گیاه لاوندر در محصولات آرایشی بهداشتی  

گیاه لاوندر در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: لاواند، لاوندر یا اسطوخدوس گیاهیست آفتاب دوست که هم به صورت خودرو رشد می کند و هم می توان آن را کشت نمود. کاربرد اصلی لاوندر استفاده از اسانس روغنی آن در صنایع عطرسازی است. اما جایگاه ویژه ای نیز در تزئین فضای سبز شهری دارد. گل های لاواند را در پارک های تهران هم می توان پیدا نمود. لاواند در فصل مرداد شکوفه زده و گل می دهد.
لاوندر
اسطوخودوس یا لاواند یک گیاه با ارزش است. علاوه بر خواص دارویی، دارای عطری بسیار دلنشین است. لاواند بومی ایران نیست اما در ایران به شکل گسترده ای کاشته می شود و جایگاه ویژه ای در طراحی فضای سبز شهری دارد. لاواند گیاه مورد علاقه من است و موضوع پایان نامه من در مقطع کارشناسی، اسانس گیری از گیاه لاواند بود. با استفاده از تکنیک های شبیه سازی کامپیوتری می توان شرایط عملیاتی را برای رسیدن به بیشترین بازده بهینه نمود.
lavender
لاواند جایگاه ویژه ای در طراحی فضای سبز شهری دارد
لاواند بوته ای است خودرو یا کشت شده با ساقه های افراشته و منشعب شده دارای برگ های باریک و به رنگ سبز و تا اندازه ای سفید و گلهای ریز به رنگ بنفش یاسی . دارای انواع مختلفی هستند که دو نوع معروف آن عبارتند از: لاواند حقیقی و لاواند کبیر. بیش از 100 جزء با ترکیب نسبی مختلف بسته به نوع لاواند، محل برداشت، فصل برداشت قسمت گیاه مورد استفاده در اسانس لاواند موجود است ولی برخی اجزاء مهم آن عبارتند از: لینالول، لینالیل استات، بقیه اجزاء

lavender
اسطوخودوس یا لاواند یک گیاه دارویی با ارزش است.
ادامه ...

انواع لاواند (اسطوخودوس)

1- لاواند حقیقی(true lavender)

نام علمی به اختصار L.vera ، ارتفاع تا cm50

2- لاواند کبیر: (spike lavender)

نام علمی به اختصارL.spica ، ارتفاع تا cm100 لاواند کبیر همانطور که از نامش پیداست دارای ساقه ضخیم تر و درازتری است، سرشاخه های گلدار آن خاکستری بیشتر و آبی کمتری دارد.

اسانس روغنی گیاه لاواند

دو گونه فوق علاوه بر شکل ظاهری از نظر اجزاء تشکیل دهنده اسانس شان با هم متفاوت هستند همانطور که بعداً شرح داده خواهد شد ارزش استری اسانس لاواند کبیر بسیار کمتر از لاواند حقیقی است.

distillation lavender big
دستگاه مسی تقطیر اسانس روغنی. بوته های لاوندر در تصویر دیده می شود.
distillation lavender
دستگاه مسی تقطیر اسانس روغنی. بوته های لاوندر در تصویر دیده می شود.
lavender abstract og
لاوندر
lavender essential oil og
اسانس روغنی لاوندر
lavender gc
ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس روغنی لاوندر
lavender mordad94
عکس از سرشاخه های گلدار لاوندر
lavender perfume
عطر لاوندر
lavender perfume2
عطر لاوندر با برند یاردلی
lavender soap
صابون با رایحه لاوندر
letingo
برگ های لاوندر در پارک های تهران
plant Lavandula angustifolia og
لاوندر در گلدان
pharma149
 اسطوخودوس یا لاوندر گیاهیست از خانواده نعنائیان دارای 1 درصد اسانس
منبع: فارماکوپه گیاهی ایران، چاپ اول اسفند 81


• لاوندر

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- افرا = Maple
Red Maple, Acer rubrum = افرای قرمز، افرای مرداب، افرای شکر

BALSAMS, Sticky, resinous materials obtained from trees or shrubs which give a combined sweet-woody odor associated with well-seasoned, nonconiferous woods such as maple. = بالزام یا بِلسان: ماده رزینی چسبناك كه از درخت یا بوته به دست می‌آید و بوی شیرین چوبی دارد كه به افرا مرتبط است.
2- افراشته = Aerial هوایی، افراشته، در توصیف موها
3- لینالول = Linalool یکی از ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس روغنی لاوندر ، لینالول
4- اسطوخودوس = Lavender اسطوخودوس، لاوندر، لاواند

lavender essential oil = اسانس روغنی لاواند

English Lavender, Lavandula angustifolia = اسطوخودوس انگلیسی، اسطوقدوس، لاوندر، لاواند

FOUGÈRE, The French word for “fern.” Fougère fragrances depend on aromatic chemicals to produce the fern-like notes that combine well with lavender, citrus and coumarin in fragrances for men. = فوژه: لغت فرانسوی فِرن یا سرخس. عطریات فوژه مواد شیمایی آروماتیك برای تولید نوت های سرخس مانند هستند كه از آمیزش لاوندر، سیتروس، كومارین به دست می آید.

lavender essential oil2 = اسانس روغنی لاوندر
lavender essential oil
اسانس روغنی لاواند
lavender essential oil2
اسانس روغنی لاوندر
5- گیاه مورد = Myrtle مورد، مورت، گیاه مورد

Myrtle, Myrtus communis = مورد، آس
6- اسانس روغنی = Essential Oil اسانس های روغنی
اسانس های روغنی، روغن های اسانسی

lavender essential oil = اسانس روغنی لاواند

tea tree essential oil = اسانس روغنی درخت چای 

non-organic essential oil = اسانس روغنی غیرارگانیک 

massage is a relaxing way to introduce essential oils to the body = ماساژ یک روش آرامش بخش برای وارد کردن اسانس روغنی به داخل بدن است

pure essential oils are naturally occuring substances found in different parts of the plant = اسانس روغنی خالص، ماده طبیعیست که در قسمت های مختلف گیاهان یافت می شود 

essential oils, an essential oil is a concentrated hydrophobic liquid containing volatile aroma compounds from plants, also known as volatile oils = اسانس های روغنی، ماده هیدروفوب غلیظ شده که حاوی ترکیبات آروماتیک فرار گیاهان می باشد. اسانس های روغنی را روغن های فرار نیز می نامند. 

ATTAR (OTTO), From the ancient Persian word “to smell sweet.” Attar or otto refers to essential oil obtained by distillation and, in particular, that of the Bulgarian rose, an extremely precious perfumery material. = عطار، از لغت فارسی رایحه شیرین می‌آید. عطّار یا عطو به اسانس روغنی گفته می‌شود كه با روش تقطیر به دست می‌آید مثل اسانس روزه بلغاری و مواد باارزش عطاری.

ESSENTIAL OIL, The “essence” of plants obtained by distillation of the plant material or its concrete. Plant materials include flowers, grass, stems, seeds, leaves, roots, bark, fruits, tree moss and tree secretions. = اسانس روغنی: اسانس گیاهان كه با روش تقطیر مواد گیاهی یا كانكریت آنها به دست می آید. منظورمان از مواد گیاهی گلها، علفها، ساقه ها، بذرها، برگها، ریشه ها، تنه و میوه درختان است. همچنین خزه درختان و سایر ترشحات درختان همگی از مواد گیاهی محسوب می شوند كه می تواند تقطیر شود.

NEROLI OIL, Neroli essential oil is extracted from the fragrant blossoms of the bitter orange tree and has a beautiful aroma that appeals to men and women alike. In common with rose and jasmine, neroli oil is almost a complete fragrance in itself and forms the heart of one of the worlds most enduring perfumes, ‘Eau de Cologne’. = روغن نرولی: روغنی كه از شكوفه معطر پرتقال تلخ به دست می آید.

AROMATHERAPY, The use of volatile plant oils, including essential oils, for psychological and physical well-being. The therapeutic use of pure essential oils and herbs in body massage,which is described by proponents as “healing, beautifying and soothing” the body and mind.The history of aromatherapy stretches as far back as 6,000 years ago in ancient Egypt. It wasn’t until the 1920’s, however, when the term was actually coined by a French chemist, R.M. Gattefosse. = آروماتراپی، استفاده از روغن‌های گیاهی شامل اسانس‌های روغنی برای سلامت فیزیكی و فیزیولوژیكی. استفاده درمانی از اسانس‌های روغنی خالص و گیاهان در ماساژ بدن، شفابخش، زیباكننده و التیام‌بخش برای بدن و ذهن می‌باشد. تاریخچه آروماتراپی به 6 هزار سال پیش به مصر باستان برمی‌گردد. در سال 1920 این واژه توسط یك شیمیدان فرانسوی به نام گَته فوزه ابداع شد.

lavender essential oil2 = اسانس روغنی لاوندر
essential oil
اسانس های روغنی
essential oils
اسانس های روغنی، روغن های اسانسی
lavender essential oil
اسانس روغنی لاواند
lavender essential oil2
اسانس روغنی لاوندر
massage is a relaxing way to introduce essential oils to the body
ماساژ یک روش آرامش بخش برای وارد کردن اسانس روغنی به داخل بدن است
non-organic essential oil
اسانس روغنی غیرارگانیک
pure essential oils are naturally occuring substances found in different parts of the plant
اسانس روغنی خالص، ماده طبیعیست که در قسمت های مختلف گیاهان یافت می شود
tea tree essential oil
اسانس روغنی درخت چای
7- لینالیل استات = Linalyl Acetate یکی از ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس روغنی لاوندر ، لینالیل استات
8- شرایط عملیاتی = Operative Condition شرایط عملیاتی
9- شبیه سازی کامپیوتری = Computer Simulation شبیه سازی کامپیوتری

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید