گیاهان منابع غنی روغن هایی هستند که به عنوان مرطوب کننده در محصولات مختلف آرایشی بهداشتی استفاده می شوند. روغن نارگیل، روغن آووکادو از جمله روغن های گیاهی مشهور می باشند. اسانس های روغنی یکی دیگر از محصولات مهم گیاهی هستند که علاوه بر صنایع آرایشی بهداشتی در صنعت عطرسازی و آروماتراپی نیز کاربرد دارند.
plants
استفاده از عصاره های گیاهی در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی روز به روز رو به افزایش است. به همین نسبت از عصاره های حیوانی روز به روز کاربردشان کمتر می شود. عصاره های گیاهی به دو دسته عصاره های کامل و عصاره های گزینشی تقسیم بندی می شوند.
روغن کرچک، روغن کاکائو، روغن نارگیل، روغن آفتابگردان و روغن زیتون برای بکارگیری در محصولات آرایشی بهداشتی مراقبت از پوست خشک استفاده می شوند. گیاهانی مثل چای معمولی، چای سبز، چای مشکی و دانه انگور دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. از شبنم قرمز، بابونه (کامومیل)، شنبلیله و جوجوبا برای خاصیت ضدالتهابیشان استفاده می شود. آلوورا و خیار برای محافظت از پوست کاربرد دارد.
پروآنتی سیانیدین های استخراج شده از دانه انگور فولیکول موها را تقویت می کند. جینکوبیلوبا رشد موها را افزایش می دهد. حنا ختمی و رزماری از جمله گیاهانی هستند که به رشد موها کمک می کنند. مریم گلی، رزماری و آویشن در محصولات ضدشوره کاربرد دارند. اسانس روغنی به دست آمده از گل های برگاموت، میوه ها، پوست مرکبات، برگ اکالیپتوس، ساقه دارچین و ریشه تومریک برای بکارگیری در صنایع بهداشتی و آرایشی در عطریات استحضار می شود.

مطالعات نشان داده اند که نگهدارنده های آرایشی بهداشتی را می توان با استفاده از اسانس های روغنی تقویت نمود. اسانس های روغنی معمولاً ایمنی بالایی دارند. اسانس روغنی لاوندر هم برای مقاصد درمانی و هم برای کاربردهای بهداشتی آرایشی قرن هاست که استفاده می شود. انواع صابون ها، لوسیون ها و عطرها با گونه های مختلف لاواند، معطر شده اند. همچنین ویژگی های ضدباکتری، ضدقارچی برای اسانس روغنی لاواند ادعا شده است. روغن لاواند واکنش های آلرژی نوع فوری را در موش های آزمایشگاهی کاهش داده است.

lavender




hashpa

octopus workshop
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید