کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی  

کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: کوانیزیم کیوتن یک حامل انرژی است که به عنوان ماده اولیه در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد.
کیوتن

2019 06 16_085848
یوبیکینون ها مشتقات بنزوکینون هستند که 6 تا 10 واحد ترانس ایزوپرن دارند. به این ترکیبات کوآنزیم های Q گفته می شود. کوانزیم Q10 در میتوکندری بسیاری از سلولهای یوکاریوت وجود دارد و در انتقال الکترون و تنفس سلولی نقش دارد. داروهای کاهش دهنده کلسترول می توانند کوانزیم کیوتن بدن را کاهش دهند به همین دلیل به کسانی که از این داروها استفاده می کنند توصیه می شود که روزانه 100 میلی گرم کوانزیم کیوتن دررژیم مکمل غذایی شان بگنجانند. فرم کاهیده آن یوبیکینول توسط بدن بهتر جزب می شود.acs.org


2019 06 16_071817
کوانزیم کیوتن یا یوبیکینون، کینون طبیعی است که در بدن بسیاری از موجودات از باکتری ها گرفته تا پستاندارن وجود دارد. اولین بار در سال 1940 شناسایی شد. در سال 1957 از میتوکندری قلب گاو استخراج شد. انواع مختلف Coenzyme Q را می توان از تعداد زنجیره های ایزوپرن جانبی شان شناسایی کرد. شایع ترین کوانزیم Q مربوط به میتوکندری انسان است که CoQ10 نام دارد و عدد 10 به تعداد واحد های تکرار شوند ایزوپرن اشاره دارد.(NCBI)

2019 06 24_165331
نقش اصلی کیوتن آن است که به عنوان کوفاکتور در زنجیره انتقال الکترون در مجموعه واکنش های اکسایشی کاهشی مرتبط با سنتز آدنوزین تری فسفات عمل می کند.(NCBI)
از آنجا که بسیاری از عملکردهای سلولی وابسته به تامین کافی آدنوزین تری فسفات است، کوانزیم کیتون برای سلامت تمام بافت ها و ارگانهای بدن ضروری است. کوانزیم کیوتن یکی از مهمترین آنتی اکسیدان های لیپیدی است که از تشکیل رادیکال های آزاد، تغییر شکل پروتئین ها، لیپیدها و DNA جلوگیری می کند. در بسیاری از بیماری هایی که که به تولید گونه های فعال اکسیژن مرتبط است، مشاهده شده که غلظت کوانیزم کیوتن در بدن کاهش یافته است.(NCBI)

2019 06 16_090231

کوانزیم کیوتن چگونه تولید می شود؟

تا به امروز، تولید کوانزیم کیتون به یکی از سه روش زیر انجام می شده است:
استخراج از بافت های بیولوژیکی
سنتز شیمیایی
تخمیر میکروبی
با افزایش آگاهی عمومی در مورد محیط زیست، دو روش اول طرفداران کمتری دارند زیرا حلال ها و مواد شیمیایی زیادی در فرایند شان مصرف می شود. به همین دلیل تخمیر میکروبی با کاتالیستهای آنزیمی در سطح سلولی امروزه مورد توجه قرار گرفته است.

2019 06 16_093730
در بین سوش های میکروبی، A. tumefaciens برای تولید کوانزیم کیوتن با روش میکروبی گزینه خوبی به شمار می آید.(Journal of Biomedicine and Biotechnology)


2019 06 16_081841


2019 06 16_090102

استفاده موضعی از فرمولاسیون های حاوی کوانزیم کیوتن

یوبیکینون یک آنتی اکسیدان چربی دوست است که در بدن سنتز می شود و برای تولید انرژی سلولی حیاتی است. اما مقدار آن با افزایش سن و همچنین تحت تاثیر عوامل تنش زای خارجی در بدن انسان کم می شود. در مقاله این نشان داده شدکه استفاده از کیوتن به صورت موضعی می تواند کیوتن از دست رفته پوست را تامین نموده و متابولیسم انرژی سلولی را تقویت نموده و اثر آنتی اکسیدان دارد.
استفاده از فرمولاسیون های حاوی کیوتن، مقدار این کینون quinone را در سطح پوست افزایش داد. در لایه های عمقی تر اپیدرم، مقدار یوبیکینون به شکل قابل توجهی افزایش یافت که نشان دنده تامین موثر آن بوده است. افزایش همزمان یوبیکینول ubiquinol نشان دنده آن است که تغییر شکل متابولیک یوبیکینون در نتیجه افزایش متابولیسم انرژی حاصل شده است. 
2019 06 16_094356
گرمخانه گذاری کراتینوسینتهای انسانی کشت شده با کیوتن نشان داد که تقویت قابل توجهی در متابولسیم انرژی صورت گرفته است. به علاوه، نتایج نشان داد که پوست هایی که تحت تنش هستند از کیوتن موضعی سود برده اند چرا که این ترکیب با کاهش رادیکال های آزاد و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی عمل می کند.(NCBI)



2019 06 16_090256
Q10 یک کوآنزیم است که به شکل طبیعی در سلولهای بدن وجود دارد. برای تولید انرژی حیاتی است و به عملکردهای پایه ای پوست مثل تنفس و ترمیم سلولی کمک می کند. پوست بدن ما بعنوان خارجی ترین لایه بدن ، دائما در برابر عوامل آسیب رسان بیرون یا تنش های اکسیدانی ناشی از پرتوهای فرانبفش است. به علاوه فرایندهای داخلی میتوانند به تشکیل رادیکال های آزاد وتخریب بیشتر پوست شوند.

2019 06 16_085301

پس نقش کوانزیم کیوتن چیست؟

کوانیزم کیوتن به عنوان آنتی اکسیدان آزاد می شود و با تنش های اکسیدانی مبارزه می کند. به همین علت است که برای دستیابی به پوستی صاف و سالم ضروری است.
وقتی که ما پا به سن می گذاریم مقدار کوانزیم کیوتن طبیعی پوست کاهش مییابد. از آنجا که این آنتی اکسیدان حیاتی برای تولید انرژی ضروری است، کاهش آن پوست را مستعد آسیب در برابرتنشهای محیطی می کند.
خطوط ریز و چروکها تشکیل می شوند و به همین علت وجود محصولاتی که کیوتن وارد پوست می کند در روتین روزانه باید باشد تا ظاهر جوان پوست را برای مدت زمان بیشتری حفظ کند.
(Nivea.co.uk)

مطالعه بیشتر


belita balm
بالم کیوتن بلیتا
CoQ10 cosmetics
کوآنزیم کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی
CoQ10
ساختمان مولکولی کوآنزیم کیوتن و ویتامین E
nanosomeQ0 airproducts
نانوزوم کیوتن
ombra brand og
کرم افترسان امرا حاوی بیسابولول و کیوتن

• Q10
• کیوتن

make creams

4charkh

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- گرمخانه گذاری = Incubation گرمخانه گذاری، انکوباسیون
2- تحت تنش = Stressed تحت تنش، تحت استرس
3- آنتی اکسیدان = Anti-Oxidant
high anti-oxidants properties = ویژگی آنتی اکسیدانی قدرتمند
ملانین از طریق دندانه های ملانوسیت وارد کراتینوسیت می شود. آنتی اکسیدان
4- باکتری ها = Bacteria
pseudomonas, genus of Gram-negative bacteria = سودوموناس، گونه ای از باکتری های گرم نگاتیو

negative-charged membrane of bacteria = باکتری ها را که دارای بار منفی 

Blemish causing bacteria = باکتری های ایجاد کننده لک پوست

acne causing bacteria = باکتری های ایجاد کننده آکنه

thermal water, type of mineral water that is located deep underground which contains healing properties and is exempt from bacteria and pollution (jeancoutu.com). spring whose water issued at a temperature higher than the mean temperature of the locality where the spring (merriam-webster.com) = آب چشمه های آب گرم 

bacterial agents = عوامل باکتریایی

bacterial growth = رشد باکتریایی

antibacterial = ضد باکتری
باکتری ها

Bacterial flora of human saliva = فلور باكتريايي آب دهان انسان

skin is covered with acid mantle an acidic covering that protects from bacterial invasions = پوست با اسیدمنتل پوشیده شده است. اسید منتل یک پوشش اسیدی است که از پوست در برابر باکتری های مهاجم محافظت می کند


تلفظ bacteria ↓


تلفظ bacterial agents ↓


تلفظ skin is covered with acid mantle an acidic covering that protects from bacterial invasions ↓
5- شناسایی = Identification
6- موضعی = Topical موضعی


تلفظ prescription oral and topical retinoids ↓
7- کیوتن = Q10

تلفظ coenzime q10 ↓


تلفظ q10 ↓
8- رادیکال های آزاد = Free Radicals
hesperidin methyl chalcone, bioflavinoid found in the peel, pulp, and membranes of citrus fruit, such as grapefruits, lemons, and oranges. Hesperidin methyl chalcone has antioxidant properties, which help it to combat the inflammation and cell damage caused by free radicals. = هسپریدین متیل چالکون ماده بیوفلاونوئیدی که در پوست و گوشت مرکباتی مثل گریپ فروت، لیمو و پرتقال وجود دارد. نقش آنتی اکسیدان داشته و التهاب را کاهش می دهد و در کرم های دور چشم کاربرد دارد.
9- تخمیر = Fermentation تخمیر، فرمانتاسیون
10- متابولیسم = Metabolism
activate connective tissue metabolism = تحریک کننده متابولسیم بافت همبند 

global action on adipocyte metabolism = اثر کلی بر متابولیسم آدیپوسایت 
متابولیسم، سوخت و ساز سلولی

lipid metabolism = متابولیسم لیپید

dehydration slows down body metabolism by 3 percent = دهیدراته شدن، سرعت سوخت و ساز سلولی یا متابولیسم بدن را سه درصد کند می کند


تلفظ dehydration slows down body metabolism by 3 percent ↓
11- یوبیکینون = Ubiquinone
12- کندر = Frankincense کندر، رزین با بوی شیرین که از درختان آسیایی و آفریقایی به دست می آید و در گذشته در مراسم مذهبی کاربرد داشته. 

The region of Dhofar, located in southern Oman is known across the globe as the humid heart of the six-thousand-year-old frankincense trade = بخشی از دافور كه در عمان جنوبی واقع شده و مركز تجارت شش هزار ساله كندر است
13- کاتالیست = Catalist کاتالیست
14- میتوکندری = Mitochondria میتوکندری، یکی از بخش های سلول که در آن تنفس و تولید انرژی اتفاق می افتد. 
15- اکسایشی کاهشی = Oxidation Reduction اکسایشی کاهشی
16- خطوط ریز = Fine Lines چروک های ظریف، خطوط و چروک های ریز پوست

fine lines & wrinkles = خطوط و چروک های پوست 
17- آدنوزین تری فسفات = Adenosine Triphosphate
adenosine triphosphate, ATP = آدنوزین تری فسفات. مولکول حامل انرژی که در هنگام انقباض ماهیچه ای مورد نیاز است. این ماده انرژی را در خود ذخیره نموده و برای فعالیت های سلولی و ماهیچه ای در زمانی که نیاز است، انرژی را آزاد می کند. 
18- گونه های فعال اکسیژن = Reactive Oxygen Species
reactive oxygen species, ROS, chemically reactive chemical species containing oxygen. Examples include peroxides, superoxide, hydroxyl radical, and singlet oxygen. = گونه های فعال اکسیژن به اختصار ROS مواد شیمیایی فعال که حاوی اکسیژن می باشند. مثل پروکسیدها، سوپراکسیدها، رادیکال هیدروکسیل و اکسیژن منفرد

reactive oxygen species, ROS = گونه های فعال اکسیژن

ROS, Reactive oxygen species (ROS) are chemically reactive chemical species containing oxygen. Examples include peroxides, superoxide = گونه های فعال اكسیژن


تلفظ reactive oxygen species ↓
19- شیمی = Chemistry
organic chemistry = شیمی آلی 
شیمی 

AROMA CHEMICALS, Molecules obtained from natural products or made by synthetic organic chemistry that have an aroma. Most of the synthetic aroma chemicals are nature identical, i.e., identical to the same molecule obtained from a natural product. = مواد شیمیایی آروماتیك یا آروماكمیكال ها مولکول‌هایی هستند كه از محصولات طبیعی به دست می‌آیند یا به صورت سنتزی ساخته می‌شوند و بو دارند. بسیاری از مواد شیمایی آروماتیك بوی شبیه مواد طبیعی دارند. به عبارت دیگر شبیه مولکول‌هایی هستند كه از طبیعت به دست می‌آیند.


تلفظ chemistry ↓


تلفظ organic chemistry ↓
20- حلال = Solvent
solvent extraction, Liquid–liquid extraction also known as solvent extraction and partitioning, is a method to separate compounds based on their relative solubilities in two different immiscible liquids, usually water and an organic solvent. = استخراج با حلال یا استخراج مایع مایع که به آن پارتیشنینگ نیز می گویند، روشی برای جداسازی ترکیبات بر مبنای حلالیت نسبی آن ها به دو فاز مایع غیر قابل امتزاج (معمولا آب و فاز حلال ارگانیک) می باشد

residual solvents = حلال باقیمانده

ABSOLUTE, Highly concentrated perfume ingredient obtained by the alcohol extraction of the concrete. The concrete is obtained by the solvent extract of the plant material. = ابسولوت به ماده عطری بسیار غلیظ می‌گویند كه با استخراج الكلی كانكریت­ها به دست می‌آید. كانكریت با روش استخراج با حلال از گیاهان به دست می‌آید.

CONCRETE, Solid waxy substance obtained by the solvent extraction of plant material, e.g., flowers, bark, leaves, etc. The absolute is obtained by alcohol extraction of the concrete. = كانكریت: ماده مومی شكل جامد كه با روش استخراج با حلال از مواد گیاهی مثل گلها، ساقه و برگ درختان به دست می آید. ابسولوت از استخراج الكلی كانكریت ها به دست می آید.

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.


تلفظ solvent extraction ↓


تلفظ solvent extraction2 ↓
21- کلسترول = Cholesterol

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید