سورفکتانت ها: اتوکسی کربوکسیلات ها  

سورفکتانت ها: اتوکسی کربوکسیلات ها

نویسنده:

سید مسیح میرمقتدایی
کارشناس ارشد تحقیق و توسعه شرکت گلتاش


چکیده: اتوکسی کربوکسیلات ها از واکنش کلرواستیک اسید با اتوکسیلات ها به وجود می آیند.
اتوکسی کربوکسیلات ها

اتوکسی کربوکسیلات ها

نامگذاری

انواع کلی:
آلکیل (پلی – 1 – اکساپروپن) اکا اتان کروکسلیک اسیدها
آلکیل (مثلاً لوریل) پلی گلیکول اتر کربوکسیلیک اسیدها
آلکیل فنل پلی گلیکول اتر کربوکسیلیک اسیدها
کربوکسی الکل های متیله شده
اتوکسی کربوکسیلات ها
پلی اتر گلیکولات های آلکوکسی شده
مثال: لوریل الکل + نمک سدیمی کربوکسیلات 3 اتوکسیله:
C12H25O(CH2CH2O)3 – CH2COO-Na+
تعریف
این محصولات اترهای گلیکولیک اسید (HO-CH2-COOH) بوده که به وسیله واکنش کلرواستیک اسید با اتوکسیلات مربوط تهیه می شوند.
حالت های بسیار زیادی برای این نوع محصول وجود دارد ولی اگر به وسیله واکنش مذکور تهیه شوند تمامی آن ها حاوی یون کلر خواهند بود، مگر اینکه تصفیه و خالص شوند. به جای قسمت اتوکسیلات می تواند الکل، نونیل فنلف یک فتی آمین و یا یک اسید باشد اما الکل های اتوکسیله شده (همانند بالا) متداول ترین حالت هستند.
واکنش بالا به صورت کامل انجام نمی گیرد بنابراین مقداری از الکل اتوکسیله به عنوان ناخالصی در محلول باقی می ماند. نمک نیز مانند NaCl وجود خواهد داشت مگر اینکه جداسازی شود.
خواص عمومی
1- حلالیت: افزودن گروه اتوکسیله شده موجب افزایش حلالیت محصول در آب می شود. مقادیر HLB از حدود 8 با بهترین حلالیت در حلال های آلی تا 20 یعنی تا اندازه ایی که فقط در حلال های قطبی محلولند، متغیر است. عموماً دیسپرس کننده های خوب صابون آهکی و دارای حلالیت خوبی در محیط های قلیایی هستند.
2- پایداری شیمیایی: در محیط های اسیدی یا بازی هیدرولیز نمی شوند.
3- سازگاری با یون های آبکی: پایدار در برابر افزایش الکترولیت ها؛ ترفیع خواص در آب سخت در مقایسه با صابون.
4- سازگاری با شوینده های دیگر: سازگار با غیریونی ا و آمفوتریها؛ سازگار با برخی از کاتیونی ها؛ دیسپرس کننده خوب صابون های آهکی.
5- خواص فعال سطحی: مقدار اسید برای رسیدن به نقطه CMC کمتر از نمک ان است. همچنین اندازه میسل ها در محلول اسید کوچکتر از محلول نمک است. بنابراین تغییر و تنظیم اندازه میسل ها در امولسیون امکانپذیر است. میزان کشش سطحی با افزایش pH افزایش می یابد.
6- خواص کاربردی: بهترین خواص شوینده های غیریوی را حفظ می کند. مانند خصلت مرطوب کنندگی بدون واژگونی حلالیت با تغییر دما (بدون نقطه ابری شدن)؛ خواص خوب دیسپرس کنندگی (مثلاً برای پیگمنت ها در رنگ)؛ پایداری خوب کف؛ فعالیت ضد خورندگی خوب؛ بسیار ملایم و بدون الت متراکم شدن روی مو و پوست و همچنین کاهش حساسیت پوست در اثر LES.
کاربردها:
1- محصولات خانگی: مقاوم در برابر اسید کلریدریک و قابل استفاده در زداینده های دستشویی و توالت؛ غلظت دهنده برای محصولات رنگ برغ افزودنی در صابون های مایع.
2- منسوجات: شوینده و چاک کننده، افزایش دهنده نقطه ابری شدن تا بیش از 100 درجه؛ نرم کننده الیاف به خصوص برای چشم (در صورتی که گونه های دی آلکیل به عنوان پایه باشند)؛ ماده ضد استاتیک در بخش تکمیل ریسندگی به خصوص زمانی که پایه ترکیبات آمینی باشد.
3- شامپوها: برخی خصلت های حالت دهندگی و ملایم کنندگی بخصوص در pH های پایین برای این ترکیبات ادعا شده است. ایجاد کف کرم مانند، خصوصاً در آب های سخت و همچنین افزایش لغزندگی ولیزی. به همراه اتر سولفات ها جهت افزایش کف و کاهش حساسیت زایی استفاده می شوند. سازگار با انواع کاتیونی (شامل پلیمرهای کاتیونی). اتر کربوکسیلات ها می توانند برای قسمت پاک کننده فرمولاسیون همراه با شوینده های کاتیونی استفاده شده که نهایتاً حالت دهندگی بسیار خوبی را ایجاد خواهند کرد.
4- رنگ: به عنوان عامل دیسپرس کننده.
5- افشانه ها: در شامپوهای فرش بکار می رود.
6- واکنشگرهای فلزی: جداکننده روغن ها، زداینده روغن در حمام و دستشویی.
مشخصات:
میزان مواد جامد: 90%
میزان اکتیو: 80-70%
کلرید سدیم: 15-1%

surfactants carboxylates ethoxy og
اتوکسی کربوکسیلات ها


• اتوکسی کربوکسیلات ها

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- قلیا = Alkali قلیا، باز متضاد اسید
قلیاها، مواد قلیایی، بازها، مواد با خاصیت بازی
عصب هایی که پیام را از حسگرهای بیرونی دریافت نموده و به مغز منتقل می کنند.
alkalinity = قلیاییت

alkalizing agent = عامل قلیایی کننده، ماده ای که به محصول خاصیت قلیایی می دهد، مثل آمونیاک در رنگ مو

alkalizing ingredient = ماده قلیایی کننده

desincrustation or an alkaline softening solution = دزن یا محلول نرم کننده قلیایی
alkalizing ingredient
ماده قلیایی کننده
desincrustation or an alkaline softening solution
دزن یا محلول نرم کننده قلیایی
2- شیمی = Chemistry شیمی 

organic chemistry = شیمی آلی 

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.

organic chemistry = شیمی آلی
chemistry
شیمی
organic chemistry
شیمی آلی
شیمی آلی
3- میسل = Micelle
micelles, micelle, aggregate of surfactant molecules that arrange themselves in a spherical form in aqueous solutions = میسل، مایسل، تجمع مولکول های سورفکتانت که به شکل کروی در محلول آبی
میسل، مایسل
میسل ها، مایسل ها
micelles
میسل ها، مایسل ها
4- حلال = Solvent حلال
حلال ها

residual solvents = حلال باقیمانده

solvent extraction = استخراج با حلال

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.

ABSOLUTE, Highly concentrated perfume ingredient obtained by the alcohol extraction of the concrete. The concrete is obtained by the solvent extract of the plant material. = ابسولوت به ماده عطری بسیار غلیظ می‌گویند كه با استخراج الكلی كانكریت­ها به دست می‌آید. كانكریت با روش استخراج با حلال از گیاهان به دست می‌آید.

CONCRETE, Solid waxy substance obtained by the solvent extraction of plant material, e.g., flowers, bark, leaves, etc. The absolute is obtained by alcohol extraction of the concrete. = كانكریت: ماده مومی شكل جامد كه با روش استخراج با حلال از مواد گیاهی مثل گلها، ساقه و برگ درختان به دست می آید. ابسولوت از استخراج الكلی كانكریت ها به دست می آید.

solvent extraction, Liquid–liquid extraction also known as solvent extraction and partitioning, is a method to separate compounds based on their relative solubilities in two different immiscible liquids, usually water and an organic solvent. = استخراج با حلال یا استخراج مایع مایع که به آن پارتیشنینگ نیز می گویند، روشی برای جداسازی ترکیبات بر مبنای حلالیت نسبی آن ها به دو فاز مایع غیر قابل امتزاج (معمولا آب و فاز حلال ارگانیک) می باشد
solvent extraction
استخراج با حلال
solvent extraction2
solvents
حلال ها
5- لوریل = Lauryl لوریل

lauryl alcohol = لوریل الکل، الکل چرب با شاخه آلکیل 12 کربنه
کلاژن و الاستین نقش اساسی در سفتی و قوام پوست دارند.
Lauryl sulfate = لوریل سولفات
dying and toning=رنگ کردن و تغییر رنگ دادن مو
sodium lauryl sulfate = سدیم لوریل سولفات 

Laureth = lauryl ether = لورت = لوریل اتر

Sodium lauryl sulphate = سديم لوريل سولفات
lauryl
لوریل
sodium lauryl sulfate
سدیم لوریل سولفات
6- آب سخت = Hard Water آب سخت
hard water
آب سخت
7- حلالیت = Solubility
limited solubility = حلالیت محدود
8- حساسیت = Sensitivity حساسیت

Sun sensitivity = حساسیت پوست در برابر آفتاب

Skin sensitivity test = تست حساسیت پوست

hypersensitivity reaction = واکنش های حساسیتی
hypersensitivity reaction
واکنش های حساسیتی
sensitivity
حساسیت
9- افزودنی = Additive ماده افزودنی، ماده ای که به محصول اضافه می شود. 
مبنای جدید محاسبه میزان محافظت فرآورده ضد آفتاب که مبنای محاسبه در آن نسبت جذب متوسط UVA به جذب متوسط UVB است. در این سیستم اگر این نسبت بین 0.7 تا 0.8 باشد، سه ستاره تعلق می گیرد.
10- آمفوتری = Amphoteric آمفوتری، آمفوتریک
یکی از تکنیک های اثربخشی وایت اسنس، اکتیو آرایشی سفیدکننده
11- کاتیونی = Cationic کاتیونیک، کاتیونی

cationic peptide = پپتید کاتیونی

aluminum salts and cationic ingredients = نمک های آلومینیوم و ترکیبات کاتیونی 
12- ناخالصی = Impurity ناخالصی، آلودگی
موی زبر
13- لغزندگی = Slippery لغزندگی

slippery touch = احساس لغزندگی در هنگام لمس
14- گونه ها = Cheeks گونه ها

rosacea is a chronic inflammatory condition of the cheeks and nose = رزاسه عارضه التهابی مزمن گونه و بینی است

rosacea, a very common skin disease that affects people over the age of 30. It causes redness on your nose, cheeks, chin, and forehead = رزاسه، بیماری رایج پوستی که افراد بالای 30 سال را تحت تأثیر قرار می دهد و با قرمزی روی بینی، گونه، چانه و پیشانی بروز می کند

Combination oily skin has a wider distribution of the larger pores down the center of the face extending to the outer cheeks = پوست های ترکیبی مایل به چرب منافذ بزرگتری در قسمت مرکز صورت دارند که می تواند تا ناحیه بیرونی گونه ها گسترده شده باشد
Combination oily skin has a wider distribution of the larger pores down the center of the face extending to the outer cheeks
پوست های ترکیبی مایل به چرب منافذ بزرگتری در قسمت مرکز صورت دارند که می تواند تا ناحیه بیرونی گونه ها گسترده شده باشد
cheeks
گونه ها
rosacea is a chronic inflammatory condition of the cheeks and nose
رزاسه عارضه التهابی مزمن گونه و بینی است
15- حلال ها = Solvents حلال ها

residual solvents = حلال باقیمانده

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.
solvents
حلال ها
16- اتوکسیله = Ethoxylated اتوکسیله، ترکیبی به آن مولکول اتیلن اکساید اضافه شده. 
17- هیدرولیز = Hydrolysis
18- صابون ها = Soaps صابون ها

Cold cream soaps = صابون های حاوی کلدکرم 

antimicrobial soaps = صابون های آنتی میکروبی
antimicrobial soaps
صابون های آنتی میکروبی
soaps
صابون ها
19- کشش سطحی = Surface Tension
surface tension of water = کشش سطحی آب 
surface tension of water
کشش سطحی آب
20- الکترولیت = Electrolite الکترولیت 
21- استیک اسید = Acetic Acid استیک اسید، مایع اسیدی بدون رنگ که اسید اصلی سرکه است.

DEHYDROACETIC ACID = دی هیدرواستیک اسید

EDTA, Ethylenediaminetetraacetic acid = ادتا، ا.د.ت.آ، اتیلن دی آمین تترا استیک اسید، ماده شلات کننده، از افزودنی های شامپو که به منظور کاهش اثر سختی آب بر کف کنندگی اضافه می شود
22- حساسیت زایی = Allergenic خاصیت آلرژی زایی، حساسیت زایی

hypoallergenic, relatively unlikely to cause an allergic reaction = هیپوالرژنیک، نسبتاً غیرمحتمل برای ایجاد واکنش آلرژی 

hypoallergenic = ماده حساسیت زا
hypoallergenic
ماده حساسیت زا
23- حساسیت پوست = Skin Sensitivity
Skin sensitivity test = تست حساسیت پوست
24- افزایش دهنده = Enhancer تقویت کننده

penetration enhancer = افزایش دهنده قدرت نفوذ
25- گلیکولیک اسید = Glycolic Acid گلایکولیک اسید 

thioglycolic acid = تیوگلیکولیک اسید

Glycolic acid is a water-soluble alphahydroxy acid (AHA) made from sugarcane. It is one of the most widely usedAHAs in skincare products. = گلیکولیک اسید یک اسید آلفاهیدروکسی محلول در آب است که از نیشکر ساخته شده. یکی از رایج ترین اسیدهای الفا هیدروکسی در اسکین کر است.
glycolic acid
گلایکولیک اسید

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید