتری دارد برای اینکه کمتر حساسیت ایجاد کند. مواد نگهدارنده ای در آنها استفاده شده است که کمتر ایجاد حساسیت کند. از روغن های سیلیکونی فرار کمتر استفاده شده است که چشم دچار سوزش نشود. در شرایطی که از نظر مالی افراد تحت فشار هستند و نمی توانند کرم های مرطوب کننده دور چشم بخرند استفاده از کرم های مرطوب کننده معمولی روی ناحیه دور چشم بهتر از استفاده نکردن آن است. ولی اگر از نظر مالی در مضیقه نیستید بهتر است که از کرم های مرطوب کننده دور چشم استفاده بشود.
مشاهده مطلب

واژه «فرار» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


ESSENTIAL OILS — Volatile liquids extracted from plant materials by steam distillation or expression, which contain the characteristic plant aroma. Unlike fixed plant oils (such as olive oil), essential oils evaporate at room temperature and do not leave an oily residue on the skin. (INCI dictionary)
AROMATHERAPY: The use of volatile plant oils, including essential oils, for psychological and physical well-being. The therapeutic use of pure essential oils and herbs in body massage,which is described by proponents as “healing, beautifying and soothing” the body and mind.The history of aromatherapy stretches as far back as 6,000 years ago in ancient Egypt. It wasn’t until the 1920’s,  however, when the term was actually coined by a  French chemist, R.M. Gattefosse. (fragrance.org)
EXTRACTION: Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. (fragrance.org)
EXTRACTS: Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. (fragrance.org)
SOLVENTS: Volatile fluids used to extract water insoluble, odorous substances from plant material. The solvent extract of a plant material is called a concrete. (fragrance.org)
THIN: When a fragrance complex has not been given enough “floralcy” or warmth to soften the impact of the more aggressive and volatile components; lacking in body and depth. (fragrance.org)
TOP NOTES: The first impression of a fragrance when sniffed or applied to the skin; usually the most volatile ingredients in a perfume. (fragrance.org)
VOLATILE: The property of being freely diffused in the atmosphere; easily vaporized at a low temperature. (fragrance.org)

DEPTH:  Refers to a fragrance odor of low volatility with a dimension that is rich and full-bodied. (fragrance.org)


gas pump pollutants
آلاینده های خطرناک هوا مثل ترکیبات آلی فرار
pharma15
 ریشه ها و برگ های گیاه بابا آدم دارای گلیکوزید، فلاونئید، تانن، روغن فرار، پلی استیلن ها، رزین، موسیلاژ، اینولین، آلکالوئید و اسانس می باشند.
منبع: فارماکوپه گیاهی ایران، چاپ اول اسفند 81
pharma35
 برگ بو گیاهیست که حداقل دارای 2 درصد روغن فرار می باشد. اندام های گیاهی برگ بو، برگ و میوه این گیاه هستند
منبع: فارماکوپه گیاهی ایران، چاپ اول اسفند 81
pharma178
 آنیسون به فارسی بادیان رومی، رازیانه رومی، زیره رومی. میوه خشک شده گیاه آنیسون دارای 2 درصد روغن فرار می باشد.
منبع: فارماکوپه گیاهی ایران، چاپ اول اسفند 81
A fractionating column is an essential item used in distillation of liquid mixtures so as to separate the mixture into its component parts, or fractions, based on the differences in volatilities
ستون تقطیر یا جداسازی برای تقطیر مخلوط های مایع استفاده می‌شود و یک آمیزه ی مایع را به اجزای تشکیل دهنده اش (برش هایش) بر اساس فراریت، جداسازی می کند.
perfume dictionary f n
 فرمول: لیست ترکیبات تشکیل‌دهنده با درصد آنها که برای تولید یک اثر بویایی مطلوب مورد نیاز است.
هد اسپیس یا فضای فوقانی به هوای بالا یا اطراف ماده معطر گفته می‌شود که حاوی ترکیبات فرار است. هر نوع روش آنالیز که در آن نمونه‌ها و آنالیز انجام می‌شود به آن آنالیز فضای فوقانی گفته می‌شود.
هدونیک: احساس لذت مربوط به عطریات:
لیر: رابطه خطی انرژی آزاد.
نوت میانی: قلب عطر.
تم یا زمینه بویایی اصلی. چند ساعت روی پوست می‌ماند.
موگه: لیلی دره
طبیعی ماده معطر از منشأ طبیعی.
مشابه طبیعی: ترکیبات عطری که شباهت زیادی به ترکیبات طبیعی دارد اما به صورت سنتزی به دست آمده است.
perfume dictionary s w
 مواد سنتزی: موادی که به صورت مصنوعی یا سنتزی به دست آمده و با آنچه در طبیعت به وجود می‌آید یکسان نیست.
نوت فوقانی: فرارترین بخش عطر. چند دقیقه روی پوست می‌ماند.
چکنده: روغن معطر که برای استفاده در صابون و ترکیبات ضدعرق استفاده می‌شود و به فرم الکلی است. این مواد معمولاً برای ارزان کردن و جایگزین کردن ترکیبات عطری برای پایدار سازی و افزایش اثر استفاده می‌شود.
گرمسیری: نوعی میوه مثل انبه یا گل مثل یلانگ که در جاهای گرمسیری پیدا می‌شود. گاهی به آنها اگزوتیک هم می‌گویند.
گلهای سفید: گلهایی که گلبرگ‌های سفید دارند مثل یاسمن، تیوبروز و گاردنیا. اغلب حاوی ایندول هستند که بوی خاصی در اثر قهوه‌ای شدن برگ‌ها به مرور زمان می‌دهد.
مشارکت دانشجویان در کلاس
در ورکشاپ دانستنی های عطر بازی جالبی انجام شد. هر یک از شرکت کنندگان یک نام انتخاب کرد که از اجزاء اسانس بود. هر جزء عددی داشت که مرتبط با میزان فراریت آن بود. مفهوم پیش رایحه، رایحه میانی و پس رایحه با این تکنیک آموزش داده شد. در کلاس های آموزشی دانشجو را از صندلی اش جدا می کنم. چون می دانم که با یک جا نشستن طولانی راندمان آموزش پایین می آید


beauty12

برای اطلاع از سرفصل های پکیج آموزشی، کلمه اسکین تراپی را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید یا روی لینک اسکین تراپی کلیک کنید و اینترنتی خرید کنید
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید