اسیدهای آلفا هیدروکسی در محصولات آرایشی بهداشتی  

اسیدهای آلفا هیدروکسی در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: اسیدهای آلفا هیدروکسی دسته ای از اسیدهای کربوکسیلیک هستند که روی اتم کربن آلفای آنها، یک گروه هیدروکسیل نشسته است. کربن آلفا به اتم کربن مجاور با گروه کربوکسیل گفته می شود.
اسیدهای آلفا هیدروکسی دسته ای از اسیدهای ارگانیک هستند که روی اتم کربن مجاور با گروه کربوکسیل (کربن آلفا) آنها یک گروه هیدروکسیل نشسته است.
hosnani, aha
ملکول ساده ترین اسید آلفا هیدروکسی
(گلیکولیک اسید)
این ترکیبات (AHA ها) به دو دسته طبیعی و سنتزی تقسیم بندی می شوند. گلایکولیک اسید، رایج ترین و پرمصرف ترین اسید آلفا هیدروکسی است. مولکول کوچکی دارد و از قدرت جذب بالایی برخوردار است. اسید لاکتیک نسبت به اسید گلایکولیک اسید ضعیف تری بوده، مولکول بزرگتری است، سرعت جذب کمتری دارد، در افراد حساس بهتر تحمل می شود. اسیدهای مالیک، سیتریک و تارتاریک مصرف پزشکی ندارند زیرا بسیار ضعیف و ملایم هستند.

آلفا هیدروکسی اسیدها چگونه عمل می کنند؟

این مواد با کاهش چسبندگی و ایجاد گسستگی در بین سلول های کورنئوسیت در لایه گرانولار اپیدرم ایجاد پوسته ریزی می کنند.
آلفا هیدروکسی اسیدها همچنین از جمله مواد جاذب الرطوبه می باشند اسیدهای آلفا هیدروکسی معمولا با غلظت 30 تا 70 و اسیدیته 2 تا 3.5 در لایه برداری شیمیایی استفاده می شوند.

آشنایی با اسیدهای میوه ای

گلیکولیک اسید رایجترین و ساده ترین اسید آلفا هیدروکسی است. لاکتیک اسید، سیتریک اسید و مالئیک اسید از دیگر اسیدهای آلفاهیدروکسی می باشند. از بین این مواد می توان به لاکتیک اسید و گلایکولیک اسید اشاره نمود. از جمله سایر آلفا هیدروکسی اسیدها، مالیک اسید موجود در انواع سیب، سیتریک اسید مشتق از میوه های ترش و تارتاریک اسید موجود در انواع انگور اشاره نمود.

اسیدهای آلفاهیدروکسی از کجا می آیند؟

۱- اسید گلیکولیک: از نیشکر
۲- اسید لاکتیک: از شیر ترش
۳- اسید سیتریک: از پرتقال و لیمو (مرکبات)
۴- اسید مالئیک: از سیب و گلابی
۵- تارتاریک اسید: از انگور
البته اسیدهای آلفا هیدروکسی لزوما از این منابع طبیعی به دست نمی آیند. بلکه بسیاری از آنها با روش های شیمیایی سنتز می شوند.

1- اسید گلیکولیک

ساده ترین، ایمن ترین و پر کاربرد ترین اسید آلفا هیدروکسی، گلیکولیک اسید است. گلیکولیک اسید یک ماده لایه بردار است. سلولهای مرده سطح پوست را می زداید تا پوست با طراوت و تازه شود. این ویژگی باعث می شود که پیری پوست، تیرگی پوست، لکه های خورشیدی و جوش های پوست راحت تر برطرف شوند.

محصولات لایه بردار فرموله شده با اسیدهای آلفا هیدروکسی

کرم گلایکو-آ ISIS Pharma

کرم لایه بردار آیسیس فارما
ISIS PHARMA GLYCO-A 12%
در فهرست مواد تشکیل دهنده درج شده پشت محصول، گلایکولیک اسید بعد از آب قرار گرفته است.
غلظت گلیکولیک اسید در این کرم بالا (۱۲ درصد) است. بنابراین توصیه می شود:
در دو هفته اول، یک روز در میان و ترجیحاً عصر ها استفاده شود.

acetic acid glycolic acid salicylic acid
 استیک اسید، هیدروکسی استیک اسید (گلایکولیک اسیدیکی از اسیدهای آلفا هیدروکسی)، مونو هیدروکسی بنزوئیک اسید (اسید سالیسیلیک، یکی از اسیدهای بتا هیدروکسی)

