belita
Image from eng.belita.by

بلیتا و ویتکس محصول کدام کشور است؟

محصولات بلیتا و ویتکس (B&V) در کشور بلاروس تولید می شوند. به عبارت دیگر کارخانه آرایشی بهداشتی تولید کننده محصولات این برند در کشور بلاروس قرار گرفته و بر اساس قوانین این کشور فعالیت می کند. نام شرکت تولید کننده محصولات این برند، BIELITA است. شرکت بیِلیتا (به املای نام شرکت توجه کنید) از تلفیق دو شرکت Belita و شرکت Vitex ایجاد شده است.
belita plant
Image from eng.belita.by
نمایی از کارخانه محصولات آرایشی بهداشتی بلیتا در بلاروس

آیا بلیتا و ویتکس یک شرکت هستند یا دو شرکت؟

بلیتا و ویتکس در گذشته دو شرکت مختلف بوده اند. در سال 1988 تلفیق شدند و شرکت بیلیتا را تاسیس نمودند. در حال حاضر بلیتا و ویتکس به اختصار «بی اند وی» یا B&V در واقع نام تجاری محصول است. شرکت تولید کننده محصولات این برند، بیِلیتا با املای انگلیسی صحیح Bielita می باشد.
تاریخچه بلیتا
eng.belita.by/about/history/
تاریخچه شرکت بیلیتا در سایت انگلیسی شرکت

آیا درست است که بلیتا ویتکس سومین برند آرایشی بهداشتی جهان است؟

خیر! نه در وبسایت رسمی شرکت بیلیتا، نه در وبسایت رسمی پنبه ریز به هیچ عنوان چنین ادعایی وجود ندارد. اما متاسفانه برخی فروشندگان برای فروش بیشتر چنین حرفهایی را می زنند.
فهرست برندها
Image from: brandirectory.com
سایت برند دایرکتوری هر ساله لیست ۵۰ برند برتر را معرفی می کند.

کیوتن چیست؟

نام علمی (INCI) کوآنزیم کیوتن که در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود یوبیکینون است.
کوآنزیم کیوتن مولکولی است که در تولید انرژی نقش دارد. تنفس سلولی را تحریک می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. نیروگاه های سلولی (میتوکندری ها) را از تخریب اکسیداسیونی محافظت می کند. شرکت هایی که کیوتن را به عنوان ماده مؤثره در محصولات آرایشی بهداشتی شان استفاده می کنند، معتقدند که کیوتن آرایشی کمبود کوآنزیم کیوتن سلول ها را برطرف نموده، پوست را جوان و شاداب می نماید. کوانزیم کیوتن نه در آب خوب حل می شود و نه در چربی. زیست دسترس پذیری کمی دارد و در دمای محیط متبلور می شود به همین علت فرموله کردن محصولات آرایشی بهداشتی با کوانزیم کیوتن مشکل است. راه کار این مشکل استفاده از از حامل های فسفولیپیدی است که در جای دیگری توسط احسان حسنانی توضیح داده شده است.
balm

نکات تکمیلی در مورد برند بلیتا ویتکس

تکنولوژی نانوسامی چیست؟

کوآنزیم کیوتن1 یا یوبیکینون2 در تمام سلول های بدن یافت می شود و علاوه بر نقش مهمی که به عنوان حامل انرژی در میتوکندری دارد، نقش اساسی دیگری نیز در عملکرد سلول به عنوان آنتی اکسیدان3 دارد. به این ترتیب که رادیکال های آزاد را زدوده و اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E را تقویت می کند. متأسفانه کیوتن را نمی توان به راحتی در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده نمود. این ماده مشکل حلالیت دارد. نه آبدوست است و نه چربی دوست! فرمولاسیون را با محدودیت مواجه نموده و اثربخشی آن را کاهش می دهد. در آب و روغن به خوبی حل نمی شود و زیست دسترس پذیری4 کمی دارد. در دمای محیط متبلور شده و با گذشت زمان رسوب می کند. به همین علت، شرکت ها برای این که بتوانند از کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده کنند، این ترکیب را با استفاده از حامل های فسفولیپیدی5 غلاف پوشانی6 یا کپسوله می نمایند.

1) Coenzyme Q10 = کوآنزیم کیوتن
2) Ubiquinone = یوبیکینون
3) Antioxidant = آنتی اکسیدان
4) Bioavailibility = زیست دسترس پذیری
5) Phospholipid vehicles = حامل های فسفولیپیدی
6) encapsulate = کپسوله کردن = غلاف پوشانی


یکی از شرکت های تامین کننده کوآنزیم کیوتن یک شرکت آلمانی به نام Air Products است که از حامل های نانوزومی یا نانوسامی برای غلاف پوشانی و کپسوله کردن یوبیکینون استفاده نموده است.
Nanosome + Q10
Source: in-cosmetic.com
ترجمه: نانوزوم کیوتن از یک حامل فسفولیپیدی تک لایه ای برای رساندن کوآنزیم کیوتن به اعماق پوست استفاده می کند. بر خلاف سیستم رسانش Rovisome که برای رسانش سریع مواد موثره به لایه های عمقی پوست طراحی شده، سامانه رسانش Nanosome رهایش تدریجی و آهسته مواد موثره غلاف پوشی شده آرایشی به داخل پوست را در دستورکار قرارداده است. به عبارت دیگر، نانوزوم Q10 برای افزودن خاصیت آنتی اکسیدانی به فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی مناسب است.

ارگانیک بودن محصولات بلیتا ویتکس

ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی به آن معناست که اولاً در محصول فقط از مواد اولیه ای گیاهی استفاده شده باشد و ثانیاً از گیاهانی استفاده شده باشد که برای پرورش آن ها کودهای شیمیایی به کارگرفته نشده است. با توجه به این که مرجع قانونگذاری معتبری در این زمینه وجود ندارد، نمی توان ادعای ارگانیک بودن یا ارگانیک نبودن یک محصول آرایشی بهداشتی را اثبات یا رد نمود. چیزی که واضح است، این است که طبیعی یا ارگانیک بودن یک محصول آرایشی بهداشتی نمادی از کیفیت آن نیست. هیچ تحقیق منتشر شده ای وجود ندارد که نشان دهد مواد اولیه ارگانیک از مواد اولیه غیرارگانیک یا سنتزی بهتر است. در هر دو دسته مواد خوب و بد وجود دارد. ارگانیک بودن اصلاً به معنای پاک تر بودن و ایمن تر بودن نمی باشد. برای اطلاعات بیشتر مقاله محصولات آرایشی بهداشتی ارگانیک تالیف احسان حسنانی را مطالعه فرمائید.




beauty12

برای اطلاع از سرفصل های پکیج آموزشی، کلمه اسکین تراپی را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید یا روی لینک اسکین تراپی کلیک کنید و اینترنتی خرید کنید
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید