در سال ۱۹۸۷ یک موجود ذره بینی سحرآمیز به نام آلتروموناس ماکلئودی در اعماق اقیانوس کشف شد. این موجود، یک باکتری گرم منفی ، دارای پوشش کپسولی ، فاقد درخشندگی ، بدون رنگ و غیر تخمیری است. شرایط بهینه رشد آن دمای ۳۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد، pH بین ۶/۵ تا ۷/۵ و قدرت یونی ۲۰ تا ۴۰ گرم بر لیتر NaCl می باشد.
altramonas
آلتروموناس ماکلئودی
دانشمندان با فراهم نمودن شرایط بهینه یادشده، این باکتری را در محیط کشت حاوی کربوهیدرات، کشت داده و توسط آن یک پلی ساکارید برون سلولی به نام دیپسان تولید نمودند. از آنجا که این پلی ساکارید توسط یک باکتری تولید شده، ایمنی لازم برای استفاده در محصولات آرایشی لطیف و پیشرفته را دارا می باشد.

آلتروموناس ماکلئودی: یک باکتری از مهد آلودگی

این باکتری در شرایط بسیار سمی شکاف های هایدروترمال اعماق اقیانوس ها (حدود ۲۶۰۰ متری) زیست می کند. از درون این شکاف ها، مخلوط گرمی از مواد مذاب جبه زمین (دمای ۳۵۰ ̊C و ۳/۵=pH) حاوی سولفیدهیدروژن و و فلزات (آهن، منگنز، روی و مس) به بیرون تراوش می شود که موجب مسموم شدن محیط می شود. این باکتری با تولید یک «فیلتر ضد آلودگی» نه فقط از خود، بلکه از بی مهرگان ساکن در این محیط سمی نیز محافظت می کند.
hydrothermal
جالب است اشاره شود که تمام جانوران بی مهره ای که در نزدیکی شکاف های هیدروترمال زیست می کنند بر روی بدنشان پوششی پشم مانند از جنس این باکتری دارند که در ابتدا سفید رنگ است. این پوشش قادر است ذرات سمی بیرون آمده از شکاف های هیدروترمال را در لابلای پرزهای خود به دام انداخته و به این ترتیب از جانور در برابر این ترکیبات سمی محافظت کند. این پوشش به مرور که ذرات سمی را به خود جذب می کند تیره رنگ می شود.
آلتروموناس ماکلئودی را دانشمندان از اعماق اقیانوس ها بیرون آورده در یک محیط کشت ویژه و در شرایط پرتنش رشد دادند. باکتری در این شرایط اگزوپلی ساکارید پیچیده ای ترشح می کند که در ساختارش، یک واحد گلوکورنیک اسید در موقعیت3 توسط یک گروه لاکتات استخلاف شده است.
altramonas-EPS
وزن ملکولی این پلی ساکارید ۱/۸×۱۰۶ بوده و از ۱۱ واحد تکرار شونده «گلیکوزید » تشکیل شده است.





package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید








linkedin facebook youtube gplus instagram aparat aparat

تمام مطالب این وب سایت با قلم احسان حسنانی نگاشته یا ترجمه شده است. کپی برداری فقط با ذکر منبع و درج لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است.