• Alphahydroxy Acids
• اسیدهای آلفا هیدروکسی

ch1401

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- جاذب = Absorbent جاذب، جذب کننده، ماده ای که جذب می کند. 
2- شیمی = Chemistry شیمی 

organic chemistry = شیمی آلی 

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.

organic chemistry = شیمی آلی
chemistry
شیمی
organic chemistry
شیمی آلی
شیمی آلی
3- تازه = Fresh تازه

freshener = فرشنر، نام دیگر تونر

a fresh towel = حوله تمیز

Skin freshner = لوسیون شاداب کننده پوست 

Fresh linen cabinet = کابینت ملافه های تازه و شسته شده

Sharp fresh sweetness = شيريني طراوت بخش نافذ که در اثر استفاده از کلروفرم به عنوان شیرین کننده خمیر دندان استفاده می شود.

freshly laundered uniform = یونیفرم تمیز و خشکشویی شده

freshly isolated human keratinocyte = کراتینوسیت های تازه انسان 

EARTHY, The provocative odor of freshly turned earth, musty and rooty. = خاكی یا زمینی: روایج انگیزنده یا تحریك كننده برخاسته از خاك تازه شخم زده شده، نم دار و ریشه دار. یعنی ریشه گیاه هنوز در آن وجود دارد.

EAU DE COLOGNE, Contains the lowest concentration of 2-4% base. It’s light, refreshing and can be applied often. = ادوكلن دارای كمترین غلظت یعنی 2 تا 4 درصد اسانس پایه است. ادوكلن ها ملایم و طراوت بخش هستند و می توانند به دفعات استفاده شوند.

IONONES, One of the most valued synthetic perfume ingredients. They have a fresh, violet aroma and were first introduced into perfumery in 1936 in Violettes de Toulouse. = آیونونها: یكی از باارزش ترین مواد عطری سنتزی، رایحه تازه و گل بنفشه دارند. در سال 1936 به صنعت عطرسازی معرفی شدند.

CITRUS, Odors from citrus fruits such as orange, lemon, lime, mandarin and bergamot which give fresh, fruity top notes used especially in eau fraiche, classical and men’s colognes. = سیتروس: بوهایی كه از میوه های مركبات مثل پرتقال، لیمو، لیموترش، ماندارین و برگاموت بدست می آید و رایحه فوقانی تازه و میوه ای دارد. در ادكلن های كلاسیك مردانه استفاده می شود.

Toners also known as fresheners or astringent = به تونرها فرشنر و قابض هم گفته می شود
Toners also known as fresheners or astringent
به تونرها فرشنر و قابض هم گفته می شود
a fresh towel
حوله تمیز
freshly laundered uniform
یونیفرم تمیز و خشکشویی شده
4- افرا = Maple
Red Maple, Acer rubrum = افرای قرمز، افرای مرداب، افرای شکر

BALSAMS, Sticky, resinous materials obtained from trees or shrubs which give a combined sweet-woody odor associated with well-seasoned, nonconiferous woods such as maple. = بالزام یا بِلسان: ماده رزینی چسبناك كه از درخت یا بوته به دست می‌آید و بوی شیرین چوبی دارد كه به افرا مرتبط است.
5- گلاب = Rosewater
6- ایمن = Safe
7- انگور = Grapes
grapeseed oil = روغن هسته انگور

Grapes, Vitis vinifera = انگور، عنب
8- سنتزی = Synthetic سنتزی، مصنوعی، صناعی

synthetic polymer = پلیمر سنتزی 

synthetic chemicals = مواد شیمیایی سنتزی

synthetic detergents = دترجت های صناعی، شوینده های سنتزی

IONONES, One of the most valued synthetic perfume ingredients. They have a fresh, violet aroma and were first introduced into perfumery in 1936 in Violettes de Toulouse. = آیونونها: یكی از باارزش ترین مواد عطری سنتزی، رایحه تازه و گل بنفشه دارند. در سال 1936 به صنعت عطرسازی معرفی شدند.

COUMARIN, A chemical compound with a sweet, distinctive vanilla-like odor with grassy elements. Found naturally in some plants, it may also be produced synthetically. It is used by perfumers as a base note to add warmth and depth. = كومارین: ماده ای شیمیایی با رایحه شیرین و شبیه وانیل. از كومارین به عنوان نوت پایه در فرمولاسیون عطر اضافه می شود تا به آن گرما و عمق ببخشد.

