آووبنزون - بوتیل متوکسی دی بنزوئیل متان  

آووبنزون - بوتیل متوکسی دی بنزوئیل متان



چکیده: آوو بنزون، فیلتر جاذب UVA
butyl methoxydibenzoylmethane
آووبنزون

تفاوت ضدآفتاب فیزیکی و شیمیایی

احسان حسنانی هستم. در این مقاله آموزشی می خواهیم مزایا و معایب ضدآفتاب های فیزیکی و شیمیایی را با همدیگر مقایسه کنیم. ضدآفتاب های فیزیکی به داخل پوست نفوذ نمی کنند. در نتیجه ایمنی شان خیلی بیشتر است نسبت به ضدآفتاب های شیمیایی. به خاطر اینکه آنها نفوذ می کنند و ممکن است ریسک آلرژی و همچنین سرطان را زیاد بکنند.
 مثلا آووبنزون (AVOBENZONE) که یکی از فیلترهای مهم شیمیایی است به خاطر اینکه جزء معدود فیلترهایی است که جلوی UVA را می گیرد، این خودش ناپایدار است در برابر UV، یعنی بعد از 1 ساعت اثرش را از دست می دهد. به همین خاطر در کنارش فیلترهای دیگری مثل اکتوکریلن (Octocrylene) استفاده می شود تا ناپایداری آنها را افزایش بدهد.
مشاهده مطلب

فیلترهای فرابنفش در محصولات آرایشی بهداشتی

فیلترهای فرابنفش ترکیباتی هستند که در محصولات ضدآفتاب استفاده می شوند و از پوست در برابر پرتوهای زیانبار آفتاب محافظت می کنند. فیلترهای فرابنفش به دو دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم بندی می شوند.
 octyl methoxy cinamate سالیسیلات ها (salicylates) سالیسیلات ها جاذب های UVB ضعیف تری هستند و معمولاً همراه با سایر عوامل ضدآفتاب فرموله می شوند. از دیدگاه تاریخی این مواد از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته اند ولی با مشتقات کاراتر پابا و سینامات ها جایگزین شدند. از جمله پرکاربردترین مشتقات از این گروه، اتیل هگزیل سالیسیلات (اکتیل سالیسیلات octisalate) و هومومنتیل سالیسیلات (homosalate) می باشند. هر دو ماده فوق توان حل نمودن و همراهی با اکسی بنزون (oxybenzone) و آووبنزون (avobenzone) را دارند. تری اتانول آمین سالیسیلات (trolamine salicylate) از مشتقاتی است که حلالیت آبی بهتری دارد. مشتقات کامفر این مشتقات در ایالات متحده به تصویب نرسیده اند، ولی در اروپا شش مشتق کامفر به صورت رسمی در فرآورده ها مصرف می شوند: 4- متیل بنزیلیدن کامفر پرکاربردترین مشتق از این دسته می باشد. تری آزون ها (triazones) اکتیل یا اتیل هگزیل تری آزون (EHT) یک جاذب اشعه UVB است که در اروپا پذیرفته شده است (EU no. 15). دی اتیل هگزیل بوتامیدو تری آزون (DBT, Tinosorb M) مشتق جدیدتری است که کارایی بیشتری در جذب اشعه های محدود UVB دارد. بیس – اتیل هگزیل اکسی فنل متوکسی فنیل تری آزون (BEMT, Tinosorb S) مشتق دیگری است که بر طیف وسیعی از اشعه ماورای بنفش و از جمله UVA مؤثر است. بیس اکتیل تری آزول (MBBT) از دیگر مشتقات این گروه با طیف ضدآفتابی وسیع می باشد.
 ترکیبات تری آزونی آووبنزون Avobenzone آووبنزون در سال 1990 معرفی شد و یک فیلتر ضد آفتاب شیمیایی است برخلاف دیگر فیلترهای شیمیایی که فقط از پوست در برابر UVB ایجاد کننده آفتاب سوختگی جلوگیری می کند، آووبنزون از پوست در برابر پرتوهای UVA نیز محافظت می کند. این ماده شیمیایی به نظر ایمن می آید اما مشکلی در استفاده از آن وجود دارد و آن این است که به سرعت در اثر مواجهه با نور آفتاب شکسته می شود. 30 دقیقه پس از مواجهه با آفتاب، آووبنزون تجزیه می شود و پرتوهای موذی UVA آثار تخریبی خود را در پوست به جای می گذارند به طوری که شما تا چند سال متوجه نمی شوید.
 برای آنکه آووبنزون بیشتر از 30 دقیقه دوام بیاورد از فیلترهای نه چندان ایمنی به نام اوکتوکریلن استفاده می شود تا آووبنزون پایدارسازی شوند. اما می دانیم که اوکتوکریلن عملکرد غدد اندوکرین را دچار اختلال می کند و خودش ایجاد رادیکال آزاد می کند.
 بوتیل متوکسی دی بنزوئیل متان (buthylmethoxydibenzoylmethane) تحت عنوان آووبنزون (avobenzone, Parsol 1789) تنها ماده ای است که منحصراً به عنوان یک جاذب UVA توسط FDA پذیرفته شده است. این ماده مدت زمان بیشتری است که در اروپا مورد استفاده قرار می گیرد. بیشترین طول موج جذبی این ماده در 360 نانومتر است. مواردی از درماتیت ناشی از حساسیت نوری از این ماده گزارش شده است. تترافتالیدین دی کامفور سولفونیک اسید (tetraphthalydine dicamphor sulfonic acid) این ماده با نام تجاری مکسوریل اس - ایکس (Mexoryl SX) یک جاذب UVA است که در اروپا (EU no. 7) با اثرات مشابه آووبنزون مورد استفاده قرار می گیرد. در ایالات متحده نیز برخی فرمولاسیون-های patent با این ماده به بازار ارائه شده است. مکسوریل توسط شرکت اورال (L’Oreal) به بازار ارائه شد و در بسیاری از محصولات این شرکت و توسط برندهای این شرکت مانند لانکوم (Lancome)، ویشی (Vichy) و لاروش پوسی (La Roche-Posay) استفاده می گردد. مکسوریل SX محلول در آب است و در پروسه ساخت وارد فاز آبی می گردد. در مقابل مکسوریل XL محلول در چربی است و برای کاربرد در فرآورده های مقاوم به آب مناسب می باشد.
مشاهده مطلب

avobenzone og
 ساختار شیمیایی فیلتر فرابنفش آووبنزون
fda approved sunscreen filters
 فیلترهای ضد آفتاب تأیید شده توسط FDA در این جدول نمایش داده شده است همانطور که ملاحظه می کنید آووبنزون فیلتر UVA1 است و تنها فیلتر شیمیایی است که این محدوده از طول موج فرابنفش را که 340 تا 400 نانومتر است را پوشش می دهد البته در فیلترهای معدنی، زینک اکساید تمام نواحی UV را پوشش می دهد. دی اکسی بنزون، اکسی بنزون و سولیسوبنزون فیلترهایی هستند که در محدوده UVA پوشانندگی دارند.
six of the following active ingredients oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate and octinoxate
 فیلترهای ضدآفتاب به دو گروه معدنی و شیمیایی تقسیم می شوند. همانطور که در این جدول نشان داده شده فیلترهای معدنی محدود به زینک اکسید و تیتانیوم دی اکسید است. اما فیلترهای شیمیایی زیادی وجود دارد اکسی بنزون، آووبنزون، اکتی سالات، اکتوکریلن، هوموسالات و اکتی نوکسات شش گروه فعال فیلترهای شیمیایی هستند. پابا فیلتر UVB است. آووبنزون که به آن پارسول 1789 یا بوتیل متوکسی دی بنزوئیل متان می گویند تنها فیلتر شیمیایی است که UVA1 را پوشش می دهد. فیلترهای پوششی UVA2 عبارتند از: دی اکسی بنزون، اکانسول (مکزوریل اس ایکس)، مرادیمات (منتیل آنترانیلات)، اکسی بنزون، سولیسو بنزون
What sunscreen blocks UVA and UVB
 اکسی بنزون که در این شکل با رنگ قرمز تیره نشان داده شده پر ریسک ترین فیلتر شیمیایی ضد آفتاب است همانطور که می بینید جذب آن نیز محدود به UVB بوده و جذب کمی در UVA دارد. آووبنزون محافظت وسیع الطیف دارد یعنی هم در ناحیه UVB وهم در ناحیه UVA جذب دارد.


• آووبنزون

package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید








linkedin facebook youtube gplus instagram aparat aparat

تمام مطالب این وب سایت با قلم احسان حسنانی نگاشته یا ترجمه شده است. کپی برداری فقط با ذکر منبع و درج لینک مستقیم به همان مطلب مجاز است.