تاریخچه صنعت عطرسازی

صنعت استخراج عطر و اسانس تاریخچه ای به قدمت تمدن بشر دارد. در مطالعات باستان شناسی، ادواتی مثل لوازم تقطیر سفالین کشف شده که از نظر قدمت به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مربوط می‌ شود. روشهای فراوری و تجزیه اسانس، ابتدا به حیطه کار داروسازان وارد شد و سپس شیمیدان ها وارد این عرصه شدند. تصور می‌شود که بنیانگذار شیمی اسانسها، فردی آلمانی به نام جان رادولف گلوبر باشد، در حالیکه فرانسوی دیگری به نام لاووازیه باعث توسعه پایه‌های اولیه علم شیمی اسانس‌ها گردید.
تاریخچه عطر
ادامه تاریخچه ...

ویژگی های یک عطر خوب

رایحه عطر باید یکنواخت باشد و پس از قرار گرفتن روی پوست تغییر ماهیت ندهد. پوست روی رایحه عطر تأثیر می گذارد. پوستها بوهای معینی را تضعیف و تشدید می کنند. عطر باید روی پوست امتحان شود. یک عطر خوب باید دوام داشته باشد و در شخص احساس لذت ایجاد کند.
smelling
ادامه ...

مواد اولیه عطرسازی

در صنعت عطرسازی، مواد اولیه به دو دسته طبیعی و سنتزی تقسیم بندی می شوند. مواد اولیه طبیعی خود به دو دسته گیاهی و حیوانی رده بندی می گردند. مواد اولیه طبیعی به دست آمده از حیوانات شدیدترین، گرانترین و با ارزشترین عطر را دارند و تقریباً همه آنها به عنوان تثبیت کننده (fixative) در صنایع عطرسازی کاربرد دارند. از قسمتهای مختلف گیاهان مختلف، در روزهای مختلف و حتی در ساعتهای مختلف یک روز اسانس های با رایحه و خواص مختلف به دست می آید. این مواد معطر در صورت داشتن بوی خوب، کیفیت مطلوب و خلوص مناسب، می توانند در صنعت عطرسازی استفاده شوند..
raw
ادامه ...

روش های اسانس گیری و عصاره گیری

روش های جداسازی محصولات معطره گیاهان بر اساس مکانیسم جداسازی آن که می تواند فراریت یاحلالیت باشد به دو دسته تقطیر و استخراج تقسیم بندی نمود. علاوه براین دو روش روشی موسوم به فشردن نیز جهت جداسازی اسانس مرکبات استفاده می گردد. استخراج (extraction) از آنجا که روش تقطیر به دلیل معایبی که در کنار مزایای عدیده اش دارد در مورداسانس برخی گیاهان روش مناسبی نمی باشد، لذا در این موارد از روش عصاره گیری یا استخراج استفاده می گردد. بطور کلی حلالهایی را که در استخراج به کار می روند می توان به دو دسته فرار و غیر فرار (چرب) تقسیم بندی نمود. تقطیر(distillation) در این روش اجزاء معطر غیر قابل حل در آب (آبگریز) که عمدتاً نقطه جوش بالاتری از آب دارند جداسازی می گردند! روشهای گوناگونی برای جداسازی اسانس روغنی از گیاه همگی تحت عنوان تقطیر به کار می رود. انتخاب روش مناسب به ماهیت محصول و میزان بازده قابل انتظار بستگی دارد
distillation-lavender
ادامه ...




package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید








linkedin facebook youtube gplus instagram aparat aparat

تمام مطالب این وب سایت با قلم احسان حسنانی نگاشته یا ترجمه شده است. کپی برداری فقط با ذکر منبع و درج لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است.