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.

ANIMALIC, Characterized by bodily aromas or aromas most associated with traditional animal materials such as musk, civet and castoreum. These materials are now banned and have been replaced with musks obtained from plants and civet and castoreum smelling molecules obtained synthetically. = انیمالیك یا حیوانی، به بوهایی گفته می‌شود كه در عطرهای حیوانی سنتی مثل مُشك، سیوت و كاستریوم وجود دارد. این مواد در حال حاضر ممنوع هستند و با مشک‌های به دست آمده از گیاهان و مولکول‌هایی كه بوی شبیه سیوت و كاستریوم می‌دهند و به صورت سنتزی تشكل شده‌اند جایگزین شده‌اند.
synthetic chemicals
مواد شیمیایی سنتزی
9- اپیدرم = The Epidermis اپیدرم

The dermal papillae (DP) are small, nipple-like extensions of the dermis into the epidermis. = درمال پاپیلا، برآمدگی های درم به داخل اپیدرم

stratum spinosum layer of the epidermis that is located between stratum granulosum and stratum germinativum = استراتوم اسپینوزوم لایه ای از اپیدرم است که بین لایه دانه دار و بازال قرار گرفته است
stratum spinosum layer of the epidermis that is located between stratum granulosum and stratum germinativum
استراتوم اسپینوزوم لایه ای از اپیدرم است که بین لایه دانه دار و بازال قرار گرفته است
the epidermis
اپیدرم
10- چسبندگی = Adhesion چسبندگی
11- ضد پیری = Anti Aging ضد پیری، ضدپیری، ضد سالخوردگی

an anti aging facial = فیشال جوانسازی

anti aging ingredients = مواد ضدپیری

Anti-acne, anti bacterial, anti aging = ضدآکنه، ضدباکتری، ضدپیری
an anti aging facial
فیشال جوانسازی
anti aging ingredients
مواد ضدپیری
12- میوه ای = Fruity میوه ای

CITRUS, Odors from citrus fruits such as orange, lemon, lime, mandarin and bergamot which give fresh, fruity top notes used especially in eau fraiche, classical and men’s colognes. = سیتروس: بوهایی كه از میوه های مركبات مثل پرتقال، لیمو، لیموترش، ماندارین و برگاموت بدست می آید و رایحه فوقانی تازه و میوه ای دارد. در ادكلن های كلاسیك مردانه استفاده می شود.
13- ارگانیک = Organic آلی، ارگانیک

organic chemistry = شیمی آلی 

non-organic essential oil = اسانس روغنی غیرارگانیک 

volatile organic compounds or VOCs = ترکیبات آلی فرار 

Ozone, trioxygen, an inorganic molecule with the chemical formula O3 = ازن، تری اکسیژن 

hydroxysuccinimide, N-Hydroxysuccinimide (NHS) is an organic compound with the formula C4H5NO3 = ان هیدروکسی سوکسینیمید یا NHS، ترکیب آلی با فرمول حلقوی شامل یک اتم نیتروژن و یک گروه هیدروکسیل

silicone oil, liquid polymerized siloxane with organic side chains. The most important member is polydimethylsiloxane = روغن سیلیکون، سیلوکسان مایع پلیمریزه شده دارای شاخه های آلی و ارگانیک

solvent extraction, Liquid–liquid extraction also known as solvent extraction and partitioning, is a method to separate compounds based on their relative solubilities in two different immiscible liquids, usually water and an organic solvent. = استخراج با حلال یا استخراج مایع مایع که به آن پارتیشنینگ نیز می گویند، روشی برای جداسازی ترکیبات بر مبنای حلالیت نسبی آن ها به دو فاز مایع غیر قابل امتزاج (معمولا آب و فاز حلال ارگانیک) می باشد

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.

organic chemistry = شیمی آلی
non-organic essential oil
اسانس روغنی غیرارگانیک
organic chemistry
شیمی آلی
شیمی آلی
organic
آلی، ارگانیک
volatile organic compounds or VOCs
ترکیبات آلی فرار
14- کورنئوسیت = Corneocyte کورنئوسیت، سلول های مرده لایه شاخی
کورنئوسیت ها

corneocyte flakes = پوسته های کورنئوسیت

corneocyte cohesion = چسبندگی کورنئوسیت ها

cluster of corneocytes = خوشه هایی از سلول های کورنئوسیت

nucleus free corneocytes = کورنئوسیت های بدون هسته سلولی

Corneocyte cohesion reinforcement = تقویت پیوستگی کورنئوسیت ها

corneocytes, terminally differentiated keratinocytes = کورنئوسیت ها، کورنئوسایت ها، کراتینوسیت های تمایز یافته از بخش انتهایی

corneocytes1 = کورنئوسیت ها
corneocytes
کورنئوسیت ها
corneocytes1
کورنئوسیت ها
15- پیری پوست = Skin Explants اکسپلانت های پوستی
gently squeeze the hair = با ملایمت موها را بین انگشتان بفشارید
human skin explants = اکسپلانت های پوست انسان
16- پوسته ریزی = Desquamation پوست ریزی، پوسته ریزی، ریزش طبیعی پوست
ماده شیمیایی که از مرکبات استخراج شده و در واقع سیمان بین سلولی میوه هاست.
skin desquamation = پوسته ریزی

desquamation markers = شاخص های پوسته ریزی

desquamation process = فرآیند پوسته ریزی

natural desquamation process = فرآیند پوسته ریزی طبیعی
desquamation
پوست ریزی، پوسته ریزی، ریزش طبیعی پوست
17- مالیک اسید = Malic Acid
Malic acid, Maleic acid = مالیک اسید، مالئیک اسید، یکی از اسیدهای میوه ای مشتق از سیب
18- تیرگی پوست = Skin Darkening تیرگی پوست
19- اسید سیتریک = Citric Acid سیتریک اسید
پودرهای آرایشی که به فرم نرم و پرس نشده عرضه می شوند. در مقابل پودرهای فشرده
citric acid
سیتریک اسید
20- لایه برداری = Exfoliate لایه برداری

Exfoliants are products that help exfoliate the skin and remove excess cell buildup from the skin surface = لایه بردارها محصولاتی هستند که به جداشدن سلولهای مرده پوست کمک می کنند وانباشت بیش از حد سلول روی سطح پوست را می زدایند
Exfoliants are products that help exfoliate the skin and remove excess cell buildup from the skin surface
لایه بردارها محصولاتی هستند که به جداشدن سلولهای مرده پوست کمک می کنند وانباشت بیش از حد سلول روی سطح پوست را می زدایند
exfoliate
لایه برداری
21- لاکتیک اسید = Lactic Acid لاکتیک اسید، اسیدی که به شکل طبیعی در شیرر و برخی میوه ها وجود دراد
lactic acid
لاکتیک اسید، اسیدی که به شکل طبیعی در شیرر و برخی میوه ها وجود دراد
22- مالئیک اسید = Maleic Acid
Malic acid, Maleic acid = مالیک اسید، مالئیک اسید، یکی از اسیدهای میوه ای مشتق از سیب
23- جوش های پوست = Breakouts جوش های پوست 

breakouts  = برآمدگی های ملتهب پوستی

mild breakouts = جوش های خفیف 

severe breakouts = جوش های شدید

Prone to breakouts = مستعد جوش زدن

Acne prone = acne breakouts are frequent = مستعد آکنه = کسی که به کرات دچار آکنه می شود
24- جاذب الرطوبه = Hemactant
25- گلیکولیک اسید = Glycolic Acid گلایکولیک اسید 

thioglycolic acid = تیوگلیکولیک اسید

Glycolic acid is a water-soluble alphahydroxy acid (AHA) made from sugarcane. It is one of the most widely usedAHAs in skincare products. = گلیکولیک اسید یک اسید آلفاهیدروکسی محلول در آب است که از نیشکر ساخته شده. یکی از رایج ترین اسیدهای الفا هیدروکسی در اسکین کر است.
glycolic acid
گلایکولیک اسید
26- تارتاریک اسید = Tartaric Acid تارتاریک اسید، اسید میوه ای مشتق از انگور
27- کرم لایه بردار = Scrubbing Cream
28- کرم لایه بردار = Exfoliating Cream
29- لکه های خورشیدی = Lentigo لک های پهن صورت که مرز کاملا مشخص دارند. این لک ها معمولا در کهولت ظاهر می شوند. این لک ها بیشتر در نواحی در معرض آفتاب ظاهر می شوند. (منبع وب مد)
صابون های آنتی باکتریال
30- آلفا هیدروکسی اسید = Aha
AHA
اسید آلفا هیدروکسی
such as AHAs also enzyme peels

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید