کتیرا = Tragacanth  

کتیرا = Tragacanth

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه کتیرا، Tragacanth می باشد.

کتیرا چیست؟


کتیرا = Tragacanth
Tragacanth = کتیرا، نوعی ماده صمغی که از گیاهان به دست می آید

ACACIA SENEGAL GUM — Gum Arabic. Herbal gum used as a thickener and emulsifier in creams and lotions, and as a hair set in styling gels and sprays. Often combined with gum tragacanth. (INCI dictionary) 
صمغ آكاسياسنگال يا صمغ عربي: صمغ گياهي كه به عنوان قوام دهنده و امولسيون كننده در كرم ها و لوسيون ها و محصولات مو مثل ژل ها و اسپري ها مو استفاده مي شود. غالباً با صمغ كتيرا استفاده مي شود.
ASTRAGALUS GUMMIFER — Gum Tragacanth. A thickener and binding agent in creams and lotions, this herbal gum is also a key ingredient in natural setting lotions, hairsprays and gels. Both gum arabic and gum tragacanth are natural alternatives to synthetic polymers (such as PVP) found in most commercial hair products. (INCI dictionary)
Gum Tragacanth – Astragalus gummifer He Shou Wu – Polygonum multiflorum Hematite – Iron oxides (INCI dictionary)


واژه «کتیرا» در مقالات سایت احسان حسنانی

آشنایی با تولید خمیردندان

ساخت خمیردندان در مخازن از جنس فولاد ضدزنگ یا ظرف های قلع اندود باشد. ماشین ورزدهنده که با آن خمیر هم می زنند و پره های مماس با جداره دارد و با سرعت پایین می چرخد برای این کار مناسب است.
 ژل آبکی یا موسیلاژ اول با استفاده از کلوئید آب دوست تهیه می شود. اگر صمغ کتیرا استفاده شود برای سهولت کار، قبل از اضافه کردن هرگونه آب، ابتدا صمغ را در مقدار مناسب از ماده جاذب الرطوبه پخش می کنند.
مشاهده مطلب

مواد اولیه و سازنده خمیر دندان

موادي كه در تهيه خميردندان استفاده مي شوند مي توانند به گروه هاي زير دسته بندي شوند: • مواد پاك كننده و جلادهنده، • دترجنت ها و مواد كف كننده، • هيومكتانت ها يا مواد جاذب الرطوبه، • تركيبات پيوند دهنده، • مواد شيرين كننده و طعم دهنده، • مواد متفرقه با مقاصد درماني، سفيدكنندگي، نگهدارنده ها)
 کاربرد کتیرا در ساخت خمیر دندان گليسيرين به دست آمده از نشاسته، گلوكز مايع و شربت هاي ساده در گذشته به عنوان اكسيپيان استفاده مي شدند و متعاقب آن از كارايا ، صمغ عربي و صمغ كتيرا موسيلاژ تهيه مي شد. در بين اين مواد طبيعي، فقط صمغ كتيرا همچنان در فرمولاسيون هاي مدرن خميردندان استفاده مي شود. کتیرای ايراني با روش برش دادن گونه هاي مختلف آسترالاگوس (گون کتیرا ) به دست مي آيد و به صورت پَرَك هاي ريبون مانند يا له شده به صورت پودرهاي نرم در دسترس است.
 ماده خشك شده در اثر افزودن به آب ژلاتيني و چسبنده مي شود. محلول 3 درصد آن در آب جوش در هنگام سرد شدن، تشكيل يك ژل باقوام مي دهد. عصاره ها به فرم پودري در شكل ها، رنگ ها ويسكوزيته و قدرت ژل هاي مختلف موجود است. اما برای خمیر دندان، فقط آن نوع كه به رنگ زرد رنگ پريده هستند بايد استفاده شود. مشتقات خزه ايرلندي نیز وجود دارد. موسيلاژ آبكي و ژل هایی كه از اين مواد تهيه شده اند، در نوسانات دمايي نرمال پايدار هستند اما طبيعت ملايمتري از ژل هاي به دست آمده از كتيرا دارند و ژل حاصل از آنها نسبت به ژل های کتیرا، خاصيت تيکسوتروپيك بيشتري دارد.
مشاهده مطلب

شامپو چیست؟ | تحقیق در مورد شامپو

برخلاف تصویر رایج که شامپو را یک محصول شوینده می دانند، شامپو جزء دسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی قرار می گیرد.
 در طراحی شامپوها، نخستین اصلی که باید در نظر گرفته شود، نیاز مصرف کننده است. بر کسی پوشیده نیست که موی افراد، از تنوع و کیفیت گسترده ای برخوردار است که هر یک ملاحظات فنی خاص خود را ایجاب می کند. آنچه اهمیت دارد آگاهی از انواع مو می باشد. تاریخچه شامپو قبل از پیدایش شامپو به صورت امروزی، مردم برای شستشوی موی خود از مواد گیاهی مانند سدر و چوبک و کتیرا و مواد معدنی مانند خاکهای سیلیسی استفاده می نمودند. پس از آن، استفاده از صابون برای شستن موی سر بسیار متداول گردید تا اینکه دترجنتهای صناعی شناخته و انواع ملایم آن در شامپوهای نوین به کار گرفته شد. البته در حال حاضر، هنوز هم بسیاری از مردم به علت عدم آگاهی از مشکلی که قلیایی بودن صابون و سختی آب برای مو پدید می آورد از صابون برای شستن موی خود استفاده می کنند. وظیفه شامپو چیست؟ مهمترین عملکرد شامپو، تمیزکردن مو و پوست سر و برطرف نمودن چرک و آلودگی از روی سطح آن است. البته پاک کنندگی یک شامپو امروزه، ویژگی مشترک همه شامپوها به شمار می آید و رقابت شامپوها بر سر مساله زیبا نمودن موی سر همزمان با پاکیزگی سطح آن است. زیبایی های مو که می توان از شامپو انتظار داشت موارد زیر می باشند: •  Gloss and Shimmering درخشش و تلالو،
مشاهده مطلب

واژه «کتیرا» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


ACACIA SENEGAL GUM — Gum Arabic. Herbal gum used as a thickener and emulsifier in creams and lotions, and as a hair set in styling gels and sprays. Often combined with gum tragacanth. (INCI dictionary) 
صمغ آكاسياسنگال يا صمغ عربي: صمغ گياهي كه به عنوان قوام دهنده و امولسيون كننده در كرم ها و لوسيون ها و محصولات مو مثل ژل ها و اسپري ها مو استفاده مي شود. غالباً با صمغ كتيرا استفاده مي شود.
ASTRAGALUS GUMMIFER — Gum Tragacanth. A thickener and binding agent in creams and lotions, this herbal gum is also a key ingredient in natural setting lotions, hairsprays and gels. Both gum arabic and gum tragacanth are natural alternatives to synthetic polymers (such as PVP) found in most commercial hair products. (INCI dictionary)
Gum Tragacanth – Astragalus gummifer He Shou Wu – Polygonum multiflorum Hematite – Iron oxides (INCI dictionary)


Labdanum resin is the most popular and most recognizably amber. Other resins often used are benzoin, balsam of peru, frankincense, myrrh
رزین لابدانوم یا عنبر پرطرفدار ترین نوع عنبر می باشد.رزین های دیگری مثل بنزوئین، بالزام پرو و کتیرا و مِر در عطرسازی استفاده میشود.


کارگاه 2 خرداد در این مکان و با ظرفیت بسیار محدود برگزار می شود. آدرس: تهران، ظفر
برای ثبت نام، روی عکس بالا کلیک کنید یا نام و نام خانوادگی تان را به شماره 09101971690 پیامک کنید

کانال تلگرام اصلی

@hosnani1
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید